Avatar foto Door Moderator Petra
Mabel 20 aug 17 reacties

Zo is Beatrix’ schoondochter ook!

Eerder deze week schreven we op ModekoninginMaxima over Mabels spraakmakende outfits. In de jaren van haar huwelijk met Prins Friso kon Prinses Mabel wat outfits betreft heerlijk uit de band springen. Maar na het ski ongeluk van Prins Friso had ze er voor een tijd duidelijk behoefte aan om meer ingetogen gekleed te gaan.

De eerste periode koos Prinses Mabel veel voor zwart. Maar, als ik terugkijk naar haar outfits door de jaren heen, koos ze ook voor Prins Friso’s ongeval wel eens voor zwart of onopvallende kleuren. In deze blog blikken we terug naar de tegenhanger van haar spraakmakende outfits, namelijk naar haar meer ingetogen outfits.

Koninginnedag 2005. Voor Prinses Mabel dit jaar een onopvallend mantelpakje met zigzagpatroon. Zonder het – dan wel weer wat opvallende – hoedje, zou het bijna saai te noemen zijn. Oh ja, check die schoenen!

Foto ©PPE/Nieboer

Koninginnedag 2008: Prinses Mabel kiest voor een kort zwart rokje met een wit jasje met zwarte accenten. Deze deux pieces is een ontwerp van Viktor & Rolf. De zwarte details geven het geheel net iets meer pit, evenals de schoenen, met opvallende hakken.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij de doop van Pieter van Vollenhoven junior (2009), het zoontje van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, was het hele gezin van Prins Friso en Prinses Mabel aanwezig. Prinses Mabel ging gekleed in een taupekleurig jurkje. Een vrij tijdloos model, wat ze ook nu nog zou kunnen dragen. Het jurkje komt uit de collectie van Viktor & Rolf in samenwerking met H&M.

Foto ©PPE/vd Werf

Koninginnedag 2009. Prinses Mabel draagt een op het eerste gezicht vrij eenvoudig jurkje van Viktor & Rolf. De voering van het jurkje maakt het echter net iets spannender, omdat het in 2 kleuren is aangebracht.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Mabel met haar gezin en Prinses Beatrix bij Paleis het Loo, in verband met de doop van Eliane van Vollenhoven in 2010. Mabel draagt hier een jurkje met print van Emilio Pucci. Overigens zijn de meisjes, Luana en Zaria duidelijk wat minder gewend aan die aandacht van de fotografen, dat vinden ze overduidelijk maar niets.

Foto ©PPE/vd Werf

Prinses Mabel in een fleurige top van Emilio Pucci op een groene rok, gecombineerd met een groene mantel, bij het huwelijk van Prins Carlos en Prinses Annemarie de Bourbon Parme in 2010. Persoonlijk vind ik de twee kleuren groen niet echt matchen, wat vinden jullie?

Foto ©PPE/Nieboer

Prins Friso en Prinses Mabel bij aankomst van hun hotel in Stockholm, voorafgaand aan het huwelijk van Kroonprinses Victoria en Prins Daniel in 2010. Prinses Mabel koos voor de reis voor een makkelijk zittende witte outfit.

Foto ©PPE/vd Werf

Prinses Mabel in juni 2012, samen met de toenmalige Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij het huwelijk van Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer. Mabel draagt een blauwgroen satijnen jurkje. In haar kapsel draagt ze een bijpassende fascinator.

Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens de 2e uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs in Delft (2016), droeg Prinses Mabel een jurkje met dierenprint. Persoonlijk vind ik een mooi eerbetoon aan Prins Friso, dat deze prijs naar hem is vernoemd. En mooi om schoonmoeder en schoondochter daar jaarlijks samen te zien.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Mabel was in 2013 uiteraard ook aanwezig bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Overdag droeg ze een zwarte japon met 1 witte mouw. Een symbool voor de ontbrekende Prins Friso. Hij lag op dat moment al meer dan een jaar in coma. Voor de herdenkingsdienst in november 2013, een paar maanden na zijn overlijden, liet ze de japon korter maken (foto rechts).

