Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer). In deze blog praten we je bij over Máxima's outfit, hoed en juwelen. Reageren op de kleding van Prinses Laurentien kan in deze log!

Outfit: Koningin Máxima draagt een japon van mousseline in verschillende pastelkleuren. De hoed is gemaakt van een bijpassende kleur Sisal, met bloemen en veren decoratie. Koningin Máxima draagt het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

Ontwerper: Máxima's jurk blijkt een ontwerp te zijn van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria. Het betreft geen couture, maar pret-a-porter. Online werd het kledingstuk uit de collectie van 2016 geruime tijd aangeboden voor 3540 tot 3900 euro. 
 


Foto: PPE


Foto: PPE


Foto: PPE

Jurk van Luisa Beccaria:

Máxima droeg in september 2017 ook al een jurk van Luisa Beccaria:

~~advertentie~~


~~advertentie~~

Máxima's moeder is samen met Juan Zorrreguieta bij Prinsjesdag en draagt een Prada-jurk van Máxima!  

Jurk van Prada:

Maria's handtas van Loewe komt ook uit Máxima's garderobe. 

Foto's in deze blog met dank aan www.ppe-agency.com. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Nova

Nova

donderdag 20 sep 2018 - 12:06

Die rode top op de foto van de tas, op een kuitlange kokerrok van dezelfde stof, opgestoken haar en voor mijn part weinig of zoveel sieraden als ze wil, dat lijkt me een geweldige stijl voor haar! I dream on.......

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 19 sep 2018 - 22:52

Linda Zoon heeft van de outfit wel ff een prachtige tekening gemaakt. Zie haar Twitter account.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 19 sep 2018 - 22:45

Heb de berichten hiervoor niet gelezen dus het kan zijn dat ik in herhaling val.
Ik vind deze outfit/accessoires helemaal niks.
Allereerst de japon. Tinten zijn wel aardig maar de plooien en wijde mouwen vind ik ouwelijk. De hoed vind ik niet passen bij de japon. Eigenlijk vind ik de hoed gewoon heel erg lelijk. En dan die vreselijke handschoenen. Máxima zwaait op een gegeven moment met beide armen/handen. De zwaarte van de handschoenen past absoluut niet bij de japon.
De kleur van de schoenen: té zwaar bij de japon.
Wat me wel bevalt is haar kapsel.
Over het algemeen ben ik positief over de kleding van Máxima maar nu was het slikken.....

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 19 sep 2018 - 16:47

wow ik vind dit een hele mooie jurk en vooral het kapsel staat heel netjes , vandaag geef ik haar een dikke 10 ,echt genoten van de koningin . Beatrice was ook bijzonder symphatiek en mooi gekleed .Zelfs de koning vind ik mooier dan anders .

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 19 sep 2018 - 13:59

De jurk is op zich mooi maar zit niet goed, hij is flodderig en tekent. De hoed is ook mooi maar te schuin. Haar kapsel vind ik wel prachtig. Leuk om zo'n romantische look bij Máxima te zien!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 19 sep 2018 - 11:48

Zojuist de foto's van RBR bekeken en idd zie je duidelijk de tekening van de slipdress. En wat zijn die schoenen bizar lelijk, die maken er wel een beetje een clownesk geheel van.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 19 sep 2018 - 13:29

Ik denk dat ze niet op wind bedacht was, laat staan op zoveel wind. Zonder wind had 'alles' 'mooi gevallen' en hadden we de schoenen nauwelijks gezien. Nu ja, op het in/uitstappen en trap op/af na dan.

afbeelding van Adeline

Adeline

woensdag 19 sep 2018 - 11:34

Lentejurk in de nazomer, ik vond 'm nogal flets bazar boutique, en dat voor die prijs..De hoed erg geslaagd, mits hij op links was geplaatst ivm de opstelling in de Ridderzaal.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 19 sep 2018 - 11:26

