Voorafgaand aan de NSS-top in Den Haag brengt de president van China een staatsbezoek aan Nederland. Zojuist werd hij met veel onthaal ontvangen op vliegveld Schiphol door de koning en koningin, die lange tijd moesten wachten vanwege vertraging. Desondanks zag Máxima er prima uit in een outfit van modehuis NATAN. De midirok van is gemaakt van luxe zijde en zagen we eerder tijdens het kennismakingsbezoek in Zweden en de nieuwjaarsreceptie van 2014. De blouse met grote strik beleefde de premiere in Sotjsi tijdens de ontmoeting met de Russische president. De fascinator is wel nieuw en komt vermoedelijk van Fabienne Delvigne. 

Máxima met de rok in Zweden: 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie:

Van modehuis NATAN:

Met de blouse in Sotsji:

Als oorhangers draagt koningin Máxima een voor mij onbekende uitvoering. Geen idee of het nieuw is, daar zal ik volgende week achteraan gaan. 

Foto's met dank aan: 

ww.royalpress.nl via www.ppe-agency.com

www.dutchphotopress.com 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maike

Maike

dinsdag 25 mrt 2014 - 09:37

Op de jas na, begin ik deze combi steeds mooier te vinden. Het geeft echt een heel ander silouette dan we van Maxima gewend zijn. Heeft zijn charme. De blouse die op de foto's van Robin duidelijk donkerblauw is, vindt ik een plaatje. Ook het 'dopje' is mooi en bescheiden.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 24 mrt 2014 - 18:55

LIk lees net het berichtje op de site 'The royal order of sartorial splendor' over deze outfit: 'it's a new topper for my list of contenders for 2014's Worst Royal Outfit'.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 24 mrt 2014 - 16:04

Als afzonderlijke kledingstukken ben ik er erg van gecharmeerd, maar niet zoals Maxima ze bij elkaar draagt. De rok oogt zo wel erg pompeus alsmede de strik van de zwarte blouse. Dan de mantel die op deze manier wel wat vormloos oogt. Het hoofddeksel, panty en hakken vind ik wel mooi aan deze creatie.

afbeelding van Emmy

Emmy

maandag 24 mrt 2014 - 13:38

Dit is een prachtige combinatie. Ik vond het in Zweden al zo mooi, en ik vind deze kleurencombinatie nog mooier.
Die jas over de schouders gehangen... Het valt me idd ook wel op, maar ik kan niet goed begrijpen waarom dat niet zou kunnen. Ik vind het ook wel wat hebben, het is dan meer als een cape oid gedragen.
Prachtig plaatje!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 24 mrt 2014 - 14:07

Ligt het nu aan mij, dat ik zo mopperig ben op de maandagochtend...? :(

Maxima moet deze rok echt meteen weggooien. Nooit meer aandoen. Veel en veel en veel te veel stof, alles bij elkaar.

http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATSBEZOEK-CHINA-AA...

Tuttig, oncharmant, en hij kleedt niet af...

Hoofddeksel kan ik niet heel goed zien (is het nieuw?), maar ziet er op het eerste gezicht mooi uit. Kapsel: slordig, on-af, niet handig om het los te doen op een winderig vliegveld...

Jas: ik weet niet meer wat ik er over moet zeggen. Heeft ze maar één jas? Waarom doet ze deze zo vaak aan? En waarom steeds zo over haar schouders gedrapeerd? Genoeg!

De blouse vind ik prachtig. Heel chique. Ik heb op zich geen probleem met een oversized strik, maar die moet je dan absoluut niet combineren met een wijd uitstaande halflange rok met plooien... Eén van de twee (of de top, of de rok) moet strak(ker) zijn, om een goede balans te houden.

Verder valt het me op dat Maxima hier heel elegante schoenen aan heeft. Deze zijn ook nieuw, vermoed ik. Een verademing om weer eens schoenen zonder plateaus of absurd hoge hakken te zien. Heel mooi.

