Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 01 jul 37 reacties

Verrassing: ook Vincent en Josephine tijdens dag 2 in Groenland

Niet alleen koning Frederik en koningin Mary waren gisteren aanwezig in Groenland. Als verrassing waren ook prins Vincent en prinses Josephine een deel van de dag aanwezig.

Vincent en Josephine hebben allebei een Groenlandse naam in hun doopnamen, omdat Groenland bij het koninkrijk Denemarken hoort. Hoe mooi dat ze opnieuw even een kijkje in dit land konden nemen.

Het koninklijk paar nam samen met prins Vincent en prinses Josephine deel aan een boottocht in Qeqertarsuaq, waar ze werden geïnformeerd over de werkzaamheden van het Noordpoolstation en een nieuwe walvismicrofoon werd ingewijdt. Qeqertarsuaq is de thuisbasis van het onderzoeksstation Arctic Station, dat wordt gerund door de Universiteit van Kopenhagen en tot doel heeft wetenschappelijk Arctisch onderzoek te bevorderen. Het nieuwe geluidsstation geeft inzicht in de aanwezigheid van zeezoogdieren in Disko Bay. 

Foto’s ©Kongehuset

Het koninklijk paar arriveerde vervolgens met het koninklijke schip de Dannebrog bij de Kongebroen in Qeqertarsuaq, waar ze werden ontvangen door burgemeester Ane Hansen en leden van de gemeenteraad. Vervolgens was het koninklijk paar aanwezig bij een receptie in Hotel Qeqertarsuaq. Aansluitend waren ze aanwezig bij een briefing over een kinderproject.

Tenslotte namen koning Frederik, prins Vincent en prinses Josephine deel aan de Family Mile versie van de Qeqertarsuaq Race. De race is voor alle eilandbewoners. Koning Frederik is een actief sporter, die in Denemarken de Royal Run heeft opgezet. Zijn kinderen en koningin Mary lopen daarin ook altijd mee. Nu gaf koning Frederik het startsein en lopen de jongste twee kinderen gezellig een keertje mee in Groenland met de Qeqertarsuaq Race.

Na de race gingen de aanwezig leden van het koninklijk gezin sporten met de bewoners.

Mode Mary

Zoals in de eerste blog in de Groenlandreis aangegeven, zijn de temperaturen in Groenland heel anders als hier. Het is er net boven het vriespunt, en op bepaalde gebieden zal het vermoedelijk ook onder het vriespunt zijn. Dat is ook te zien aan de kleding van Frederik en Mary en van de mensen om hen heen. De kleding zal tijdens deze tour dan ook anders zijn dan we van Mary gewend zijn. Prima voor dit land 😉 en heerlijk om mee te mogen genieten van de plaatjes. Bij aankomst voor de receptie droeg Mary een donkerblauwe mantel over een donkerblauwe lange puffercoat van Uniqlo. Daaronder draagt ze een wijnrode coltrui.

Bruine tas van Chloe:

Koningin Mary draagt op de boot een donkerblauw jack van Patagonia op een groene broek. Bij het nieuwe geluidstation draagt ze er een donkerbruine jas van Seeland Eton overheen. Mary maakt het geheel compleet met een wijnrode muts.

Outfit Josephine

Prins Vincent en prinses Josephine droegen onder andere beiden een broek en jas van Seeland Eton.

Tijdens de race draagt Josephine een donkerblauwe hoodie van Polo Ralph Lauren.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Sportieve outfit, veel laagjes is handig denk ik, als ze binnen is kan er een laagje uit.

Leuke foto’s!

Wat een heerlijke open koninklijke familie! Geweldig dat ze de jongsten meenemen op deze leerzame trip. Geen geposeer, geen aandachtvragerij, gewoon lekker jezelf zijn. Eerst dacht ik dat het iets Scandinavisch was want het Zweeds en Noors Koningshuis zijn net zo vrij in hun doen en laten, maar ik zie ditzelfde bij de Koninklijke familie van België waar de vier kinderen gewoon in de rij stonden vorige maand, Spanje, zelfs Engeland de kinderen van William en Kate. Helaas mis ik wel een familie in dit rijtje. Mijn gevoel zegt hoe krampachtiger je doet hoe meer de pers je op je nek zit, ben je gewoon open en deel je zo nu en dan leuke privé kiekjes, krijg je het respect van de media én (!) van het volk. Dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk lijkt mij.

Last edited 16 dagen geleden by Jacqueline

Deze trip is geen modefeestje als bij de staatsbezoeken aan Zweden en Noowegen, maar des te meer gaat de aandacht naar de interactie onder elkaar èn natuurlijk met de bewoners en dat doen ze zo goed! Sowieso een goede zet de tweeling mee te nemen, over een paar jaartjes zullen ze menig hart sneller laten kloppen, want wat een mooie en leuke tieners. Wat de kleding betreft hoop ik op wat meer kleur de komende dagen, bijv die typische kleurrijke gebreide truien met een donkere (spijker)broek en mooie, stoere laarzen.

