Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. De eerste dag van het staatsbezoek staat in het teken van ontmoetingen met verschillende autoriteiten en ceremoniële onderdelen. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket op uitnodiging van bondspresident Steinmeier, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Mode 
Outfit: japon met een handgeschilderd dessin
Merk: Natan
Pumps: Gianvito Rossi 
Juwelen: oorbellen van Scully & Scully, verjaardagsarmband, armband met vierkant geslepen diamanten

 

De stof van Máxima's japon is beschilderd door Pablo Piatti. Deze Argentijnse kunstenaar verliet op twintigjarige leeftijd zijn moederland om een Europese kunstcarrière op te zetten. Inmiddels heeft hij heel wat indrukwekkende projecten op zijn naam staan en werkt hij ook nauw samen met Natan. Als je op de website van het Belgische modehuis kijkt zul je ook zien dat Vermeulen en consorten met hun 'Artist Studio' (beginnende) modetalenten een podium bieden. Ik vind dat een mooi alternatief, want zonder hun tussenkomst was de kans klein geweest dat de Argentijnse kunstenaar had kunnen werken voor Máxima. 

De schildering is na het naaiproces op de japon aangebracht, waardoor de tekening prachtig over de naden doorloopt en ze zo iets verdoezelt. Prachtig gedaan! 

Perfect matchende hoed: 

Tot voor kort kon je de klok erop gelijk zetten dat als Máxima een outfit van Natan droeg, dat ze dan ook een matchende hoed van Fabienne Delvigne droeg. Tegenwoordig kiest de koningin voor een ander en onbekend adresje. Aangezien ze negen van de tien keer nu kiest voor een eenvoudige dophoed, vermoed ik dat haar eigen modeteam (waaronder kamenier Jolanda) erachter zit. Bij de hoed van vandaag zie je ook dat het motief niet op de hoed is aangebracht, maar dat de motieven eerst zijn geschilderd, vervolgens zijn uitgeknipt en als laatste op de hoed zijn bevestigd. Kijk maar: 

Oorbellen van Scully & Scully: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 06 jul 2021 - 20:17

Heerlijk dit, eindelijk weer genieten van een staatsbezoek. Hoe kon ik uberhaupt vergeten dat dat nu was Oeps!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 jul 2021 - 12:04

Josine wat leuk dat je laat zien hoe het hoedje gemaakt is. En hoe kom je achter zo’n merk oorbellen, krijg je dan een top van iemand? Ik heb er nog nooit van gehoord.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 12:53

Volgens mij heb ik deze gevonden via Google. Als je zoekt op peridot pearl earrings vind je ze.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 06 jul 2021 - 06:02

Ohhh, wat leuk om weer te genieten van foto’s gemaakt tijdens een buitenlands bezoek!
Jurk vind ik heel mooi, maar waarom dat vestje…… De rest is namelijk verder mooi gestyled. En ik houd wel van de asymmetrie.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 05 jul 2021 - 22:05

Kunstzinnige stof! Ik vind 'm mooi.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 05 jul 2021 - 21:53

De kleuren en het dessin van de jurk en de hoed vindt ik heel mooi. Het vestje had Maxima beter weg kunnen laten, zeker als ze het toch niet aantrekt. Jammer van die blote armen. Bij deze jurk vindt ik mouwen meer passen. De keuze van het mondkapje begrijp ik niet. Het zit te strak waardoor haar oren omklappen .Fijn dat er weer een staatsbezoek mogelijk is.

afbeelding van Ella

Ella

maandag 05 jul 2021 - 18:44

Maar…… wieeeeehoooeeeee eindelijk weer een staatsbezoek met mooie modemomenten. Wat hadden we dat gemist! En wat is dat fijn om je te realiseren.

afbeelding van Ella

Ella

maandag 05 jul 2021 - 18:42

Mooie jurk, te koud bij dit weer. Kwestie van smaak, maar zo’n ongelijke zoom vind ik afbreuk doen aan en afleiden van de jurk en de prachtige beschildering. Less is more weer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 05 jul 2021 - 17:46

De blog is aangevuld met info en foto's. Ik zit me hier een partij te genieten. Heerlijk! Als het in Duitsland net zulk weer is als in NL snap ik de mouwloze jurk wel. Tussen de regenbuien door zweet ik me hier ook een ongeluk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 05 jul 2021 - 17:32

Op andere websites zijn nog meer foto's te zien. Het ziet er gewoon heel raar uit: Maxima in een mouwloze jurk in de stromende regen, Maxima met het vestje over haar arm terwijl officiële foto's gemaakt worden...

Het hoofddeksel blijkt geen dophoed te zijn maar een "donut".

afbeelding van Tony

Tony

maandag 05 jul 2021 - 17:25

Een hele mooie en vrolijke jurk! Vestje vanwege de kou past er juist goed bij en wat een geweldige oorbellen!! Een prachtig plaatje, dit belooft wat voor de komende dagen!

afbeelding van Senna

Senna

maandag 05 jul 2021 - 17:25

Ik vind het een mooi plaatje en later op de dag was het zonder vestje. Goed begin van de dag.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 05 jul 2021 - 17:19

Ps mooi bloemetje in de kleuren van ons rood wit blauw.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 05 jul 2021 - 19:09

En later nog een andere: een schattig lief boeketje met oranje die goed bij de jurk past!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 05 jul 2021 - 17:16

Motief van de stof is leuk, tevens het bijpassende hoedje en helemaal goed is haar omhoog! Pluspunt! Echter de ongelijke zoom vind ik verschrikkelijk! Tevens jammer dat er blote armen zijn vandaar het tuttige vestje wat helemaal niets in dit sjieke plaatje, want daar moet het toch voor doorgaan, past. Als er dan toch zonodig een vestje om de blote armen te bedekken heen moet, trek het dan aan, of laat het gewoon weg maar eigenlijk; zorg voor een mouwtje in dit modelletje juist omdat het op een staatskundig bezoek gedragen wordt door juist een koningin, staat m.i gepaster en dus gekleder/wat waardiger. Een vestje half aan half uit maakt dat het plaatje nu net niet helemaal af is.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 05 jul 2021 - 17:06

....hoeveel eleganter zou deze prachtige jurk zijn geweest met b.v. 3/4 mouwen en iets langere handschoenen.
Burgerlijk vestje niets voor een staatsbezoek, dan liever een los jasje van dezelfde stof b.v. of één van de beroemde
omslagdoeken. Benieuwd naar de galajapon van vanavond. Het mooie begin is gemaakt, ondanks het slechte weer.

afbeelding van Elles

Elles

maandag 05 jul 2021 - 15:43

Dat losse vestje vind ik echt weer wat voor Maxima,niet te stijf,tikkeltje slordig.
Ongelijke zoom vind ik niet mooi,jurk op zich wel mooi.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 05 jul 2021 - 16:55

Die ongelijkheid hoort. In de zoom,dat is asymetrie

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 05 jul 2021 - 16:25

Ik vind het mooi! Dit belooft wat voor de volgende rondes ….
Ten opzichte van de originele uitvoering zijn er nog blaadjes en vlinders toegevoegd aan het ontwerp. Is nog wat verfijnder.

afbeelding van Huubke

Huubke

maandag 05 jul 2021 - 15:24

Op zich een mooie outfit, was een bolerojasje niet een gekleder alternatief geweest in bijv dezelfde kleur rood als die in de jurk?

afbeelding van Huubke

Huubke

maandag 05 jul 2021 - 15:24

Op zich een mooie outfit, was een bolerojasje niet een gekleder alternatief geweest in bijv dezelfde kleur rood als die in de jurk?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 05 jul 2021 - 15:07

Fijn dat dit weer doorgaat! Een mooie jurk. Had 'm ook bewaard voor eind van de middag.
Ook met Koningsdag ben ik altijd verbaasd dat er geen meerdere outfits klaar hangen, ook voor de prinsesjes. Of outfits met bijpassende jas, zoals Maxima de laatste keer wel.
Totale plaatje is goed, WA ook mooi in dit pak. En wat een mooi boeket, dat gebeurt niet vaak meer!

afbeelding van MiepH

MiepH

dinsdag 06 jul 2021 - 09:59

Het pak van WA vind ik juist niet mooi. Die broek is toch echt te lang en te wijd? Ook jammer dat de stropdas niet matcht met Maxima's outfit.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 05 jul 2021 - 14:29