Kortom: de blouse en de schoenen zijn dikke plussen voor mij; het kapsel, de jas en de rok hele dikke minnen....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 24 mrt 2014 - 14:12

Vind deze mantel veel mooier. Zou hem graag eens zien in combinatie met andere laarzen, dezelfde hoed en een opgestoken kapsel :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 24 mrt 2014 - 08:52

Ik vind deze blouse en rok helemaal geweldig! Ook de fascinator staat heel mooi!
Staat echt heel mooi, vooral met deze kleur panty en die mooie pumps! Prachtig!!
De jas omgeslagen vind ik iets minder, ze had beter een cape of omslagdoek in zwart of een lichtere kleur kunnen gebruiken.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 23 mrt 2014 - 19:45

Vreselijke ,lompe kreukrok. Schoenen met een dunne panty...prachtig

afbeelding van Imke

Imke

zondag 23 mrt 2014 - 10:07

Ik vind de kleurencombinatie wel mooi, hoewel een tikje somber. Maar net als bij de ontvangst van president Hollande, toen ze die licht turquoise jurk met de wijde 'klokken' aan de mouwen droeg, is het voor mij net iets te veel een modestatement. De kleding is erg volumineus, met de gigantische strik en de wijde rok, en de haarstijl, met hoedje en gecombineerd met de parels, nogal filmster-achtig. Maar misschien is dat mijn Hollandse calvinistische inslag... Ze denkt er duidelijk wel goed over na en kiest een stijl die bij de sfeer/gelegenheid past. Voor mij had het in dit geval net wat ingetogener gemogen.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 23 mrt 2014 - 09:20

De blouse is zwart, maar door de glans i.c.m. lichtval kan die op sommige momenten diepblauw lijken. Plaatje van een blouse. Hopelijk wordt de blouse herdragen, maar dan bijv. met kobaltblauw, rood, paars, zand/beige om maar eens een paar kleuren te noemen :)) Jammer dat ze geen mooie zwarte cape of mantel droeg. Het lijkt soms alsof ze maar één jas in haar garderobe heeft, terwijl ze er wel een aantal heeft. Een opgestoken kapsel was idd handiger geweest, Christel. Misschien wel een kamernierster die haar geholpen heeft met de strik. Zulke momenten zullen, denk ik, uit respect bewust niet worden vastgelegd.

afbeelding van Christel

Christel

zondag 23 mrt 2014 - 08:23

Mooie combinatie. Je ziet zo wel dat binnen en buiten fotografie een heel ander beeld oproept. Binnen leek de rok goud en stak erg af bij het zwart. Buiten vond ik de kleuren veel mooier bij elkaar. De jas overigens neem ik daarin niet mee. In Scandinavie worden outfits veel meer met een jas gedragen, misschien dat Maxima eens aan Mary advies gaat vragen.
De zwarte schoenen vond ik heel gewoon, het kapsel op schiphol niet handig (los haar op een vliegveld op een winderige dag).
PS Hebben jullie gezien dat de strik los raakte? Ik zag alleen geen foto's wie de strik weer heeft vastgemaakt.

afbeelding van LG

LG

zondag 23 mrt 2014 - 02:59

Are the blouse and accessories black or are they a very dark blue? I really wished she would wear a real cape or wear the coat properly. When she walks her empty sleeves move and it looks very strange especially in an official setting.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

zondag 23 mrt 2014 - 01:39

Ik blijf de rok erg leuk vinden. Het geheel was denk ik beter geweest zonder énorme strik.

Maxima is de laatste tijd wel erg van de oversized strikken zeg. :D

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 22 mrt 2014 - 23:06

Ik vind het wel een mooi plaatje! Althans de rok en de blouse. Jas is minder!
Vraag me echter af of een bruine blouse niet mooier zou zijn geweest bij de rok.

afbeelding van Sol

Sol

zaterdag 22 mrt 2014 - 22:00

Hè Maxima! Trek die jas nou gewoon eens aan!

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 20:51

De blouse lijkt wel blauw op de foto's!!! Is dat een van jullie ook al opgevallen??
;-))

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 22 mrt 2014 - 19:58

BEELDIG ziet ze eruit in de roze galajurk van Valentino! En dat mooie opgestoken haar ...... :)))
En prinses Beatrix ziet er ook prachtig uit. Wat leuk dat ze erbij is.

