Koningin Máxima brengt woensdag 8 januari een bezoek aan Stichting ElanArt in de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen.

De Stichting is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2019, de prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven. ElanArt biedt jongeren uit asielzoekerscentra de kans contacten op te bouwen en hun talenten te ontdekken door deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve projecten.

Stichting ElanArt heeft tot doel jonge asielzoekers in contact te brengen met diverse mensen en organisaties. Dit doet zij vanuit het idee dat kunst en cultuur ingrediënten zijn om de kloof tussen nieuwkomers en de samenleving te verkleinen. De circa tachtig vrijwilligers van de stichting willen met dans, theater, muziek en kookprojecten de integratie van de jonge vluchtelingen in Nederland bevorderen en ze in contact brengen met diverse mensen en organisaties. De nauwe samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zorgt voor ontmoetingen tussen studenten en nieuwkomers. Koningin Máxima spreekt tijdens het werkbezoek met vertegenwoordigers van ElanArt over de aanpak en de ontwikkeling van de stichting en zij woont enkele presentaties bij van deelnemers aan de projecten. Tot slot gaat Koningin Máxima in gesprek met hen en enkele vrijwilligers over wat het initiatief voor hen betekent.

Het Oranje Fonds kent de Appeltjes van Oranje jaarlijks toe aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Ieder jaar draaien de prijzen om een ander thema. In 2019 was dit De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Tijdens de uitreiking van de Appeltjes in mei 2019 op Paleis Noordeinde benadrukte Koningin Máxima in haar toespraak de positieve aanpak van ElanArt.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Mode
Outfit: Wollen mantel met één geruit voorpand + bijpassende japon met asymmetrische rok, waar beide materialen ook in terugkomen. 
Ontwerper: Oscar de la Renta.
Materialen: tweed en boucle (de ruit)
Nieuw: Ja, de kleding en de laarzen
Accessoires: Bamboe-tas van Üterque, goudkleurige creolen en nieuwe crocolaarzen van Paris Texas. 
 

Meer beeldmateriaal volgt zsm.

Mantel van Oscar de la Renta, info met dank aan Heaven. 

De bijpassende jurk: 

Beter zicht op de bamboe-tas:

Afbeeldingsresultaat voor uterque site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's nieuwe laarzen van Paris Texas hebben een croco-motief, maar zijn gemaakt van kalfsleer. 

Geinig detail: naast haar horloge van Cartier draagt ze ook een fitbit. De koninklijke passen worden dus bijgehouden ;) 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jrn

Jrn

zaterdag 11 jan 2020 - 20:24

Prima outfit, maar liever zonder omslagdoek!
Toffe laarzen en tas.
Totaalplaatje: 7,5

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 11 jan 2020 - 14:23

Ik denk dat t allemaal met Harry en Meghan anders en handiger gecommuniceerd had kunnen worden. Door hen en door Buckingham Palace. Zo jammer deze schade.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

vrijdag 10 jan 2020 - 18:22

Wat een vrolijke leukerd!

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 10 jan 2020 - 11:41

Leuke outfit, zwierig. Leuk met de laarzen en de creolen. Past gewoon bij haar.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 11 jan 2020 - 14:02

Wat een duppie!

afbeelding van Dorie

Dorie

vrijdag 10 jan 2020 - 20:05

schattig! <3

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 10 jan 2020 - 09:49

Voor zulke mooie plaatjes mag je altijd van het onderwerp afwijken.
Wat is ze alweer groot!

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

vrijdag 10 jan 2020 - 09:16

Wat een superleuke foto!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 09 jan 2020 - 17:19

Vanmiddag. Sandy kwam het nieuws naar buiten dat de queen 10 minuten tevoren was ingelicht voor dat het publiekelijk bekend werd gemaakt..

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 10 jan 2020 - 01:03

Ik lees nu dat er al maanden gesprekken werden gevoerd door de familie over een andere rol voor Harry en Meghan. De Engelse krant The Sun lekte het nieuws woensdag en ze werden eigenlijk gedwongen om het nieuws te bevestigen. En Meghan is teruggevlogen naar Canada waar Archie is.

