Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 04 aug 0 reacties

Snuffelen in Meghans kledingkast: deze outfits vielen op

Meghan Markle viert vandaag haar 39ste verjaardag. Daarom blikken we in deze blog terug op enkele opvallende outfits van de hertogin. 

Het begon in 2016 als een waar sprookje. Meghan Markle, burgermeisje en actrice, veroverde het hart van niemand minder dan prins Harry. De eerste beelden van het paar op een tribune kan ik me nog goed herinneren. Met een zonnebril op, de armen losjes in elkaar gehaakt en een brede lach op het gezicht leken ze het gelukkigste stel op aarde. Helaas duurde de periode van geluk en positiviteit maar kort, want op de dag vanhet huwelijk veranderde het gejuich van de Britse tabloids opeens in een stortvloed aan negativiteit. Met de meest bizarre berichten werd Meghan finaal de grond in gestampt. Zo zou zij de oorzaak zijn van de kaalheid van prins Harry, en met haar voorkeur voor avocado's de wereld verwoesten.

Tegengas
Heel begrijpelijk, maar mijns inziens ook een beetje dom, ging Meghan de strijd met de media aan. Zo nodigde ze bij officiële gelegenheden alleen nog maar de journalisten uit die haar aanstonden en off the record gaven haar beste vriendinnen interviews over de goede kanten van de hertogin. Ook het nieuwe boek Finding Freedom lijkt een onderdeel van de strijdvaardige aanpak te zijn. Het zal mij benieuwen hoe de toekomst eruit gaat zien, en ik hoop met heel mijn hart dat we geen herhaling krijgen van de geschiedenis. Prinses Diana vertelde in de jaren negentig immers ook off the record haar kant van het verhaal, en we weten allemaal hoe het is uitgelopen op een ongekende mediaoorlog. 

Selectie
Maar goed, terug naar haar kleding, want daar draait deze blog uiteindelijk om. Ik moet zeggen dat het niet meeviel om een selectie te maken, maar onderstaande outfits zijn mij in ieder geval bijgebleven. Wil je er graag een toevoegen? Post dan even een linkje in een reactie. 

Met stip op nummer 1: de rode cape-jurk van Safiyaa. 

De belijning, de stof, de kleur, het uniform van de prins: werkelijk alles klopte bij het laatste gala van Harry en Meghan. 

Op nummer 2: zwarte midi-jurk van Givenchy 

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de midi-lengte domineert het modebeeld. Of je nou bij H&M shopt of Valentino: vrijwel elke rok of jurk tikt de kuit wel aan. Voor veel dames is dat goed nieuws, want kniëen winnen slechts zelden een schoonheidsprijs. Toch schuilt er ook wel een gevaar in de keurige roklengte. Een flinke dosis tuttigheid ligt immers altijd op de loer. Hoe voorkom je dat, indien gewenst? Met haar zwarte japon van Givenchy laat Meghan mijns inziens een paar goede to do's zien. Zo is het rokgedeelte voorzien van een flinke split, en in plaats van een klassieke bloemenprint, is de jurk versierd met een subtiel lijnenspel van verschillende stoffen. Een paar goede hakken met strik maken het geheel af en geven haar slanke benen nog wat extra body. 

Nummer 3: felblauwe jurk uit de collectie van Victoria Beckham 

Dat je met blauw goed kunt uitpakken, heeft koningin Máxima tijdens de inhuldiging wel bewezen. Voor de twijfelaars heb ik hier nog een foto van Meghan op een van haar laatste activiteiten als werkende royal. Het felblauw knalt van mijn scherm af, en onderstreept haar krachtige en energieke karakter op een slimme manier. Een mooie broche of opvallende oorbellen hadden het plaatje mijns inziens helemaal af gemaakt. 

Kwartet! Op nummer vier: een maxi-jurk van Martin Grant. 

Meghan kan een goede jeans erg waarderen, maar weet ook wel raad met een maxi-jurk. Op Bondi Beach droeg ze dit gestreepte exemplaar van Martin Grant. Espadrilles erbij en een nonchalante staart: klaar is Kees Meghan. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments