Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 26 mei 18 reacties

Zien: zo mooi is Rania op de Onafhankelijkheidsdag

Op 25 mei is het ieder jaar weer feest in Jordanië. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van het land gevierd en natuurlijk zijn de koning en koningin dan ook van de partij. Ieder jaar lukt het Rania weer om de mooiste versie van zichzelf neer te zetten.

Dit jaar koos ze voor een groene kaftan van Taller Marmo. Goudkleurige accessoires maken het plaatje af.

Instagram Koningin Rania
Instagram Koningin Rania

In 2022 viel de keuze op een witte Jellabiya met contrasterende accenten in roze en paars. Het ontwerp verwijst naar de traditionele jurken uit de Nijlvallei.

(c) Jordaanse Hof

In 2021 dook er een jurk op die koningin Rania cadeau had gekregen van de dames van Bani Abbad. De groene accenten worden extra geaccentueerd door accessoires in dezelfde kleur.

(c) Jordaanse Hof

In 2020 ondersteunde de koningin eveneens een Arabisch label. Dar Noora is gespecialiseerd in ambachten uit Palestina en dat zie je terug in deze blauw-witte jurk.

In 2019 viel de keuze op donkergroen en goud.

© Royal Hashemite Court

In 2018 koos Rania voor modest fashion van Layeur. Het begrip modest fashion (bescheiden mode) laat zich moeilijk vertalen, maar in het kort komt het neer op mode die voor de vrouw zelf -en niet voor het mannelijke oog- ontworpen is. Diverse religieuze groepen zijn een grote aanjager van deze trend.

© Royal Hashemite Court

En nog een laatste, gewoon omdat de jurk van Onafhankelijkheidsdag 2017 zó mooi is. De wapperende en aangeknipte cape, de rijke voering, de afronde split aan de zijkant: alles klopt bij deze creatie van Valentino.

© Royal Hashemite Court

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Stuk voor stuk echt schitterende jurken!

Prachtige jurken, mooie vrouw!

Stuk voor stuk prachtige jurken/kaftans/gewaden. Mooi om traditionele waarden terug te zien in deze jurken die toch ook modern ogen.
Echte toppers vind ik de Valentino (echt een sprookje zo mooi) en 2019 en 2022.
Mooie vrouw met een serene schoonheid.

Prachtig allemaal! Echt beeldschoon.
Modest fashion is kleding die de huid meer bedekt dan de mode trends soms “dicteren”.

De kleding die Rania op de foto’s draagt is geen mode maar de traditionele kleding van Jordanië

Traditionele kleding Jordanië:
Veel vrouwen zijn volledig gehuld in een lange zwarte chador, soms zelfs nog met gezichtsbedekking. Bedoeïenen vrouwen lopen echter in kleurrijke jurken en hoofddoeken. Als koningin Rania traditionele kleding draagt, zie je haar meestal in een zwarte jurk met kleurrijk borduursel.

Eén voor één prachtige, schitterende jurken (resp. kaftans) ! Die laatste/onderste in het wit (met schoenen in dezelfde kleur ) is gewoon oogverblindend-koninklijk !! De koningin is een stijlicoon van allereerste rang, op wereldniveau !!

Wat mooi is de groene jurk. Al zijn de traditionele jurken ook erg mooi gemaakt.

Koningin Rania kleedt zich zo fantastisch. Deze jurken zijn toch door een ringetje te halen. Het is gewoon moeilijk kiezen welke de mooiste is.

Deze vrouw ziet er altijd geweldig uit, alhoewel ik de outfit van 2018 minder mooi vind. De Valentino jurk is een plaatje, maar ik vind vooral de traditionele jurken heel erg mooi.

Wat een juweeltjes, behalve 2018. Mooie kleuren, mouwinzet, halslijn, creatieve stof inzet bij 2022, schattige groene pumps met dun bandje etc etc. Wat een vakmanschap! De Valentino (met name het moment waarop de foto is genomen) is subliem. Tja, maar Rania is ook wel beeldschoon.

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

Op 2020 en 2021 na zijn alle japonnen mi buitengewoon mooi en zeer stijlvol .

Op 2018 na zijn alle japonnen mi buitengewoon mooi en zeer stijlvol .

Wat een schitterende japonnen. Overweldigend. De groene vind ik heel mooi maar ook de japon van Valentino. Ik moet zeggen de foto is daar ook op het juiste moment genomen

Een mooie serie! En wat een diversiteit.
Rania weet haar kleding ook altijd zo voortreffelijk en sierlijk te dragen.
Ze heeft een bijzonder elegante uitstraling.
Ik probeer meestal voor mezelf even een top 3 te maken.
1. 2019
2. 2021
3. 2023
Maar best moeilijk, want eigenlijk vind ik alle ontwerpen haar goed staan.

Mooie plaatjes door de jaren heen, is Rania al n`s Royal van de maand geweest? Misschien leuk voor Juni

De looks van 2021 en 2022 vind ik persoonlijk het mooist, vooral door de kleuren en patronen. 2018 vind ik het minst, niet bijzonder. Bij de laatste look vind ik het heel bijzonder gedaan dat als de cape opwaait dat je dan pas het patroon aan de binnenkant ziet. Rania is een sierlijke en elegante verschijning.

Wat een stel prachtige, prachtige outfits. De één nog mooier en meer bijzonder dan de ander. Een genot om naar te kijken.
De Valentino van 2017 deed me echter van mijn stoel vallen. Wat een kunstwerk! Ik hoop dat Maxima ook eens zo’n fantastische capejurk zal dragen.

Deze groene japon staat haar geweldig, mooi ontwerp en de kleur past bij haar! Maar de Valentino uit 2017 vind ik misschien nog wel mooier!!