Leuk de Argentijnse 'touch'! Ik vind de jurk op zich geslaagd, heb ook geen probleem met de ongelijke zoom in dit geval. Ik vind alleen wel dat, als je zo'n informeel/casual vestje over je schouders moet dragen omdat het anders te koud is, het geen geschikte outfit is voor de gelegenheid. Dat past absoluut niet bij een staatsbezoek.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

maandag 05 jul 2021 - 14:06

Mooie jurk! Ze pakt gewoon even flink uit. Groot gelijk. Het kan weer!
Ik vind de ‘tekening’ op de jurk verfijnd. En verder is alles prima afgestyled. Goed begin van dit staatsbezoek.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 05 jul 2021 - 13:41

Mooie jurk, maar voor deze gelegenheid had ik iets anders beter gevonden. Het model van het hoedje vind ik mooi en goed passend bij de jurk, maar het lijkt of deze ook beschilderd is en dan vind ik het weer een beetje tuttig worden. Accessoires zijn heel mooi en het kapsel ook!

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

maandag 05 jul 2021 - 13:41

Mouwloze jurken... vind het persoonlijk not-done voor koninklijke huizen. Ik zie de dames graag met een een mooie bedekte mouw. Bovendien ook uit oogpunt van hygiene. Het vestje inderdaad een lachertje. Shabby chique in het dagelijkse leven, maar op een staatsbezoek?

Charmant en MVO is het dat Natan jonge kunstenaars een kans biedt. Persoonlijk had ik dan wel een kunstenaar uit Nederland de voorrang gegeven (dan iemands persoonlijke herkomst).

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 06 jul 2021 - 11:05

Dag dames, het is vandaag 31 graden in Berlijn en Maxima draagt de Natan/ Berry Rutjes combinatie van Royal Ascot. Deze verschijning is een voorbeeld van gepast en waardig gekleed voor een koningin. Eventuele transpiratie blijft netjes verhuld. En een jurk met mouw is nu eenmaal waardige en gekleder. Bovendien toont het een teken van respect (wanneer er zoals gister een herdenkingsmonument wordt bezocht).

afbeelding van Marja

Marja

maandag 05 jul 2021 - 16:06

Kun je het punt van hygiene wat toelichten aub? Ik kan werkelijk niets bedenken waarom een onbedekte arm of schouder onhygienisch kan zijn.
Net als dat ik niet begrijp waarom mouwloos in een niet islamitisch land niet zou kunnen in de zomer, het is juli, geen november.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 05 jul 2021 - 13:44

Gewoon uit interesse; had u een mouwloze jurk ook not-done gevonden bij een staatsbezoek aan bijvoorbeeld Curaçao? Persoonlijk vind ik het in deze (regenachtige) setting een beetje bloot overkomen, maar ik vind het soms wel kunnen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 05 jul 2021 - 13:31

Ik vind de jurk heel mooi, het enige jammere vind ik dat de voorkant korter is dan de achterkant. En ik zou liever een blauw of rood vestje en schoenen erbij zien, oogt wat sprankelender. De hoed past er perfect bij. Tasje en oorbellen zijn top!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

maandag 05 jul 2021 - 13:30

Ik vind de jurk prachtig. Mooie kleuren, kunstige vormen, leuk dopje als hoed en een stralende lach

afbeelding van Doro

Doro

maandag 05 jul 2021 - 13:15

Een kinderlijke outfit.. sorry kan het niet anders maken. Haarband in de stof van de jurk, model van de jurk en het vestje.. het doet me allemaal te veel denken aan de 3 A-tjee bij oa de inhuldiging (en andere momenten). Ook vind ik de korte voorkant helemaal niet mooi. Zal best mode zijn, ik vind het niet charmant dat je de zoom van de achterkant ziet
De blauwe jurk met mega strik was veel mooier geweest.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 05 jul 2021 - 17:48

Ik vind de ongelijke zoom juist wat flair en pit toevoegen aan de jurk. Hij lijkt er wat meer door te dansen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 05 jul 2021 - 19:51

