Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 05 jul 63 reacties

Mary aangereden in Groenland en: wauw! Mary stunning in galajapon in Groenland

Gisteren was dag 6 van de reis van koning Frederik en koningin Mary aan Groenland. Ook prins Vincent en prinses Josephine waren deels aanwezig. Naast klederdracht en een gezellige gewone outfit, droeg Mary ook een prachtige galajapon.

Foto’s ©Kongehuset

Koning Frederik en koningin Mary arriveerden samen met prins Vincent en prinses Josephine met het koninklijke schip de Dannebrog in Colony Harbor in Nuuk. In het gemeentehuis vond een officiële ontvangst plaats.

Foto’s ©Kongehuset

Bij het handen schudden van het publiek, werd koningin Mary aangereden door een elektrische scooter. Op een video die op internet circuleert, is te zien hoe degene op de elektrische scooter tegen haar aanrijdt, waarop zij een paar kreten van schrik en pijn slaat. De persoon met de elektrische scooter, een oudere man, schijnt zelf ook niet goed te weten wat er gebeurt en Mary ziet er even geschokt uit. Gelukkig is Mary niet gewond geraakt. Het programma is daarna ook verder gegaan.

Vincent en Josephine gingen mee tijdens een rondleiding door de nieuwe school van Nuuk, het Atuarfik Inussuk.

Aansluitend werd er geluncht met leden van de Naalakkersuisut en het presidentschap Inatsisartut.

Om iets voor 3 bezochten Frederik en Mary de nieuwe luchthaven van Nuuk. Hier vond een presentatie plaats van de gemeente Nuuk over de nieuwe kapitaalstrategie. Aansluitend werd een werkplaats in Nuuk bezocht. Hier wordt gewerkt aan een gedenksteen voor de poolreiziger Arnarulunnguaq. Zij nam als enige vrouwelijke poolreiziger deel aan de beroemde 5e Thule-expeditie, in de periode van 1921 tot 1924.

Mode Mary

Bij aankomst droeg koningin Mary het nationale kostuum van Groenland.

Later op de dag verkleedde ze zich en droeg ze een lichtroze blouse van Hugo Boss op een grijze pantalon van Joseph, gecombineerd met een donkerblauwe mantel.

’s Avonds waren koning Frederik en koningin Mary aanwezig bij een officieel diner van het Naalakkersuisut. Het diner werd gehouden in Kulturhuse Katuaq in Nuuk. De Deense koningin droeg een prachtige japon van Teri Jon by Rickie Freeman. De kraag van de japon is zo te zien aangepast.

Prinses Marie-Astrid, de zus van groothertog Henri, heeft de japon ook, maar dan met kraag.

Clutch van Judith Leiber:

Goudkleurige pumps van Manolo Blahnik:

Oorbellen van Ole Lynngaard:

Armband van Dulong:

Mode Josephine

Josephine droeg opnieuw de mantel van haar moeder, maar nu binnenste buiten gekeerd. Daaronder zien we de jas van Uniqlo, die Josephine en Mary beiden al eerder droegen tijdens deze Groenland reis. Ook draagt ze een zwart rokje uit de kledingkast van Mary, van het label Hugo Boss, met de groene Polo Ralph Lauren trui, waar we eerder deze reis koningin Mary mee zagen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
63 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een schitterende keus van Mary! Daar Frederik een traditionele anorak draagt, is het niet zo makkelijk een bijpassende japon te vinden. Model, stof en accessoires allemaal top!

Ooh, die hyperverfijnde goudkleurige pumps zijn ook zo ongelooflijk chic, zooo prachtig !!

Mooie avondjapon van Mary, vooral de stof vind ik prachtig🤩
Jammer dat ze het kraagje eraf heeft laten halen, zoals Prinses Marie-Astrid de jurk draagt (mag nog wel een knoopje meer los voor Mary), vind ik de japon leuker. Dat geeft net een wat sportievere twist aan een verder statige japon. Omdat koning Frederik een sportief ogende anorak draagt (zag op foto’s elders dat aanwezige heren die ook droegen), zou dat kraagje op japon van Mary prima zijn geweest.
Accessoires zijn, zoals meestal bij Mary, helemaal goed.

#stunning? Nee dat zeker niet, #oké? Ja dat weer wel maar ook niet meer dan …

De avondjurk is een plaatje

Er moet mij iets van het hart: hebben deze jonge generatie prinsessen geen eigen smaak cq kledingstijl?? Tijdens dit bezoek van het Deense koningspaar draagt de jonge prinses kleding van haar moeder! Ook Amalia en Alexia worden regelmatig gespot in kleding van hun moeder. Natuurlijk levert het mooie plaatjes op maar wat is er mis met hun eigen kleding??

