Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 15 feb 44 reacties

Koninklijke familie viert tachtigste verjaardag prinses Margriet

Prinses Margriet viert vanavond haar 80e verjaardag. Dat doet ze met een voorstelling van Introdans in Orpheus in Apeldoorn.

De Koning, Koningin Máxima en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij de voorstelling aanwezig, net als Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Irene en Prinses Margarita, prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée en hun kinderen.

Introdans brengt een moderne bewerking van het klassieke operaverhaal. Tegen een zwart-wit decor – geïnspireerd door kunstenaar Picasso – vertelt de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano in ‘Carmen.maquia’ het verhaal over liefde en de vernietigende kracht van jaloezie. De dansvoorstelling toont een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt een grijze cocktailjurk met vlakverdeling, die bestaat uit verschillende stoffen, waaronder zijde en fluweel. Bij de zoom van de rok is een riante laag snijgaren aangebracht. Dit zijn draadjes (filamenten) die op lengte zijn gesneden. Een mooi alternatief voor bont! Label: Natan. Ze droeg deze jurk eerder in Eindhoven.

Foto ©PPE/Nieboer
Koningin Máxima in Eindhoven met de jurk. Archieffoto ©PPE

Prinses Margriet

Prinses Margriet draagt de Mae chiffon crêpe maxi jurk van La Dress.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©La Dress

Mode prinses Marilene

Prinses Marilene draagt een beige top met opengewerkt kant op een zwarte pantalon. Buiten droeg ze een geruite mantel.

Foto ©PPE/Nieboer

De top is een ontwerp van Gustav.

Mode prinses Annette

Prinses Annette draagt een groene deux pieces. Naar het label wordt nog gezocht.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode prinses Anita

Prinses Anita zien we in een offwhite jurk met goudkleurige print. Ook naar dit label wordt nog gezocht.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode prinses Aimee

Prinses Aimée draagt een top van Uterque op een bijpassende pantalon.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode prinses Laurentien

Prinses Laurentien gaat gekleed in een zwarte jumpsuit of top met pantalon, gecombineerd met een zwart met goud glitter jasje. Qua sieraden zien we libelle oorhangers en een libelle ketting. Herkent iemand de blazer of de sieraden?

Foto ©PPE/Nieboer

Tenslotte waren ook prinses Irene en prinses Margarita aanwezig. Prinses Irene draagt een koningsblauwe jurk. Prinses Margarita draagt een wijnrode broek en een wijnrood truitje. Om haar middel draagt ze een riem van Jan Taminiau. Hoe mooi zijn de clutches van beide dames.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
44 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Las net dat Margarita en Tjalling een bericht hebben doen uitgaan dat ze na 16 jaar gaan scheiden.

Ik vind de kleding niet bijzonder voor zo’n speciale gelegenheid. Eerder alledaags bij de meesten. En raar dat Margriet voor een jurk kies die ook door Amalia werd gedragen. Totaal niet passend en wat wil ze hiermee eigenlijk zeggen ?

Leuk om de kleinkinderen van prinses Margriet weer eens te zien. Wat zijn ze groot geworden! Eerlijk gezegd vindt ik geen één outfit mooi. Ik vindt dat niemand echt zijn best heeft gedaan om er feestelijk uit te zien

Feestelijk gekleed gezelschap! Leuk om de kleinkinderen van prinses Margriet te zien. Jammer dat jurk Máxima niet goed te zien is, vond het 1e keer een leuke jurk.

De jubilaris zwemt enigszins in haar jurk. Deze jurk staat Amalia beter.
Voor het overige zie ik eerlijk gezegd weinig elegantie in de kledingkeuzes van de dames. Het is allemaal wat saai. (Afgezien mogelijk van de jurk van Maxima, maar die is onzichtbaar onder de cape.)

Prinses Margriet is prachtig, beeldige jurk en is dat echt zo, dat Amalia die jurk ook heeft? Margriet is erg jeugdig en stralend, Maxima erg leuke cape en jurk, ik hou ervan! Aimee is ook erg mooi gekleed, ook Marilene elegant, Irene en Margarita, zeer verzorgd en mooie kleding. Laurentien lijkt ook mooi gekleed, de oorbellen vind ik niet mooi, zeker niet met ook dezelfde ketting, Annette en Anita vind ik niet zo mooi gekleed, erg leuk om deze familie weer eens te zien in ons “eigen” Apeldoorn. Zou prinses Beatrix ziek zijn want ze is altijd van de partij.

Op 17 feb had prins friso zijn skiongeval. Vlg bb zou beatrix in lech zijn en meen mij te herinneren van vorige jaren dat beatrix er in die periode verblijft met mabel en de kinderen. Mogelijks dit jaar ook zo.

Och nee, dat is niet zo fijn voor haar. Gute besserung wünsche.

Een goed herstel gewenst aan prinses beatrix.

Margriet heeft de jurk met lange mouw, Amalia met korte mouw.

Marly, ik heb ook twee keer gekeken, maar het is echt zo. Op de website van Nouveau staat een foto.

Het jurkje van Maxima stond haar destijds heel leuk, nu is het gissen. De jurk van Margriet is mooi, maar het model vind ik zo bij haar figuur passen, maar ze ziet er nog super uit hoor. Tja, Amalia met haar 18 jaar in dezelfde jurk🥴. Wat is het ‘kaal’ zonder Prinses Beatrix.., überhaupt ontbreken er een aantal kleinkinderen, waarschijnlijk eigen bezigheden..

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat jammer dat prinses Beatrix er niet bij is / er niet bij kon zijn.

Ook mis ik een aantal kleinkinderen.
Zoiets sloeg ik echt niet over.

Altijd een prachtige jurk gevonden en wat heeft Máxima door de jaren heen slanke kuiten gekregen… als je oudere foto’s ziet is de vorm echt veranderd. Op deze archieffoto valt helemaal op hoe prachtig slank die kuiten zijn .
Maar goed dat terzijde:
Margriet charmant gezicht, de jurk vind ik wat saai. Inderdaad een mooie frisse kleur doet meer. Ze verdwijnt hier wat
Aimee prachtig!
Annette nee sorry te kort te strak en geen mooie kleur groen. Zonde dat ze zo zulk egaal donker haar heeft. De kleur van Marilene zou mooier staan
Marilene heeft lang haar zeg; mooi! Saaie top overigens
Anita erg ouwelijk en zonde niet even t label uit de sjaal geknipt
De kleinkinderen allemaal knap en strálend
Laurentien lijkt me leuk wat ze draagt (behalve die oorbellen icm ook nog die ketting)maar alles valt weg bij haar kapsel. Ik snap het werkelijk niet de keur en het model.
Margarita: heel mooi! De riem vind ik wat ingewikkeld maar minor detail
Irene altijd prachtig en leuk een sieraad van haar dochter (althans dat denk ik)

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Ah zie nu dat prinses Irene een kobaltblauwe jurk draagt. Die vind ik minder. Ze draagt vaak een beetje simpele belijning in mooie stoffen, deze jurk is anders. Ik dacht dat die donkerblauw een jurk was

De prinsen en prinsessen zien er allemaal mooi uit. Leuk gekleed voor een avondje theater met als stralend middelpunt de kersverse 80 jarige prinses Margriet.
Leuk dat Máxima dit jurkje weer uit de kast heeft gehaald. Jammer dat we niet kunnen zien hoe t nu staat. Ik hoop dat ze allemaal een fijne avond hebben gehad.

Wat ziet iedereen er mooi en feestelijk uit. Marilene wat staat dit kapsel je mooi, maakt je jonger. En wat een mooie kleinkinderen heeft Margriet. Leuk om iedereen zo te zien. Prinses Beatrix afwezig? Het jurkje van Máxima vind ik ontzettend leuk, feestelijk met de gele pumps.

Inderdaad raar dat prinses Beatrix ontbreekt op het verjaardagsfeest van haar zus! Hebben jullie enig idee waarom?

