Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 dec 20 reacties

Nog nooit droeg koningin Máxima zo weinig nieuwe outfits als in 2022

Nog nooit droeg Máxima zo ‘weinig’ nieuwe outfits als in 2022. En nog nooit droeg ze -als koningin- zo weinig nieuwe mode van eigen bodem. In deze blog geef ik toelichting op haar keuzes en komen de nummers 13 tot en met 24 aan de beurt.

Twee weken geleden schreef ik over Máxima’s nieuwe aanwinsten van Natan. Zou de koningin de blog zelf ook hebben gelezen? I don’t know, maar sindsdien heeft ze er nog drie aan het overzicht toegevoegd. Op nummer 13 staat een ton-sur-ton set van Natan, met een zijden rok met zakken en een overslagtop.

Net als in de vorige blog, gaan we ook hier weer per outfit stemmen. Vraag die centraal staat: is het een mooie aanvulling op Máxima’s garderobe? De top tien van alle nieuwe outfits komen in één blog te staan, zodat we uiteindelijk kunnen stemmen op de mooiste aanwinst van 2022.

Goed, daar gaan we:

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Groen is Máxima’s lievelingskleur. Dit jaar voegde ze een rok van groen leer en een wollen jasje in dezelfde tint aan haar garderobe toe. Label: Natan.

Foto: PPE

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Dit limegroene broekpak bleek ook van Máxima’s favoriete modehuis te zijn.

Foto: PPE/Nieboer

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

En de laatste van Natan: een tweedelige, paarse combinatie met een asymmetrische watervalhals. Wat een heerlijk frisse kleur!

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Naast Belgische mode kwam er ook regelmatig Greek Design voorbij. Zo droeg de koningin tijdens het staatsbezoek aan Griekenland deze oranje-witte jurk van Zeus + Dione.

Foto: PPE/Nieboer

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Op nummer 18 staat een bruine japon met subtiele doorkijkjes bij de halslijn. Label: van Zeus + Dione.

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Ook uit Griekenland, maar dan van Costarellos: een avondjurk van fluweel en kant.

PPE/Nieboer

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Bij Oscar de la Renta kocht de koningin een donkerblauwe jurk met witte bloemapplicaties.

PPE/Nieboer

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

De Spaanse confectieketen Massimo Dutti mocht meerdere ontwerpen afleveren. Zo kocht Máxima een witte jurk met hoge split en een lang, bijpassend gilet.

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Over splitten gesproken: ook deze rok met split kocht Máxima bij Massimo Dutti. Let ook even op haar bijzondere mosselketting. Hoe tof is die?!

PPE

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Op nummer 23 heb ik Máxima’s enige Argentijnse aankoop neergezet: een vest van Anushka Elliot.

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

Op nummer 24 staat Máxima’s enige (!) aankoop van eigen bodem: een grijze jurk met wikkelkraag van Benchellal.

Foto: PPE

Aanvulling?

Laden ... Laden ...

In de volgende blog komen de nummers 25 t/m 34 voorbij. Ja, de teller qua nieuwe outfits eindigt dit jaar inderdaad op 34. Met in het achterhoofd de vijf staatsbezoeken, meerdere VN-reizen en vele werkbezoeken kunnen we wel concluderen dat ze het voor koninklijke begrippen rustig aan heeft gedaan. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld 2019. Een even druk jaar, maar toen kregen we 56 nieuwe sets te zien. In 2018 waren dat er 52 en in 2017 zelfs 63. Dat scheelt bijna de helft!

De keuze voor toenemend recyclen moedig ik aan en kan ook prima als je meer dan 1000 prachtige outfits in je kast hebt hangen. Wel hoop ik dat de koningin volgend jaar vaker kiest voor Nederlandse mode én dat de aankopen die ze doet, echt iets toevoegen aan haar garderobe. De eerste outfit uit deze blog vind ik bijvoorbeeld best aardig, maar is geen outfit die uitblinkt in kwaliteit of originaliteit. Ik hoop dus dat de koningin op meerdere fronten bewuster gaat shoppen, maar al met al was 2022 weer een heerlijk en interessant modejaar. Op naar de volgende blog, waarin Italiaanse, Spaanse en Amerikaanse ontwerpen voorbijkomen. En (hoe irritant!) ook enkele UFO’s, unidentifeid fashion objects…

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de paarse en groene broekpakken eruit springen. Ik houd van kleur en dat staat Máxima ook goed. De outfits van Massimo Dutti vind ik ook mooi, ketting…… te gaaf! De Griekse aankopen kunnen mij het minst bekoren.

