Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima verrichten zaterdagavond 27 januari de officiële openingshandeling van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018).

Sinds 1985 worden jaarlijks twee Europese steden verkozen tot Culturele Hoofdstad, bedoeld om de rijkdom en verscheidenheid van Europese culturen te laten zien. De hoofdsteden stellen een programma op dat bestaat uit evenementen die het historisch en cultureel erfgoed in de schijnwerpers zetten. Het motto van LF2018 is Iepen Mienskip, Fries voor samenwerken en openstaan voor een veranderende wereld. Het culturele programma toont hoe duizenden Friezen, samen met andere Europeanen, samenwerken om hun eigen plek tot een betere plek te maken voor volgende generaties. De insteek is een sociaal rijke en biodiverse wereld, gemaakt door kunstenaars, boeren en wetenschappers. Het jaarprogramma bestaat uit 60 onderdelen en honderden kleinere initiatieven, door heel Friesland.

Het Koninklijk Paar verricht samen met de Friese bevolking de openingshandeling van het culturele jaar. In 2018 zijn Leeuwarden-Fryslân en de Maltese hoofdstad Valletta de Culturele Hoofdstad van Europa. Eerder gingen Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) Leeuwarden en Fryslân voor.

Outfit: 

De Koningin gaat gekleed in een gebloemde japon van Natan Couture. De japon heeft geborduurde veren aan de mouwen, wat kenmerkend is voor de huidige collectie. 

Foto

Foto

Achterkant van de japon:

Foto

Ze droeg deze eerder tijdens de videoboodschap die op 14 januari werd uitgezonden in College Tour.

Foto

En bij het Kerstgala op 14 december 2017:

Foto

Foto

Prachtig opgestoken kapsel:

Foto

Update 29 januari:

De Koning en Koningin verrichten de officiele openingshandeling, en luiden samen met 2 kinderen de enorme bel! De Koningin draagt hier een camelkleurige mantel, sjaal en handschoenen.

Screenshots livestream©Blauw Bloed, ©College Tour, ©AVRO Tros/Show

De openingshandeling is verder live te zien bij AVRO Tros, zo werd zojuist bekend gemaakt in Blauw Bloed. Vanaf 21:35 uur begint dit programma, en om iets over 22:00 uur wordt de openingshandeling verricht.

Deze log is geschreven door TWoR, in samenwerking met Josine.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 30 jan 2018 - 17:43

Ik vind dat ze er prachtig uit ziet. Was natuurlijk nog leuker wanneer ze voor deze culturele happening voor een Friese of Nederlandse ontwerper had gekozen, maar wellicht is dat gewoon te veel gevraagd.....

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 30 jan 2018 - 13:53

Prachtig, hier stond een koningin!! Kapsel, heeel mooi!

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 29 jan 2018 - 12:40

Ik vind het een prachtige stof. Mooi van kleur en van print. Ik weet nog niet wat ik van het model vind. Als ze staat oogt het mooi, als ze loopt oogt het minder mooi op foto's.

afbeelding van Gerdiene

Gerdiene

maandag 29 jan 2018 - 12:27

In één woord prachtig!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 29 jan 2018 - 11:23

Ik vind de print en de kleuren van de jurk mooi, maar het model helaas niet. Het mist echt een taille, of een riempje of zo. Het is een beetje hobbezak-achtig op deze manier.

Kapsel en schoenen etc. zijn verder prachtig verzorgd. Ze ziet er inderdaad stralend uit.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 29 jan 2018 - 10:52

Kapsel prachtig! Jurk vormloos. Het model, motief en de lengte spreekt mij totaal niet aan.
Ik snap de vergelijking met een ochtendjas, ergens hierboven. Mijn moeder had vroeger een donkergroene, gebloemd motief en ook van glimmende stof...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 jan 2018 - 09:45

Persoonlijk vind ik Maxima er prachtig uit zien! Model en lengte van de jurk zijn mijns inziens prima, evenals het motief. De snijgarens vind ik mooi speels. Accessoires en kapsel ook mooi! Alleen jammer dat de japon inderdaad niet mooi aangesloten zit, maar dat vind ik persoonlijk dan ook het enige minpuntje ;).

