Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 13 nov 23 reacties

Op deze dag laat Mathilde de mooiste versie van zichzelf zien

In ons buurland België vieren ze op 21 juli de Nationale Feestdag. Mathilde laat dan vaak de mooiste versie van zichzelf zien. Moderator Petra heeft alle looks op een rij gezet. Stem je mee op de mooiste?

2013

In 2013 vond op 21 juli de troonswisseling plaats. Tijdens het plechtige gebeuren droeg de kersverse koningin een roomwitte japon met ingeweven patroon en omgeslagen kraag. De japon komt van modehuis Natan, de turban (gedrapeerde hoed) van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer

2014

In 2014 ging Mathilde fleurig gekleed in een witte jurk met dieporanje print, een ontwerp van Modehuis Natan. De gerafelde capeline van natuurlijke vezel betreft een ontwerp van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2015

Rond 2015 komen capejurken in de mooie. Mathilde draagt een lichtblauwe versie van modehuis Natan. De hoed van parasisal -met golfje in de rand- kleurt er perfect bij. Ontwerper: Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2016

In 2016 koos koningin Mathilde voor een organza jurk, geborduurd met kant, van Modehuis Natan. De bijpassende fascinator van Fabienne Delvigne is gemaakt van bananenvezel.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2017

Prachtig, deze poederroze japon met klokmouwen en bloemenpatroon rond de taille. Opnieuw (het wordt bijna saai, maar het staat haar!) een japon die is ontworpen door Modehuis Natan en een hoed van Fabienne Delvigne. Materiaal: bananenvezel.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2018

Ineens koos koningin Mathilde voor een knalkleur op de Nationale Feestdag. Wie de ontwerper is, kun je vast wel raden.

Foto ©PPE/Nieboer

De basis van de hoed is gemaakt van natuurlijke vezel, de garnering van bananenvezel. Ontwerper: Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer

2019

Op deze Nationale Feestdag ging de Belgische koningin gekleed in een japon die is overtrokken met een warme terracotta kleurige kant. De kortere voering zagen we in die tijd vaker opduiken bij de ontwerpen van Natan.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

De hoed is ontworpen door Delvigne, de tas ook.

©Fabienne Delvigne via Garderobe Royale

2020

In 2020 begon corona, en daarom kregen we dat jaar mondkapjes te zien. Koningin Mathilde koos vaak voor stijlvolle en bijpassende mondkapjes. Ach ja, waarom niet? Als Royal heb je nu eenmaal die mogelijkheid.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2021

In 2021 droeg koningin Mathilde een poederroze capejurk met bladeren en bloemen. Zoals steeds, droeg ze ook deze dag weer een jurk van Modehuis Natan.

Foto ©PPE/Nieboer

De haarband is gemaakt van een stof die speciaal voor Maison Fabienne Delvigne is geweven. Deze stof ontstond door een nauwe samenwerking met de Academie voor Schone Kunsten in Brussel, die ook de knowhow van excellentie onderhoudt. De stof werd, geduldig, draad voor draad geweven op oude weefgetouwen.

2022

In 2022 koos Mathilde voor kleur. Haar jurk, die qua kleur balanceert tussen geel en oranje, heeft een pelerine (korte cape) die doorloopt in de rechtermouw. Label: modehuis Natan.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

2023

Op 21 juli 2023 vierde koning Filip zijn 10-jarig regeringsjubileum. Koningin Mathilde en de prinsessen gingen gekleed in kleuren van de Belgische vlag. Mathildes jurk met plooien op de taille komt van modehuis Natan, de hoed van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer

Poll

Tijd om te kiezen: welke outfit van koningin Mathilde heeft jouw voorkeur?

Mijn voorkeur gaat uit naar de outfit van....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb gestemd voor het huidige jaar, 2023 ! En wat een echt prààchtig overzicht, met héél véél fraais – dank je wel, Petra ! Koningin Mathilde (van adel notabene !) is de kampioene van de lieftallige zachtheid, waarbij de verfijnde chic van (haar eigen Brusselse) Natan uitstekend past !

Ik heb alle foto’s even goed bekeken en het valt me op dat zowel Mathilde als Elizabeth geen nagellak op hebben, of het moet blanke nagellak zijn.

2020 en 2018 vind ik heel mooi. Ik hou wel van uitgesproken kleuren. Ben geen fan van poederroze en Natan.

Voor 2021 gekozen, mooie jurk, de kleuren, het model, gewoon het complete plaatje klopt vind ik.

2013 !!! De boothals vind ik mathilde fantastisch staan !!!