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 10 jan 2020 - 18:09

The Sun. Het grootste rioolblad van Engeland....

afbeelding van Maura

Maura

donderdag 09 jan 2020 - 10:38

Ik ben geen monarchist, maar vond het toch fijn dat een ‘gekleurde’ vrouw lid werd van het koningshuis. Ze is niet de eerste in de Engelse monarchie. Jammer dat het stel het bijltje er bij neergooit. Zwichten voor racistische opmerkingen of de pers is nooit een goed idee. Echter, het zou me niet verbazen als het hier helemaal niet om gaat, maar om botsende persoonlijkheden. Megan komt op mij over als een ambitieuze, leidende vrouw die zich niet makkelijk schikt naar andermans gewoontes. Ik heb de indruk dat Harry 100% voor haar gaat, als het moet, dan in Canada. Maar eh, pure speculaties mijnerzijds! Wat weet ik er van.

Wat het setje van Maxima betreft: ze heeft eindelijk de schaar in haar oude kleding gezet en een nieuw ensemble gecreëerd! :-). De jas vind ik erg leuk. Helaas is het nieuw, dit had ze nou heel goed kunnen doen met een paar oude jassen.

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 09 jan 2020 - 03:54

Ik vind het prachtig! Erg mooi. En een fitbit naast haar Cartier? Who cares?

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 08 jan 2020 - 22:00

Afschuwelijke (bad)jas. Ik vind het maar niks, 2 verschillende stoffen.
De onderste foto met de cape vind ik het leukst. De kleuren grijs met cognac bij elkaar is mooi.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 08 jan 2020 - 21:10

Overigens hebben Harry en Meghan bekend gemaakt dat ze een stap terug doen als 'senior royal'. Daarbij wordt vermeldt dat ze hun tijd verdelen tussen Noord-Amerika en GB. Ze willen op termijn financieel onafhankelijk worden, met het oog op de discussies van de afgelopen tijd. Ze blijven de Queen ondersteunen en blijven ook beschermheer/vrouw van de patronages die ze al hebben.

Persoonlijk denk ik dat het een verstandige keuze is. Ze hebben zo meer vrijheid qua aankopen van kleding of wat dan ook. En ze zijn ook vrijer om jaarlijkse een aantal maanden door te brengen in Canada of zo, zodat Meghan meer bij haar moeder en vrienden kan zijn. Als zij het op deze manier beter volhoudt heb ik er totaal geen moeite mee ;).

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 09 jan 2020 - 21:24

Ze zeggen dat ze financieel onafhankelijk willen worden, maar ze willen wel het inkomen van de Duchy of Cornwall behouden (van Prince Charles), dit is nu 95% van hun inkomen. En ze willen hun titels + Frogmore Cottage houden. Gevalletje wel de lusten, niet de lasten lijkt me. Als je dit interessant vindt kan ik de blog van Jane Barr zeker aanraden.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 09 jan 2020 - 15:39

Meer vrijheid qua aankopen van kleding?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 jan 2020 - 18:30

Zie mijn reactie onder die van Sandy, dan zie je wat ik hiermee bedoelde ;).

afbeelding van Marie...

Marie...

donderdag 09 jan 2020 - 07:54

Wat ben ik toch blij hoe ons Nederlandse koningshuis tegenwoordig is ingericht. Alleen de koning, koningin en troonopvolger krijgen een staatsuitkering en hebben een koninklijke taak. Broers of zussen kunnen hun eigen pad kiezen, gewoon een baan zoeken en dus hun eigen broek ophouden. Volgens mij wordt iedereen daar het gelukkigst van. Op kosten van de staat de tweede viool spelen is niet iedereen gegeven. Daar komen vaak ongelukken van: prins Laurent, Prinses Margareth, prins Andrew.....

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 09 jan 2020 - 12:28

"Meer vrijheid bij het aankopen van kleding"!? Ik snap wel dat dit een modeblog is, maar het gaat heel wat dieper dan kleding. Meghan krijgt in de Britse pers en op sociale media racistische en negatieve opmerkingen tegen haar hoofd geslingerd. Ik denk dat het leven in de V.S. of Canada veel rustiger zou zijn. Maar ze pakken het niet zo slim aan. Volgens de BBC is er geen overleg geweest voor het nieuws naar buiten kwam met de Koningin, Prince Charles of Prince William.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 jan 2020 - 18:28

Ik snap dat deze opmerking wat simpel overkomt. Maar ik had hierbij de peperdure jurk in gedachten die ze helemaal in het begin droeg op een vrij gegeven foto. Daar kwam toen bergen kritiek op. Van racistische opmerkingen heb ik persoonlijk niet veel gelezen (let wel: ik zeg, ik heb ze niet gelezen. Ik zeg dus niet dat ze er niet waren, ik heb geen idee en sta zelfs een beetje perplex dat dat in 2019/2020 nog steeds gebeurd, wat erg genoeg is), negatieve opmerkingen daar en tegen wel. Het was bij mij dan ook zomaar een voorbeeld, 1 van de eerste dingen waar kritiek op kwam. En inderdaad, 1 van de vele dingen en zeker niet de belangrijkste ;).

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 09 jan 2020 - 19:03

Dat zal echt haar állerlaatste zorg zijn dat er kritiek komt op de prijs van een jurk ;)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 09 jan 2020 - 19:34

Er is toen zelfs een verklaring vanuit het hof gekomen dat Meghan hem met haar eigen geld betaald had, dus ik denk dat het haar toen wel degelijk interesseerde.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 09 jan 2020 - 20:01

Maar dat zal dan nog geen reden zijn om (voor een deel) uit de koninklijke familie te stappen, dát bedoelde ik

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 jan 2020 - 22:19

Ik zie het meer als een dingetje dat meespeelt in de hele situatie. En daar laat ik het maar bij ;).

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 09 jan 2020 - 20:39

Nee, dat is inmiddels wel duidelijk. Het verhaal van H&M heeft twee kanten, en 1 ding weet ik zeker: ik benijd ze niet.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 09 jan 2020 - 19:45

Precies, dat bedoel ik maar. Dat interesseerde haar inderdaad wel degelijk, en omdat dat 1 van de 1e keren was dat er zo'n kritiek kwam, heb ik dat waarschijnlijk het meest onthouden.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 09 jan 2020 - 00:39

Siobhan, er staat, de gesprekken zijn nog in een vroeg stadium. Niet dat de koningin (nog) niet akkoord is.
Er zal bedoeld worden hoe alles dan officieel aangepakt zal gaan worden en wat de status van Harry en Meghan dan zal worden.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 08 jan 2020 - 21:25

Vind het sneu dat ze royal zijn als een last ervaren ipv een lust.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 09 jan 2020 - 08:27

Inderdaad dat is dat heel jammer, juist omdat Harry voor zijn huwelijk heel erg genoot van zijn taken . Althans die indruk gaf hij
Daarom is het zo triest dat door de slechte pers zij nu een andere invulling van hun leven moeten gaan zoeken .
Ik hoop dat zij als gezinnetje heel gelukkig mogen zijn en blijven .

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 10 jan 2020 - 00:10

Nou, ik denk dat het makkelijk is de pers de schuld te geven. Van het begin af aan kon je zien aankomen dat het fout zou gaan, en dan heeft het niet met de pers maar met haar/hun eigen gedrag te maken.
Ik vind het echt schandelijk hoe ze zich gedragen t.o.v. zeker ook Koningin Elizabeth. Als je zo vredelievend en betrokken bent doe je dit zo'n oude dame, je vader en je broer niet aan.
Ik had verwacht dat het zo zou gaan en dat ze voor veel gedoe zou gaan zorgen toen de verloving bekend gemaakt werd. Dat het echter zo snel hierop uit zou lopen, nee dat had ik niet gedacht. Wel voorzien. Maar het is echt onvoorstelbaar dit gedrag.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 08 jan 2020 - 21:31

Dat vind ik ook heel sneu voor ze. Het zou zo'n mooie uitdaging kunnen zijn. Maar zoveel kritiek krijgen is ook niet meer normaal.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 08 jan 2020 - 21:42

Nee, de Britse roddelpers is niet bepaald mals. Toch had ik gehoopt dat Meghan het meer tijd had gegeven, ze is eigenlijk nog maar net samen met Harry. Toen Catherine net verkering had met William was er ook heel veel mediabelangstelling, terwijl Catherine inmiddels ook gewoon op stap kan gaan met familie en vrienden in Engeland zonder dat er overal foto's verschijnen. Ik hoop niet dat het een overhaast besluit is.

