Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 jun 56 reacties

Wil je zien: Máxima draagt ‘hoed’ van Prinsjesdag 2002

Voor de eerste dag van het bezoek aan Georgia heeft Máxima een bijzondere accessoire uit de kast gehaald: haar haardecoratie van Prinsjesdag 2002.

Laten we beginnen met het programma, want: inhoud voor de vorm. Maandagmorgen wordt het koninklijk paar ontvangen door de gouverneur van Georgia, Brian Kemp, in het State Capitol in Atlanta. Aansluitend vindt een gesprek plaats met de gouverneur en CEO’s van Nederlandse bedrijven over economische samenwerking, voornamelijk op het gebied van duurzame logistiek.

Martin Luther King Jr. Center

Deze historische plek, geopend in 1968, heeft als doel Martin Luther King’s filosofie en methodologie van geweldloosheid uit te dragen. Het Koninklijk Paar bezoekt het museum en legt een krans bij het graf van Martin Luther King Jr. en zijn vrouw Coretta Scott King. In de naastgelegen historische Ebenezer Baptist Church, waar Martin Luther King Jr. gepredikt heeft, ontmoet het Koninklijk Paar vertegenwoordigers van de kerkgemeenschap, en wonen zij een gesprek met jongeren bij onder leiding van dominee Bronson Woods.

BeltLine en ontmoeting burgemeester

De BeltLine is een netwerk van openbare parken en een multifunctioneel fiets- en wandelpad van 35 kilometer gebouwd op de plaats waar vroeger spoorrails lagen. De BeltLine is één van de grootste en meest omvangrijke stedelijke herontwikkelingsprogramma’s in de Verenigde Staten en bedoeld om diverse buurten en gemeenschappen beter met elkaar te verbinden. Het koninklijk paar wordt tijdens de wandeling over de BeltLine begeleid door de burgemeester van Atlanta, Andre Dickens. Er wordt een toelichting gegeven op de thema’s gezond leefklimaat en betaalbare woningen en er worden kansen voor samenwerking met Nederland besproken.

Middagprogramma

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken de Patchwerk Recording Studios, een gerenommeerde hiphopstudio in Atlanta, waar artiesten als OutKast, 2Pac, Beyoncé en Madonna albums hebben opgenomen. Hiphop is cultureel en economisch belangrijk voor Atlanta. In de middag opent Koning Willem-Alexander het Nederlandse bedrijf NewCold, een geautomatiseerd koelmagazijn. Na een netwerkbijeenkomst waarbij het koninklijk paar spreekt met vertegenwoordigers uit de logistieke sector, krijgen zij een rondleiding door het bedrijf. Het middagprogramma wordt afgesloten met een bezoek aan de hoofdvestiging van het CDC. Daar spreken de koning en koningin met onderzoekers en wetenschappers over gezondheid in relatie tot het veranderende klimaat en krijgen tijdens een rondleiding in een laboratorium uitleg over onderzoek naar de malariamug.

Mode
Voor de aftrap van de handelsmissie heeft Máxima een bekende capejurk van modehuis Natan uit de kast gehaald.

Foto ©RVD
Foto ©RVD

Je herkent hem misschien wel van het staatsbezoek aan Oostenrijk.

De haardecoratie is nog ouder, want Máxima droeg het ontwerp van Philip Treacy voor het eerst op Prinsjesdag 2002. Het gaat dus om een accessoire van 22 jaar oud.

PPE

Juwelen
Qua oorsieraden heeft Máxima gekozen voor een nieuwe ‘samenstelling’ van de historische Oranjecollectie. Het woord samenstelling staat bewust tussen haakjes, want eigenlijk draagt Máxima maar één onderdeel van een driedelige oorhanger uit 1962 (links). De afgelopen jaren zagen we de steker al wel met allerlei diamanten en parels als hanger (midden), maar de versie zonder hanger hadden we nog niet bij haar gezien (rechts).

