Avatar foto Door Moderator Petra
Nederlandse prinsessen 18 sep 0 reacties

Prinsjesdag 2018 – Kleding Prinses Laurentien

Vandaag is het dan eindelijk weer zover! Prinsjesdag 2018! In Den Haag en op andere online plaatsen mogen ze zich met alle plezier druk maken om de cijfers. Wij maken ons hier graag druk om minder belangrijke, maar wel zo leuke zaken: de kleding, hoedjes en juwelen van Koningin Maxima en Prinses Laurentien! In deze log hebben we aandacht voor de kleding van Prinses Laurentien, in de andere log kun je lezen over en reageren op de kleding van Koningin Maxima!

Outfit Prinses Laurentien:

Prinses Laurentien draagt vandaag een deux-pieces ontworpen door Hardies Couture Den Haag bestaande uit een mouwloze japon gecompleteerd door een lange robe manteau. De stof is geïnspireerd op een traditionele Venetiaanse damast waar een moderne metaaldraad in verweven is.

Hoed: Een volledig met de hand gemaakt van Eudia. De fascinator heeft een ronde basis die op is gemaakt uit 3 verschillende kleuren sinamay om de kleur van de jurk te matchen. De bloem-achtige trimming is gemaakt van dezelfde stof als de japon en robe manteau. De puntige bloemblaadjes geven het ontwerp een speels en modern effect.

Foto

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Prinsjesdag – Hoedjesdag:

Prinses Beatrix stond te zwaaien vanaf een raam bij het Mauritshuis. Ze droeg een groene outfit:

Prinsjesdag – Hoedjesdag:

Dit jaar willen we ook wat beelden laten zien van mensen uit de Eerste en Tweede Kamer, en dan speciaal de hoedjes! Deze bijzondere traditie danken we eigenlijk vooral aan Erica Terpstra. In 1977 mocht ze voor het eerst als kamerlid aanwezig zijn in de Ridderzaal tijdens Prinsjesdag. Erica nam de gelegenheid te baat om eens een keer een hoed te dragen. Afgezien van de Koningin waren er maar 2 mensen die een hoed droegen, wat ze heel teleurstellend vond. Ze vroeg zich af: Als je op Prinsjesdag al geen hoed kunt dragen, wanneer dan wel? En daaraan gaven verschillende andere vrouwelijke kamerleden gelukkig gehoor! En tegenwoordig is er voor de hoedjes, die nogal eens heel opvallend of zelfs buitensporig zijn, bijna net zoveel aandacht als voor de begroting zelf! Zodra de beelden binnen zijn, hopen we er hier onder een aantal te plaatsen.

Wat vinden jullie van onderstaande hoedjes?

screenshots © livestream NOS, foto ©PPE

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments