Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 27 jul 30 reacties

Spaanse royals vieren traditioneel en stijlvol feest

Ooit, als mijn kinderen groter zijn, hoop ik een keer naar Santiago de Compostela te gaan om de kathedraal met de Pórtico da Gloria te bekijken. Koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters deden dat maandag met een reden.

Elk jaar wordt er in de laatste weken van juli feest gevierd rondom de beschermheilige van de stad, Apostel Santiago. Op 24 juli zijn er optochten, optredens en een vuurwerkshow. Op 25 juli is het de naamdag van de heilige en is het koninklijk gezin van Spanje ook aanwezig om een offer te brengen aan Santiago. Hoewel ik niet Rooms-Katholiek ben, lijkt het me wel heel indrukwekkend om dit eens met eigen ogen te zien, vooral als het wierook in de kerk wordt verspreid. Voor wie hier een glimp van wil opvangen heb ik onderstaande video geplaatst.

Op 31 juli wordt het feest afgesloten met opnieuw een vuurwerkshow.

Qua kleding doen de Spaanse royals goed hun best. Koningin Letizia droeg dit jaar een oranje jurk met asymmetrische overslag op het bovenlijfje. Haar tas, een ontwerp van Carolina Herrera, vind ik echt een snoepje.

Foto: BSR

Leonors rood-roze jurk van Cayro is helaas al uitverkocht, want voor mij die dit de ultieme zomerjurk. Vrolijke sandaletten met een goede hak eronder en een grote oorbel: ik zag het al helemaal voor me. Helaas is het kledingstuk in alle maten uitverkocht, dus nu ga ik Vinted maar in de gaten houden.

Foto: BSR

Volgens de website Queen Letizia Style is de jurk van Sofía gekocht bij Bruna. De schoenen van de prinses zul je in Nederland niet zo snel zien, ik vind het een mooie en nette optie voor schoeisel zonder hak.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Misschien ben ik te kritisch, ik vind de jurken het namelijk alle drie nét niet. De lichtblauwe jurk maakt lijzig, wellicht ook door de houding van de prinses met vooroverhangende schoudertjes. De rood/roze jurk doet mij denken aan een overgooier of verpleegsters uniform met die brede schouders. Waarom zou je zoiets aan willen trekken? De oranje jurk is aardig, maar de halslijn is inderdaad raar, te hoog gesloten, wellicht inderdaad vermaakt voor de zedelijkheid.

Mee eens Juffrouw Annie!

wat een prachtige dames en zeer smaakvol gekleed. Love it!
Hier gaan we nog veel van genieten op modegebied verwacht ik
Heel veel fijn dat er nu ook aandacht aan de overige royals wordt besteed

…een van de allermooiste oranje (!) asymmetrische lange jurken werd uitgerekend door Farah Diba gedragen, op 1.5.62 bij de viering van Koningin Juliana’s zilveren huwelijk, in het Amstel Hotel : zie de ‘stills’ 10-18 in https://www.britishpathe.com/video/stills/queen-juliana-silver-wedding-celebrations ! (jammer genoeg niet in kleur).

Flagdressing in 1962. Mooie verschijning.
Ben zelf fan van de oosterse “farah” kledingstijl en was destijds totaal weg van haar kroningsmantel en ook van de witte gala jurk met turkoois broderie en dito turkoois oorbellen.

o ja, maribrune, DIE witte galajurk (enz.) : super-, superprachtig !!!

Kijk eens Trixedo ☺️ Voor jou opgesnord 💻
https://pin.it/4G4SPbD

O, hoe héérlijk – in kleur !! Hartelijk dank, PK020 !

Kan ik helaas niet openen (kreeg ‘failure’-melding). Toch bedankt voor je lieve attentie !

Mij doet de dwarse plooi in de top van Letizia’s jurkje denken aan een oorspronkelijk asymmetrisch exemplaar, waarbij dan voor de bijzondere gelegenheid (kathedraalbezoek – en wàt voor een kathedraal !) een stukje stof werd ‘ingevoegd’. Dat verklaart m.i. die idd wat vreemde halslijn, maar ik kan me natuurlijk vergissen …

Zou de jurk van Letizia ook een ontwerp zijn van Roksanda? Of opper ik nou iets geks…

Smaken verschillen… Ik vind oranje Letizia totaal niet staan. Ik houd van kleuren maar iets oranje moet ze maar niet meer aan doen..er zijn niet veel mensen bij wie die kleur oranje staat. Ook een wat vreemde halslijn.En eerlijk gezegd vind ik de jurken van de dochters ook een beetje niets zeggend. Ik houd overigens ook wel van soberheid maar op een of andere manier kan mij dit toch niet zo bekoren

Voor een bezoek aan de kathedraal de kleding goed afgestemd op de gelegenheid. De warme oranje kleur staat Letizia goed. Ik word minder blij van de halslijn van deze jurk, het zit een beetje raar. Maar ja, slechts een detail. Prinses Leonor draagt ook een mooie jurk die haar goed staat, alleen jammer dat ze niet voor rode schoenen heeft gekozen. Bij haar zus Sofia mis ik een contrast kleur. Ik vind alles in lichtblauw een beetje saai.

