Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 09 feb 72 reacties

Wauw! Máxima bewaarde mooiste jurk voor het laatst

Máxima heeft haar mooiste jurk voor het laatst bewaard! Op Saba verscheen ze zojuist ten tonele in een blauw-witte jurk.

Eerst nog even over het programma: Na de ontvangst door de gezaghebber Jonathan Johnson krijgen de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje uitleg over de energievoorziening op Saba. Saba streeft ernaar de komende jaren energieneutraal te worden. Aansluitend krijgen zij in het dorp Zion’s Hill uitleg over kantklossen, een traditie op Saba. Tijdens een wandeling door het dorp Windwardside ontmoeten het Koninklijk Paar en de Prinses diverse inwoners. Ouderen voeren een toneelvoorstelling op en kunstenaars en ondernemers vertellen over hun werkzaamheden. Ook bezoeken de Koning, Koningin Máxima en de Prinses het Harry L. Johnson Museum waar zij uitleg krijgen over het leven op Saba door de jaren heen.

Na een lunch met de autoriteiten van Saba bezoeken zij in de middag in St. Johns het Expertise Education Center Saba (EC2) dat kwetsbare scholieren ondersteunt. Deze organisatie won in 2021 een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Vervolgens vertrekt het gezelschap naar de haven waar zij een toelichting krijgt op de bouwplannen voor de nieuwe haven van het eiland. Aansluitend vertellen wetenschappers over het project met Diadema-zee-egels. Deze zee-egels helpen koraalriffen te herstellen door algen te eten die het koraal overwoekeren. Tot slot gaan de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje naar het dorp The Bottom waar zij sporten met kinderen op het grootste Cruijff Court ter wereld.

De eerste foto via Rick Evers:

Mode koningin Máxima

Máxima’s nieuwe zomerjurk is een ontwerp van het Oekraiense (!) label Foberini. Het dessin met rozen verwijst naar het borduurwerk van de traditionele klederdracht van het land. In de jurk is meer dan 6000 meter garen verwerkt, het proces duurde langer dan een week.

De schelpoorbellen kennen we van een eerder werkbezoek en komen waarschijnlijk van Prada.

Mode prinses Amalia

(c) Bruno

De witte blouse met gekleurde accenten is een ontwerp van het Nederlandse label Fabienne Chapot.

Máxima’s tas komt uit een eerdere collectie van Marina Raphael en dook eerder deze reis ook al op.

Amalia’s oorbellen van Zara werden eerder door Máxima gedragen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
72 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Inderdaad als je naast het poppetje bij commentaren klikt krijg je een overzicht van al je commentaren. Bedankt voor de tip. Erg handig

Deze reis vond ik Maxima in een woord geweldig. Amalia is zeker op de goede weg. Veel mooier in lichte of felle kleuren ik hoop dat ze wat meer zelfvertrouwen heeft gekregen door deze reis en ik denk zeker dat we nog heel veel moois van haar mogen verwachten. De donkere ouwelijke bloemetjes jurken blijven nu hopelijk in de kast. Jammer trouwens dat we de beroemde gele jurk niet hebben teruggezien.
Wat deed ze het goed bij het persmoment. Hopelijk wordt de veiligheidssituatie snel weer beter voor haar. Dan kan ze nog meer gaan shinen.
Ook van mij bedankt Petra en Josine !

Wat is dit een vol programma geweest. Petje af voor W.A. & Maxima en Amalia. Wat heb ik heerlijk mee kunnen genieten van de pachtige eilanden. Josine en Petra bedankt voor de snelle publicaties van de bezoeken. Wat een werk allemaal. Nu iedereen lekker uitrusten en nagenieten.

Voor de liefhebbers, er staan 2 filmpjes van RoyalTV (Rick Evers) op Youtube inzake persmoment Amalia.

Dank Tantie, voor deze info.
Heb de site opgezocht en ben verrast van de vele mooie filmpjes!
Ben niet zo bedreven als jullie in het opzoeken van alles, dus blij mee hoor. Gezellig nagenieten van al het moois.
En gelijk even zeggen hoe indrukwekkend ik het persmoment met Amalia vond; wat deed ze dat goed; en super hoe haar ouders hun dochter begeleiden, steunen en tot voorbeeld zijn!