BTW, toen ik de foto's zag, waarop Maxima haar jas uit had, vond ik de combinatie blouse en rok er al een stuk beter uitzien. Het is toch die jas geweest. De blouse, accessoires en de uitstraling vind ik TOP :))

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 22 mrt 2014 - 19:10

Ik zag dat ze de roze gala jurk van Valentino die ze bij het huwelijk van Frederik en Mary aanhad vanavond aanheeft. Wat mij betreft een geweldige keuze, ik vind hem prachtig

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 22 mrt 2014 - 18:58

Bij elkaar vind ik de combinatie rok en blouse teveel aan stof en dat maakt dat het "zwaar" oogt. De rok heeft inderdaad een hoog tuttigheidgehalte en de jas vind ik qua kleur en qua model niet mooi. Maar dit heb ik al meer gezegd. De kleurencombinatie vind ik niet spannend; de blouse kleurt nog wel goed bij de jas, maar minder bij de rok en de rok kleurt weer helemaal niet bij de jas. Dit maakt de kleurencombinatie rommelig. Ik denk dat dit hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door die lelijke jas, als ik dit zo mag zeggen. (De blouse die ze droeg tijdens het staatsbezoek aan Zweden kleurt wel mooi bij de rok). Op zich vind ik de kleur en de stof van de rok heel mooi, maar het is het model ........
Ik heb ook nog wat positiefs te melden; de blouse daarentegen vind ik prachtig en elegant! Ik zag op enkele foto's dat, toen de strik opwaaide, het bovenste gedeelte van een transparante stof is. Of is nou de hele blouse transparant en draagt ze er een zwarte top onder ?? Ik twijfel. Het hoedje, de sieraden, het tasje en de pumps zijn ook helemaal TOP. Over opwaaien gesproken, wat zal ze het koud gehad hebben toen ze zonder jas op Schiphol liep.
Eigenlijk zou je de hele outfit (blouse, jas en rok) uit elkaar moeten "trekken" en de stukken weer afzonderlijk moeten combineren, hoewel ze de jas voor mij niet meer hoeft te dragen. De rok eigenlijk ook niet meer, maar met het laatste zou ik minder moeite hebben. Dan blijft er alleen nog de prachtige blouse over. Die zou ik graag terug willen zien op bijv. een rode of kobaltblauwe strakke(re) rok of broek. Lijkt me prachtig :)). Het totaalplaatje is verder heel verzorgd en koninklijk. :))

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:39

De blouse is gedeeltelijk dubbele stof/gevoerd! ;-))

afbeelding van Joke

Joke

zaterdag 22 mrt 2014 - 18:44

Een prachtige heel moderne combinatie! De jas denk ik maar weg ....

afbeelding van Els

Els

zaterdag 22 mrt 2014 - 18:11

Het zwart maakt een beetje somber. Verder goede keuze voor ontvangst bij staatsbezoek. Gelukkig geen korte mouw bij dit weer. Bij het diner vanavond zal het wel wat lichter van kleur zijn of juist mooie zwarte gala japon?.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 22 mrt 2014 - 17:24

Vind de jas die om haar schouders hangt ook een minpunt. Aan of geheel weglaten. De kleur van de jas verbaast me ook wel. ze heeft genoeg donkere jassen die er beter bij gepast zouden hebben.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:33

Wat een prachtige combinatie! Haar, hoedje/fasinator, blouse en rok, en dan die prachtige pumps, gewoon af!
Alleen de bruine jas over de schouders, ook al was het niet onderaan de trap, vind ik persoonlijk afbreuk doen aan het geheel, maar misschien had ze even niets anders voorhanden om om te slaan/aan te doen!! ;-))

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:53

Ik ben het helemaal met je eens Christa. De outfit is prachtig en chique, ben erg blij met de dichte pumps. Het jammer is de mantel over de schouders, dat maakt het rommelig. Gewoon aan doen en dicht doen, lijkt mij het mooist.