Zou het kunnen zijn dat hun eigen kleding niet zo geschikt is om bij deze officiële gelegenheden te dragen en dat ze daarom kleding van hun moeder aanhebben? Een spijkerbroek met scheuren staat waarschijnlijk wat minder sjiek.

@Chiara & petra: er is genoeg leuke kleding voor jonge meisjes die ook duurzaam is. Ik heb kleindochters in die leeftijd die wel es mama’s jasje dragen of n bloes maar dit vind ik te vaak terugkomen

Wat mooi, Mary in de lange witte avondjapon, en de lage knot.
Doet me een beetje denken aan vrouwen in de Engelse films als Down Town Abbey etc.
Pachtig!

Ik heb er even wat tijd overheen laten gaan. De eerste aanblik vond ik wat saaiig. Maar de jurk is toch wel mooi en bijzonder. De stof, het model, de kraag. Een soort zakelijke avondjapon. Apart eigenlijk best wel.

Ik ben waarschijnlijk de enige, maar ik kan deze japon niet zo ‘smaken’. De stof is prachtig, het rokgedeelte valt perfect, de mouwen zijn mooi, maar toch, maar toch, vind ik hem erg stijfjes, en een beetje ouwelijk. Het mag wat mij betreft allemaal wel wat vlotter bij koningin Mary.

Heerlijk + dank uw referentie aan Maribrune, ‘niet zo smaken’ 🙏🏼

Dag PK020! Het doet mij plezier u hier aan te treffen 😉

Nee hoor, je bent niet de enige die om de een of andere reden wat twijfels heeft omtrent deze japon. Ik ga voor een ‘rewear’ voordat ik er echt uit ben. Misschien komen de twijfels vanwege de sportieve look van de koning ernaast, welke er voor mij in ieder geval voor zorgt dat het geen harmonieus geheel met de look van QM vormt. Ook de foto op het schip, met de bijna abrikooskleurige achtergrond, maakt dat ik (nog) niet sta te juichen om deze japon; eentje waarvan de pasvorm overigens perfect is.

Last edited 16 dagen geleden by Fan website

Ik moest ook even goed de jurk op me in laten werken, het is zo anders dan we
hier gewend zijn bij avondkleding.
Maar juist in die omgeving en met klederdracht enzo vind ik het een hele goede keuze die haar fantastisch staat.
Ik denk dat een frivole jurk hier niet past.
Maar gelukkig mogen smaken verschillen, daarom juist leuk om reactie,s te lezen.

De avondjurk van Mary is prachtig. Mooi kapsel erbij. Leuk dat de tweeling meegaat op reis, wat doen ze het goed.

De galajurk is prachtig…erg mooi met dat opstaande kraagje en de ‘riem’

De kinderen zien er keurig uit, maar ik vind het toch merkwaardig dat de dochter steeds opnieuw kleding van moeders draagt….!
Waarom niet gewoon een eigen outfit?
De roze blouse van Mary vind ik heel mooi en de galajapon prachtig, behalve de halsopening, die wat rommelig oogt!
Het kraagje zou het af maken!
Chique stof!
Wat vervelend, dat incident met de aanrijding!
Schrik voor de man in kwestie en voor Mary, die zich hopelijk niet teveel bezeerd heeft.
Dit was een echt anders-dan-anders werkbezoek hoor.
Leuk om zo mee te kunnen beleven!

Jeetje, ben de hele dag weg geweest en pas laat weer thuis, maar wat een heftig filmpje🫣
Gelukkig lijkt ze in orde, maar blauwe plekken, kneuzingen en schaafwonden kun je toch wel oplopen van zo’n incident.

Beste Roos, vat mijn vraag aub niet verkeerd op maar ik ben al langer gewoon stiknieuwsgierig wat uw positie binnen MKM is. Want u plaatst meestal heel veel reacties, ook op wat anderen zeggen. Of kleine opmerkingen over eigen leven. Ook vaak leuke reacties hoor, daar niet van!! Het valt me gewoon vaak op. Bent u in de positie van een soort sidekick (raar woord maar speciaal opgezocht) net als in praatprogramma’s? Maar misschien bent u familie van Josine; dan is het voor u wellicht privé info die me niet aangaat. Als mijn vraag ongepast is gooit Josine mijn reactie/ vraag er wel weer uit; geen probleem.

Agnes Anna…. 👏🏼

Haha, ik schoot wel in de lach hoor Agnes Anna, nee geen enkele relatie tot Josine of Petra.
Schrijven zit in mijn bloed (en ook in die van mijn familie), altijd al gedaan en met vlagen niet of juist veel (niet gepubliceerd overigens).
Ik vind het gewoon leuk om mensen tips of kleine inzichten te geven en vaak put ik “uit eigen bron”.
Ik lig helemaal dubbel om Celeste’s opmerking hieronder: heb nml. een Zeeuwse oma😉😂
Vind je vraag totaal niet ongepast hoor, je mag me alles vragen, of je antwoord krijgt is een ander verhaal 🤣

Lekker puh 😛, ik had opa’s , oma’s én Zeeuwse ouders. Met een ris ooms en tantes achter ze aan 🤓

👍😂😉🤣

Stik nieuwsgierig, dat kan bijna niet anders, of dat is door een ⛵🌊🐬 Zeeuwse geschreven ☺️

Go Celeste Go 😆

Ohhh, fijn, u bent er nog! Oprecht blij mee.

