Avatar foto Door Moderator Petra
Mabel 17 aug 38 reacties

Mabels spraakmakende outfits

Zeg je Prinses Mabel, dan zeg je strikken. Alhoewel, vaak is er sprake van een strik, maar toch ook lang niet altijd. In deze blog blikken we terug op de meest spraakmakende outfits van Prinses Mabel.

In 2008 vierden de toenmalige Koningin Beatrix en Prinses Margriet hun verjaardag in Theater Carré. We zagen Prinses Mabel hier een super wijde okergele rok van Viktor & Rolf. Pssst leuk die matchende stropdas van Prins Friso!

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

In 2010 trouwde de Zweedse Kroonprinses Victoria met haar eigen prins, Daniel Westling. Ook Prins Friso en Prinses Mabel werden voor dit huwelijk uitgenodigd. Een opvallende outfit voor Prinses Mabel. Mabel droeg een creatie van Viktor & Rolf, bestaand uit een pantalon en top, met over een deel van de pantalon tule gedrapeerd.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

In een blog met de meest spraakmakende outfits, kunnen we natuurlijk ook niet over de bruidsjapon van Prinses Mabel heen. De japon – een ontwerp van het ontwerpersduo Viktor & Rolf – had maar liefst 248 strikken. Bovenaan zijn kleine strikjes geplaatst, die naar onder toe steeds groter worden.

Foto ©PPE/Nieboer

Oké, op het eerste gezicht lijkt dit niet zo’n opvallende galajapon. Maar als je wat beter kijkt, valt deze wat mij betreft toch echt wel onder de spraakmakende outfits. Mabel droeg de japon tijdens een galadiner in 2007 in Noorwegen, in verband met de 70e verjaardag van de Noorse Koning Harald.

Foto ©PPE/Nieboer

Ook deze stoere jumpsuit, gedragen op Koninginnedag 2010, valt wat mij betreft onder de spraakmakende outfits. Misschien nog wel het meest omdat Prinses Mabel een deel van de dag – heel stoer – met haar hand in haar zak liep.

Foto ©PPE/v.d Werf

In 2006 waren Prins Friso en Prinses Mabel aanwezig bij het AidsVaccinatie gala. In deze periode koos Prinses Mabel nogal eens voor kleding van Emilio Pucci, met zijn opvallende prints. Zo ook voor dit evenement.

Foto ©PPE/Nieboer PPE

Deze roze galajapon – met strik – droeg Prinses Mabel in 2004, tijdens haar zwangerschap van haar oudste dochter. Opnieuw viel de keuze op Viktor & Rolf voor het ontwerpen van haar kleding.

Foto ©PPE

Tijdens de doop van Prinses Ariane in 2006 zagen we een totaal ander opvallend detail aan de kleding van Prinses Mabel. Zo op het oog een vrij eenvoudige mantel, ware het niet dat de zogenoemde pierrotkraag bovenaan de mantel prijkt. Je moet er van houden, maar persoonlijk kan ik het wel waarderen.

Welke outfit vinden jullie het meest spraakmakend?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een mode icoon is het toch. Misschien niet altijd je smaak maar ze heeft wel lef en kiest voor spraakmakende (NL) ontwerpen. Ook het bloemenjurkje dat ze laatst droeg bij het gala van het Amsterdam dinner foundation vond ik echt geweldig. Haar roze strikjurk, de jumpsuit en de gouden rok vind ik het mooist uit dit overzicht. En de trouwjurk is zeker spraakmakend, maar echt mooi vind ik deze toch niet.

Alleen de zwarte tijdens gala 2007 in Noorwegen kan mij bekoren, de rest vind ik niks, wat is Mabel’s positie nu eigenlijk nog? Met alle respect weduwe van Prins Friso, maar blijft ze Prinses, ze is toch geen geboren Oranje, slechts ingetrouwd!

‘Met alle respect’, really?

Ik vind het echt jammer dat Mabel die zich zo inzet voor een betere wereld dit soort hysterisch e kledingkeuzes doet. De kleding trekt veel te veel aandacht en zet haar als persoon in de schaduw. Wat mij betreft meer van de persoon Mabel en minder poppenkast. Ze verdient het!