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:21

Erg mooi deze outfit, verrassend met de zwarte blouse, erg chique, ik hou ook van zwart al vind ik het met de lichte blouse ook altijd erg mooi. De fashinator en de pumps staan er erg mooi bij net als de oorbellen alleen de jas is een min punt. De jas vind ik niet mooi, te groot en ook ik vind het erg raar staan zo los om de schouders en dan met die los bungelende mouwen een pashmina, die zij ooit introduceerde zou een prima oplossing zijn. Niet eerst kou staan lijden in je blouse en niet die loshangende jas.

afbeelding van HM

HM

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:19

Maxima ziet er leuk uit. Zwart oogt iets formeler als blouse in Zweden. En kan geel goed zo!★★★★
als je foto's van Zweden bekijk is Victoria ook maar een klein vrouwtje naast onze Maxima.

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:55

Ik vind het leuk dat ze die rok nog een keer aantrekt. De blouse, schoenen en het hoedje staan er ook super bij, maar ik denk dat ik het mooier zou gevonden hebben als ze een huidskleur panty aan had getrokken. Die jas vind ik er ook niet mooi bij staan. Als ze hem helemaal dicht had gedaan stond het veel mooier en anders had ze er een andere kleur bij moeten doen.
Ik ben benieuwd naar betere foto´s van de schoenen. Zien er veelbelovend uit:)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:03

Wat een plaatje! Ze start haar eerste staatsbezoek als koningin echt met een geweldige outfit! De rok en blouse vind ik geweldig mooi, maar met de roze blouse net iets sprankelender. Dit oogt heel stijlvol en de fashinator is weer heel mooi gekozen! De pumps zijn echt prachtig. TOP!
Ik ben benieuwd naar nog meer detailfoto's.

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:34

Het is een zeer verzorgd plaatje, kleuren staan echt chique,alleen die losse jas begrijp ik niet, Maxima was juist de vrouw van de mooie pashmina,s !
Bewonder het paar om hun energie en stralende uiterlijk.
Je merkt dat ze hun werk met plezier doen, ik ben trots op ze!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:01

Ja die pashmina's zou ze weer in ere moge herstellen...

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:30

De rok blijf ik lelijk vinden maar hij komt wel beter uit met de zwarte blouse dan met de lichte blouse die ze in Zweden droeg is mijn persoonlijke mening. Maar nu moet ik zeggen dat het ook aan mijn uiterlijk ligt denk ik want bijvoorbeeld de lichte blouse zou mij afschuwelijk staan dus ik denk dat het mooi of niet mooi vinden van bepaalde kleuren ook een beetje subjectief is.

afbeelding van Nova

Nova

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:24

Ik ben absoluut fan van deze rok. Hier mooi gecombineerd met de zwarte pillbox, blouse en vooral dit model schoenen! Alleen deze jas begrijp ik niet, kennelijk draagt ze hem heel graag, anders was de keuze voor een mooie zwarte lange (waar niet de rok onderuit komt zoals bij de chinese presidentsvrouw), of een cape of een kort jasje m.i. charmanter geweest.

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:23

Ik wist helemaal niet dat ze die blouse (van het bezoek aan Zweden) ook in het zwart (?) had!
Jammer van die jas... Ze moeten jassen gewoon aantrekken of helemaal uit, maar zo los over d'r schouders vind ik echt niks!

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:18

http://www.royalsbyrobin.nl/ Wat ziet ze er prachtig elegant en chique uit. En nu al weer zo voor de dag komen na een afmattende avond in Duitsland, waar ze er ook al zo prachtig uit zag.

afbeelding van Maria

Maria

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:04

Ik had het netter gevonden als ze haar jas gewoon had aangedaan en netjes had dichtgeknoopt. Zoals ze daar naast de presidentsvrouw loopt, met mouwen die er maar bijbungelen vind ik het geen gezicht. Tijd om een echte cape aan te schaffen!

