Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 apr 25 reacties

Máxima draagt nieuwe kokerrok tijdens jubileumlunch

Ter gelegenheid van zijn tinnen regeringsjubileum bood koning Willem-Alexander 100 uitblinkers een lunch aan in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch. Koningin Máxima en prinses Beatrix waren ook aanwezig.

(Ben je op zoek naar meer informatie over de Oranjezaal, klik dan hier.)

PPE/Van Katwijk

In zijn speech sprak de koning lovende woorden over de aanwezigen. “Mensen die zichzelf een tien waard vinden, die kom je nog wel eens tegen. Maar u bent hier omdat anderen u hebben voorgedragen. En dat is de mooiste introductie die je kunt hebben. Over vier dagen – op 30 april – hoop ik tien jaar uw Koning te zijn. En ik kan eigenlijk geen betere manier bedenken om dat te markeren dan door een eerbetoon aan ú. Want u bent allemaal op uw eigen manier bezig om onze wereld een beetje mooier te maken. 

PPE/Van Katwijk

U ziet mensen om u heen die in de knel zitten en die wat extra zorg nodig hebben. Of u ziet een probleem dat maar steeds blijft liggen. En dan denkt u niet: laat anderen dat maar oplossen. Dan gaat u erop af en dan gaat u aan de slag. Ik hoorde dat velen van u verbaasd waren toen u werd gebeld. De meesten hadden dit helemaal niet verwacht. En, zoals ik inmiddels heb begrepen: de meesten dachten dat het een 1 april grap was. Zelf vindt u het waarschijnlijk niks bijzonders om uw steentje bij te dragen. Maar voor de mensen in uw omgeving bent u wél bijzonder. Voor hen bent u een anker, een helper in nood of een lichtend voorbeeld. 

Ik vraag me wel eens af: waar zouden we zijn zonder al die ‘gewone’ bijdragen van mensen met het hart op de goede plaats. Wat een onherbergzame plek zou de wereld zijn.”

Mode
Máxima’s outfit was deels nieuw, deels ‘oud’. De gouden blouse ken je vast nog wel van het interview met Matthijs van Nieuwkerk, de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs of de nieuwjaarsontvangst. Label: NATAN. De goudkleurige kokerrok met textuur is nieuw, naar de ontwerper wordt gezocht.


Close-up van de stof:

Met de blouse tijdens het interview met Matthijs van Nieuwkerk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prima kledingkeus voor deze gelegenheid. Het goudkleurige maakt het warm en feestelijk zonder overdreven aanwezig te zijn. Jammer dat er niet beter beeld van de rok is, maar wat ik er van kan zien vind ik prachtig. Complimenten aan de koning voor de speech, een mooi eerbetoon naar de gasten.

Onze koning ziet er als gastheer keurig verzorgd uit!
Zijn stropdas matcht prima met de kleding van Maxima, die eenvoudig maar heel stijlvol oogt.
Juist door de goudtinten lijkt het toch feestelijk.
Prinses Beatrix draagt een elegante combinatie en ziet er, zoals altijd, uit om door een ringetje te halen.
Heel leuk dat zij er ook bij was.
Nu zeer benieuwd naar morgen….!

Heel mooi! Eenvoudig, stijlvol en wat een mooie kleur. Ik vind het mooi plaatje.
Op naar morgen😊.

Jammer dat we de set niet zien zonder cape. Het lijkt me erg mooi.
Ben erg benieuwd naar morgen.

Wat gaat Máxima goed gekleed voor deze gelegenheid. Echt super. En het stukje toespraak wat ik hier lees van WA: heel mooi verwoord.

Mooi de outfit!
Zou de rok van prada kunnen zijn? Die heeft ook een culotte die hier op lijkt qua stof

Heb je een linkje naar de culotte? Ben heel benieuwd 😉

Maxima heeft duidelijk gekozen voor de middenweg, netjes en niet te overdressed. Feestelijk goud met mooie sieraden. Ook de genodigden hebben hun best gedaan, bij de een iets beter geslaagd dan bij de ander, maar dat is een gangbaar beeld. Dit gezelschap bestaat uit personen met een groot hart. Hopelijk hebben ze een leuke en onvergetelijke middag gehad.

Prààchtig, die goudkleurige kokerrok !!