Helaas kan ik dat in dit geval niet met je eens zijn Josine, ik zag ze net lopen bij de Brandenbruger Tor maar ik zag de jurk zeker niet dansen doordat het hier nogal zeer stijve stof betreft.lijkt wel een soort taft zijde.

afbeelding van car

car

maandag 05 jul 2021 - 13:12

Leuk, ben benieuwd naar de schoenen en de look zonder vestje,! Ik wil niet zeuren en toch doe ik het (haha iam sorry) waaaaarom die vlinder En etc op de jurk zoals te zien op blauwbloed, dat vindt ik dan weer niet kunstig maar eerder kinderlijk, maarja de beste stuurlui staan aan wal,
Ik vind het een voldoende , maar misschien moest ze bezuinigen omdat het staatsbanketfitje een klapper gaat zijn, you never know ;)

Bij nader inzien niet de mooiste kleuren voor maxima :( plus voor korter achter langer vind ik juist niet meer van deze tijd, time to step it up maxima, ik vind serieus dat je beter kunt dan dit!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 05 jul 2021 - 12:36

Ik vind deze jurk beter geschikt voor de herfst, vind er niks zomers aan.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

maandag 05 jul 2021 - 12:24

Tja daar sta je dan, met een schitterende jurk in de regen, terwijl de plu naast je bijna wegwaait.

Die jurk is fantastisch! Zou ik zo willen hebben. Ik ben het er wel mee eens dat het niet echt een jurk is voor de ontvangst, meer voor een ander moment van de dag. Het is een feestelijke jurk. Maar met een zonnetje had het er vast heel anders uit gezien en was het juist wel goed geweest.
De tas vind ik supermooi (dat heb ik meestal niet met tassen) en heel goed gekozen bij de jurk. Andere accessoires ook goed gekozen.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 05 jul 2021 - 11:59

Heel mooi en koninklijk. Het vestje maakt het juist Máxima.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 05 jul 2021 - 11:39

Ben zo blij, bijna ontroerd, het lijkt wel of alles langzaam weer “normaal” wordt.

Eerst een mooi overzicht van juni met een heel aantal mooie outfits. En dan nu een heus staatsbezoek.

Vanmorgen zat ik me af te vragen hoe Maxima dat doet qua kleding en het wisselvallige weer.
Ik had echt verwacht dat ze verschillende opties klaar zou hangen, desnoods in het vliegtuig nog snel voor een wissel gaan indien het weer niet is wat je verwacht.
Maar Maxima is Maxima en maakt er gewoon geen probleem van.

Ik wacht nog op betere foto’s maar de eerste indruk is helemaal top.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 05 jul 2021 - 11:31

Oeh, ik vind dit toch wel heel mooi hoor! Lengte helemaal volgens de laatste mode, een handgeschilderd dessin, haren netjes weggestoken, goede juwelen. Hopelijk laat ze binnen het vestje achterwege. (En het mondkapje ook)

afbeelding van Deirdre

Deirdre

maandag 05 jul 2021 - 11:28

Het vestje doet absoluut afbreuk aan deze schitterende jurk waarvan ik idd ook twijfel of het goed gekozen is voor juist dít moment.

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 05 jul 2021 - 11:26

Mooie jurk, jammer van de regen, dat maakt het zo triest. Ik zag een foto waar de paraplu overwaaide door de straffe wind. Hopelijk zien ze vandaag de zon nog.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 05 jul 2021 - 17:33

Máxima had vast gehoopt op een wat zomerser aankomst. Dan was de jurk nog beter tot zijn recht gekomen. Bijzondere stof en ik denk dat de Duitsers hiervan smullen. Ik vind de lengte en beschilderde stof echt heel mooi. En wat leuk dat de stof gemaakt is door een Argentijn.
Hopelijk pakt ze met het staatsbanket ook zo uit.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 05 jul 2021 - 11:04

Ik vind het een heel mooie japon, maar niet geschikt voor dit moment van de dag.
Net alsof ze haar avondjurk voor vanavond alvast heeft aangetrokken. En dan moet je er door het weer een vestje overheen doen, dat is toch zonde van de uitstraling van de japon.

Ik ben benieuwd wat de rest van de dagen aan moois gaat brengen.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 05 jul 2021 - 10:52

Je bent sneller dan het licht Josine!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?