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 10 jan 2020 - 11:57

Engeland kent gewoon vunzige riooljournalistiek. Sorry voor de grove bewoordingen maar het is niet anders. Ze kunnen iemand maken en breken.
Kate (en haar moeder, Pippa en broer James) kregen in het begin ook bakken met onzinnige kritiek over zich heen. Maar Kate is een superbraaf meisje (saaie doos zouden mijn kinderen zeggen) dus dan ben je als roddelpers op een gegeven moment uitgeschreven.
Dus heeft men zich op het nieuwe slachtoffer gericht: welkom Meghan. En zij is een heel ander type. Actrice en activiste, Amerikaans, heeft een zwarte moeder, uitgesproken mening. Dankbaar mikpunt dus. Je kunt alle kanten op met je kritiek. Jammer en sneu.
Maar dat (fossiele) Engelse koninghuis is er zelf ook debet aan. Op kosten van de staat iemand de tweede viool laten spelen is in deze tijd ook niet zo handig meer. Zie mijn eerdere opmerkingen over het Nederlandse koningshuis, daar is het tegenwoordig beter geregeld. Alleen de koning en zijn gezin een uitkering, de rest werkt gewoon voor zijn geld. Chapeau.
Ik wens de familie Windsor in ieder geval veel wijsheid en sterkte toe om uit de impasse te komen.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 10 jan 2020 - 13:18

Ik denk dat het beter was geweest om pas naar buiten te komen met dit nieuws als er intern een goede en duidelijke oplossing was gevonden.
Dit geeft zoveel negatieve en onduidelijke publiciteit dat alleen de roddelpers er goed mee is, jammer genoeg !!

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 10 jan 2020 - 13:54

Ja, dat ben ik met je eens. Eerst oplossen, dan pas naar buiten ermee.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 10 jan 2020 - 13:39

Dat ben ik met je eens. Tegelijk vraag ik me af: wist de Queen hier echt niets van? Of is het zo dat ze het wel wist, maar liever niet mee wilde werken? Dat weet je gewoon niet. Dan is het misschien een wanhopige zet geweest van ze, om op deze manier proberen te dwingen. In het 1e geval vind ik het erg jammer en toch ook wel enigzins respectloos. Tegelijkertijd begrijp ik dat Meghan het er echt moeilijk mee heeft, en snap ik Harry ook (gezien zijn jeugd/het verlies van Diana). Ik ben het met Josine eens dat dit verhaal echt 2 kanten heeft.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 10 jan 2020 - 17:37

Het verhaal is nu dat de familie wel wist wat ze wilden maar dat het de bedoeling was dat ze dat nog niet in de openbaarheid zouden brengen, dat het pas bekend gemaakt zou worden als alles was geregeld van hoe en wat. De bekendmaking zelf kwam dus als donderslag bij heldere hemel voor de familie.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 11 jan 2020 - 09:49

Het problem is : het geld! ze waren nog aan het uitzoeken hoe het allemaal moest gaan want je kán niet én je eigen leven leiden in een ander land én voor the Queen blijven werken en met geld bedoel ik de toelage van de Queen wat ze ervoor krijgen maar minstens zo belangrijk wie gaat hun beveiliging betalen van circa 1 miljoen pond op jaarbasis, allemaal belastinggeld en daar waren ze een constructie voor aan het bedenken want die Engelsen willen niet langer iets voor hun betalen als ze er niets “voor terug krijgen”. Daarnaast zegt het volk: “we staan er niet van te kijken, Harry is zo veranderd sinds hij met Meghan is, ze verwijderd hem uit zijn familie en dat doet ze met iedereen” zegt het volk, “want zie, er was op hun trouwdag maar 1 enkel familielid aanwezig van haar zijde: haar moeder, daar waar haar familie had moeten zitten zat ineens Ophra en Clooney. Harry had 2 jaar geleden gezegd : ze krijgt nu een familie, iets wat ze nooit gehad heeft, en nu gebeurt er dus dit” , en “ hoe zit het met hun Carbon Footprint waar ze over prediken?” Vraagt het Engelse volk zich af, “ want nu gaan ze heen en weer vliegen of gaan ze zeilen?”
Ze hebben wellicht best wat steken laten vallen maar zijn met hun hakken in het zand gaan staan. Het is ook heel moeilijk om een volk “te bespelen” lijkt me. Maar goed, Catherine en ook Camilla zijn in het verleden helemaal de grond ingestampt geweest en zie nu, hun is het wél gelukt. Ik hoop dat ze echt voor zichzelf zullen gaan kiezen, als dat is wat ze willen, maar dan ook weg, en niet meer voor de Queen nog taken blijven doen want dan wordt het denk ik nog erger voor hun dan het nu al is.
En er zal geheid nog veel meer dingen (mee)spelen waar wij niets van weten.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 10 jan 2020 - 15:16

Zeker, dit verhaal heeft 2 kanten, en we zullen misschien nooit weten wat waarheid is .
Maar ik hoop voor iedereen dat er snel een goede en passende oplossing komt.
En eigenlijk vind ik het voor iedereen een trieste situatie, voor H&M omdat ze vanaf hun huwelijk al hiermee te maken hebben ,en de Queen, op haar hoge leeftijd, heeft al zoveel zorgen op haar bordje liggen dat ik haar wat meer rust gun

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 09 jan 2020 - 01:37

Maar Catherine heeft geen racistische opmerkingen te verwerken. De situatie van Meghan is totaal anders.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 08 jan 2020 - 21:57

Nu is het natuurlijk niet alleen Meghan. Harry heeft ook een vreselijke hekel aan de roddelpers, en ik vermoed zomaar dat dat te maken heeft met de manier waarop zijn moeder is overleden. Hij is ongetwijfeld bang voor herhaling. Daarom geloof ik ook zeker dat het een besluit van hen samen is. Net als jij hoop ik dat het niet overhaast genomen is.

Catherine heeft het in het begin ook vast niet gemakkelijk gehad. Maar zij heeft wel veel meer tijd gehad om te wennen, en zij is een Britse. Ze is wat afstandelijker. Meghan heeft meer flair (of hoe noem je dat), oogt spontaner, en heeft daardoor misschien juist meer moeite om te blijven wie ze is. Persoonlijk denk ik dat Catherine meer geschikt is voor de wat stijvere Britse monarchie. Meghan zou in Nederland vast beter passen, denkend aan Maxima, die ook veel spontaner is. Het is misschien maar goed dat juist Catherine met de toekomstige Britse kroonprins is getrouwd.

Overigens, Camilla redt het ook prima volgens mij. Die heeft ook heel wat kritiek te verduren gehad, deels ook vast wel terecht, maar van wat ik zo zie zijn ze gelukkig. Ze heeft een heel eigen manier van doen. Ik ben haar in de loop van de tijd gaan leren waarderen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 08 jan 2020 - 19:31

Ik vind het een leuk outfit, alleen jammer van de mouwloze jurk.....
Laarzen, tas en oorbellen zijn hele mooie kers op de taart.
De kleurcombinatie vind ik heel mooi en die komt heel goed tot uitdrukking met de omslagdoek / sjaal.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 08 jan 2020 - 19:03

Ik vind de outfit lekker boho, hou ervan. Weet niet of ik het nou zo bij een koningin vind passen, maar goed. De tas vind ik al jaren geweldig, nu ook nog toffe boots erbij en een gave jas. De jurk vind ik het minst van deze look, of nou ja, de fitbit. Jongens of dames, dit is toch weer niet te geloven dat ze die naast haar Cartier Tank draagt, lol.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 08 jan 2020 - 18:45

Het zou misschien een mooier totaalplaatje zijn als de jas korter was, tot op de heupen. Dan zie je ook meer van de jurk. Ik vind het verder heel goed geslaagd.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 08 jan 2020 - 18:35

Hoo, die glimmende en puntige nieuwe laarzen vind ik ongelofelijk chic !! Ik had haar reactie van (zonder twijfel) eigen verrukking willen zien toen ze ze paste - want dat moet toch ook (ergens en ooit) gebeuren ?

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?