Leuk voor je, Josine, zo’n uitstapje! Maar ook fijn dat je weer bij ons terug bent.
Met genoegen mijn stemmen uitgebracht.
Absolute topper is voor mij in dit overzicht de prinsjesdagjurk van Benchellal.
Die wikkelkraag….zó charmant; en dan dat leuke dophoedje!
Gelijk daarachter op nr. 2 de oranje/witte jurk ( Griekenland) van Zeus + Dione.
Een keurige, fleurige en heel stijlvolle Maxima in deze outfit.
Donkerblauw vind ik haar ook altijd goed staan. Vandaar op nr. 3 voor mij de jurk met witte bloemapplicaties van Oscar de la Renta. Samen met het mooie hoedje en keurige kapsel, de jas en accessoires een prachtig geheel.
Tenslotte een goede vierde waardering van mij voor de donkerrode fluweel/kanten avondjurk van Costarellos. Warm en chique!

Leuk om op deze manier je mening te kunnen geven. De Downton Abbey jurk en de rode ton- sur- ton combinatie van Natan zijn mijn favoriet.

Wat is dat fuchsia pak toch geweldig!
De prinsjesdag outfit vond ik echt waanzinnig tot iemand schreef dat het aan Wilhelmina deed denken.. nu kan ik het niet meer ontzien zeg maar.
Verder weinig boeiends.
Dan naar graag wat gave outfits herdragen die nog niet vaak gezien zijn. En dan niet alleen die bruine ruitjes (volgens mij ontbreekt hier nog een ruimtes outfit in het rijtje)
De jurk met de dichtgestikte openingen is echt een flop

We hebben haar ook weinig gezien volgens mij dit jaar? Of is dat niet zo? Zijn ze al op vakantie?

In dit blog springt de set van Prinsjesdag er voor mij bovenuit, wat een prachtige, sjieke look. Ook de fluwelen japon en de oranje/witte jurk zijn erg mooi.

Uit deze serie vind ik het paarse pak het mooist. Deze springt er echt uit door de fantastische kleur. De rok van Dutti met de zwarte coltrui en laarzen opgesierd door de fantastische mosselketting, mooi stoer en vrouwelijk. De witte Duttijurk ook mooi met een ceintuur en pumps. De prinsjesdag outfit vind ik niet zo geweldig en dat komt door de enorme wikkelkraag. Geen fan van de bruine jurk en de wijdvallende lerenrok met donkergroen jasje.
De rode avondjurk leuk ter afwisseling maar geen wow factor. Geldt ook voor de rode rok en blouse.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Is de gatenjurk van Claes Iversen ook niet van Nederlandse bodem?

Oh echt? Time flies…….

De Waterval, de Oscar de la R en de creme met oranje springen er uit voor mij.
Eenmalige toppers is de prinsjesdagjurk en die avondjurk in Griekenland.

Van alles wat voorbij is gekomen vind ik zelf alleen de Benchellal creatie eruit springen. De wijnrode avondjapon en de rode outfit van het Muziekgala zijn mooi maar niet spectaculair. De off white combinatie van Massimo Dutti vind ik casual chique staan bij de Koningin. De andere outfits e/o combinaties zijn beslist niet lelijk maar ze voegen niets toe aan haar doorgaans meer flamboyante mode temperament.

Sluit me hier volledig bij aan. Meer Benchellal graag.

Wat top dit overzicht Josine! Ga je ook een overzicht maken van haar nieuwe schoenen / laarzen?
Hoe leuk ik het ook vind als Máxima voor iets nieuws kiest, hoe goed ik het begrijp en waardeer da5 ze dat dit jaar niet gedaan heeft. In het kader van duurzaamheid is dit zoveel beter. Wat mij betreft zou ze nog veel vaker voor vintage mogen kiezen. Er zit vast genoeg moois van koningin Beatrix of Juliana in het archief dat herdragen mag worden.
Topper: de outfit van Benchellal voor Prinsjesdag, maar ik zie dat daar maar weinig mensen enthousiast over zijn. Ik hoop echt dat ze meer van deze ontwerper gaat dragen. Ook de kleding van Zeus & Dione erg mooi en de paarse outfit en het toffe groene broekpak van Natan springen er voor mij uit dit jaar.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Welkom terug!! Kijk weer uit naar jouw blogjes!!

Wat heerlijk een paar dagen Barcelona, altijd fijn. Nog mode inspiratie opgedaan?

Graag gedaan