Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 08 mrt 14 reacties

Rania prachtig in blauw bij viering 25-jarig regeringsjubileum

In februari was het al weer 25 jaar geleden dat Abdullah en Rania koning en koningin van Jordanië werden. Dat wordt dit jaar gevierd.

Alle foto’s ©Royal Hashemite Court of Jordan

Vorige maand waren de koning en koningin met kroonprins Hussein en zijn vrouw Rajwa en daarnaast hun dochters prinses Iman en prinses Salma bij het hijsen van de jubileumvlag. Meerdere familieleden woonden de ceremonie bij, waaronder ook prinses Miriam van Bulgarije (met de blauwe mantel), die is hertrouwd met een neef van koning Abdullah. Deze dag werd ook de tombe van koning Hussein bezocht, de overleden vader van koning Abdullah. Dat zal waarschijnlijk de reden zijn, dat de meeste dames donker gekleed zijn.

Overigens is prinses Rajwa (vrouw van kroonprins Hussein) even uit beeld geweest. Op 19 februari overleed haar vader. Heel verdrietig voor haar.

Op 5 maart reikte Koning Abdullah II de Zilveren Jubileummedailles uit aan individuen en instellingen in het gouvernement van Irbid, als erkenning voor hun bijdragen in dienst van Jordanië, vooral aan de lokale gemeenschap in Irbid.

Naast het uitreiken van de medailles, werd er ook een school geopend.

Koningin Rania was er bij aanwezig, en droeg een prachtige traditionele kobaltblauwe jurk met van allerlei vrolijke kleurtjes.

Koningin Rania kreeg op 6 maart de Order of the Bejewelled Grand Cordon of Al Nahda (Order of the Renaissance) uitgereikt door haar echtgenoot koning Abdullah. Ze kreeg deze als waardering voor haar uitstekende diensten, haar leidende rol in de vooruitgang van de Jordaanse samenleving en haar bereidheid om steun te verlenen aan Jordaniërs op alle gebieden. Rania kreeg de Orde op Internationale Vrouwendag. Samen ontvingen ze vrouwen uit de samenleving in het Al Husseiniya paleis.

Mooi dat Rania hier, net als de meeste vrouwen, voor een traditionele jurk koos.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De zwarte japon met donkerrood borduursel vind ik heel geschikt voor deze gelegenheid omdat hierop het ordelint, waar het toen om draaide, mooi tot uiting komt!
Eenvoudig, maar chique.
De traditionele kobaltblauwe japon met frisse kleuren afgezet zie ik als een toppertje van Rania.
Wat een mooie antracietkleurige mantel, met gekruist bovenstuk.
Dit model zou prinses Catherine ook goed staan denk ik.

Super mooie traditionele kledij . De kleuren en het design zijn schitterend. Heb ergens gelezen dat rania op heden bewust kiest voor donkere outfits gezien de situatie in het midden oosten.

🥰 Inderdaad, echt werkelijk waar overall prachtig traditionele kledij, zeer met u eens Maribrune. De dame in de zwarte outfit met witte borduursels links van Rania ziet er tevens geweldig uit, ook dit is voor mij zeer sprekend! 👌🏼
👉🏼 Verder-1, Alle lof voor Rania als uw bericht daadwerkelijk klopt wat betreft haar keuze voor het hedendaagse dragen van donkere outfits gezien de te pijnlijke situatie in het Midden Oosten. Ik bid echt vanuit heel mijn hart dat onze koning zo wijs is om a.s. zondag thuis te blijven.
👉🏼 Verder-2, Rania blijkt het summum van ‘plastic-no-fantastic’ 💉 net als sommige high heels van Máxima 🤮

Of topic : “Andere tijden” aan het bekijken. Hoop dat de confrontatie morgen het inzicht mag bevorderen….

@petra, zou je mijn gedeelde link kunnen verwijderen? Het lukt mijzelf niet, djw!

Dank voor je reactie 😀 de toevoeging over onze koning had je wmb achterwege mogen laten.

Sorry u heeft gelijk, de koning hoeft niet thuis te blijven, over de gastenlijst houd ik me stil 🤐 Te politiek, niet handig hierro. Mijn reactie kwam voort over het geschrevene van Rania, de reden dat ze zich de laatste tijd donkerder kleedt. Dank voor uw opmerking.

Bedankt voor deze soort sportieve reactie!👍

Ik vind de jurk die ze aan had bij de uitreiking van de order het mooist, maar ik kijk er met Westerse ogen naar. Ik weet niet of bij traditionele kleding de kleuren en/of patronen een speciale betekenis hebben.

Haha, ik dacht even bij die foto’s op school dat de mevrouw in het zwartwit Zeeuws schortenbont in haar kleding had verwerkt!

Wat een schitterende traditionele kobaltblauwe japon draagt Rania, echt een plaatje🤩
Ook de zwarte jas die ze draagt bij de vlagceremonie is heel bijzonder.
De donkere traditionele japon is wat minder uitgesproken met het donkerrode borduursel, maar die vrouw blijft opvallen en schitteren. Ok, met hulp van 💉maar ik vind dat tot nu toe niet storend. Hopelijk gaat ze daarin niet te ver.

Ik zwijmel Petra 👏