Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 mrt 41 reacties

Máxima verliest bijna een historische saffier in Slowakije

Van 7 tot 9 maart brengen koning Willem-Alexander en Máxima een staatsbezoek aan Slowakije. In deze blog lees je meer over het programma, de mode en een historische saffier die aan één haakje bungelt….

De Slowaakse Republiek bestaat dit jaar dertig jaar. Nederland en Slowakije werken zowel bilateraal samen als binnen de Europese Unie en de NAVO. Beide landen maken zich hard voor een open, inclusieve samenleving en voor democratische waarden en vrijheden. Belangrijke gemeenschappelijke thema’s hierbij zijn onder meer de rechtsstaat, educatie, mediavrijheid, emancipatie en steun aan Oekraïne. Zowel Nederland als Slowakije hechten daarnaast groot belang aan de transitie naar een circulaire economie, het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van de biodiversiteit. Tijdens het staatsbezoek kijken beide landen hoe zij elkaar op deze gebieden kunnen versterken. Daarnaast is het staatsbezoek een bestendiging van de vriendschapsband.

7 maart: Bratislava

Het Koninklijk Paar wordt bij de start van het staatsbezoek op het Presidentieel Paleis in Bratislava officieel welkom geheten door president Čaputová.

(c) PPE/Nieboer

Na de ontvangst door de president legt het Koninklijk Paar in Devín een krans bij de ‘Poort van de Vrijheid’. Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de mensen die tussen 1948 en 1989 zijn gedood tijdens hun vluchtpoging langs het IJzeren Gordijn.

RVD

Later die middag nemen president Čaputová en burgemeester Matúš Vallo van Bratislava Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens een wandeling mee door het historische stadscentrum.

(c) PPE/Nieboer

De wandeling eindigt bij het monument voor de in 2018 vermoorde onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde Martina Kušnírová.

(c) PPE/Nieboer

In aansluiting daarop spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het Primaciálny Paleis met Slowaakse media, regeringsvertegenwoordigers en politie en justitie over het belang en behoud van persvrijheid en de bescherming van journalisten.

In de avond biedt president Čaputová het Koninklijk Paar een staatsbanket aan in muziekgebouw Reduta. Daarover volgt een aparte blog.

Mode

De koningin is in het nieuw. Haar jurk met overslag is ontworpen door modehuis NATAN.

PPE/Nieboer

Op de stof zijn zes glimmende knopen aangebracht.

PPE/Nieboer

De mantel is een ontwerp van NATAN en deed al dienst in 2002, toen Máxima nog geen prinses was.

Door de jaren heen is het kledingstuk blijven opduiken.

PPE

De hoed is een ontwerp van Philip Treacy.

Ik hoop dat Máxima de historische saffier aan haar rechter oorbel niet gaat verliezen…. de steen bungelt aan één haakje en zit duidelijk niet goed.

(c) PPE

De broche van saffier en diamant kwam ook in beeld tijdens de Caribische Tour en stamt uit de tijd van koningin Wilhelmina.

Wil je meer lezen over de herkomst en transformatie (!) van het juweel, klik dan hier.

Nationaal Archief

PS. Wil je Máxima’s nieuwe jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in haar online kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De hoeden van Philip Treacy zijn prachtig. Máxima ziet er prachtig uit in de blauwe outfit in de jaren 50 stijl.

Kun je zien wat schoenen voor effect hebben op t totaalplaatje, maar ik snap heel goed dat ze andere schoenen heeft aangedaan tijdens de stadswandeling.

Oeh die mantel is mooi he?! Ondanks dat het een ”oudje” is, tijdloos dus. Jurk kan ik niet zo goed zien hoe ik die vind staan de kleur bevalt mij.

Ik vind het ensemble geslaagd. De jurk is eigenlijk best mooi, en het is een hele koninklijke, warme kleur blauw. Hij doet me enigszins denken aan een turquoise jurk van Natan die ze ooit in het Paleis op de Dam heeft gedragen. De mantel staat er perfect bij, en fijn dat ze hem gewoon ‘aan’ heeft ipv alleen over haar schouders.

