Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 1 juni als gast van burgemeester Pauline Krikke een werkbezoek gebracht aan de iZi-ervaarwoning en het project ‘Haags Ontmoeten’ in Den Haag. De bezoeken stonden in het teken van innovaties in ouderenbeleid en ouderenzorg, zoals Den Haag deze vorm geeft.

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zegt dat gemeenten er voor moeten zorgen dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente Den Haag hecht er veel waarde aan om een seniorvriendelijke stad te zijn. Het gaat daarbij niet alleen om gezondheid, veiligheid en zorg, maar bovenal om vitaliteit en leefplezier en om de juiste infrastructuur, zodat ouderen in hun eigen buurt zelfstandig kunnen blijven wonen.

iZi Gezond Lang Thuis
Koningin Máxima werd in de iZi-ervaarwoning rondgeleid door twee ervaringsdeskundige ambassadeurs van het project iZi Gezond Lang Thuis. Zij lieten haar kennismaken met diverse technologische snufjes die behulpzaam kunnen zijn wanneer ouderen langer thuis blijven wonen. Omdat ouderen zelf het beste kunnen aangeven wat wel en wat niet handig is, krijgen zij in Den Haag de kans om diverse producten uit te proberen en hun ervaringen te delen.

Na de rondleiding vond een gesprek plaats met professor Joris Slaets, hoogleraar Ouderengeneeskunde en directeur Leyden Academy, mevrouw Elisabeth de Vries, coördinator van het actieprogramma Den Haag Seniorvriendelijke stad en mevrouw Betty Boomsma, beleidsmedewerker ouderen, Xtra welzijn. Onderwerp van gesprek waren de ontwikkelingen in het ouderenbeleid dat leefplezier en vitaliteit van mensen centraal stelt.

Haags Ontmoeten
Aansluitend werd het project Haags Ontmoeten in wijkcentrum De regenvalk op het Regentesseplein in Den Haag bezocht. Om zelfstandig en gelukkig te leven is het cruciaal dat de omgeving van ouderen rekening houdt met -en respect heeft voor- kwetsbare, vergeetachtige en eenzame buren/klanten. Haags Ontmoeten wil een spil zijn in iedere wijk om mensen en organisaties samen te brengen. En ook hier geldt dat de vraag wat er nodig is bij de ouderen zelf wordt neergelegd. In het wijkcentrum ontmoetten Koningin Máxima en burgemeester Krikke een aantal bezoekers, vrijwilligers, mantelzorgers, de wijkverpleegkundige van zorgorganisatie Florence en de ouderenconsulent van welzijnsorganisatie Xtra

Al eerder bracht Koningin Máxima werkbezoeken die zijn gericht op zorginnovatie, zoals in 2014 aan het Futurelab voor de Zorg in Driebergen-Rijsenburg, dat innovatieve zorgoplossingen en -technieken ontwikkelt, waardoor ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. In november 2016 was ze in Enschede bij Roessing, Research and Development dat zich richt op innovatie in de revalidatiezorg. En in april 2017 bracht ze een werkbezoek aan de afdeling Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, waar zij met psychiaters en patiënten sprak over innovatieve ontwikkelingen in de psychiatrie. In oktober 2017 bezocht ze Parnassia in Den Haag. Daar stonden vroege detectie en preventie van psychoses centraal en de toepassing van verwenzorg in de langdurige psychiatrie.

Outfit: koningin Máxima droeg tijdens het onaangekondigde bezoek een zwart/witte "tweed-jurk" van Carolina Herrera. Door de ingetogen belijning en zwart/witte print met blaadjes oogt de jurk heel klassiek, maar wie inzoomt op de stof, ziet ook transparante lijnen. Een interessante tegenstelling, die past bij de stijl van Herrera. 

Close-up van de stof:

Máxima droeg de outfit eerder tijdens de opening van de nieuwe Asian Library van de Universiteit van Leiden, september 2017. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zondag 03 jun 2018 - 20:30

Die plastic haarclipjes vind ik onooglijke dingen en erg slordig ogen. Er zijn genoeg representatieve manieren om een paardenstaart mooi bij elkaar te houden.

Zo'n clip doet me altijd denken aan het programma "de modepolitie". Een van de stylisten trapte de clip gewoon kapot :-))

De jurk vind ik prima, maar de kleuren doen weinig met haar :-)

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 02 jun 2018 - 20:03

Prachtig jurkje, staat haar mooi. Had er wel andere schoenen bij gedaan, dat plastic vind ik erg lelijk.

En haar houding? Niks mis mee, is een foto...een momentopname....

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 02 jun 2018 - 12:51

Ach wat een leuke jurken voor Maxima verkoopt Carolina H. heel erg leuk. Mooie kleuren en motieven, geweldige modellen voor Maxima, ja ik hoop beslist dat ze daar meer gaat shoppen!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 02 jun 2018 - 12:24

Interessante stof, en op het model vind ik het mooi, maar ‘op Maxima’ niet zo. Het zwart-wit grafische doet niet veel voor haar. Mouwen lijken net te kort. Geen go to jurkje als ze moe is.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 02 jun 2018 - 11:14

Leuk jurkje. Maar die schoenen met die plastic stukken vind ik iedere keer weer verschrikkelijk. Zo armoedig...

afbeelding van Hutsefluts

Hutsefluts

zaterdag 02 jun 2018 - 11:12

Mooi jurkje, stijvol maar niet overdone. Maar wat een onflateuze foto
Jammer

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 02 jun 2018 - 11:00

Mooie jurk. Had iets langer mogen zijn. Letizia van Spanje draagt vaak Caroline H. Zeer mooie kleding. Mag ze vaker bij shoppen.

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 01 jun 2018 - 21:28

Leuke jurk en wat leuk dat ze weer een clip in haar haren heeft!! Wat is het toch een topper om zo weer door te gaan met deze bezoeken in Nederland. Chapeaux!!

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 02 jun 2018 - 06:57

Ik heb hetzelfde Marga, ik ben gelijk enthousiast. Erg leuke outfit door haar haardracht met name!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jun 2018 - 10:44

Grappig dat jullie die clip zo leuk vinden. Ik vind er eerlijk gezegd niet zoveel aan. Maar dat komt denk ik ook omdat ik een filmpje heb gezien van haar aankomst in India, waar haar haren uit de klip gezakt waren. Ik ben niet zo snel van slag door haar losse kapsel, oftewel, vindt dat geen probleem, maar dat vond ik wel erg slordig staan. Ik dacht echt even: hoeveel moeite was het om voor je uit het vliegtuig stapt even die clip opnieuw in te doen?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 01 jun 2018 - 21:04

Oh... ze was gewoon bij mij om de hoek in de Regenvalk...Had haar zo tegen kunnen komen...
De ontwerpen van Caroline Herrera zijn altijd mooi, maar dit jurkje is wel wat klassiek. Staat haar goed en past helemaal bij de gelegenheid, maar ze heeft mooier outfits.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jun 2018 - 10:43

Zo balen dat je dat dan net niet weet he! Anders had je gezellig ff kunnen gaan kijken ;).

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 01 jun 2018 - 20:56

Prima jurk, heel mooie print.. Leuke schoenen erbij en het haar in een mooie staart.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 01 jun 2018 - 20:31

Mooi jurkje, originele stof qua print en samenstelling, ze draagt vaak mooi gemaakte stoffen. Werkprogramma met een hoog tempo de afgelopen weken, alles (niet alleen de kleding) moet ook voorbereid worden (inlezen, vragen bedenken...). Van mij mag ze relaxen dit weekend.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 01 jun 2018 - 18:28

Máxima staat regelmatig met haar benen en voeten ruim uit elkaar. Niet charmant maar het toont eens te meer dat zij ook maar mens is

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 01 jun 2018 - 17:21

Leuke jurk hoewel hij van mij wat langer mag zijn, niet veel maar toch, leuke schoenen erbij, behalve de plastic inzetjes. Maar wat een vreemde houding die voeten zo uit elkaar? Ik denk toch dat vermoeidheid toeslaat en dat zou ik ook heel logisch vinden.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 01 jun 2018 - 17:09

Flamboyante kleding staat haar goed. Maar ook dit meer ingetogen zwart wit jurkje. Ze kan eigenlijk heel veel hebben qua kledingstijl en kleur.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 jun 2018 - 16:39

de combinatie zwart wit vind ik niet zo passen bij haar flamboyante uitstraling. te hard

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 01 jun 2018 - 16:42

Ik vind dit zwart witte ook niet zo mooi staan, de kleuren doen niets voor haar. Het jurkje is mij ook wat te tuttig.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 01 jun 2018 - 16:26

Het jurkje staat haar nu veel leuker dan in 2017. Die turban en oorbellen vond ik toen zo tuttig.
Ook de schoenen die ze nu draagt staan er veel beter bij.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 01 jun 2018 - 16:12

Mooi jurkje staat erg goed. Simpel maar chique. Goed gedaan

afbeelding van Meike

Meike

vrijdag 01 jun 2018 - 15:48

Leuke outfit, heeft ze weer een clip in?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 01 jun 2018 - 15:14

Wow wat heeft ze veel op de planning! Ik vind het een gekleed en verzorgd jurkje. De oorbellen die ze er in 2017 bij droeg vind ik teveel van het goede. Beetje lachwekkend zijn die eigenlijk. De oorbellen die ze er nu bij draagt vind ik veel gepaster ( gouden oorringen) Hopelijk kan ze vanavond met de voetjes in de lucht na zo'n week.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 01 jun 2018 - 14:18

Mooie jurk, haar nr achter samengebracht, schoenen ok, nu nog de houding verzorgen...

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 01 jun 2018 - 16:15

De houding vond ik ook opvallend. Beetje lomp, staat ze. Echter de foto is uit een rare hoek genomen, beetje van onderen. Daarnaast is ze met een cliënt bezig, niet aan het poseren en dan krijg je dit soort onflatteuze foto's. Op een foto op de site van het Koninklijk huis zie je haar schaterlachen met een andere cliënt, ook niet supercharment wel supergeïnteresseerd. Ik zie haar liever zich concentreren op de mensen die ze bezoekt dan op de fotograaf.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 01 jun 2018 - 17:39

Niks onflatteus of lomp ze mag van mij best een beetje moe zijn.
Niks bijzonders. Na al dat gereis...bij blauw bloed trouwens een foto van een zeer opgeruimde maxima in gesprek. Na een spelletje met een dame op leeftijd

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 01 jun 2018 - 13:54

Goede outfit voor veel events geschikt. Leuk spel van zwart met wit. Echt mooie stof!
En als ze m zat is, wil ik m wel verder afdragen.
Gelukkig was dit event naast de deur en kan ze zo gelijk een dochtertje van school halen en laten zien dat t armbandje nog heel is ondanks het reizen en vele handen schudden.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 01 jun 2018 - 13:36

Prima jurkje. Hakhoogte vind ik nooit zo'n issue. Ze hoeft voor mij geen pijn te lijden en elke dag stelten te dragen zolang het maar verzorgd is en past bij de gelegenheid. Dus geen badslipper ;-) Ze oogt wat moe en haar haar is dof. Ze heeft twee hele drukke weken gehad dus zo gek is dat niet.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 01 jun 2018 - 13:26

Mooi jurkje. Keurig verzorgd kapsel. Weer wat lagere hak.Even bijkomen na VN bezoek India is er niet bij. Gisterenmorgen op Schiphol geland. 's Avonds al weer bij bijeenkomst. En vanochtend weer aan de slag.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?