Avatar foto Door Josine Droogendijk

Think pink: Máxima’s 16 roze galajurken

Ze is geen meisjemeisje, met een roze badkamer en bloemetjesgordijnen. Toch hangen er inmiddels heel wat roze avondjurken in Máxima’s kledingkamer.

De Oranjes hebben weliswaar een roze diamant in hun bezit. Wie kijkt naar onderstaande beelden, ziet dat Máxima haar roze avondjurken ook wel combineert met andere stenen. Haar Tutti Frutti-collier bijvoorbeeld, met robijnen, smaragden en saffieren (links). De kunzieten (rechts) komen ook goed van pas.

Voor wie meer wil weten over een specifieke jurk, heb ik hieronder de linkjes naar Máxima’s digitale kledingkast.
1. Strapless avondjurk met gelaagde rok van Natan
2. Sari-jurk van Jan Taminiau
3. Overslagjurk met geborduurde bies, Jan Taminiau

PPE

4. Geborduurde jurk met Japanse knipoog, Jan Taminiau
5. Kaftan van Etro
6. Jurk met een gelaagde rok van snijgarens, Benito Fernandez

Zoals je vast al wel weet, staat het staatsbezoek aan Vietnam voor de deur. Aangezien het daar volgens de ambassade ’tropisch warm’ aanvoelt, heb ik mijn zinnen gezet op een zomerse avondjurk en wel op nummer 9. De rozenjurk van Valentino. Laagjes, subtiel borduurwerk, korte kapmouwtjes: hier klopt álles. Kiest ze toch voor wat anders, dan hoop ik wel op het kapsel.

7. Avondjurk met borduurwerk en tule, Jan Taminiau
8. Avondjurk met degradé borduurwerk, Jan Taminiau
9. Rozenjurk van Valentino

RVD/Anton Corbijn/PPE

10. Jurk met asymmetrische halslijn en laagjesrok van Valentino
11. Meekrap-roze avondjurk van Jan Taminiau
12. Paisleyjurk met volants en een geschubde halslijn, ontwerper onbekend

PPE

13. Voor de helft roze: avondjurk met draperie van Natan
14. Voor de helft roze: de puzzeljurk van Tom Ford
15. Positiejurk met mantel, Edouard Vermeulen

PPE

Máxima’s sprookjesjurk van Jan Taminiau zie ik ook graag nog eens terug. (En wat is het toch zonde dat de koning bijna geen uniformen meer draagt.)

PPE

Goed, kiezen maar. Welke jurk zou jij willen dragen als je een feestje in de agenda had staan? De kledingmaat van Máxima krijg je er gratis bij. Het perfect passende evenement ook.

Ik ga voor jurk....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zelf vind de Tom Ford geweldig. Een krachtige jurk waar je lef voor moet hebben. Maxima is/heeft beide. De sari van Jan Taminiau, die heel veel MKM-ers geweldig vinden, vind ik veel te kinderachtig en te roze. Evenals Josine’s geliefde Valentino bloemetjesgordijn. Maar de allerergste jurk vind ik toch de roze strapless jurk van Natan (nr 1). Vormeloos geval en Maxima staat er met die afhangende schouders. Nee, die is het voor mij niet. Naast de Tom Ford vind ik de nrs 7 en 8 (ook Taminiau) haar heel goed staan.

Wat een geweldige jurken. Het roze staat Máxima echt super. Wat mij betreft mag ze ze allemaal weer herdragen. De enige uitzondering is wat mij betreft de kaftan jurk van Etro.
Favorieten zijn de sari jurk, de Tamniau jurken en de puzzelstukjes jurk. Wat mij betreft kiest ze voor het volgende staatsbezoek 1 van de jurken uit dit overzicht.

Ik heb gestemd op 2, mede door het land (Vietnam) waar Maxima naartoe gaat. Warm en vochtig klimaat; dan is deze sari japon op zijn plaats.
Op de tweede vraag van Josine: “Welke japon zou je zelf willen dragen”, incl. Maxima’s figuur en de passende gelegenheid, dan zou ikzelf gaan voor nummer 14 de Tom Ford.
Ik ben ook geen meisjemeisje, dus al die zoete kleurtjes zijn niets voor mij. Dan liever een statement piece😉

Ga voor nr 3 !!! Mooi totaalplaatje, vrouwelijk, zwierig en toch erg geschikt voor de gelegenheid van prinsjesdag !! Mooie kleur en erg bijpassende hoed !!

Wat een prachtig overzicht, was een lastige keuze. Na veel wikken en wegen toch voor 2 gekozen. Ik vind dat een plaatje! Wat mij betreft hoeven de 2 Valentino jurken niet herdragen te worden. Ook de Paisley jurk gaat niet mee in de herkansing.
En nu afwachten of Máxima mee leest en een van deze roze jurken meeneemt naar Vietnam.

2 of 14? Ik kies toch voor 2. Dat hele lichte roze staat mij echt niet. Het zijn wel prachtige jurken…… alleen 13 hoeft voor mij niet echt. Wel lekker wegdromen, juiste figuur, juiste jurk, bijpassend feest, zucht….

Wat een prachtige verzameling roze galajurken! Dé sprookjesjurk in dit rijtje is voor mij nummer 8, de poederroze Taminiau met degradé borduurwerk, dicht gevolgd door nummers 2, 3 en 4. Allen van Jan Taminiau, wat een topontwerper!
De rozenjurk van Valentino was leuk voor toen, maar voor nu veel te meisjesachtig, maar als hij vermaakt wordt tot straplessjurk, zou het nog wel eens een topper kunnen worden.

Ik kies voor nr. 8. Eén van de eerste avondjurken als ik me goed herinner, en nog steeds heel mooi door zijn eenvoud en prachtig dessin..

Ik ga voor 2, 3 en 16. Eigenlijk weet ik niet welke ik de mooiste vind, maar Jan Taminiau steekt er voor mij toch wel iedere keer bovenuit. Wat moet het heerlijk zijn om je in zulke prachtige jurken te mogen hullen. Ik vind dat Jan Taminiau iedere keer weer de schoonheid van Maxima optimaal naar voren weet te halen.

En jij vindt nummer 9 niet zoet? Net een suikerspin….

Wat betreft nr 7 ben ik het met je eens, maar nr 8 Josine…kijk nog eens goed wat een plaatje ; )

Nummer 9 fantastisch. Taminiau is ook wel mooi, maar soms ‘te veel’ en te bedacht en soms wat stijfjes/stuntelig borduurwerk.

Heerlijk dat roze. Vele uitblinkers.
Weg kunnen 5, 6, tom ford jurk.
Ik heb op nr 7 gestemd. Zie ik graag terug.
Maar t liefste weer wat nieuws voor Vietnam!’

In mijn top 3️⃣ staan:
– Ex aequo: De 🌹 Valentino en de ‘Japanse’ 🎋 Taminiau 👌🏼
– Op numero uno de 🥻 van Taminiau 👏🏼

🤭 Ooops, mijn top 3️⃣ is niet bedoeld voor Vietnam 🇻🇳.
Als het op herdragen / recycleren voor het a.s. staatsbezoek aankomt dan ga ik helemaal voor Natan 9️⃣ 🙌🏼

Ik heb overigens het idee dat ik één van de weinigen ben die deze avondjurk prachtig vindt. 😉

🙈 Ooops 2, natuurlijk
bedoel ik 1️⃣3️⃣ 🥳

🗳️ Ik ga nog een keer stemmen 😎

U bent niet de enige, ik vind dat ook een leuke jurk! Maar te informeel voor een staatsbezoek. Zou hem zelf best willen hebben.

Wat leuk Juffrouw Annie, ik gun u deze jurk van harte❣️

Als “koninginnen uniform” idd te formeel, maar wat vindt u van een Vietnamese avondparty mocht dit in het programma zitten? Vietnam heeft prachtige tuinen en parken, een zeer groen en kleurrijk land. 🌸🌼🌺

Lastig kiezen, uit de vele mooie roze Taminiau’s. Al vind ik de Bennito Fernandez ook heel mooi. Heb gekozen voor nummer 7, maar het is eigenlijk gelijk op met nummer 4.

Ieder zijn meug, maar ik vind nummer 9 echt vreselijk gedateerd en veel te tuttig. Bovendien helemaal niet geschikt voor een land als Vietnam. Ik hoop op nr 8, al dan niet met mooie stola of bolero. Die jurk heeft pas koninklijke allure.