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 29 jan 2018 - 09:17

Prachtige jurk.. heel mooi bloemmotief! Ik vind de snijgarens er juist wel speels bij staan. Al had het model jurk wel slanker gekleed mogen zijn.
Ik heb ergens anders ook foto s gezien en daar is me vooral opgevallen hoe mooi pak w-a aan heeft! Maakt heel erg slank of de koning is gewoon afgevallen kan natuurlijk ook.

afbeelding van sanne010

sanne010

zondag 28 jan 2018 - 22:18

Mijn smak niet. Ik vind het een dekbedmotief. Haar mooi.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 28 jan 2018 - 22:05

De kleur flatteert haar enorm; de kapper heeft eindelijk een keer naar Letizia gekeken om inspiratie op te doen: hulde.
Ik vermoed dat de jurk van zijde is en daarom wat los moet vallen.
Hóe leuk zou hij zijn als hij net boven de knie ophield en niet van die rafels had...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 jan 2018 - 09:42

Huh? Naar Letizia? Maxima en Letizia zijn mijns inziens absoluut niet met elkaar te vergelijken. Totaal andere personen, heel ander haar enz. Ik zie dan ook niet goed welke vergelijking je nu maakt. Letizia heeft haar haren helemaal niet zo vaak opgestoken toch? Ben benieuwd!

afbeelding van Merel

Merel

zondag 28 jan 2018 - 19:32

Dit model jurk doet me zo denken aan een ochtendjas van mijn moeder uit de jaren 70: op 18e eeuws bloemstilleven geïnspireerde velours (in haar geval zeeblauw), nepstruisvogelveren langs de mouwen, ronde hals, tot halverwege de kuit, knoopsluiting voor. En toch, wat een prestatie!, ziet Maxima er stralend uit (waarschijnlijk door de zeer flatterende kleuren en prachtig kapsel). Zelfs met jas (mooi, vaker doen...)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 jan 2018 - 09:45

Mooie mantel he? Zal nog ff een foto toevoegen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 28 jan 2018 - 17:16

Die jurk is echt vreselijk, model maakt niemand mooi. Jammer dat Maxima altijd Natan aantrekt. Natan maakt zelfs superdunne modellen dik. Donkerblauw staat Maxima geweldig, accessoires zijn ook prachtig.
Maxima haar kapsel is in een woord schitterend. Ik hoop dat ze dat meer doet.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 28 jan 2018 - 16:40

Haha, helemaal eens met Margot: de jasjes van de heren (behalve die van de koning) zitten allemaal te strak. Geen gezicht.
En wat betreft Maxima: de steenrode struisvogels aan haar mouwen vind ik heel leuk. Beter dan als rand onderaan een jurk (ook al eerder vertoond). Het zijn net mofjes. Eeuwig zonde van het te wijde bovenpand. Maar heel goed zien doe ik het niet.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 28 jan 2018 - 14:43

Wat een plaatje is Maxima hier. Het model jurk doet niet veel voor haar maar ze ziet er echt sprankelend uit.

afbeelding van Kakatoe

Kakatoe

zondag 28 jan 2018 - 13:05

Ik vind de jurk heel mooi maar te weinig model. De jurk lijkt ook echt te groot.....

afbeelding van JAusten

JAusten

zondag 28 jan 2018 - 12:52

I don't like the outfit ; maybe the length of the dress associated with high heels ?
Otherwise, looking at Maxima is like taking vitamin C every day. Always doing absolutely fine

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 28 jan 2018 - 12:15

Helemaal met Tina eens! En kleren maken de man, de koning vast niet de lichtste in het gezelschap ziet er door zijn goed zittend jasje (geen overhemd zichtbaar) en broek heel goed uit, zeker in vergelijking met de andere heren.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 28 jan 2018 - 11:17

Prachtig vind ik. Alles.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 28 jan 2018 - 09:55

Kapsel is mooi, make-up is niet te glimmend maar de jurk... Ik vond die rozige snijgaren aan de mouwen al niets en dat vind ik nog steeds. Ook doet het model weinig voor haar figuur. En ergens vind ik dat ze nu voor een Nederlandse of zelfs Friese designer had kunnen kiezen. Mode is onderdeel van kunst en cultuur. Juist bij de opening van de culturele hoofdstad had dat wel leuk geweest.