Ten eerste complimenten voor de Koning voor het aanbieden van deze lunch, wat ontzettend leuk dat hij dit doet. De aankondiging met het filmpje was al ludiek. De koning ziet er keurig verzorgt uit, mooie das. Máxima vind ik ook heel mooi. De blouse is 1 van mijn favorieten en de rok ziet er ook heel mooi uit. Mooie lengte en ook leuk met het reliëf motief erin. Hoop dat er nog foto’s komen waarop de outfit wat beter is te zien..

Wat leuk dat prinses Beatrix ook aanschoof en wat ziet ze er goed uit! Wil wel meer zien van deze nieuwe rok van Maxima, op het eerste gezicht ziet hij er mooi uit, gemaakt van bijzonder materiaal. De blouse kennen we nog en ik vind hem prachtig,, ben dan ook benieuwd naar het totaalplaatje zonder de mantel.

Goed dat je zelf al je commentaar hebt verwijderd. Ik zal m’n scherpe reactie niet plaatsen.

Heel leuk dit initiatief! Super in deze schitterende zaal! En wat leuk dat Beatrix erbij was en Maxima!
In een rustige outfit.

En mooie speech van de Koning vol waardering voor zn gasten.

Wat ziet ze er mooi uit. Maar ik zie de blouse liever met de kleurige rok.
Het zou me niet verbazen als deze rok bij Natan vandaan komt. Lijkt op de cactus leren rok.


Bericht verwijderd. Edit: Josine.

Last edited 1 jaar geleden by Josine Droogendijk

Ik ben eigenlijk een beetje stil van dit commentaar. Dit gaat compleet voorbij aan het doel van deze gelegenheid nl. mensen in t zonnetje zetten die een geweldige bijdrage aan onze maatschappij leveren. Zowel de koningin, als de mensen die uitgenodigd zijn verdienen t niet zo grof beoordeeld te worden met opmerkingen als “afgang, respectloos en niet om aan te zien”.

Mee eens hoor. Overigens kunnen we rustig stellen dat de koningin niet haar oren laat hangen naar het commentaar op deze site ( aangezien het niet mooi en vol zat zoals u wellicht bedoelde Difan) dus is het misschien een idee om eindelijk eens te stoppen met het commentaar over haar haar. Het is nu inmiddels goed bekend wat sommigen er van vinden en het verhoogd niet echt het leesplezier om dat élke keer weer te lezen.

De rok maakt het toch nog een mooi nieuw plaatje! Verder had ik er na zoon grootste aankondiging toch iets meer van verwacht!

Zullen we bij zoon jubileum nog mooie nieuwe portretten krijgen 🤞🏻🤞🏻

Ik denk van niet en als, alleen van de koning. De “echt” tellende jubilea zijn meestal 12,5, 25 etc. Er wordt wel bij stil gestaan, maar ik verwacht dat er over 2,5 jaar ietsje groter zal worden uitgepakt. Bovendien draait het om de koning en zijn ambt. Je merkt aan alles dat daar de focus op wordt gelegd. 🙂

Ze zien er drie leuk en ontspannen uit. Ik had ook wat meer verwacht,, maar uiteindelijk draait het er om dat de aanwezigen de aandacht hebben gekregen due ze verdienen.

In 1e instantie dacht ik ook even dat het best wat eenvoudig was (alhoewel, goudkleur?), maar daarna dacht ik: hoe moet het voor de gasten zijn als zij daar met een of ander chique dure jurk of wat dan ook aan komt zetten. Dan voelen die zich misschien heel gewoontjes. En dat is nu juist niet het doel hiervan, dus wat mij betreft een heel geschikte outfit en goede keus.
(Ik denk dat ik stiekem de jurk van WA 50 voor me zag, en daar een beetje vanuit ging qua stijl. Maar dan zou misschien iedereen in het lang moeten. Dat is ook onnodig op kosten jagen.)

Eens. Zon was mijn opmerking óók bedoeld🙂

Maxima’s kleding en pumps is allemaal in dezelfde kleurstelling, de stropdas van WA past er mooi bij. Bijzondere stof die rok, mooi met zo’n reliëfje. De sieraden van Maxima hebben een tinnen kleur! Hoe toepasselijk😄