Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 03 mei 28 reacties

Net als Máxima: Mathilde laat jurk verlengen

Na Máxima is nu ook Mathilde langer van stof. Deze week werd ze gesignaleerd in een verlengde jurk.

Voor de update slash upgrade werd er aan de onderzijde van de jurk een strookje stof van zo’n drie centimeter bevestigd. De knieën van de koningin zijn door de aanpassingen grotendeels buiten beeld verdwenen.

Koninklijk Paleis/PPE

Een close-up van de zoom:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zie amper verschil in lengte! Deze jurk (niet van Natan overigens, maar van Esmeralda Ammoun) vind ik niks bijzonders, ze past ook niet meer bij het modebeeld en doet niks voor Mathilde. Ook een vreemde keuze voor de maand mei. Als je het toch duurzaam wil aanpakken, dan zou ik voorstellen om de stof voor iets helemaal nieuws te gebruiken.

Mee eens, had niet door dat dit een ammoun creatie is. Lijkt zo op andere natan ontwerpen …. goed dat dit hierbij rechtgezet werd …

Ha ha enig al die verschillende commentaren en ondertussen staat de maatschappij op omvallen…

Chanel47, wat een vreemde reactie geef je hier, deze site gaat immers over koninklijke mode en de verschillende meningen daarop en niet of en wanneer “de maatschappij” wel of niet gaat omvallen.🤷‍♀️

Wellicht is het randje er expres ’tegen de draad’ tegenaan gezet omdat het toch wel zichtbaar zou zijn. Persoonlijk vind ik het nog niet eens lelijk, als het oorspronkelijke model zo bedoeld was had vast niemand er iets van gezegd. Wel vraag ik mij af wat er mis is met knieën? Ik zie echt totaal geen probleem met het oorspronkelijke ontwerp. Op mij komt het huidige modebeeld (in elk geval de koninklijke mode) ouwelijk, tuttig en preuts over. Ik heb het nu wel gezien, al die hooggesloten japonnen en lange rokken.

Geen mooie aanpassing, zonde van alle moeite.

Nee he?
Dit moet je toch niet willen???
Geen gezicht, Deze oplossing om te verlengen lijkt wel iets uit de crisis jaren .
Jammer hoor, Ik las net een goede oplossing, niet zo lang laten hangen, maar veel eerder herdragen en dan weg ermee .

Bovendien: dat aanpassen is nog niet eens zo zuinig. Je moet terug naar de couturier, die moet stof hebben, op het atelier moet een poosje gepriegeld worden. Dat kost echt zo een paar honderd euro.
In Máxima’s geval wordt er tot nu toe meestal een bestaande lange zoom uitgelegd. Dat scheelt een ritje naar Natan, want dat uitleggen gebeurt waarschijnlijk gewoon door Jolanda (Máxima’s kamenier). Maar die zit er dus ook wel een poosje aan te klussen. Toen ik zelf nog kleding maakte, moest een zoom er altijd met de hand ingezet worden..
En dan heb je dus met al die moeite een mooie jurk verknoeid. Of je hebt een jurk die toch wel een tikje gedateerd is, maar met de lengte weer wat lijkt aan te sluiten bij het huidige modebeeld. Maar met een zichtbaar uitgelegde zoom. Inderdaad als een schoolkind dat een groeispurt had, en waarbij oma zei: ‘Da’s toch ook jammer om dat jurkje weg te doen.’.
Ik vraag me echt af of Jolanda bij de outing van zo’n verlengde jurk hier alsmaar modekoninginmaxima zit te refreshen of wij wel gezien hebben dat de jurk verlengd is. Want een andere reden dan imago-building kan ik er niet voor bedenken.
En dit bedoel ik niet zo negatief als het klinkt: royals moeten wel degelijk bewust bezig zijn met hun imago. Maar ik denk dat het beter werkt om outfits binnen twee jaar vier keer te dragen en dan naar het archief te laten verdwijnen. In plaats van outfits na zes jaar uit het archief te halen en dan het hele bovenstaande feest te doorlopen.

💡 Helder Zita, met name uw laatste 2 zinnen zijn interessant de galajurken buiten beschouwing latend.