afbeelding van Esther6

Esther6

zaterdag 22 mrt 2014 - 14:46

Ik ben fan van de rok. Je ziet het model niet veel, het is onderscheidend, een mooie kleur en heel mooie stof wat een rijk gevoel geeft. De keuze van de schoenen (gewone zwarte suède pumps met lage hak) en het tasje (heeft ze oa gedragen bij dodenherdenking en verschillende begrafenissen) vind ik niet een complimenterende keuze. Het haalt de outfit wat naar beneden. Qua styling van de outfit had ik gekozen voor een andere mantel en een andere kleur tas en schoenen. Kan het kloppen Josien dat ze vandaag een paar nieuwe oorbellen draagt?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 22 mrt 2014 - 14:59

Voor zover ik nu kan zien draagt ze inderdaad nieuwe oorbellen, maar ik wacht even op betere foto's.

afbeelding van Esther6

Esther6

zaterdag 22 mrt 2014 - 20:49

Geen haast! Leuk dat je het gaat uitzoeken!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:00

Volgens mij heeft Máxima de aquamarijnen uit de oorbellen die ze droeg in Spanje (2013) laten vervangen door parels.

Nee, het zijn toch niet dezelfde oorbellen! De ronde parel heeft rondom 18 diamantjes en de ronde aquamarijn heeft rondom 16 diamantjes.

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:47

@ Karpathos. In Spanje had Maxima inderdaad 16 diamantjes rond de aquamarijn maar Beatrix heeft dezelfde oorbellen ingehad met 18 diamantjes rond de aquamarijn net als Maxima nu rond de steen,ik denk wel dat het deze zijn maar dan inderdaad met een andere steen in het rondje en parels eronder

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 22 mrt 2014 - 19:31

Willie, dank je wel voor dit bericht. Ik ga op zoek naar de oorbellen van Beatrix met de 18 diamantjes.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 22 mrt 2014 - 16:23

Veel juwelen van de Oranjes kunnen op verschillende manieren samengesteld worden: met parels, met diamanten, robijnen, saffieren of wat voor edelstenen dan ook. Dus we spreken niet over 'laten vervangen' , maar de basis juwelen worden steeds op een andere manier samengesteld! Er zijn dus talloze mogelijkheden met deze antieke stukken en er kunnen ook eventueel nieuwe aangekochte edelstenen in verwerkt worden. Dus als WA nog eens knotsen van oranjekleurige diamanten krijgt aangeboden, zouden we Maxima daarmee kunnen zien verschijnen, verwerkt in een historische tiara, hanger, broche of wat voor juweel dan ook. En de Oranjes zijn gek op bijzondere edelstenen dus het zou zo maar kunnen!

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 22 mrt 2014 - 14:41

Het ziet er (voor zover ik dat kan zien) wel allemaal verzorgd uit, maar ik ben geen liefhebber van deze rok. Het silhouet flatteert haar niet en zeker niet met zo'n strikblouse erbij. Veel te veel stof bij elkaar.
Maar vanavond een nieuwe kans. Hardwerkende koningin (en koning) overigens. Doen goed werk voor ons land!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 22 mrt 2014 - 14:33

Magda, ze had een jas over haar schouders geslagen. Ik vind de donkere blouse mooier met deze rok en de fascinator past er leuk bij. Jammer dat ze het haar niet had opgestoken.
Wel vind ik dit soort rokken mooier met een strakke top. Wijde blouse, strakke rok, wijde rok, strakke blouse.
De schoenen en de oorbellen zijn mooi. (gezien op andere site)

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 22 mrt 2014 - 15:26

Ja ze had een jas omgeslagen tijdens de volksliederen ceremonie. Maar niet bij de ontvangst onderaan de trap van het vliegtuig.

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 22 mrt 2014 - 14:26

Ja, ik dacht al dat het de rok van Zweden was. De zwarte blouse vind ik niet zo mooi combineren. Al is het niet echt lelijk, maar ik had voor een lichte blouse of top met jasje gekozen. Ze zal het wel goed koud hebben gehad, want er staat een behoorlijke wind op Schiphol. Brrrr.
Het hoedje vind ik erg leuk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?