Bbbrrrrrr wat een kou zal het daar zijn. Maar wat zien ze er allemaal fantastisch uit. Goeie casual looks voor het hele gezin. Lekkere truien, bodywarmers en puffer jassen. Leuk dat de tweeling mee is.

Wat een leuke spontane foto’s

Een mooi gezinsplaatje hoor!
Kleding leuk afgestemd qua kleur.
Als ik zie wat ze allemaal over elkaar aantrekken moet het daar wel echt winters zijn!❄️

Brr, wat koud daar…
Mooie, warme kleding dragen ze. Een idee van Mary om die blauwe mantel over een lange puffercoat te dragen.
Ik vind het toch zo goed, dat ze een paar kinderen meenemen. Leuk om ze te zien en voor hen heel goed om er wat van mee te krijgen, terwijl ze nog niet zelf iets hoeven zeggen voor de camera.

Zeer goed om de kinderen mee te nemen … erg leerrijk … en dan de rust en de absolute stilte die alleen in poolgebieden ervaren kan worden …
Hou zo van het motief van de pooltruien ….

Kinderen meegenomen; heel leuk en leerzaam.
Kleding goed want functioneel.
Gewoon wat je nodig hebt in zo’n klimaat en geen fratsen zoals pumps of hippe jurkjes. Prima gedaan.
Je zal maar op meer 3463m hoog een Amerikaanse tegenkomen op open sandalen: “o ik wist niet dat hier sneeuw lag”. Echt waar, meegemaakt in Zwitserland op het Jungfraujoch🫣

Haha die Amerikaanse toch. Bevroren tenen. Helemaal met je eens wat de kleding van de Deense koninklijke familie betreft.

Ik wist niet wat ik zag Chiara, dacht toch dat ik al zoveel had gezien in de bergen (flipflops, schoenen met blokhakken, mensen zonder fatsoenlijke hoogtekaarten), maar dit sloeg alles🫣😂

Heb ik ook een keer gehad. We gingen via Oostenrijk naar Italie (Venetie) en besloten een nachtje langer in Lermoos te blijven en de Zugspitze te bezoeken. Alleen hadden we in onze koffers alleen zomerkleding. De kids alledrie een stuk of 3 outfits over elkaar aangetrokken. Ik had de jas van m’n man aan en hij moest het doen met z’n trui. Bibber de bibber, haha. En toch was het een van de mooiste dagen van m’n leven. Soms klopt een dag gewoon, zijn de kids lief, is de natuur mooi en vallen alle puzzelstukjes op z’n plek. Goede herinnering <3

Mooie herinnering om te koesteren Josine.
Veel laagjes kleding zijn vaak warmer dan 1 trui dus prima gedaan👍
Mocht je (of 1 van de lezers) ooit nog een keer in zo’n situatie komen. Neem altijd een regenjas mee, zelfs al is die dun. Krijg je het koud; ga stevig wandelen, springen, opdrukken enz. zodat je goed warm wordt en trek dan je regenjas aan. Die houdt (koude) wind tegen en zorgt ervoor dat warmte wat langer bij je blijft.
En nooit never ever op iets anders dan stevige sportschoenen op bergpaadjes gaan wandelen.
O nou begin ik teveel door te draven; maar dat is de “oude berggeit” in me😉😂🫣

Wat een heerlijke foto,s, zo ontspannen en geïnteresseerd, heel goed dat ze de kinderen erbij betrekken, dit zal zeker gewaardeerd worden.
Kleding , passend en goed gekozen .
Ze doen het goed, volgens mij …..

❄️ Blij Mary zo te zien! 👍🏼
❄️ Jonge royals betrekken bij en op een leuke manier in verbinding brengen met… 👍🏼
❄️ Ik was graag meegereisd 🐋

Wat zijn dit toch leuke kinderen!!

Ik zou graag eens naar Groenland gaan. Is een van de bezoekers van deze website er weleens geweest?

Helaas Josine, ik ben niet op Groenland geweest. Ik heb Spitsbergen altijd willen bezoeken, (nog) niet van gekomen. Wel “dichtbij” geweest (Noordkaap).
Prachtige en kleurrijke kleding draagt de oorspronkelijke bevolking op Groenland).

Zodra we de verbouwing achter de rug hebben (nu al vijf jaar bezig en bijna klaar) willen we wat meer gaan reizen met de kinderen. Ze laten zien hoe mooi, maar ook hoe anders/spannender/wreder de wereld kan zijn. Thailand staat inmiddels in de planning. Ik droom ook altijd nog van IJsland of Groenland, maar ik denk dat Schotland nummer 2 gaat worden, al is het maar vanwege de whisky-hobby van m’n man 😛

Hoi Josine. IJsland is mijn favoriete vakantieland. Zowel in de winter als in de zomermaanden. Het is onvoorstelbaar mooi maar ook zo verslavend…ik zou er ieder jaar wel een paar maanden willen zijn.