Ohhh, wat erg en wat een rommeltje dit samengepakte geheel van op zich allemaal mooie losse onderdelen. Ik heb een beetje medelijden met Maxima als ik de foto's zie. Zo doe je dat toch niet op Prinsjesdag. Ze lijkt jaren ouder zo.
De jurk vind ik op zich heel mooi; de hoed te overdone, en niet passend bij de jurk. Deze vraagt een rustige hoofddeksel, en rustige oorbellen. Al die bling, bling, och....,.Ook weer een samengeraapt geheel, en dat maakt het al met al rommelig.
Zo gaat de aandacht uit naar haar, en het gaat hier toch om....juist, de troonrede en de Koning die deze uitspreekt.
En de kleding van haar moeder: ik schrik ervan!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 19 sep 2018 - 10:13

Ik vind het altijd spannend om de reacties hier te lezen, en nu, na deze stroom, veel herkenning.
Wat blijft is mijn verbazing ( verbijstering) over hoe het toch mogelijk is dat M. en de mensen om haar heen dit soort vergissingen kunnen maken: Prinsjesdag is géén feestje: dus geen overdadige hoed met rozen, géén overdadige jurk met veel te veel stof in de rok ( te dun voor de wind en te dun voor iemand die wel heel slank is maar niet echt tenger voor zulke stof).
Prinsjesdag vraagt een “ overdag-lange jurk”, dus inderdaad in de stijl van Laurentien.
Oh, wat verlang ik naar iets wat simpel en mooi is bij haar!

NB de moeder in M’s “ oude kleren”: ????

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 19 sep 2018 - 09:36

Nou nee. Ik vind het gehele plaatje niet mooi. Noch de kleur noch het model. De hoed vind ik ook geen topper en bij een degelijk grote hoed en een hooggesloten hals had ze beter kleine oorbellen kunnen kiezen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 19 sep 2018 - 07:03

Inderdaad een beetje sprookjesachtig zoals de Efteling. De goede Fee. Ik houd meer van krachtige jurken met stevige stoffen. Niet dit Fairytale achtige. En dan voor net geen 4000 euro. Wow, daar zou ik eens lekker een paar keer voor op vakantie gaan.

afbeelding van Hannah123

Hannah123

woensdag 19 sep 2018 - 06:38

Verdraaid wat was dat lelijk.

afbeelding van car

car

dinsdag 18 sep 2018 - 23:31

Tochhhhh op die balkonfoto hierboven...is het bestt mooi...zonder handschoen en zonder vere n is het een prachtig plaatje...leuk dat het haar gekruld is btw

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 18 sep 2018 - 22:51

Vooral de corsage in het haar is heel mooi vindt ik , de jurk is heel vrouwelijk en elegant , ik vindt het alleen jammer van de bijna witte handschoenen brr echt niet mooi .
Misschien toch maar gehaakte bestellen .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 18 sep 2018 - 21:39

Tsja, Frederike omtrent de moeder van Maxima en haar kleding ben ik het erg met je eens. Natuurlijk is er bij schoonfamilie altijd een budget probleempje, maar waarom niet met je moeder (die volgens zeggen vaker in Nederland zou verblijven) niet een niet in het publiek gedragen, of nieuw voor mama of neutraal niet herkenbaar afdelinkje in de garderobe aangelegd. Ik had mijn moeder ook lekker meegenomen naar de kapper om de uitgroei te kleuren en haar een panty gegeven die ze ws in Argentinië nooit hoeft te dragen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 19 sep 2018 - 14:00

Haha de familie van Maxima is écht niet armlastig hoor ;)

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 23 sep 2018 - 01:37

Weet ik nog niet zo net.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 18 sep 2018 - 21:24

