Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn vrijdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. 

De Koning en Koningin Máxima zijn aanwezig tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar Daan Heerma van Voss de 4 mei-voordracht uitspreekt. Aansluitend leggen zij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. De krans namens de Rijksministerraad wordt gelegd door de minister-president, minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd ministers Besaril, Eisden en Ellis van respectievelijk Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

De Nationale Dodenherdenking en een website over kleding gaat doorgaans niet zo goed samen. Uit het verleden weten we dat het bespreken van bijzaken kwetsend kan overkomen . Daarom worden er vandaag twee blogs geplaatst. Eén die draait om de herdenking en één om met elkaar te praten over uiterlijkheden en andere bijzaken. Op deze manier proberen we beide partijen tegemoet te komen. Het zou fijn zijn als we juist op een avond als vanavond in onderlinge vrede en rust kunnen herdenken. Namens het moderatorteam, Josine. 

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

zaterdag 05 mei 2018 - 10:45

Máxima droeg deze hoed ook tijdens de bijzetting van koningin Juliana. Ik vind dat dan weer van zo'n mooie symboliek. Misschien zijn er zoals ik, die tijdens Dodenherdenking aan hun reeds gestorven familieleden denken, en hoe zij de 2e wereldoorlog zijn doorgekomen. Zoals in het gedicht ook werd gezegd: voor sommigen is de oorlog (wélke dan ook) een litteken of een wond die niet dicht is, anderen moeten het met hun verstand 'uit een boekje' leren. Die zin maakte op mij veel indruk.

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 05 mei 2018 - 02:41

Ik ben altijd erg benieuwd naar wat Maxima draagt.
Deze keer was ik alleen maar bezorgd of de herdenking wel respectvol zou verlopen.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 04 mei 2018 - 20:34

Ik zat nogal gespannen te kijken of er iemand zo onrespectvol was om te schreeuwen, gelukkig viel het mee...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 mei 2018 - 20:33

Ik hoor net bij de NOS dat de schreeuwer is aangehouden door de politie, evenals iemand met een spandoek. Waarschijnlijk is die schreeuwer net voor de twee minuten stilte aangehouden. Gelukkig maar, daardoor is de rust bewaard.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 04 mei 2018 - 20:30

Het viel me op dat er nog veel lege plaatsen waren. Zouden er niet meer mensen toegelaten worden? Mensen bang om te komen misschien?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 mei 2018 - 20:24

Vlak voor de twee minuten stilte (5 minuten er voor of zo) hoorde je een paar enorme schreeuwen. Ik schrok er wel even van en moest weer terug denken aan 2010 (was het geloof ik). Gelukkig is er niets gebeurd. Ik ben na Koninginnedag 2009 en de damschreeuwer toch ieder jaar weer een beetje bang dat er iets gebeurd met zulke bijeenkomsten. Maar het respect tijdens de minuten stilte en kransleggingen bleef gelukkig bewaard.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 04 mei 2018 - 19:16

Wat ik me zojuist ook afvroeg: zou het koningspaar niet zenuwachtig zijn? Zo omgeven door mensen. Sinds de Damschreeuwer heeft dodenherdenking voor mij toch wel een enge ondertoon.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 04 mei 2018 - 20:25

Lijkt me wel dat ze een stuk spanning voelen en alert zijn.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 04 mei 2018 - 20:10

Gelukkig... weer een stijlvolle en fijne herdenking. Kan me voorstellen dat ze stiekem wel een beetje zenuwachtig zijn, zeker naar aanleiding van de lawaai demonstratie die gelukkig niet doorgegaan is.

Ik denk aan mijn opa, hij vocht voor ons op de Grebbeberg. En aan mijn vader die als klein jongetje de Amsterdamse hongerwinter moest overleven. Nu zijn ze er niet meer.... Wat een gemis...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 04 mei 2018 - 19:13

Ik ben ook meerdere keren geweest en zodra mijn kinderen ouder zijn, neem ik ze ook mee.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 04 mei 2018 - 19:05

Was er vorig jaar bij.
Impressionante sfeer, toespraken en wandeling door de stad eindigend op de dam. Hoop dit nogmaals te kunnen meemaken
Heel waardig eerbetoon!!!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 04 mei 2018 - 18:56

Mooi en stijlvol op en top verzorgd. !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?