Avatar foto Door Moderator Petra
Overig 11 jun 23 reacties

Uitstapje: de First Ladies Macron en Biden bij staatsbanket Frankrijk

Meestal gaat het hier op ModekoninginMaxima over de mode van Máxima en de andere royals. Een enkele keer wagen we ons aan een uitstapje. Zoals nu.

Verschillende lezers vroegen ons om een blog over het staatsbanket dat door president Macron werd aangeboden aan president Biden, First Lady Jill Biden en hun gezelschap. Met daarbij natuurlijk aandacht voor de japonnen van de First Ladies. Aan dat verzoek geven wij graag gehoor.

Mode Jill Biden

Tijdens het staatsbanket ging Jill Biden gekleed in een fluwelen marineblauwe japon met boothals van Schiaparelli. De japon heeft een brede witte sjerp, die uitloopt in een sleep.

Foto ©BSR / KCS Presse / MEGA

Mode Brigitte Macron

Brigitte Macron koos voor een witte japon van Louis Vuitton, met een rij knopen aan de ene zijkant van de jurk. Waar de knopen eindigen, begint een split. De japon heeft bloezende mouwen.

Foto ©BSR / KCS Presse / MEGA

Voor wie nog even wat bewegend beeld wil zien.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zo zie je dat je op leeftijd ook je fantastisch kan kleden Brigitte Macron ziet er vaak fantastisch uit.

🤍 Do I need to say more 〰️ Mevrouw Macron = très chique maar bovenal prachtig 🤩 Over de schoenen ietwat twijfel 🤔 maar à la ☺️

Groot 👏🏼 voor twee mooie vrouwen op leeftijd.

Wat een mooie jurk van Jill Biden! De jurk van Brigitte Macron vind ik te wit, had deze liever in een iets warmere kleur gezien.

Jill Biden: geweldig!!!

Als er een bijzondere outfit voorbij komt bij Brigitte Macron of Jill Biden, trek dan gerust aan de bel. Hier in een reactie of via de mail. Als het ons lukt, zullen we het oppakken.

Prachtige outfits!! Erg mooi. Ja, leuk Petra! 🙏First ladys zitten toch eigenlijk in dezelfde positie als koninginnen? Wel leuk om vaker wat van te zien.

De jurk van Brigitte Macron heeft erg mooie mouwen.

Prachtige jurken van de dames en wat staat hat opgestoken haar van Mevrouw Macron haar mooi, veel mooier dan de stijve gordijnen als het los is.

Mooie dames en mooie japonnen, die van Jill Biden vind ik wat over the top met de sleep, zonder sleep had ik beter gevonden. Mme Macron chic als altijd. De mouwen geven net dat beetje extra.

Same same wat betreft mevrouw Biden. Heur sleep associeer ik met een vastgespeld wit tafellaken 🧷 … helaas.
Wil deze jurk graag eens terug zien zonder 🧷

Mooi geklede dames. Vooral de japon van Jill Biden is prachtig door de stof, kleur en het sleepje.

Beide dames bijzonder elegant gekleed, het ontwerp van mw Biden vind ik prachtig, zo mooi met het sleepte, maar…… ik vind het jammer dat het sleepje wit is, ik vind het te hard bij het dr.blauw,
Mw, Macron ook in een prachtig ontwerp, eenvoudig en chique, maar misschien in een andere zachte tint nog mooier???

Mevr. Biden wint voor mij met deze bijzonder elegante donkerblauwe japon, die haar perfect afkleedt en een mooie geraffineerde toevoeging heeft door de witte sjerp met het sleepje.
Vooral wanneer het sleepje naar opzij valt geeft dit een heel chique effect.
De jurk van mevr. Macron vind ik té egaal wit en eerlijk gezegd ook een beetje saai qua model.
Heel leuk, dit uitstapje, om deze dames hier in the picture te zetten!
Juist fijn om het soms even wat breder te trekken qua onderwerpen.
Dat houdt het boeiend!

Voor mij is het JB die deze ronde er echt ver bovenuit steekt. Wat een plaatje van een droomjapon, werkelijk schitterend in alle eenvoud! Prachtige kleur blauw rechte japon, halflange mouwen ( handig met handenschudden) en dan die witte sjerp erop uitmondend in een sleep. 👏👌👏. Een beauty van een dress! Madamme Macron vind ik persoonlijk niet een mooi japon aanhebben, de knopen opzij storen alsmede de duidelijke naden van het voorpand. De mouwen vind ik ook niet mooi in verhouding tot de stof van de jurk. Het doet me erg denken aan een bruidsjurk zeker met die witte schoenen eronder. Ik had dan maar in haar geval voor knalrode lakpumps gekozen.

Last edited 23 uren geleden by Jacqueline

Voor mij wint deze toffe modieuze Française van de – ook mooie en zeker verzorgde – Amerikaanse, maar de finesse en het raffinement van LV geven de doorslag boven de tikkie oubollige japon van Schiaparelli.

Er is trouwens een hele mooie documentaire gemaakt in de serie ‘Close up’ met de titel ‘Coco Chanel versus Elsa Schiaparelli’, zeker de moeite waard om terug te kijken.

Last edited 21 uren geleden by Catherine

Leuk dit uitstapje. Als de hals van de jurk van Jill Biden iets hoger was geweest en de hals van de jurk van Brigitte Macron iets lager, zou het resultaat mooier zijn geweest, denk ik.
Die witte sleep vind ik niet mooi, zeker niet voor deze leeftijdscategorie, als die achterwege was gebleven, zou ik voor de jurk van Jill Biden hebben gekozen, nu wint voor mij Brigitte Macron.

Wat een plaatje !! Beide dames zijn prachtig gekleed en met de witte kleur , de kleur van de vrijheid !!

Mevrouw Biden is prachtig gekleed. Ontwerpster mij niet bekend, dank Roos voor de info.
Beide mooie dames 👍🏻

Graag gedaan Nina👍
Zoek haar maar eens op op Wikipedia of Google: Elsa Schiaparelli. Wat een vooruitstrevende, onafhankelijke en bijzondere vrouw en zeker in die tijd.

Beiden stijlvolle jurken, heel mooi.

Wow mevrouw Biden; dat is een gewaagde keuze: Schiaparelli😍
Deze ontwerpster was een waar icoon en schopte tegen heel wat “heilige huisjes” aan. Ontwierp met ideeën die pas ver naar haar tijd begrepen werden door de massa.
Ook veel samenwerkingen met de grote kunstenaars van die tijd.
Daniel Roseberry zet haar legende voort.
Dus mijn “douze points go to ……. ” Jill Biden👏
De Louis Vuitton van Brigitte Macron is mooi, mouwen heel apart, maar de halslijn vind ik persoonlijk te hoog. Maar ze ziet er ook verbluffend goed uit.

Heel stijlvol, allebei. De jurk van Jill Biden zou in het wit zo dienst kunnen doen als trouwjurk.

Opvallend veel trouwjurken hebben momenteel dezelfde mouwen.