Ik heb geen live-tv gezien vandaag maar alleen de foto’s op RBR bekeken. De jurk komt op mij over als een overdadige hoeveelheid dunne stof, met veel draperiëen. Als je Máxima uit de koets ziet komen en de trappen ziet opstijgen en afdalen met die onmogelijk hoge slingbacks met plateauzolen en naaldhakken, dan houd je je hart vast en ben je blij dat ze zonder vallen is afgedaald of boven is aangekomen. Je ziet aan haar gezicht dat ze het zelf ook spannend vindt en dat het inspanning kost.
Dat het net vandaag zo hard waait, daar kan Máxima natuurlijk niets aan doen, maar daardoor valt de dunne stof van de japon zo onelegant om haar heen, dat op meerdere foto’s de koninklijke shapewear duidelijk zichtbaar is. Dat kan toch eigenlijk écht niet. Ik vind de kleding dit jaar niet zo ‘waardig’ als in voorgaande jaren.
Verder vind ik het ook echt heel vreemd dat mevrouw Zorreguieta-Cerruti Máxima’s kleding én een tas bij deze formele openbare gelegenheid draagt. Ik vind dat ‘not done’. De moeder van de koningin draagt haar eigen kleding op een dag als deze. Van mij mag haar moeder best wat van haar afdragen, maar ik hoef het niet (in het openbaar) te zien.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 19 sep 2018 - 05:28

Juist. 'Koninklijke shapewear' en draag je eigen kleding bij de grootste openbare gelegenheid van het jaar. Nu nog een goeie bh en we zijn een heel eind ;-)

Leve de VvMU :)

Aanvulling:
Mijn dochter zei net, bij het zien van de foto waar ze de trap van de Ridderzaal afkomen 'oh mam, het lijkt wel 'my ... ... gypsy wedding'' en ze had het over 'de wantjes van de koningin' ;-) - net het verkeerde woord gekozen, vanuit het Engels.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 18 sep 2018 - 20:18

Hoed en haar vind ik leuk, beetje Engels alleen de schotel had wel kleiner gekund. Die jurk is m.i. echter vreselijk. Hij lijkt een beetje op een zwangerschapsjapon die later door Aimee is gedragen en die ik ook helemaal niks vond. Die blauwe van dezelfde ontwerper vond ik ook al een nachtjapon. Maxima is lang, heeft een vrij grove bouw en een mooi slank atletisch figuur en dan moet je m.i. niet te popperige, bloemetjes of kinderlijke kleding dragen. Die hoed had een mooie uni eenvoudige slanke jurk met mooie belijning in roze verdiend en uiteraard andere schoenen. Hoera voor de korte handschoentjes maar dan wel alle twee! aantrekken!

afbeelding van Maike

Maike

dinsdag 18 sep 2018 - 20:01

Na alle foto´s van Robin Utrecht te hebben bekeken moet ik zeggen dat het geheel haar flatteert.Ze krijgt een zachte uitstraling van deze vloeiende lichte jurk in pastel.Haar kapsel is magnifiek, het golft prachtig mee met de jurk.
Zonder handschoenen was het geheel wat transparanter geweest. Nu oogt het zo ingepakt. En de hoed? Onhandig en te groot voor deze hoog gesloten hals. Maar verder, chapeau Maxima.
Laurentien ziet er mooi uit. Deze kleur staat haar prachtig. De achterkant van haar kapsel oogt veel te stekelig, niet charmant.
Fleur Agema sprong er uit door een te korte jurk.Jammer.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 18 sep 2018 - 21:03

Ze lijkt daar 5 maten dikker ;)
Maar je ziet dat dat komt omdat de foto van dichtbij met een groothoeklens is gemaakt, dan wordt alles wat dichtbij is veel breder. Je ziet dat het met een groothoeklens is gemaakt omdat hun dus van dichtbij zijn gefotografeerd maar er ook nog redelijk veel van de omgeving op staat.
Een volkomen vertekend beeld dus

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 20 sep 2018 - 15:38

wat maakt het uit dat ze 5 maal dikker lijkt ,ze is zo niet te dik het is gewoon goed dus al goed dat ze dan dikker lijkt met een jurk van 5 maal dunner zou het pas lelijk zijn .