Ja, dat snap ik. De ruige natuur spreekt me enorm aan.Ik ben gelovig en ik denk -maar dat moet ik dus nog ervaren- dat ik me heel dicht bij God voel als ik daar ben. Dat heb ik ook altijd als ik in Oostenrijk door de bergen zwerf.

Mocht je ooit gaan naar IJsland, neem dan de tijd. Omdat IJsland wel veel duurder is geworden de laatste jaren zie ik dat mensen een weekje gaan. Maar het is overal, echt overal zo mooi. Het binnenland is 6 tot 8 weken per jaar open. Pas als het veilig is, wordt er een weg gebuldozerd. Twee jaar geleden ben ik van noord naar zuid gegaan ( daar zijn geen hotels alleen bij de landmannalaugar een camping) . In het binnenland is het onaards mooi. Je zult genieten…doen!! Vulkanen, geisers, warmwaterbronnen,ijsmeren, zwavelvelden, het land leeft, ademt en borrelt

Last edited 14 dagen geleden by Suyari

Mijn schoonvader en zwager zijn er vorig jaar een week geweest en die hadden echt een kater omdat het ze zo tegenviel. Weinig moois te zien, was hun conclusie. Als ik de beelden zie op Instagram en Google, kan ik het me haast niet voorstellen. Dus áls ik ga, wil ik wel een heel plan maken met highlights enz

‘De aarde was woest en ledig’, dat hebben wij ervaren in IJsland. Zo onbeschrijfelijk ruig en daardoor voor ons erg indrukwekkend. Helaas hebben we niet het binnenland kunnen bezoeken, want we waren met eigen auto overgevaren vanuit Denemarken. Maar hebben toch een prachtige rondreis gemaakt langs vier verschillende vakantiehuisjes. Voor volgend jaar staat een bezoek aan Spitsbergen op de planning. Wij zijn heel benieuwd.

Wauw…spitsbergen…fantastisch. ben je ook nog op de Faraoer geweest,??

Oh Catherine59, heb je nog een koffer over waar ik in pas😉
Spitsbergen 🤩

Ik denk dat je je goed moet afvragen wat voor soort natuur je mooi vind: als je van ruig en onherbergzaam houdt dan lijken mij IJsland, Spitsbergen, Groenland, maar ook Noorwegen en Zwitserland (veel meer dan Oostenrijk) prima plekken om naar toe te gaan.
Wij hebben vele jaren geleden een grote rondreis gemaakt door Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden en ik ben helemaal gevallen voor Noorwegen: zo ruig, echt prachtig. Ieder van die landen heeft zijn eigen schoonheid, maar dat ruige, onherbergzame zeker hoe noordelijker je gaat: ik houd ervan🤩

Wat jammer..maar mensen kunnen een plek of land anders beleven of hebben andere verwachtingen. In IJsland moet je hiken en lopen. Ik zou de rest van mijn leven iedere week in Venetië ( en ja ik ga weer in februari) kunnen doorbrengen. Anderen zijn er naar 2 uur al klaar mee. En eigenlijk is dat ook goed. Mij krijg je niet naar de stranden , voor geen goud om te bakken op en zonnebed in een resort

Ik ga mee naar Venetië 🥰 Altijd weemoedig bij terugkeer naar Nederland. 5 minuten vanaf het centrum en ik voel me thuis komen.
En Afrika, maar absoluut geen IJsland of Groenland 😌

Als je van Venetié houdt, moet je eigenlijk ook een keer naar Klein Venetië gaan. Ik was daar afgelopen jaar met vakantie. Twee weken lang. Ik heb er heerlijk in m’n eentje rondgestruind, van bruggetje naar bruggetje. Je kunt ook voor een habbekrats een rondvaart maken door het moeras. Wel muggenspul opsmeren!!

Gegoocheld! Mooi, dank je voor de tip 😎

Hé Suyari; jij ook zo gek van Venetië? Ik snap je helemaal, lekker buiten het seizoen dwalen door die prachtige stad (en niet de bordjes Piazza San Marco volgen😉)
Venetië en (mot)regen; ik vind het nog mooier dan Venetië in de stralende zon; dat gevoel van melancholie en vergankelijkheid wordt dan alleen maar versterkt.

Helemaal verliefd. In februari had ik 5 dagen regen, en het was zo mooi. De Joodse wijk, de historie, de straatjes, Murano en nog mooier Burano. Het kerkhofeiland, wat een pracht om daar te dwalen. En dat is 1 bruggetje achter het St Marco. Een fantastische wereld.

Inderdaad reizen verbreedt je horizon. Goed van jou om je kinderen in aanraking te laten komen met andere culturen daar leer je enorm van en besef je ook hoe goed wij het hier hebben in Nederland.