Avatar foto Door Moderator Petra
Mabel 08 aug 23 reacties

Niet alle outfits van Mabel zijn even excentriek

Qua mode durft Mabel haar hoofd boven het maaiveld uit te steken. Denk maar aan haar trouwjurk met grote strikken of haar jumpsuit-en-jurk in één. Toch hangt de gulden middenweg ook zeker in haar kledingkast.

Koninginnedag 2005: Prinses Mabel draagt een wit jurkje met strikken en linten, een ontwerp van Victor en Rolf.

Een donkergroene lange japon met strikken voor het Amsterdam Diner in 2009. Ook Prins Friso was dit jaar mee. Wat vinden jullie van deze japon van Mabel?

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag (2011) van Mabels schoonzus, de toenmalige Prinses Máxima, koos Mabel voor een blauwe jurk met kenmerkende print van Emilio Pucci. Destijds 1 van haar favoriete designers.

Foto ©PPE/vd Werf

Op Koninginnedag in 2011 ging Prinses Mabel voor lekker fleurig. Een heerlijk felrood jurkje met 3/4 mouwen en een sjaalkraag. Alhoewel, ik zit nog steeds te kijken hoe dit jurkje nu eigenlijk zit aan de voorkant. En check die gave mantel met brede manchetten en die pumps! Ik krijg het niet voor elkaar om op zulke hakken te lopen, jij wel?

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Een hele tijd bleef het hierna erg rustig rondom Mabel. Zoals we allemaal zullen begrijpen i.v.m. het ongeluk en het overlijden van Prins Friso, bijna 1,5 jaar later. In de aansluitende periode zagen we Mabel voornamelijk donker gekleed. Het was dan ook een zwarte periode in haar leven. Het moet me dan ook even van het hart dat ik het geweldig vond zoals de familie haar betrok bij aankomst van bepaalde activiteiten waar ze naar toe ging. Fijn dat ze niet alleen langs de fotografen hoefde te lopen. Zo was Prinses Mabel in 2015 aanwezig bij de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Hier droeg ze een donkerblauwe wijde pantalon, met een jasje van Zara.

Tijdens de Prins Claus Prijs uitreiking in 2016, droeg Prinses Mabel een felroze jurkje met borduursel.

Foto ©PPE/vd Werf

Tijdens de 3e uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs (2017) droeg Prinses Mabel een donkerblauwe kanten jurk van SelfPortrait.

Prinses Mabel was in 2017 aanwezig bij festiviteiten ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Koning Harald en Koningin Sonja. Niet vreemd dat ze uitgenodigd werd, aangezien Koning Harald de peetvader van Prins Friso was. Blijkbaar zijn de banden met Friso’s gezin sterk, wat mooi is om te zien. In deze periode droeg Prinses Mabel nog vrij veel zwart. Op het Koninklijke jacht van het Noorse Koningspaar, ging Prinses Mabel gekleed in een zwart broekpak met vogelprint van Zara.

Tijdens dezelfde festiviteiten droeg Prinses Mabel ook een zwarte japon van Nikkie. Mooi dat Prinses Mabel geregeld voor Nederlandse ontwerpers/merken kiest! Ook in het buitenland.

Foto ©PPE/Nieboer

In december 2017 was Prinses Mabel, zoals gebruikelijk, aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Award. Dit keer droeg ze een zwart jurkje met fleurige print van Dodo Bar Or.

Prinses Mabel bij de 4e uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs (2018) in een groen gebloemde jurk van SelfPortrait. Een merk waar we de laatste jaren veel Prinsessen in gekleed zien gaan. Ook Meghan Markle droeg een jurk van deze stof.

In de zomer van 2018 was Prinses Mabel te gast bij Jinek om te spreken over AIDS. Voor deze gelegenheid koos Prinses Mabel voor een donkerblauw met rood gestreept jurkje van Joseph.

Tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2018 droeg Prinses Mabel een rood gebloemd jurkje van Zadig et Voltaire.

We zien Prinses Mabel tegenwoordig voornamelijk tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs, het AmsterdamDiner en de jaarlijkse uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. In 2019 droeg ze bij de Prins Friso prijs een zeegroen kanten jurkje van onbekende ontwerper.

Foto ©PPE/Nieboer

Toch best veel fleurige outfits in dit overzicht. Welke outfit springt er uit voor jou?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Alhoewel ik Mabel een mooie vrouw vind, ben ik geen fan van haar kleding. Vind het altijd net too much, beetje “ overdreven”. Wel altijd mooi gestyled en verzorgt kapsel

Vandaag 10 jaar geleden is prins friso overleden…. al 10 jaar het gemis voor mabel en hun kinderen…

Wat mooi Maribrune, om dit juist vandaag nog weer even te benoemen!
Petra had er al over geschreven in dit blog, maar het voelt goed om speciaal nu op deze gedenkdag hier even bij stil te staan en te laten merken dat wij op deze site niet alleen genieten van de mode, maar ook betrokken willen zijn op de mens die daar achter schuil gaat.

Misschien is de stijl van Mabel excentriek, maar zeker niet exentriek …

De rode set springt eruit. Schitterend met die jas!. Was ik vergeten.
(De selfportrait outfits en die er op geïnspireerd zijn vind ik ook niet geslaagd).

Ik vind Mabel een zeer charmante verschijning, wat ze ook draagt. Ze is één van de mooiste leden van de koninklijke familie, niet zo gewoontjes en niet zo Hollands lomp 😄

Leuk dat Mabel eens onder de aandacht wordt gebracht.
Het rode set staat haar erg fris, en past helemaal bij haar. Wel een persoonlijke stijl, dat geeft minder kans op kledingfoutjes. Dat zien we bij haar dan ook niet gauw, de zwarte panty is wel jammer onder het paarse jurkje. Maar Maxima slaat de plank ook mis met de zwarte panty onder een mouwloos gekleurd jurkje. Dat is echt gruwelijk om naar de kijken.
Verder de zwarte jurk van Nikkie heel mooi staan, ook met het kapsel. Heel verzorgde uitstraling! Ik vind haar zwak voor strikken en linten wel leuk, ik denk dat we het daarom zo vaak terugzien. Al vind ik het persoonlijk gauw to much. Less is more is iets wat weinig vrouwen uitdragen.

De donkergroene japon met strikken: prachtig! Mabel heeft altijd haar haar prachtig gedaan bij officiële gelegenheden, wat dat betreft mag Máxima een voorbeeld aan haar nemen.

De kleur van de lange groene effen jurk vind ik niet bij Mabel’s huidskleur passen, maakt haar bleek.
De andere lange groene gebloemde jurk van Selfportrait vind ik te veel stof (lange mouwen en hoog gesloten), daardoor wordt het teveel een groot vlak. Mabel is een fijn gebouwde vrouw, dit toont te massief voor haar. De donkerblauwe jurk van Selfportrait is al beter; korter en ook korte mouwen, meer lucht.
De Emilio Pucci jurk daarvan is de stof prachtig, maar de halslijn vind ik niet mooi en zit ook niet goed voor mijn gevoel. De halternek zoals Laurentien die naast haar draagt zou mooier zijn.
Het rode ensemble met de grote mouwomslagen en daarbij de heerlijke schoenen is top. En nee ik kan echt niet meer op zulke hakken lopen! Respect!
Het zwarte broekpak van Zara vind ik echt heel leuk staan en heel apart. Past echt bij Mabel.
De rest is leuk, maar niet heel bijzonder.
Enige uitzondering is dat rode korte jurkje van Zadig&Voltaire met zwarte pet. Dat jurkje vind ik echt veel te kort, waardoor het kinderlijk staat en dat past niet bij een intelligente volwassen vrouw als Mabel. En de pet is leuk, maar die pet hierbij vind ik echt een misser, een hele rare combi. Veel leuker om die pet te dragen met een leuke broek, blouse en blazer of gewoon spijkerbroek met trui. Nee van deze combi ontgaat mij totaal de bedoeling.
Ik moet zeggen dat ik Mabel en Victor&Rolf nog steeds een “winning team” vind. Zij voelen goed aan wat bij haar past en wat haar bijzonder maakt.

Nee, ik ben zeker geen fan van Mabel haar kledingkeuzes.

De blauwe jurk-met-print (strapless én halterneck tegelijk) uit 2011 vind ik héél mooi ! Laurentien (op dezelfde foto) ziet er ook héél leuk uit, van top tot teen overigens !

Het kan aan de foto’s liggen, maar ik krijg bij Mabel toch vaak het idee dat ze geen duidelijk beeld heeft van wat haar flatteert en wat niet. De jurken van Self Portrait bijvoorbeeld, maken haar echt vierkant. Sommige andere kledingstukken weer veel te wijd of net te kort, enfin het is niet mijn smaak.
Mooiste outfit vind ik zonder twijfel de rode jurk+superleuke mantel van Koninginnedag. Geweldige schoenen ook.

Wat een feestje dit blog! De rode linten jurk, het rode jurkje met de jas en het groene kanten jurkje zijn favoriet. En wat staat die pet haar leuk bij de uitreiking van de prinses Christina prijs. Maar eigenlijk is alles mooi.

❤️ De rode outfit is super, de mantel door de manchetten vind ik ook helemaal geweldig!
🩷 Viktor en Rolf, wat een prachtig ontwerp: ‘in beweging’ in stof verwerkte linten inclusief echt satijnen linten, helemaal geweldig.
🖤 De japon van Nikkie, ik was er toen niet zo enthousiast over maar bij nader inzien mooi ingenieus ontwerp en zeer passend bij Mabel. Mijn tip is gesloten neuzen wat betreft schoeisel.

Het kraanvogelpak lijkt mooi maar is voor mij althans moeilijk te beoordelen, het is nauwelijks zichtbaar. Wie weet zijn er andere foto’s van Mabel in deze Aziatische ogende outfit van Zara?

❣️ Mijn topper hier is Viktor en Rolf 👌🏼

Het laatste jurkje vind ik het leukste. Rood staat haar mooi. Ze ziet er altijd wel verzorgd uit, haar kapsel is bijna altijd goed verzorgd. Maar haar smaak in kleding is niet de mijne. Daarom vind ik ook heel weinig mooi. De eerste en de laatste zijn mijn favorieten.

Het kraanvogelpak echt fantastisch! De rode outfit vooral omwille van de kleur die haar mooi staat!
Ik ben zo verbaasd dat Self Porttrait zoveel gedragen wordt. En zoveel daarop geïnspireerde jurken. Vind het niet zo fraai

Vampire’s wife zou een mooi merk zijn voor Mabel ook denk ik

De ontwerpen zijn meestal eenvoudig maar de prints zijn steeds origineel. Toppers voor mij is de lange jurk van nikkie. Ook het “kraanvogel” pak van zara kan mij overtuigen en wel omwille van de symboliek. Kraanvogels staan in china voor geluk, lang leven … zeer passend voor een verjaardagsfeest.
Het rode gebloemde jurkje met de pet vind ik een tegenvaller.
Mabel heeft verder wel stijl, die wel apart te noemen is maar zelden ordinair overkomt. . Zij komt ook steeds super verzorgd voor de dag : kapsel, schoenen, juwelen, tassen het klopt steeds.

Eens met Tony dat effen gekleurde kleding Mabel heel goed staat.
Mijn keuze uit bovenstaande outfits gaat in de 1e plaats naar de donkergroene lange elegante japon met strikken (2009), die ik helemaal vind passen bij haar.
Verder vind ik de donkerblauwe kanten jurk (Self Portrait) heel mooi, evenals de zwarte opengewerkte japon (Nikkie) uit 2017.
Het zeegroene kanten jurkje staat Mabel ook leuk en charmant, al mocht het wat mij betreft net even iets meer lengte hebben.
Wat heeft ze toch een vriendelijke uitstraling en gulle lach!
Tenslotte wil ik nog even aanslaan op de in mijn beleving prachtige japon van Laurentien, gedragen op de 40ste verjaardag van Maxima.
Heel chique en stijlvol!

Eenvoudige ontwerpen in een kleur staan haar veel mooier dan al die opvallende en bonte creaties, die lange donkergroene japon uit 2009 bevoordeeld, of die rode outfit van koninginnedag 2011: schitterend!

Het is excentriek (een C ertussen). 😉

Ik vind de twee looks van Noorwegen die we hier zien prachtig. Vooral dat pak van Zara!