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 18 sep 2018 - 21:50

Wat een leuk idee - bij de koningin voegt het breedte toe om de taille en bij de koning om de borstkas.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 sep 2018 - 20:14

Het kleedt òp ;)

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 18 sep 2018 - 21:47

Ja Merel, en het stoft ook nog af ;-)

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 18 sep 2018 - 19:26

Wat leuk dat ze eens een andere model hoed gekozen heeft dan de normale hoed met grote rand. Zo met die krullen ziet het toaal plaatje er heel fris uit!! :)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 18 sep 2018 - 19:11

Grappig inderdaad dat als Máxima alleen optreedt ze spontaan lacht en altijd goedlachs lijkt terwijl ze in de rol als Koningin een gemaakte grimas aanneemt.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 19 sep 2018 - 13:55

Dat doet ze alleen bij heel officiële gelegenheden. Denk maar eens aan (bijvoorbeeld) de tour door het land die ze maakten toen WA net koning was geworden, nou daar was ze heel spontaan en ook breeduit aan het lachen, net zoals WA. Het hangt dus echt van de gelegenheid af

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 18 sep 2018 - 18:59

Bij de eerste aanblik dacht is al “nee, dit is het niet”. Helaas, doet me aan de Efteling denken of Land van Ooit met die ruches langs die hoge halslijn. Er hangt veel meer geschikte kleding in haar kast, maar eze jurk doet vrijwel niets voor haar. Al vind ik de kleur van de stof wel heel mooi. Toch mis ik ook haar stralende gulle lach!
De pannenkoekhoed, ach nee...ik stop met commentaar geven.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 18 sep 2018 - 18:32

Mooie jurk in prachtige poederkleuren.
Vind de foto's die er nu bij staan niet de beste omdat ze daar niet rechtop staat en een jurk staat altijd het mooist als je recht staat.
Omdat het hele dunne stof is en het erg waait lijkt het wat rommelig maar ik ben erg enthousiast.
De hoed is ook een juweel, bijzonder met de bloemen, weet iemand van wie die hoed komt?
-puntje vind ik haar lippenstift die er bijna af was tijdens de troonrede......

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 18:25

Verschillende hoedenontwerpers gecontacteerd: Maxima's hoed is niet van Berry Rutjes, niet van Eudia (Evelien Gentis) en niet van Fabienne Delvigne. De laatste verwachtte ik ook niet direct, maar ze had voor Nationale Feestdag in juli ook een dergelijk rood exemplaar gemaakt voor Koningin Mathilde, dus wat dat betreft had het zomaar gekund. Ook diverse andere Haagse hoedenontwerpers benaderd, maar helaas. De enige waar ik nog geen reactie van heb is van Philip Treacy.

De hoed zou dus zomaar heel goed van dezelfde ontwerper kunnen zijn als bij het bezoek van Koningin Mathilde aan NEderland. Eenzelfde ontwerp, maar die ontwerper is nooit gevonden. Dat maakt me toch zo nieuwsgierig wie deze hoeden ontworpen heeft! Ik vind ze prachtig, echt Koningin waardig, ondanks de grappen op twitter dat WA iets fout heeft gedaan en ze hem niet wil zien. Das commentaar voor mensen die zich niet in de Britse mode verdiept hebben denk ik dan maar ;) ;).

afbeelding van Vittoria V

Vittoria V

dinsdag 18 sep 2018 - 18:01

Nee, nee, nee dit is echt koningin-onwaardig. Een veredelde nachtjapon met veel te grove schoenen. Kleur schoenen is anders dan tasje, tasje weer anders dan die ene handschoen (waar ik overigens ook niets van begrijp, niet stijlvol. , Michael Jackson had ook één handschoen aan.). Hoed weer net andere kleur dan de nachtjapon. Ik vind het echt vreselijk, ziet er goedkoop uit. Hoed begrijp ik ook niet of is het alleen om ‘apart’ te zijn? Wat mij betreft veel te groot, past niet in geheel. Make-up ook teveel maar dat zal wel moeten wanneer de kleuren van je kleding niets voor je doen. Jammer, gemiste kans.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 18 sep 2018 - 18:00

Door de harde wind zit de stof van Maxima’s Jurk heel onflatteus tegen/tussen haar benen “geplakt”. Jammer. Maar daar kan ze ook niets aan doen. Alleen de volgende keer voor een zwaardere stof kiezen om dit voor te zijn.. De kleuren maken haar flets. En een fijnere pump onder zo’n jurk is toch mooier; de stof is te soepel en te dun voor een “zware” ogende schoen. Haar hoofddeksel en kapsel, sieraden en accessoires zijn prachtig. Persoonlijk vind ik de japon van Laurentien mooier, ook de stof. Het weer was super.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 18 sep 2018 - 18:34