Minpuntjes:

  • ik vind het dopje van Philip Tracy het geheel wat tuttig en belegen maken. Liever een ander hoofddeksel om een wat pittiger geheel te krijgen!
  • de plattere schoenen bij de kranslegging…. nee….
  • waarom haar voeten vaak zo ver uit elkaar als ze poseert voor officiële foto’s?

Práchtig. Zo zie ik haar het liefst. Vooral met de mantel. Verzorgd en chique 👌🏼

Klassieke verschijning, zeker in combinatie met WA. Maar of ik het mooi vind…… Dat weet ik eigenlijk niet. Ik vind het niet echt een Máxima outfit.

Mooie outfit, maar wat een vreselijke schoenen die ze aanhad tijdens de kranslegging.

Erg hè, er zijn toch wel leukere “lage” schoenen te koop….

helaas gaven de beelden bij Boulevard geen beter beeld. Ik ben zo benieuwd naar vanavond!

Prachtig koningspaar, inderdaad zeer chique!

Ze ziet er chique uit, zelfs het hoedje zit goed. Máxima is een nogal grote vrouw en dan zo’n klein dopje… dat zagen we eerder misgaan destijds met die roze japon in Engeland dat was bijna een clownesk gezicht, maar hier is er toch een betere balans in gevonden. Wat mij altijd wel opvalt is dat Máxima nooit echt “mooi” met haar benen staat. Ze mag haar voeten wel wat dichter bijelkaar zetten, dat is mijn mening.

Wat ziet ze er mooi en stijlvol uit, maar wat vind ik het donkerblauw toch niet bij haar passen.. Zo stijf.. Model jurk en hoedje super leuk. En hopelijk is de saffier aan de oorbel blijven hangen! Ik kijk uit naar de outfit van het het staatsbanket.

Ik wacht nog even de bewegende beelden af. Komt zo bij RTL Boulevard
Eerste instantie vind ik het wat stijfjes maar denk dat t aan de foto ligt..

Wat een mooie verzorgde outfit. Zelfs het hoedje van Philip Treacy vind ik in deze combi heel mooi. En dat is de eerste keer voor mij😉. Ben benieuwd naar de komende dagen

Helaas ik vind het niet een super outfit. De kleur vind ik heel mooi maar zo’n wij uitlopende rok en op deze onflatteuze lengte en dan dat kleine dopje. Het is nu van smal boven naar wijd onder een beetje de verhouding zoek. (vind het wel frappant dat ze in dat tv programma voor haar 50e zei dat ze het een mal hoedje vond maar wel toch deze vergelijkbare ook in deze kleur aanschafte) . Ik vind het ook niet zo fraai dat het hoedje naar links zit en de lok naar rechts
De knopen vind ik echt niet mooi icm de waanzinnige broche. De jas is prachtig !

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Prachtige klassieke look, zowel met als zonder mantel. Het hoedje geeft een speels accent, wat ik zeer geslaagd vind.

Mooi en rustig totaalplaatje, hoedje is prachtig. De jurk staat maxima goed.
Jammer dat maxima -zoals hieronder al opgemerkt en zoals zo vaak – wijdbeens op de foto staat.

Wow, heel mooi deze outfit!!

Máxima ziet er prachtig uit in deze outfit. Mooie kleur en wat staat dat hoedje er mooi bij.

De jurk lijkt wel een aangepast patroon van deze jurk, die stond haar toen ook zo mooi.
https://www.modekoninginmaxima.nl/maxima-draagt-felblauwe-jurk-bij-ontvangst-sporters/

Prachtige look. De blauwe kleur staat haar fantastisch. Jurk ook een prachtig model. Zelf ben ik geen fan van de Philip Treacy dopjes maar het past wel bij de jurk en jas. ( of moet ik zeggen mantel)

Ze ziet er fantastisch uit. Heel mooie jurk.