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
56 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima en rood, kan zoiets eigelijk misgaan? 🙂

Fantastisch!! Nog veel mooier dan toentertijd in Osstenrijk: de haardecoratie vind ik super leuk en veel ‘opener’ dan de hoed, de oorbellen zijn mooier dan de wat lijzige parels, en het kapsel zit veel vlotter dan toen met de middenscheiding en half over haar oren.
Echt een top visite-kaartje, wat kan ze dit toch goed!

Wat een prachtige outfit van Maxima en de haaraccesoire erbij een dikke tien. Veel mooier en opener dan de hoed (naar mijn mening)
Wat grappig dat de koning en de gouveneur hetzelfde lijken te dragen.

Nog een vraagje over de oorsteker. Het is natuurlijk bedoeld om met haakjes e d. een hanger van te maken. Echter nu ze hem “kaal” draagt (wat ik op zichzelf heel mooi vind), kan het extra oogje er dan niet af? Die stoort mij nl wel een beetje.

Maxima krijgt van mij een dikke 10. Mooie oorstekers en leuk dat ze deze broche weer draagt.

Wat een beauty, modekoningin Máxima zet haar beste beentje voor 👌🏼
De Philip Tracey blijkt tijdloos, ben nog benieuwd naar de broche.
Heur kapsel = prachtig 🔝 👏🏼

Djw Josine voor je verwijzing naar 👇🏼
Melkopaal = prachtig 🤍 en herkomst uit Australië leerzaam voor mij.

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/broche-met-robijn-en-opaal/

Deze haardecoratie vind ik voor dit Amerikaanse bezoek erg mooi, Ze ziet er elegant uit.

Zo en dan pakt ze weer eens extra uit🤩
Lekker hoor, mooi gecombineerd met vintage fascinator. Prachtig👏

Een werkelijk schitterend mooie verschijning in vlammend rood. Deze haardecoratie past perfect bij de chique japon en deze komt nu ook veel beter tot zijn recht dan destijds met de hoed.

Wauw, op en top prachtig! En wie wat bewaart…….

Ze ziet er prachtig uit!

Mooi visitekaartje zo. Rood, wit en blauw. Dit doet de missie vast veel goeds

Een Nederlands visitekaartje in optima forma. En mooi deze versie van oorbellen en perfect kapsel met haardecoratie. Is ie nooit meer gedragen na 2002?

Maar ze draagt wel Belgische mode …

Haha, niet toen ze voet op Amerikaanse bodem zette, in CI-outfit!

En ze is van oorsprong Argentijnse en WA half Duits: “what’s your point?”
Kunnen we misschien in ieder geval Europees gaan denken? Daar hebben we net nog voor gestemd (als het goed is).

Mijn punt? Dat ze NL vertegenwoordigen 🤷‍♂️

👍

Mooi!! Goede jurk, prachtige juwelen en wat zit haar haar weer goed! Fijn visitekaartje. En Maxima in haar jurk vormt een mooie combinatie met de stropdas van Willem Alexander.. en samen vormen zij een mooi rood-wit-blauw totaalplaatje… toevallig de kleuren van zowel de Amerikaanse als de Nederlandse vlag

Wat een prachtige outfit, hier staat een koningin. Van top tot teen verzorgt.
Mooie rode, krachtige kleur. Leuk met de “luchtige” haaraccesoire.

Ze ziet er prachtig uit!!! Verzorgd, Koninklijk… geweldig!

Maxima ziet er heel mooi uit. De fascinator van Philip Tracey is inmiddels vintage en staat zo mooi bij de rode capejurk van Natan. Heeft Maxima een nieuwe broche, Josine?

Beeldschoon en vooral met zo’n monochrome look, heel krachtig.

Misschien domme vraag van mij, ik had n.l.niet verwacht dat Maxima bij een handelsmissie zo zou uitpakken, zelfs met haardecoratie en de prachtige juwelen.
Maar heb ik het goed dat een handelsmissie net zo belangrijk is dan een staatsbezoek ?

Vroeg ik me ook af. Op één of andere manier komt het mij heel erg over de top over, al staat het gewoon mooi, zonder meer.
Oogt een beetje nadrukkelijk aanwezig zijn of zo.

Dank je wel voor deze uitleg, dan hoop ik dat ze heel veel samen met WA op pad gaat.
Ze zijn super leuk samen en wij kunnen nog meer genieten .!!!