Voor mij gaat de keuze tussen 2016 en 2020… beide erg mooi

Met stip op 1: 2013. Alles klopt aan die outfit, tijdlooos mooi. Zou ze zo weer aan kunnen. Eigenlijk ziet ze er tijd mooi uit, als is de outfit van 2014 wel gedateerd. Ook in 2016 en 2020 prachtige outfits.

Wat een leuk overzicht!
Mijn keuze is wat gemengd.
De capejurk van 2021 vind ik bijzonder geslaagd, maar de haarband zou ik vervangen door een groene hoed (kleur tasje).
Daarvoor zou ik het model hoed van 2015 gekozen hebben, die Mathilde bijzonder elegant staat.
Maar het model van het fuchsia kleurige hoedje uit 2020 staat Mathilde ook prachtig!
De kapsels van 2013/2015/2016/2019/2020 springen er positief uit voor mij, maar eigenlijk heeft Mathilde weinig missers qua haardracht.
De vorm van de hoed uit 2023 vind ik haar minder goed staan.
De bijbehorende jurk kleedt haar ook netjes af en is heel stijlvol, maar zo’n felrode kleur staat onze Maxima mooier dan Mathilde in mijn beleving.
Het komt bij de Belgische koningin (te) hard over ten opzichte van haar zachte en fijne gezichtsuitdrukking.

Fantastisch wat die rode jurk en hoed van 2018 doen voor haar uitstraling. Wat staat die knalkleur haar goed!

De jurk van 2020 was van het namiddag gedeelte. Tijdens het Te Deum had de koningin andere kledij aan; zoals steeds. Het is dus moeilijk te vergelijken in de poll 🫤

Vind ze bijna allemaal mooi, behalve 2020 en 2023. De jurk van Elisabeth in 2018 is ook een super leuk model en print, helemaal zo samen met haar moeder in de rode jurk. Ja,ja die Belgen weten wel hoe het moet…..

Elk jaar zeer verzorgd, stijlvol en wat een mooie kapsels. Ik heb op 2018 gestemd, de rode kleur die Mathilde net wat meer pit geeft, gaf de doorslag. Ik ben benieuwd of Mathilde de komende jaren eens durft te kiezen voor een robe manteau of complet, gewoon eens wat anders dan de jaarlijkse japonnen.

2917 Is de mooiste, maar 2014 had voor mij gewonnen met een andere hoed erbij (deze is té, haar fijne gezicht wordt letterlijk en figuurlijk overschaduwd door de hoed).
2018 Is ook een toppertje, de kleur rood staat haar erg goed.
Mathilde is zoals altijd mooi verzorgd en goed gekleed en durft ook meer naarmate ze langer koningin is. Dat is leuk om te zien.

En dan vinden wij het soms jammer als Máxima weer in Natan verschijnt 😅🤣

😂😂😂😉

Het verschil is natuurlijk wel dat die kleding bij Mathilde eigenlijk altijd goed zit en bij Máxima niet.
Natan heeft eens in een interview gezegd dat het Máxima zelf is die haar kleding altijd zo strak, tegen te klein aan, wil hebben.

Leuk onderwerp voor een blog: wat hebben ontwerpers zelf gezegd over mode ontwerpen en uitvoeren voor Máxima?

Een leuk modebeeld over de jaren heen. Elk jaar zie je de lengte van de rok wat langer worden.

Mathilde ziet er goed uit in Natan. Ook leuk dat zij dit modemerk uit België zo promoot. Ik vind het Máxima bijna nooit goed zitten dit merk. Raar toch

2019,2020 en 2022 springen en voor mij uit. Maar vind eigenlijk alles mooi. Mathilde ziet er altijd zeer verzorgt uit. Ik vind het bijzonder dat ik bij Mathilde Nathan wel heel mooi vind en bij Maxima bijna nooit🧐.

Wat moeilijk kiezen, hier moet ik echt nog eens rustig naar kijken, want alles vind ik haar mooi staan wat we hier zien.
Ik denk dat Nathan Mathilde in gedachten heeft bij het ontwerpen,
Het is toch net of het voor haar is ontworpen en gemaakt ?

De looks van 2017 en 2021 springen eruit wat mij betreft.
Zeker de eerste paar jaar is het wel veel van hetzelfde. Bij Mathilde staat Natan voor mijn gevoel wél zoals het bedoeld is.

Vind Mathilde een prachtige koningin, met zo’n lieve zachte uitstraling.
Houd van haar eenvoud.