’s Avonds was ze ook aanwezig bij de festiviteiten in het Muziekgebouw aan het IJ. Ze droeg daar een eenvoudig pastelroze met witte galajapon. Op de voorkant prijkt opnieuw een strik. Deze japon droeg ze later (in 2017) bij de viering van de 80e verjaardag van Koning Harald en Koningin Sonja opnieuw, zie de foto van Prinses Mabel met Prins Constantijn.

In wat voor outfit zie je Prinses Mabel het liefst, spraakmakend of ingetogen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het is een charmante dame die veel aan kan. Ik vind het zwart witte wat te hard voor haar. Maar de jurk die ze droeg tijdens de kroning bezorgt mij nog altijd kippenvel. Wat kan kleding dan ineens veel betekenis krijgen.

Wat heeft deze vrouw een stijl en mooie smaak. De zwarte jurk met witte mouw is echt iconisch mooi en ook de roze jurk is echt heel mooi.
Maar ook de andere outfits heel mooi.

Ook de meer ingetogen stukken kunnen mij niet bekoren. Mabel draagt veel zwart en wit en dat zijn net niet kleuren die haar mooi staan en een te groot contrast. Dat witte reispak met zonnebril vind ik wel leuk! Maar toch zou ik haar wel eens willen zien in de juiste kleuren en kledingstukken die haar prachtige figuur benadrukken, maar haar als persoon niet overschaduwen.

Mabel heeft ook eens mouwloos jurkje van Pucci gedragen. Wow, ik vind haar dit jurkje geweldig mooi staan. Het jurkje was gemaakt van een stof met allemaal rechthoekjes in de kleuren zwart/wit/grijs/zilvergrijs/groen/mintgroen. zie link…https://cdn.pijper.io/source/beaumonde/beau-monde/source/Royalty_Nederland_overig/Nederland_Mabel_en_Friso_2008_RVD.jpg?1470752643006

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Inderdaad, veel zwart en wit en dat maakt haar flets.

Tja ik weet het niet, als ik de foto’s bekijk krijg ik toch vaak het idee dat ze de bouw van haar eigen lichaam niet goed inschat. Ze is zo frêle, en heeft vaak van die grote lappen om zich heen hangen, zonder taille of model. Het jurkje met dieren print zit nog het beste.

De zwarte jurk met de witte mouw daarentegen raakt me, hij staat bol van de symboliek en had niet beter getroffen kunnen zijn. In de korte variant vind ik hem het mooiste.

De jurk met de “mouw/strik” bij de kroning vind ik zooooo attentvol. Hou werkelijk van de symboliek en het eerbetoon.
Mooi ook dat de gedachte aan de persoon van friso verder leeft in de prijs die zijn naam draagt en dat mabel telkens bij de uitreiking aanwezig is, meestal met prinses beatrix.
En alle andere outfits ???? Niets op aan te merken. Zij blijft er in alle omstandigheden verzorgd en ” to the point” uit zien.

Voor mij springt de jurk van Koninginnedag 2009 eruit, prachtig. De rest is ook prima. De jurk van de huldiging: mooie symboliek!

Zo zie ik haar liever, dat overdrevene moet ze niet doen.
Ik vind het ook fijn dat er een prijs is vernoemd naar Friso, elk jaar toch weer een moment om hem te gedenken.
De zwarte jurk met de ene witte mouw blijf ik mooi , maar ook indrukwekkend vinden.
Een prachtige wijze om hem er toch in gedachten bij te hebben

Kijk, zo kan het dus ook! Stuk voor stuk geweldige outfits die veel beter bij haar passen dan die extreem opvallende ontwerpen. Mabel is zo’n boeiende en sterke persoonlijkheid, die heeft het helemaal niet nodig om op te vallen met haar kleding. Neem nou die laatste zachtroze met witte japon, schitterend plaatje en je ziet Mabel zelf en niet alleen haar jurk!!

Mabel heeft stijl, dat is een zeldzaamheid. Fantastische outfits, bijna allemaal ook tijdloos. Chapeau! PS: vind de groentinten prima passen, mooie mantel ook.

Mee eens. Staat haar allemaal goed. Ze heeft stijl en lef. De groene kleuren passen goed en zorgen voor een mooi geheel.