Wat mooi, wat een super verzorgd plaatje, en deze haardecoratie is zo leuk, dit doet weer denken aan haar begin jaren en de adoratie voor haar begon.
En ik snap weer helemaal waarom…

Nou, adoratie…je spreekt voor jezelf neem ik aan?

Ja, hoor, al moet ik er wel bij zeggen dat die adoratie minder is geworden .
Maar wat vond ik haar stijl toen mooi .

Toch heel jammer dat in veel media/of bij veel mensen de toon anders is geworden ten aanzien van Máxima, en dat houdt zeker geen adoratie meer in. Eerder het tegenovergestelde. Jammer hoor..

Hier staat weer een koningin, prachtig!

Zeer verzorgd totaalbeeld !!!
Al zou ik voor deze reis de kleuren blauw en rood mijden zeker met de tweespalt die deze kleuren in aanloop van de verkiezingen zaait.

Uiteraard zou jij dat hahaha…. Ze draagt toch alleen rood???? Toch nog wat negatiefs kunnen vinden hè, terwijl dat helemaal nog niet ter sprake is….(en ook overigens nergens op zou slaan als ze het we zou doen) Chapeau!!!

Uiteraard zou jij dat hahaha….
waarom moet dat nu?
Klinkt een beetje vals.

Beetje vals….. echt onaardig.

Tja… als ik er al een boodschap in zie, zie ik eerder onze eigen drie kleur erin…. Maar goed een rode jurk dragen is voor mij niet direct een politiek statement. Maar zo zie je maar hoe verschillend iets geïnterpreteerd kan worden… . Ik vind het vooral een fris en Koninklijk paar

Hoe is het mogelijk dat de kleuren rood zo hetzelfde zijn? De hoed was er eerder, wordt de jurk dan op kleur gemaakt?Ik vind het resultaat verbluffend en passend voor een bezoek aan Amerika, altijd uitbundiger dan Europa.

Haar allermooiste Prinsjesdag outfit ever!! Zoo heerlijk Latina deze look. Met de capejurk vind ik de haardeco een beetje een mismatch tussen 2 werelden

Wow!!

Dit is mijn favoriete haar decoratie. Zo mooi. Ook de capejurk erg mooi.

WauW wat staat dit mooi. Het is al gezegd, zoveel mooier dan een hoed, al staat dat Máxima ook geweldig. He5 ziet er uit als een inspirerend programma en ik ben heel benieuwd of er ook nog een diner / avond programma is

Ja inderdaad, veel toegankelijker dan een hoed

Wie wat bewaard…🙂.
Met deze haardecoratie is het veel leuker, opener en charmanter. De jurk komt ook beter tot zijn recht.

Last edited 1 dag geleden by Louisa

Zoveel leuker dan de hoed, vaker doen! Verrassend trouwens dat deze capejurk een V aan de achterkant heeft.
Tja, enne fijn, dat de kapper en visagist ook mee zijn😉.

Wat een charmante uitstraling heeft onze koningin in deze prachtige outfit!
Ben helemaal trots en blij als ik onze Maxima daar zo zie staan!😊
Keurig kapsel en de haardecoratie is er heel elegant op bevestigd.
Sieraden mooi in balans….toppie!

Heel mooi dit! Ik vind het haaraccessoire er veel mooier bij staan dan de hoed.

Ik ook, veel mooier! ❤️

Wat prachtig. Een van de mooiste van Natan. En de ‘ hoed’ beeldschoon.

Leuk die frutsels in het haar, en wat verstandig van Maxima om haar kapster nu weer eens mee te nemen👏. Rood staat past goed bij haar maar die plastik schoenen doen wel afbreuk aan het het gehele plaatje.

Last edited 1 dag geleden by Jacqueline

Wow! Mooi plaatje (op de schoenen na dan, ben niet zo weg van dat plastic) en wat zit haar kapsel weer mooi! Mag ze vaker doen wat mij betreft!

❤️❤️❤️

Mooie outfit! Hier bewegend beeld van de aankomst: https://fb.watch/sCNJ_GE5-C/