Wat goed verwoord. Klopt helemaal; het is meestal geen mooi gezicht dat verlengen omdat daarmee ook het patroon van de jurk of rok verandert. Wat ook kan: minder kleding kopen, vaker idd de eerste twee jaar herdragen en dan wegdoen.

Eens 👍🏻

Zita, ik had het niet beter kunnen zeggen. Ben het helemaal met je eens👌🏻

Wat mij betreft jammer van de moeite die de naaister heeft gedaan om de jurk te verlengen, want hij is het niet waard.
De pasvorm is te strak voor Mathilde, en het model van de rok maakt breed en onflatteus.
De mouw komt op mij over als te lang voor een korte en te kort voor een 3/4 model.

Zoals Zita al terecht opmerkte: de stof is er schuin aangezet🫣 dan zie je het meteen. Niet doen, echt hoor niet meer doen!
Daarbij zit de jurk ook niet meer zo mooi als vroeger. Het is nu eenmaal niet anders: figuren veranderen boven een bepaalde leeftijd. Wen daar aan en pas je kledingstijl aan; het is niet anders🤷‍♀️

Haar figuur is ook veranderd en de jurk lijkt wat te trekken bij de maagstreek.
Nee, niet meer dragen.

Ik zou hem kort hebben gelaten of weggedaan.
Hier ook team wég!
Ik ben hartstikke zuinig ( niet gierig )
maar vind verlengen niet mooi. Er wordt weleens bij een verlengde jurk van Maxima geschreven:” Mooi gedaan” Nou, ik zie zoiets van een kilometer afstand.
Ben het volkomen eens met Zita.
Bovendien hadden ze niet zo lang moeten wachten met herdragen.

Ik vind het er netjes uitzien. Het lijkt wel een andere stof.

Lelijk! Dit deed mijn moeder vroeger als ik was gegroeid, zo jaren vijftig!!

🫣 Wie maakt tevens deel uit van #teamnietverlengen?
Of je naam nu M of M is, #nietbest 😬

Hier ook absoluut #teamnietverlengen. Ik moet, zowel bij Máxima als ook bij Mathilde, de eerste jurk nog tegenkomen waar het een verbetering is.

Tja, Zelfde ontwerper, zelfde methode, zelfde resultaat ….
“Team niet verlengen” : graag ….

Welkom Josine 🏵️ ☺️
Over heur benen ben ik het zeker ook eens, waarom moeten dames knieën ineens verstoppertje spelen? 🤷🏼‍♂️

Ik doe mee als ik m nog mag uitbreiden. Het lijkt op dit moment alleen maar koninklijk met over de knie, hoge halslijn, mouw en dichte schoen. Allemaal eeuwig jammer wmb

Ik vind dit niet zo fraai gedaan. De stof is er schuin tegenaangezet. Met de naad èn de anders lopende stof, vind ik het wel erg opzichtig verlengd.
Ik vind het enerzijds sympathiek (duurzaam, zuinig, wij zijn ook gewoon). En aan de andere kant jeukt het toch wel een beetje. Want zo duurzaam en zuinig en gewoon zijn onze royals niet. Máxima en Willem-Alexander vliegen om de haverklap met een regeringsvliegtuig eventjes naar Griekenland. Voor die duurzaamheidsschade kun je heel wat nieuwe jurkjes kopen.
Idem trouwens voor het continu kleding van mama dragen door de dochters. Waarom zouden ze bij een publieke verschijning steeds iets ouds dragen? Echt niet omdat ze zo van harte zuinig en duurzaam zijn, maar naar mijn idee vooral om een ‘wij zijn ook gewoon’-imago op te bouwen.

Last edited 15 dagen geleden by zita

👏🏼 Zita, idd hoezo “duurzaam”? ✈️

‘Als WA + Max gewoon doen doen ze al gek genoeg’ 👉🏼 Maar ze doen/leven niet ‘gewoon’ dus is het eigenlijk ‘te gek voor woorden’ ofwel ‘het moet niet gekker worden’ 🤪 met die zogenaamde – gepropageerde? – ‘zuinig / duurzaamheid’. 🤔

Helemaal mee eens!

netjes gedaan