“Japon’ bij huwelijk Zweden afschuwelijk. Zwarte galajapon te gewaagd.
Geel/zwarte combinatie, bruidsjurk, roze japon en onderste roze set mooi. Verder echt niet mijn smaak.

Niet allemaal mijn smaak, maar de gele rok en het laatste roze outfit vind ik wel echt heel leuk. Je kunt niet zeggen dat ze geen lef heeft op modegebied😉

Ik vind de gele rok gecombineerd met zwarte bloes en panty mooi. Ook de outfit die ze droeg op huwelijk van Victoria. Daar is ze in de internationale media helemaal op afgebrand maar het stond haar heel goed, ze heeft een heel goed figuur en het was een mooie kleurencombinatie. De trouwjurk vind ik op zich heel mooi. En de strikken op de jurk helemaal oké. Maar hoe hard ik ook mijn best doe om het mooi te vinden, ik vond en vind die strikken op de sleep afschuwelijk.
De jumpsuit vind ik geen bal aan, lijkt een beetje te veel op ‘ Truus die naar de garage gaat’ zeker met die hand in haar zak. Maar ik houd sowieso niet van jumpsuits.
De rest wel oké…

T gele rokje vind ik t leukst. Vlot.
Hoe zou t met haar gaan? Wat doet ze behalve t aidsgala? En de dochters zullen inmiddels ook pubers zijn?

Ze is ook ieder jaar aanwezig bij het Amsterdam Dinner Foundation. Samenwerking met het aidsfond.

Een prinses met een geheel eigen kledingkeuze, bijzonder en zeker niet alledaags.

De mooiste uit de getoonde outfits is ook voor mij de gele wijde rok met zwarte blouse. Het staat haar jong, vlot en feestelijk en ik vind de roklengte voor deze wijde rok perfect. De tuniek van Gucci vind ik mooi, maar door het te combineren met een wijdvallende broek in dezelfde grote printmotief vind ik dus niet mooi (te pyjama-achtig). Hoe leuk zou het tuniekjurkje staan zonder de broek? Naast liefde voor extravagante kleding heeft ze m.i. ook oog voor detail. Ik vind dat Mabel meestal voor stijlvolle accessoires kiest, qua kleur/vorm etc. Heb je die supergeinige roze/rode schoenen gezien met strik en glimmers?

🎀 Ik vind het fascinerend dat Mabel regelmatig voor “strik outfits” kiest, terwijl ze voor mij niet als een “strikken-meisje” ( ik hoop dat U begrijpt wat ik bedoel) overkomt, maar meer als een “stoere” hardwerkende vrouw met visie die de maatschappelijk moeilijk en zorgelijke onderwerpen niet uit de weg gaat. (Deze vrouwen kunnen dus ook 🎀🎀 dragen 😊).

Zou de 🎀 een symbolische betekenis voor haar hebben? Of dat ze het vakmanschap van V&R koestert en trouw blijft? Of…..

Ineens was daar ook die stoere jumpsuit inclusief indrukwekkende high heels, YES❣️

Mabel’s witte strik-mouw tijdens de inhuldiging van WA maakte op mij grote indruk wat betreft symboliek, t/rouw en de grote kracht die er van Mabel èn deze strik-mouw (V&R) uitgaat, hulde! 🙏🏼

Ik ben het helemaal met u eens. Ik vind de gele rok van de eerste foto erg leuk, lijkt een petticoat zo, de combinatie met zwart begrijp ik niet helemaal, maar de panty is erg mooi dun. Verder springen voor mij de jumpsuit en de roze galajurk er positief uit.

Ik heb ook niets tegen Mabel, ze heeft veel meegemaakt, doet onopvallend haar werk en de opvoeding van haar kinderen.
En dat is pittig denk ik , in haar eentje, en ze heeft een liefdevolle band met Beatrix, mooi om te zien.
Maar op modegebied heb ik er echt niets mee, veel te opvallend, en te kinderlijk,
En volgens mij heeft ze dat echt niet nodig, ze heeft al van zichzelf een mooie uitstraling.