Voor mij nummer 14, die vind ik nog steeds geweldig. Als ik haar maat had zou die me ook goed staan😉. Maar de sprookjesjurk en sari jurk blijven iconisch.

Nr 8 gestemd, Taminiau, zo mooi..
Nr 11 ook super.

De prachtige, japon van nr. 3 staat bij mij het hoogst genoteerd.
Heerlijk soepele stof, schitterend borduurwerk….echt top!
Maar kiezen was toch nog even een dingetje, want de japon op nr. 11 vind ik ook heel chique; vooral wanneer ik hem bekijk via de gegeven link, waar het sleepje op de trap zo mooi zichtbaar is!
De nummers 2 – 4 – 7 – 8 staan Maxima ook bijzonder charmant!
Als het aan mij zou liggen mag de kledingkast van Maxima best wat opgeruimd worden, en liet ik de nummers 1 -5-9-10-12-13-14-15 verwijderen.
Deze kunnen misschien nog een 2e leven krijgen bij de wat jongere generatie, of hebben hun tijd gewoon gehad.

Nr 3. Werkelijk prachtig. Het lijken wel juwelen die erop geborduurd zijn. Mooie soepel vallende stof, in een zachte kleur rose.

Nr. 2 en de Sprookjesjurk. Wat zijn die mooi !! Voor 2 gekozen omdat die me iets draagbaarder lijkt.

3,4,7,8,11 en de droomjurk vind ik allemaal prachtig. Voor nr 8 gekozen, en dan ook deze stijl. Bij de bruiloft van haar broer was het met cape totaal over the top. De andere jurken mogen van mij weg, of niet meer van deze tijd, of net als de 2 knalroze jurken de accenten op de verkeerde plekken🫣

Ik heb héél erg getwijfeld tussen jurk nr. 2 en jurk nr. 4. Toch voor 4 gekozen maar het was close.

Was Maxima bij jurk nr. 1 zwanger van Ariane? Als ik het goed zie staat ze daar met Amalia en Alexia, maar ik weet het niet zeker. Of maakt die jurk zo dik? Ik vind het echt een heel raar model en omdat ze wat gebogen staat vanwege de kinderen ook niet echt een flatteuze foto.

Wat grappig ik had exact hetzelfde. Jurk 2 of 4 en ook gekozen voor 4.

Wat maakt Jan Taminiau toch prachtige jurken! De Valentino’s zijn ook klasse. Van mij zouden die twee vaker voor dagelijkse kleding mogen worden ingeschakeld ipv Natan met z’n strikken en kreukels

Helemaal met je eens, bij deze ontwerpers klopt gewoon alles, deze kleding heeft geen afleidende strikken en overdreven plooien nodig .
En met de juiste stof keuze begin je al op voorsprong met het ontwerp

100% Gelijk! 👏

De sari jurk, de geborduurde jurk en de droomjurk, maar wel in combinatie met uniform van de Koning.

Die combinatie maakt het bijna tot een sprookje,.

Ik zie dat ik Jan Taminiau dus op 1 heb staan, maar dat wil niet zeggen dat er verder geen prachtige jurken bij staan,
Valentino is ook geweldig.

Jurk negen en tien vind ik beeldschoon kon eigenlijk geen keuze maken. Voor nummer negen gekozen. Veel van deze jurk vind ik erg mooi. Maar die twee sprongen ervoor mij tussen uit

Nummer 16 vind ik nog steeds zo ontzettend mooi!!! Maakt slank, is sprookjesachtig en eigenlijk heel eenvoudig qua ontwerp zonder overbodige ‘toeters en bellen’.

N° 2 is voor mij nog altijd de allermooiste avondjurk ever….

Ik twijfelde heel erg tussen nr 2 en 4. Ik heb toch voor nr 4 gekozen. Maar het was meer ienemienemutte, welke ga ik kiezen? 🤣

Ja nummer 10 is ook prachtig, Máxima & Valentino gaan goed samen👍🏼 Zijn ontwerpen vind ik veelal erg mooi.

Nummer 9 vind ik persoonlijk nog mooier. Maar ja, ik hou van bloemetjes ;). Prachtige jurk, mag ze van mij gerust weer aan trekken.