Zo te zien heeft iedereen er zin in en hebben ze zich allen feestelijk aangekleed.
Voor mij spant de 80-jarige Margriet de kroon met deze zwierige jurk die helemaal bij haar past en chic gecombineerd is met de mantel en accessoires.
De japon van prinses Anita vind ik ook heel mooi en geeft haar een charmante uitstraling.
Top dat manlief een hier bijpassende stropdas draagt.
De cape van Maxima ziet er elegant uit, maar verbergt zorgvuldig wat er onder zit….
Haar jurkje op archief vind ik niet zo bijzonder. De snijgarens moeten het dan doen…!
Prinses Irene ziet er goed uit; eenvoudig maar keurig gekleed en ze straalt!
Wat jammer dat haar zus Beatrix ontbreekt…!

Geen Beatrix?

Wat een sjieke cape van Maxima! Aanhouden!
Leuk die kleinkinderen van Margriet! Wat al groot!

Margriet haar eigen outfit had beter gekund. Felle kleuren staan haar goed. Hier valt ze in weg. En strokenjurken …niet mijn favoriet.

Herkent iemand een label achter de getoonde outfits? Ze maken het ons lastig vanavond, haha.

Ik vind de outfits van Marilene en Laurentien heel leuk. Wat lijkt de zoon van Maurits veel op zijn vader zeg! Leuk om de kleinkinderen van Margriet en Pieter weer eens te zien.

‘T voelt toch een beetje wrang, een feestje en tegelijkertijd de avond voor giro 555.

De opbrengsten van de avond gaan naar Giro 555. Bij de opening werd er aandacht besteed aan de aardbeving.

Wat mooi dat ook hierdoor een steentje bijgedragen wordt!

Dat is in ieder geval goed om te horen 🙏

Het was ook gewoon een reguliere voorstelling (overige gasten keken heel verbaasd op), alleen de bovenste loge was gereserveerd voor prinses Margriet en haar gasten.

Ach wat een heerlijke dame is prinses Margriet toch!!! Vraag me af of het jurkje van Maxima nu beter past dan toen…. Aimee en Anita zien er geweldig uit en wat hebben Margriet en Pieter schitterende kleinkinderen!!

Leuk en feestelijk jurkje

Wat een goede manier om je verjaardag te vieren, een voorstelling van Introdans! Ze zullen er vast allemaal heel mooi uitzien. Ik ben benieuwd naar de beelden. in ieder geval leuk dat Máxima deze jurk weer herdraagt Hopelijk met de mooie goudgele schoenen
En ik hoop ook dat ze ondanks deze feestelijkheden ook de giro 555 actie van vandaag niet vergeten

Volgens mij heeft prinses Margriet dezelfde jurk aan als Amalia…
En wat leuk de kinderen van de Apeldoornse prinsen te zien! Ook prinses Irene en Marguérita zien er heel mooi uit. En wat heeft Laurentien een geweldig jasje aan!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Margriet ziet er mi jonger uit dan haar bio leeftijd. Ze straalt in haar blauwe jurk en op haar kitten heels.
Jurk maxima is op zich feestelijk maar bij vorige gelegenheid zit de jurk te strak aan de bovenkant. Mss geven nieuwe foto’s een beter beeld.

Maxima’s jurkje zit iets te strak aan de bovenkant en eerlijk gezegd vind ik dit jurkje nu meer iets voor Alexia. Ook heel koud lijkt mij, zo zonder cape/mantel. Prinses Margriet en mr. Pieter zien er prima uit, mooie dress van de prinses (dat rijmt haha).

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Dit is nog een oude foto. Nu heeft ze een grijze mantel eroverheen aan, zag ik net op een filmpje

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Ah, excuus, ik zie het. Ik hoop dat de jurk nu beter zit, het is in ieder geval heel feestelijk.

Josine boft dat ze erbij is! Leuk hoor!

Ik vind het mooi, leuk en verzorgd. En feestelijk 😃