Graag gedaan, ik ben ook niet zo ervaren in de digitale wereld hoor. Leer elke dag weer wat nieuws 🙂

Veel dank aan de moderators! Knap dat jullie steeds zo snel de informatie over de outfits boven water hadden.
Mooi om te zien dat Amalia al een aardig consequente kledingstijl aan het ontwikkelen is. En met veel oog voor accessoires: ik heb genoten van alle leuke oorbellen en tasjes!
Ik heb veel respect voor haar, knap hoe ze krachtig én kwetsbaar de pers te woord stond over de bedreigingen en het bezoek aan de Cariben. Diepe buiging voor deze bijzondere vrouw!

Last edited 1 jaar geleden by Dora27

Daar sluit ik me helemaal bij aan!

Het was twee weken lang een feestje om door jullie dagelijks mee te mogen kijken en achtergrondinfo te krijgen!
Ik waardeer de enorme hoeveel werk die jullie hieraan hadden dan ook bijzonder.
Veel lof voor jullie, Josine en Petra!

Trots op Amalia, ik waardeer het met name dat ze zo puur is en dichtbij zichzelf blijft.

Josine en andere moderaters: veel dank voor de prachtige blogs en mooie foto’s. Ik heb ervan genoten.

Josine en Petra, een dikke pluim! Geloof dat Josine morgen bij Blauw bloed nog een overzicht mag geven, dus niet echt n weekend vrij! Als ik goed geteld heb, heeft Máxima 21 verschillende outfits gedragen, waarvan 9 nieuwe, mijn persoonlijke top 3:het witte broekpak op Bonaire, de legergroene op Aruba en de blauw/witte jurk van gisteren op Saba

Helemaal mee eens! Ik vind dat ze het fantastisch gedaan heeft tijdens deze trip. Ze geeft een enorm lieve, betrokken en geïnteresseerde indruk.

Sluit me hierbij helemaal en graag aan💐.

Amalia een dikke vette 10 voor deze reis en het na gesprek. Zo bijzonder hoe ze over de schildpad vertelt. Zal altijd symbool staan voor de zo gehoopte vrijheid voor haar vermoed ik. Ik hoop dat een prachtige ketting met een gouden schildpad zal kopen!
Wat een mooi en bijzonder meisje. En chapeau voor haar ouders door zo op de achtergrond te blijven en haar het vertrouwen te geven zelf te spreken. Geweldig.

Last edited 1 jaar geleden by Doro

k Vond het ook mooi dat ze tijdens het persgesprek zo’n eerlijke reactie gaf. Je merkte even een stukje emotie, even een bibber in haar stem, waardoor Máxima (naar mijn idee) als moeder zich geroepen voelde even in te springen. Vond ik een lief moment. En k zag foto’s waarin je ziet dat ze trots naar haar kijken. Nou, ik ben ook echt trots op haar. Ze heeft zich er prima doorheen geslagen, ik zag echt een betrokken prinses, meelevend.

Inderdaad prima gedaan, ik had een beetje t gevoel dat Máxima het doorvragen van “kan u aangeven wat u het meeste mist”, niet helemaal nodig vond, en terecht mijns inziens, en daarom insprong,(zoals WA bij fotosessie op Noordeinde Amalia beschermde)iedereen kan toch op z’n vingers natellen wat ze niet kan en dus mist? Máxima gaf ook subtiel t voorschot om over de schildpad te vertellen, welk verhaal ook al over het terugkrijgen van vrijheid ging!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Ze zien er allemaal prachtig uit. Heel mooi de blauwe jurk met witte bloemen van Máxima. De rode broek van Amalia staat haar goed en wat een leuke blouse. Ook de kapsels zen oorbellen zijn prima. Wat dapper van Amalia dat zij wat verteld over hoe haar leven nu is met de bedreigingen.

Veel dank inderdaad voor allles Josine en Petra. En alle gezellige platform reageerders

Josine en Petra, heel, heel veel dank voor al het werk wat jullie hier hebben verricht.
Elke dag weer supersnel de eerste foto’s, vaak al met de info zoals label, eerder gedragen, indien eerder gedragen vergezeld van de foto’s, etc. etc.

Josine en Petra, nogmaals dank, ik heb genoten.

Volledig mee eens !!! Dank aan de beheerders van deze site.

Daar sluit ik mij bij aan. Echt genoten. Even paar dagen rust en volgende week weer een drukke week,zag ik

Wat verschrikkelijk haar dit te moeten zien bekennen Amalia over bedreigingen en zware beveiliging: ‘Ik heb het nog steeds heel moeilijk. Prinses Amalia hoopt dat er snel iets verandert in de situatie rondom de bedreigingen waar ze mee te maken heeft. “Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb”, zei ze op Sint-Maarten, op de laatste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk. Amalia hoopt dat er snel verandering komt in haar situatie.”Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.” De prinses vond het fijn dat ze tijdens de reis met haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima een beetje haar vrijheid terug had. “Ik heb een prachtige tijd gehad”, is er dan helemaal niks van enig respect? Maakt me, eerlijk gezegd boos en verdrietig https://nos.nl/l/2463180

Nou echt hè. Ik word hier iedere keer zo verdrietig van. Een meisje van 19 die ook niet uitgekozen heeft in welk gezin ze geboren wordt…

Idd erg verdrietig. Je gunt haar een onbezorgd, vrij leven voor zover dat kan als kroonprinses.

Nogmaals prachtig, stralende Koningin, leuk te zien, Amalia neemt een kind op haar arm, wat mij betreft sjapo voor ons Koningspaar die Amalia de hele reis in bescherming hebben genomen en laten volgen, zei zelf voorop! Prima!
Ook van t bezoek aan Saba is er al n video https://youtu.be/ZSO_YH_kRBo

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Diep respect voor de betrokkenheid van ons koningspaar en focus van onze kroonprinses. Wat een mega programma, wie houdt dat vol?

Ik wens ze een goede reis terug. En relaxen thuis. En maandag weer college volgen.

Ik dank ook Josine en Petra voor hun inzet. Wat een blogs! Bravo!

Graag gedaan!

Hele leuke jurk in mooie kleur van Máxima, ook Amalia leuke blouse. Toch 1pintje van kritiek: Die schelpen in de oren van Maxima, zo kits vind ik en overdreven groot. ik zou zeggen leg ze in een aquarium als decor.

Wat een mooie bijzondere jurk! Ik had een andere kleur, bijv groen, nog mooier gevonden, maar wat een goede keuze en mooie symboliek.
Super leuk dat Amalia voor Fabienne Chapot kiest. Leuk NL merk dat Nara heel geos staat. En dan na vandaag alle indrukken verwerken en lekker terug naar huis.
Petra en Josine bedankt voor al jullie mooie blogs deze reis!

Dank je wel en met veel plezier gedaan!

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Nou ik ook met al het lezen en kijken. Wat een werk hebben jullie verzet!

De koning ziet er uit alsof hij de jet lag goed te boven is en gewend aan de warmte. De dames bleven fris en fruitig de hele reis!

Ahhhhh, wat mooi. Hemelsblauw. De blouse van Amalia staat haar ook leuk. Mooie details ook

Maxima draagt een prachtige jurk, die haar geweldig staat. Ook de blouse van Amalia staat haar mooi. Mijn complimenten aan het koningspaar en Amalia, die deze overvolle agenda met veel interesse, betrokkenheid en elan hebben omgezet. In mijn ogen hebben de koning en koningin hun dochter goed begeleid deze reis. Amalia heeft laten zien dat zij haar rol serieus neemt en ik twijfel er niet aan dat zij in haar functie als kroonprinses zal groeien tot een zelfverzekerde en betrokken koningin in spé.

Is het wel een jurk die Maxima aan heeft? Het lijkt naar een broek te neigen, althans het ” rok” gedeelte.
Of is het een stoplpplooi?
Wel een prachtige jurk. Dit zou Amalia ook geweldig hebben gestaan. 😄😉
Minder wijde broek bij Amalia staat veel vlotter. De blouse ben ik niet weg van. Maar zij wel, prima. 🥰

Ja, het is een jurk. Zie de omschrijving onder deze link. Ik snap je reactie overigens wel, het valt in het midden echt wat naar binnen. Op de 5e foto zie je goed hoe het zit. Eigenlijk is het een heel wijd vallende jurk. Maar ik denk dat het door de borduursels komt dat het zo valt.

Dank voor de link. Echt super leuke jurk. Jammer dat hij zo duur is 😂😂

Prachtige jurk van Maxima. Kleur en model staan haar geweldig.
Wat een
Super leuke blouse van Amalia. Past heel goed bij haar jeugdige leeftijd. Lekker frisse en jonge uitstraling. Zo te zien ook een smallere pantalon. Maakt haar minder fors.

Geweldig! Beide dames komen zeer goed voor de dag! Leuk dat Amalia een blouse van Fabienne Chapot draagt. Leuk, Nederlands merk. Chapeau dames. Nog even en dan lekker naar huis. Ik kan me voorstellen dat ze moe zijn. Amalia; mijn complimenten. Je doet het super👍🏻

Geweldige jurk!! Ik hoop dat een Zara zoiets deze zomer in de collectie heeft!
Blouse Amalia ook leuk maar met camel broek mooier. En in je broek nog mooier
Was er geen avondprogramma gisteren?

Nee. Vanavond geloof ik ook niet. Laatste activiteit is een sportactiviteit.
Programma Saba:
Ontvangst door gezaghebber
Uitleg Saba Electric Compnay
Kort bezoek Zion’s Hill
Wandeling door Windwardside
Lunch met autoriteiten
Bezoek St. Johns, Expertise Center Education Saba
Bezoek Fort Bay, nieuwe haven en zee-egelproject
Bezoek The Bottom, Cruijff Court

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Het is ook wel mooi geweest voor iedereen kan ik me zo voorstellen… wat een overvol programma… wel genieten voor ons, maar denk dat de koning, koningin en Amalia wel echt even toe zijn aan helemaal niets…

Diep respect voor Amalia en haar ouders, wat een volle dag- en avondprogramma’s en wat een indrukken. Vanavond ws eerst terugvliegen naar Sunt-Maarten en dan staat daar hopelijk t regeringstoestel klaar voor vertrek naar Nederland. Have a safe journey.

Ah dank! Jammer
Had me verheugd op nog een zomerse avondjurk- verwend inmiddels ;))

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Was inderdaad leuk geweest. Maar kan me voorstellen dat zij t mooi geweest vinden en heel graag naar huis gaan, waar Ariane vast op ze wacht.

& Amalia……onbegrijpelijk dat Justitie kennelijk niet in staat is de Prinses van Oranje haar vrijheid terug te geven, hoe lang duurt dat nou al? Mag denk ik wel zeggen: We wensen u en uw ouders alle sterkte toe, en hopelijk wordt er toch op korte termijn een oplossing voor u gevonden”

Wat een subliem slot van deze reis om Maxima vandaag te zien in deze buitengewoon mooie jurk!
Elegante uitstraling en van top tot teen in de puntjes verzorgd.
Ik hoop deze jurk vaker te zien.
Amalia koos voor een prachtige blouse hoor, die het op rood prima doet!
Het haar leuk naar achter vastgezet, en oorbellen en tasje fraai gecombineerd.
Willem Alexander ziet er fris en gestreken uit: netjes!

Vind de schoenen van Maxima echt te leuk… zoveel beter dan die sandaletten die we om de haverklap zien…in de combi met deze idd geweldige jurk krijg je echt een goede seventies vibe… top!! Amalia ook top.. goede top, mooie kleuren, lekker jong…enne.. ik denk idd echt dat onze koning fitter oogt… het was weer een goeie dag..😉

Wat een geweldige blouse draagt Amalia: top!!! En dat geldt ook voor de jurk van Maxima, heel mooi!!

De dames zien er allebei schitterend uit!

Ze zien er allebei heel mooi en crisp uit, beetje ‘boho touch’ en dat staat ze heel goed! Wat een werk om deze jurk te maken, maar dan heb je ook wat! Een mooi gebaar richting Oekraïne. Deze gaan we vast vaker zien, want Maxima voelt zich hier denk ik heel fijn in. Leuk dat Amalia een Nederlands merk draagt en haar oorhangers staan er weer flitsend bij. Helemaal leuk!

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Ooooooh wat een leuke jurk, fantastisch. Volgens mij zag ik dat er ook splitten in zitten toen Maxima uit het vliegtuig stapte. Ook de blouse van Amalia’s is hartstikke leuk. Wat zijn we verwend de afgelopen weken met mooie mode van de dames. Ook WA zag er iedere keer keurig uit. Een mooie polo had ook leuk geweest in plaats van iedere keer een overhemd.
En ook door jullie Petra en Josine, dank jullie wel voor elke dag updates van kleding sieraden, tasjes en schoenen. Wat een megaklus. Chapeau een diepe buiging👍🏻🙏🏻

Dit is inderdaad wauw! Prachtig de jurk van Maxima. Amalia ziet er ook geweldig uit. Erg leuke blouse met de rode broek. Ze hebben inderdaad het mooiste voor de laatste dag bewaard, misschien ook door het persmoment vandaag.

Wat een beauty’s, zowel Máxima als Amalia. Roerend met je eens Josine, wat een prachtige jurk draagt onze koningin, de topper van deze reis, wat een plaatje. I love it, is helemaal mijn stijl en t past zo goed bij t bezoek aan een tropisch eiland. De witte schelpenoorbellen mochten natuurlijk niet ontbreken vandaag 😉 Amalia ziet er ook heel mooi uit. Leuke combinatie deze grappige blouse met rode broek. De rode oorhangers geven de look net ff wat extra sjeu. Ze ziet er stralend uit, is inmiddels mooi bijgebruind.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Prachtige jurk, met de schelpen oorbellen die hier goed bij passen en mooie armband. Amalia’s blouse ook prachtig, met rode broek heel leuk, leuker dan het fotomodel.

Oh ja, dit is zeker een leuke jurk. En één met een knipoog dus (Oekraïne).
Dit is (wat mij betreft)inderdaad haar leukste jurk van dit bezoek aan de Antillen.

Blouse van Amalia lijkt me ook leuk.

Wat een leuke jurk van Máxima. Niet een om vaak te dragen denk ik, want dat gaat vervelen. Maar voor nu heel goed. De blouse van Amalia is ook leuk. Welk merk broeken draagt Amalia? Iemand enig idee?

Ze zien er allebei geweldig uit!

Hoi Petra ik dacht ik kijk nog even of er reacties zijn op mijn comments. Ik kan er geen een meer vinden van mijn comments. Kan het dat ze misschien verwijderd zijn? Thanks hoor graag

Ha Margot, ik heb niets verwijderd van jou, en ik denk Josine ook niet. Sowieso verwijderen we niet snel iets. In de prullenbak zie ik ook niets staan. Dus ik weet niet wat er mis gaat. Daarom heb ik je even een mailtje gestuurd, dat communiceert iets makkelijker ;). Groetjes Petra

het is ook erg jammer dat je op dit forum je eigen berichten niet kunt terug zoeken.
Heb ik ook weleens dat ik denk, waar had ik nou ook alweer geschreven? Maar dan is het geen doen om alle onderwerpen af te gaan zoeken en dan laat je het maar zitten.

Nou wie weet komt dat nog een keertje!

Dat kan wel hoor, als je bent ingelogd en je klikt op dat poppetje met tandwieltje erbij, dan zie je al je eigen comments.

Ik zie alleen rechtsboven aan het scherm een poppetje (ik zit altijd op de iPad) en daar kan ik alleen mee uitloggen of inloggen, er is daar geen tandwieltje bij.

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Ina, Ik kijk zo goed als altijd op mijn smartphone . Wrschl ljkt hetzelfde op tablet.
U moet eerst rechts boven inloggen. Dan krijgt u de ruimte “discussieer mee”.
Daaronder ziet u x (aanral) commentaren en daaronder hebt u links een gezichtje. Als u daarop klikt hebt u al uw eigen commentaren.

Ik reageer ook altijd via de smartphone maar nadat ik ben ingelogd krijg ik direct t scherm met t laatste nieuws. EmbleemmMKM linksboven, menu rechtsbove. De tekst discuseer mee en een wieltje is bij mij niet zichtbaar. Weet iemand waar ik dat op de smartphone wel kan vinden? Ik gebruik Chrome.

U krijgt mi “discussieer mee” na eerst te zijn ingelogd en een item van “laatste nieuws” te hebben geopend. En onder “discusdieer mee” staat dan de balk met links het poppetje en rechts “nieuwste”.

Bedankt! Ik heb t gevonden. 🙂

Maribune, op de iPad zie je het verhaal en de foto’s van Josine eerst, dan de plek waar je kan reageren (discussieer mee).
Maar nu zie ik het zeg, dat poppetje staat naast “xx commentaren”
Dát poppetje lette ik eigenlijk nooit op en dat er een tandwieltje naast/aan vast zit, dat is zo klein dat is niet te zien.
Maar thanksssssss, opgelost dus 😃

Dat kan denk ik alleen op de PC?

Aha, dat wist ik ook nog niet. Wij hebben ook deels een ander scherm. Bedankt voor je tip en het meedenken!