Wowww….zó mooi!!
Een prachtige klassieke outfit.
Als ik ons koningspaar zo de vliegtuigtrap af zie dalen vind ik hen een indrukwekkende uitstraling geven.
De mooie volle blauwe kleur toont rijkelijk en vorstelijk; de juwelen zo perfect bijpassend en het chique dopje….sublieme start van dit staatsbezoek.
Wat ben ik trots op hen!

Oh ja, de hoeden van Philip Treacy vind ik over het algemeen toch wel een echte aanwinst. Fijn dat ze daar geregeld shopt. Al moet ze ‘oppassen’ dat ze dan weer niet dezelfde gaat dragen als de Britten.

Het zal best mooi zijn, maar stiekem vind ik het een beetje somber. Van mij mag ze lekker fleurig gekleed gaan als het buiten nogal somber is ;).

Mooi geheel! Maar van mij mag ze de lange mantel aanhouden. Vind dat toch een stijlvoller geheel!

Ik kijk ook naar foto s op BB. Een mooie zeer geschikte jurk voor dit jaargetijde en blij dat deze jas weer opduikt en hier goed bij past. Schitterend met deze juwelen en t kleine hoedje!
Samen mooi visitekaartje en goed dat ze dit jonge land bezoeken.

Ik vind de look van Máxima prachtig. Deze donkerblauwe jurk staat haar fantastisch (van boven aansluitend, kraagje, gerende rok).
Mooi gestyled met de oorbellen, broche, ring en armband. Fijn dat Máxima niet voor een halsketting heeft gekozen, hierdoor zou de broche niet zo goed tot zn recht komen als nu. Ben normaal gesproken niet van de dopjes maar vind deze prachtig. Door de strik op het dopje krijgt t wat meer volume wat Máxima zeer goed staat. Mooi, chic, rustig totaalplaatje.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wat een mooi en verzorgd plaatje.. donkerblauw is altijd mooi… haren mooi verzorgd, top hoedje erop.. mooie mantel… een goed begin

Prachtig allebei in donkerblauw. Jurk mooi, maar lijkt op de foto erg breed op de heupen. De jas is ok, maar ik zou een lange blazer mantel ook wel heel mooi vinden. Iets a la Catherine.
Één minpuntje. Maxima moet er op letten dat ze haar voeten bij elkaar zet als ze poseert voor de foto. Nu staat ze een beetje “wijdbeens”. Niet zo chique.
Verder prachtige start.

Weer een mooie aftrap qua kleding door ons Koningspaar; houden zo!

Het is een nette set, maar wel erg veel degelijk blauw, je zou er blue van worden. De jurk is weer net ‘aan’ en de halslijn oogt zo kaal ondanks de mooie broche, maar allez. Het hoedje vind ik niet zo bij haar gezichtsvorm en het kapsel passen. Jammer dat er weer een nieuwe Natan mee gaat en de Nederlandse merken ‘thuis blijven’, maar wie weet de komende dagen?? De koning ziet er tip top uit!

Keurige outfits, niks mis mee! Mooi die double-breasted jas van de koning.
De jurk heeft een mooie halslijn, maar lijkt wel erg breed te maken in de heupen. Het kan aan de foto liggen. Juwelen en andere accessoires allemaal erg passend.

Gewoon keurig, heel mooi en stralende Koningin, direct op het vliegveld was er een hartelijk weerzien met Gabriella Sancisi, Máxima’s voormalig particulier secretaris, nu ambassadeur in Bratislava https://images0.persgroep.net/rcs/6vJS8PDjCIG2K4erAndzkWZE_ck/diocontent/228339799/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Prachtig! Allebei. Ze matchen goed!

Wow, love it! Douze points voor de koning en koningin. Mooie matchende winterlook.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mooi! Zowel de koningin als de koning.

WOW!! Jaaa een 10.

Haar ogen zijn wel zwaar aangezet, zo het lijkt op deze foto.

Vertrouwd weerzien tussen Máxima en haar voormalige partculiere secretaris Gabriella. Zal de PH-GOV inmiddels al geland zijn?

Ik hoop op heel veel nieuws!