Heb niets tegen Mabel, ben wel blij dat ze alleen een courtesy prinsessen titel heeft want ondanks haar extragavante fashion statements vind ik haar niet echt een Koninklijke uitstraling hebben in tegenstelling tot haar schoonzus dé Koningin. Ze heeft wel fashion lef dat moet ik toegeven. NB moest haar bruidsjapon worden aangepast want dé Majesteit, haar schoonmoeder was helemaal niet tevreden over de stofkeuze van Victor & Rolf.

Mabel mag dan geen koninklijke verantwoordelijkheden hebben, ze heeft mi een gelijklopende zin voor perfectie als haar schoonmoeder . Ze verschijnt telkens zoals van een royal kan verwacht worden ttz ondanks haar vele (sociale) engagementen komt zij uiterst verzorgd voor de dag, weliswaar in haar eigen stijl. In dat opzicht is zij voor mij na koningin beatrix de meest koninklijke !!!

Nou ja zeg, “alleen een courtesy prinsessentitel” , dit vind ik in respect echt een belachelijke opmerking, dat heb ik niet eerder geschreven.

Hulde aan Mabel voor zoveel (mode)lef in ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-Nederland’.

Volledig mee eens !!!

👍🏼

Idd. Mooi concept. Maar te kort. Is toch een officiele aangelegenheid , geen vakantie.

Eens met Tony. Het valt allemaal wel op, dat is zeker, maar het meeste flatteert haar gewoon echt niet. Of het slaat naar mijn mening nergens op. Een pantalon met tule eroverheen, waarom?
En haar haar zit vaak ook zo vreemd. Maar misschien heeft ze lastig haar. Ze straalt wel op alle foto’s.

De outfit met die gele rok heel leuk staat het terwijl ik het een eigenlijk een rok vind uit tweede hands winkel. Volgens mij gingen ze toen na Carré nog even samen lekker de stad in. Zo leuk

De look in Emilio Pucci: geweldig! Heel stijlvast maar daardoor ook alsof ze naar een themafeest ging.

Wat een gedachte dat het het 248 strikken waren op haar trouwjurk?

Ik hou hiervan! Staat haar allemaal geweldig. Mijn favoriete outfit is de pantalon en top met de tule.

Verschrikkelijk. Heimwee naar de outfits van Laurentien. En dat zeg ik niet snel.

Mabel kiest mi voor het “niet alledaagse” maar ik kan het echt wel smaken. Bovendien komt ze mi steeds op en top verzorgd voor de dag,
de laatste foto met het roze kleed vind ik zo schattig. Friso draagt bovendien een roze das, de kinderen een roos bloesje en broekje. Eenheid in verscheidenheid. Zo mooi en aandoenlijk. Ook op de andere foto’s is de das van friso afgestemd op de kledij van zijn vrouw. Mabel mag voor mij hier vaker de ” revue passeren”.

Haar trouwjurk… geweldig… zo uniek, zo mooi. In Rotterdam de jurk bij tentoonstelling gezien… prachtig. Daar ben ik ook de grote strikken aan het het uiteinde van de sluier gaan waarderen.

Mabel’s trouwjurk is ontworpen met een uiterst technische precisie, alleen daarom al een meer dan groot compliment aan V&R 👌🏼
De strikken, grootte en afstanden ‘kloppen minutieus’ – heb ik eens gelezen – en deze achtergrond zal de technisch hoogstaande Friso vast hebben aangesproken.

Of men dit mooi vindt is van persoonlijke smaak, gelukkig krijgt deze bruidsjapon gedurende de jaren steeds meer credits èn terecht.

De expositie waar Mary volgens mij op duidt toonde een perfect geëxposeerde japon,
de expositie laatst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam met Maxima’s trouwjurk kwam niet fijntjes, zelfs wat groezelig, op mij over, maar dat is een ander verhaal.

Er is 600 uur gewerkt aan deze jurk en alle naden moesten exact uitkomen, want de strikken zijn op de naden aangebracht. Sterk staaltje ambacht dus.

Een topprestatie van NEDERLANDSE ontwerpers. Ook mooi dat zij voor nederlandse ontwerpers gekozen heeft voor haar huwelijk.

Sorry maar ik vind haar kledingkeuze zelden mooi en vaak zelfs ongepast, ik krijg sterk het gevoel dat ze ‘opvallen’ belangrijker vindt dan goed gekleed gaan.

Last edited 1 jaar geleden by Tony