“ U laat het! En dat schrijf ík!
En ik ben gewend dat er naar me geluisterd wordt 🤣”

👉🏼 Ik luister graag naar oprechte geluiden/stemmen ☺️ èn ben blij dat ik er hopelijk nog mag zijn 🍀

🩷

♥️

Daar ga ik vanuit hoor! Er zat een ☁️ voor de ⛅. Mijn motto is: ” Er breken altijd weer andere tijden aan ” . Hoofd omhoog en vooruit kijken nu ☺️

Als ik me niet vergis stonden er toch nog meer comments?😳

Ik weet het niet Catherine. @Josine Droogendijk zou er weggehaald kunnen hebben, maar dat verwacht ik eerlijk gezegd niet.

Ik ben het hele weekend bij vrienden/familie geweest en heb m’n longen uit m’n lijf gebruld voor de Oranjeleeuwen, dus veel tijd voor modereren bleef er niet over. Gelukkig was dat ook niet nodig. Ik heb dus geen reactie gewist.

Dan heeft Catherine zich vergist.
Jij en voetbal? Verrassend 🤓

Tja, je moet wat overhebben voor je vaderland he 😉

Het is ècht niet belangrijk, maar ik weet wat ik heb gelezen, laat maar lekker waaien… (de ‘pan soep’ van Oranjefan kwam niet zomaar uit de lucht vallen….)

Wat heb je gelezen dan? Misschien weet je nog een opvallend woord uit de missende reactie? Dan kan ik hem opzoeken in het overzicht van alle reacties.

Hoi Josine en Celeste, sorry ik heb me inderdaad vergist🫣, “beetje erg dom”, de comments stonden bij een andere blog. Mooie dag!

Vergissen is menselijk 😉

Hoi Catherine,
Omdat ik nu eenmaal ook “stik nieuwsgierig” ben; (Zeeuwse oma😉 immers) ben ik gaan zoeken en kwam ik in een andere blog dezelfde vraag tegen van Agnes Anna.
Raadsel opgelost👍

🕵🏼‍♂️

Ik ontken het niet hoor Catherine, ik weet het gewoon niet.

We zitten met z’n allen in de MKM keuken en bereiden een soep, de een voegt meer kruiden toe en de ander meer groente, met elkaar zorgen we dat de soep op smaak blijft en niet overkookt. Fijne zomer(vakantie) aan allen.

Mooi Oranjefan👍
Ik ben van veel ballen in de soep, ik houd niet zo van dat vleesloze😉😂

Hahahaha, wél van de 🐄 graag 🤣 Van 🐖 smaakt minder 😉

Geen zorgen Celeste, biologische rundersoepballetjes😉👍 Komt helemaal goed.
Smakelijk eten allemaal🍲

Oh, wat een geweldige Metafoor 🤓 Ik ben van de 🌶️🌶️🌶️.
ík moet er op letten er niet teveel van in te doen 🫢😌

Echt hè Celeste, de oren van je hoofd werd je gevraagd tijdens familiebezoek😂

Klopt, dit is echt Zeeuws!!

👍🫣😂🤣

🤩

Prachtige jurk, schitterend. En wat leuk dat de tweeling er steeds bij is.

Wat ziet Mary er geweldig uit. Wat een prachtige jurk. Ik vind het met deze kraag mooier dan met de oorspronkelijke kraag. Maar zij ziet er altijd geweldig uit! Leuk om Josephine en Vincent tijdens dit bezoek te zien.

Een prachtige, statige japon. Hij staat haar heel mooi. Jammer dat het boordje niet mooi valt. Dan toch liever met kraagje.

Wouw!! Echt prachtig. Koningin Mary staat sowieso alles. Hoog verkleedfeestje- gehalte maar een groot genoegen om te zien. Ik begrijp de combinatie met de kleding van de Deense koning niet zo goed; hij oogt zo informeel naast haar.

Prachtig

Prachtig!! 🤍🤍

Wat een prachtige japon, het model is eenvoudig, past ook helemaal in de stijl van dit land, maar door deze bijzondere stof is het een plaatje, en Mary staat alles, dus deze ook weer ..wel is de halslijn anders, bij Mary is het geen kraag, maar een boordje, ik denk dat ik met kraag toch mooier vind .
Wat een geweldig bezoek hebben ze gehad, hier zullen ze nog lang van na genieten ..