afbeelding van Jane

Jane

zondag 28 jan 2018 - 09:33

Maxima ziet er weer stralend uit, maar de jurk vind ik niet mooi; het komt stijf en vormloos over, althans op de foto’s (bewegende beelden kon ik helaas niet zien) en die garens.. ik vind ze absoluut niet mooi. Snap ook de clutch niet. Wel mooi kapsel, knap hoe het is opgebouwd!

https://www.koninklijkhuis.nl/foto-en-video/actuele-fotos

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 29 jan 2018 - 11:04

Schoenen en clutch zijn denk ik gekozen bij de jas?

afbeelding van zara

zara

zondag 28 jan 2018 - 09:04

Love it! Wat een fijn midi-jurkje! Met een opgestoken kapsel erbij vind ik het nog leuker staan dan met los haar.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 28 jan 2018 - 08:19

Moet uiteraard zijn : eerste ZICHT en niet zucht.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 28 jan 2018 - 08:16

Op eerste zucht , mooi verzorgd totaal plaatje maar heb toch vragen bij model jurk. Op bepaalde foto's ziet jurk er zo ruim en vormloos uit.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 27 jan 2018 - 22:47

Zou nou leuk zijn geweest als de 3 dochters erbij waren geweest!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 jan 2018 - 22:15

Bedankt!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 27 jan 2018 - 22:04

Beterschap TWOR!!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 27 jan 2018 - 21:23

De clutch, juwelen en schoenen komen mooi overeen met de camel kleur die in de stof van de jurk is verwerkt. Het kapsel vind ik geweldig. Over het model van de jurk ben ik echter niet te spreken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 jan 2018 - 20:34

Grappig, ik had eigenlijk iets nieuws verwacht, maar deze jurk is niet heel bekend denk ik, en ik vind het een pracht exemplaar voor de gelegenheid. En dat kapsel, helemaal top! Meer beelden krijgen jullie vanavond niet via mij, ik heb de griep, ben nog herstellend, dus doe 't rustig aan.

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 27 jan 2018 - 20:52

Beterschap TWOR! Als ik eraan toe kom en foto's vind, zal ik nog eens kijken straks of ik ze kan toevoegen aan de log ! :)

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 27 jan 2018 - 20:38

Beterschap!

Het kapsel is inderdaad heel mooi. En de jurk ook. Ik vind dat ze er zeer verzorgd uit ziet.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 27 jan 2018 - 20:04

Heeft iemand al een shotje?

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 27 jan 2018 - 20:08

Plenty, maar kan niet uploaden immers, komt TWOR vast zo mee

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 27 jan 2018 - 20:00

Mooie jurk. Komt een beetje bekend voor.
Ze ziet er mooi uit. Zeer verzorgd kapsel. Vanavond dus weer in haar rol als queen.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 27 jan 2018 - 20:00

De jurk van het Kerstgala in AHOY

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 jan 2018 - 20:26

En van videoboodschap College Tour ;).

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 27 jan 2018 - 19:38

Jeroen bevestigt net dat ze de aankomst doen; succes met printscreenen TWOR!
Ik ga het ook doen, maar kan het hier niet plaatsen; maar dat is jou wel toevertrouwd!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 jan 2018 - 19:34

Ik hoop screenshots te maken zo en daarna te plaatsen, op verzoek van Josine.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 27 jan 2018 - 19:11

Blauw Bloed is live in Leeuwarden; dus ze komen tijdens de uitzending aan; ik ga in elk geval kijken!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 28 jan 2018 - 17:13

Leuk, Máxima heeft gekozen voor de gebloemde Natan midi jurk met de snij garens aan de mouwen. Mooie jurk, prima voor de gelegenheid. N wat mooi die prachtige citrienen juwelen erbij. Ze ziet er heel geweldig uit! En ook Willem Alexandr ziet er heel stijlvol uit. Mooi dat de kleuren van zijn pak en das afgestemd zijn oo de outfit van Máxima.
Ik hoop alleen wel dat ze een jas bij zich heeft, want ze schijnt een uurtje buiten te moeten staan.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 27 jan 2018 - 18:48

Aankomst is vanavond rond acht uur. Zaterdagavond is voor mij een vriendenavond, dus ik zal pas aan het einde van de avond op zijn vroegst de website kunnen bijwerken.

Mede-moderators: voel je vrij om de blog vast bij te werken. Voor half 12 ben ik sowieso niet thuis.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 27 jan 2018 - 20:26

Log is bij gewerkt!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?