De volgende keer moet het niet zo hard waaien dan plakt haar jurk ook niet..... ;)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 19 sep 2018 - 15:40

Hahaha, Fina. Dat is nog beter ;-)

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 18 sep 2018 - 17:55

Leuk je weer gezien te hebben op tv Josine en ik was het met je eens, het commentaar over maxima’s Jurk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 19 sep 2018 - 10:23

Ik heb Josine haar optreden gemist
@ Josine kun je je commentaar hier nog toevoegen?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 sep 2018 - 17:58

Nee, niet mijn smaak. een jurk voor schoonzus Laurentien of Julian vind ik het ergens. Heeel snel vergeten hoewel dat moeilijk wordt
Ook jammer dat deze jurk gewoon van het rek komt en niet speciaal gemaakt voor de gelegenheid.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 18 sep 2018 - 17:23

Hoog Downton Abbey gehalte. Nu ben ik daar een fan van, maar niet omdat ik de kleding transportabel naar vandaag vind (maar vooral vanwege Violet (what is a weekend) Crawley). Jurk vind ik flets en negligéerig. Niet mijn smaak en voor Prinsjesdag vind ik sowieso een stof met wat meer statigheid mooier. De wind maakte ook nog dat de dunne stoffen wat oncharmant rond de benen plakken. De hoed vind ik mooi (sans de fazantenveren die er denk ik per ongeluk op terecht zijn gekomen, qua kleur en vorm toch echt geen match), maar ongeschikt model voor vandaag. De oorbellen vind ik fantastisch. De schoenen niet. De handschoen past dit keer mooi (en oef, die kleur zou ik ook wel willen hebben, voor bij mijn oranje wollen winterjas) maar blijf het onzin vinden.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 18 sep 2018 - 17:10

Heerlijk op zijn Máxima’s vandaag. You love it or you hate it!
I love it!

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 18 sep 2018 - 16:19

Ik ben wel positief Fee. Ik vind het echt een heel mooi plaatje! Ik hou van dat haar met die hoed en bloemen erop. Heel chic, mooi, koninklijk! Een dikke 10.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 18 sep 2018 - 16:30

Je bent niet de enige! Ik ben ook helemaal weg van dit plaatje!! Ook de hoed vind ik super chic en koninklijk! Prachtig!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 18 sep 2018 - 18:35

Fijn want ook ik ben heel enthousiast.

afbeelding van Fee

Fee

woensdag 19 sep 2018 - 10:42

Enthousiaster kan ik worden wanneer Maxima deze jurk draagt met een goede bh, onderjurk, lichtgekleurde schoenen op een gala. De hooggesloten, gerimpelde boord om de hals benadrukt nu de theezakjes. Zou een vrouwelijke minister een jurk dragen waar je haar ondergoed doorheen ziet, dan noemen we dat ordinair. Als Maxima dit thuis wil doen, oké, maar niet in het openbaar. Wanneer Maxima zwaait kijk jij bij deze jurk / nachtjapon gelukkig niet in haar oksels.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 18 sep 2018 - 16:13

Mooi maar geen topper. Waarschinlijk een outfit die je vaker moet zien voor je hem mooi vindt. De hoed vind ik wel heel mooi.
Super leuk dat de moeder van Máxima deze leuke jurk van Prada herdraagt!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 18 sep 2018 - 15:39

Het idee van de jurk vind ik best leuk, pastel. Maar het zijn niet haar kleuren. Veel te flets. Ik vind het model een model van niets. Het is hooggesloten en met wijde mouwen, daarnaast zit het niet mooi rond haar torso. Ze lijkt er massief en breder in dan ze is. Misschien had ze nu een maatje kleiner moeten hebben. Zo'n zijklep als hoed is gewoon ongeschikt voor een dag als vandaag. Het vormt een barrière tussen haar en de Koning. Maar draagt ze het andersom dan vormt het een barrière tussen haar en het publiek tijdens de rijtoer. Nee, ze kan er beter uit zien dan dit. Dan nog liever te opvallend rood of blote armen.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?