Ik dacht bij mijn eerdere post ‘ik ga het hier niet over hebben’ maar nu U Tantie het bezoek aan de kathedraal benoemt reageer ik toch nog even op de mouwloze jurk vd kroonprinses; in kathedralen dient men i.i.g. korte mouwen te dragen, en als men deze niet draagt dan een omslagdoek, althans die ervaringen heb ik in o.a. Spanje opgedaan in het gezelschap van vriendinnen.
Waarom ik het niet benoemde? Ik was enorm verbaasd en dacht ‘ach die arme Leonor, doet zo haar best’ maar wat een misser!

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ok ik wist niet dat er perse een mouw aan te pas moest komen, wel dat de schouders en knieën bedekt moeten zijn.

Wellicht vergis ik me met de blote schouders? Dat zal het vast zijn, dank U. Ik blijf het in dat geval een twijfelgeval vinden…

Mooie kleurige outfits!
Ik vind Sofia lekker vlot in korter gemaakte jurk. De jurk van Leonor had ook wat korter gekund.
(Jammer dat ze dat dromerige kwijt is)
Ik wil de jurk van Letizia wel hebben.

Prachtig, stijlvol plaatje.
Wel vraag ik mij even af waarom prinses Sofía heeft gekozen voor de kleur blauw, in afwijking van de kleuren die haar moeder en zus dragen….?! Misschien heeft vader ( stropdas) met zijn dochter voor een blauwe knipoog gekozen 😉
En daar is uiteraard niets mis mee.

Ik vermoed dat Letizia – nu nog wel – alles bepaalt.

Kleurrijk, ingetogen en chique. Slanke dennen hoor. Vind het ook leuk dat de prinsessen regelmatig in de openbaarheid komen.

De kroonprinses draagt een jurk uit de kast van haar moeder – jammer – inclusief weer die nude schoenen 🫣

Als ik naar koningin Letizia kijk krijg ik bijna altijd een “samengeknepen billen gevoel”, hoe kan dat toch? ‘Adem in adem uit’ zou ik haar willen adviseren en ‘doe wat ontspannende gezichtsgymnastiek of -yoga’ voor een optreden, maar ja wie ben ik.😉

De jongere prinses Sofia oogt voor mij bijna altijd open, relaxed en senang en lijkt de in/uitademing prima te verstaan.
Kroonprinses Leonor, moet in haar rol groeien incl een zware verantwoordelijkheid; pffff als ik nadenk over de jonge troonopvolgers denk ik wel eens “waar zijn we/ze mee bezig”. 👑

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ik vind ze alledrie erg goed gekleed, maar Leonor springt er voor mij bovenuit. Het valt me op dat ze niet zo van de sieraden zijn.

En minder of geen sieraden : het kan en wel zonder afbreuk te doen aan de uitstraling. Mooi, mooi. Wat ik bij de prinsessen ook mooi vind is het feit dat ze qua make up en nagellak meestal erg neutraal zijn .
Inzonderheid de fel gekleurde nagellak die bij maxima en haar dochters zo populair is vind ik eigenlijk niet staan. Bij de herdenking van de vliegtuigramp enkele jaren geleden zat maxima erbij met rode nagellak. Is mi not done. Op dergelijke ogenblikken begrijp ik de mss” saaie regeltjes” van het britse hof. Daar wordt enkel doorzichtige of parelmoer nagellak geadviseerd.

Heel mooi beeld zo samen! De japon van Letizia staat haar fantastisch maar ook haar dochters zien er goed uit in de gekozen kleding: mooie dames!!

Hoe verzorgd en elegant zijn deze drie dames. En het “glam” gehate is zeer goed gedoseerd. De roze/rode jurk van leonor vind ik subliem.
De stijl bij de spaanse royals is meestal op het sobere af, maar wat een uitstraling.

Ze zien er allemaal super uit. Ik vind de jurk (en tas)van Letizia echt geweldig, maar ik denk dat de jurk van Leonor haar ook heel mooi zou staan
De schoenen van Sofia zijn hier in Spanje inderdaad in alle kleuren verkrijgbaar en soms ook als slingback. Heel leuk!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ik denk dat de jurk van Leonor bij Letizia fantastisch zou staan…..

Ik zit steeds met verbazing te kijken hoe de prinsessen gegroeid zijn.
Van kind ,opeens, naar tiener, die ook al zo volwassen overkomen.
Leuk gezin .
En ik bewonder hun stijl en perfectie