Avatar foto Door Moderator Petra
Luxemburg 22 apr 49 reacties

Burgerlijk huwelijk prinses Alexandra en Nicolas Bagory

Vandaag is eindelijk de grote dag van prinses Alexandra van Luxemburg. Ze trouwt vanmiddag in Luxemburg voor de wet met haar eigen prins, de Fransman Nicolas Bagory.

Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue

Buiten staat een camera klaar met een livestream, die je hier kunt volgen.

Achtergrond bruidspaar

Prinses Alexandra Joséphine Teresa Charlotte Marie Wilhelmine werd geboren op 16 februari 1991 in de Maternité Grande-Duchesse Charlotte kliniek in Luxemburg. Ze is het 4e kind van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Met 3 broers boven zich (Guillaume, Félix en Louis) en 1 broer onder zich (Sébastien), is ze het enige meisje in het gezin.

Foto ©Cour Grand Ducale, privé
Foto ©Cour Grand Ducale, privé

Alexandra studeerde psychologie en sociale wetenschappen in de Verenigde Staten. Ze vervolgde haar studie in Parijs, waar ze ook haar diploma filosofie behaalde met bijzondere aandacht voor ethiek en antropologie. Alexandra voltooide haar studie aan het Trinity college in Dublin. Sinds 2017 heeft ze een masterdiploma in interreligieuze studies van de Irish School of Ecumenics met een specialisatie in conflictoplossing.

Foto ©Cour Grand Ducale, privé

Ook is de Luxemburgse prinses Alexandra is geïnteresseerd in politiek en bestudeerde religies. Daarnaast deed de prinses ervaring op op het gebied van journalistiek in het Midden-Oosten en in internationale betrekkingen door stage te lopen bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York, in de periode dat Luxemburg een niet-permanent lid was.

Foto ©Cour Grand Ducale, privé
Foto ©Cour Grand Ducale, privé

De verloving tussen prinses Alexandra en Nicolas Bagory werd bekend gemaakt op 29 december 2022. Nicolas Bagory werd geboren op 11 november 1988 en groeide op in Bretagne. Nicolas is momenteel 34 (hij is jong grijs!) en Alexandra is in februari 32 geworden. Nicolas is na zijn studie politieke wetenschappen en klassiekers, gaan werken aan de creatie van sociale en culturele projecten, volgens het Luxemburgse Hof. Volgens zijn LinkedIn pagina is hij publicatie directeur en woont hij in Parijs.

Foto ©Cour Grand Ducale, Sophie Margue

Beelden toegevoegd aan de blog!

Foto’s van het huwelijk:

Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue

Prinses Alexandra, die vanaf nu door het leven gaat als “Son Altesse Royale Princesse Alexandra de Luxembourg, Princesse de Nassau et de Bourbon-Parme, Mme. Nicolas Bagory”, draagt een witte broek en witte blouse, met daarbij een witte cape van Valentino en een witte tas van Chanel.

Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue

Groothertogin Maria Teresa draagt een roze/koraalrode outfit van Natan, met veertjes op de top. De slingbacks van Maria Teresa komen ook van Natan. Haar clutch komt van Sophie Habsburg en haar oorhangers komen van Lucia Odescalichi.

Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue

Erfgroothertogin Stephanie draagt een blauwe jurk van Emporio Armani. En, wat een leuke clutch draagt ze!

Foto ©Maison du Grand Duc, Sophie Margue

Super leuke clutch van Milligram.

Tenslotte prinses Claire: we zien haar in een okergele jurk van Diane von Furstenberg. Haar slingbacks komen van Christian Dior.

Wat vinden jullie van de kleding van de bruid en van de leden van de Groothertogelijke familie?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Origineel de bruid in een broekpak, prachtige cape trouwens. Ook Maria Teresa in een broek die kleur staat haar fantastisch. Stephanie een beetje saai en Claire misschien iets te gewoontjes.

Elegante en hippe set van de bruid. Love it!

Stephanie heeft een schoenwissel gedaan.

Inderdaad…. Knap speurwerk, Sientje!
Ik vind ze allebei mooi!Lijkt me een lief en leuk stel!

De bruid ziet er hip en verzorgd uit, weer eens wat anders. De moeder van de bruid ook mooi, kleur staat haar goed. De moeder van de bruidegom snap ik niet: jammer dat ze deels wit draagt, waardoor de bruid er op de foto’s niet als enige uitspringt. De gele jurk van Claire vind ik te casual: leuk voor een zomeravond / strand vakantie.
De roze veren jurk: graag eens proberen Máxima!

De reactie en het account van Peter zijn verwijderd. Dank voor het doorgeven.

HIj zegt nog wel iets over Maria Theresa. Hoeft ook niet, voegt niets toe.

Heel goed.
Misschien ook nog even die opmerking over Maria Teresa weghalen? Dat was ook pesten volgens mij.

Wat een mooie bruid! Ik vind haar heel elegant. Haar moeder lekker kleurrijk, Claire iets te informeel en Stephanie niet mijn smaak. Jurk vind ik somber en tikje ouwelijk.

Over informeel gesproken, maar Maria Theresa en de bruid zijn toch ook informeel in hun lange broeken bij een bruiloft?

Mooie plaatjes, Maria Teresa, Stephanie en de bruid samen rood-wit-blauw, toeval(Luxemburgse vlag)? Ze zien er allemaal keurig uit! Ik miste Maxima gisteren bij de opening van de Koningsspelen, is zei soms bij de bruiloft?

Idd, niet alleen de luxemburgse kleuren maar ook de franse ….

Mooie kleding van de bruid voor het burgerlijk huwelijk. Vooral de cape vind ik geslaagd. Claire’s jurk is te informeel voor deze gelegenheid. Ben benieuwd naar de bruidsjurk, ik tip op een klassieke jurk.

Ik vind dat iedereen er mooi uitziet en de bruid vind ik hip in haar witte broek. Benieuwd naar het kerkelijk huwelijk!

Lieflijke plaatjes, de kleding vind ik op zich wel mooi, maar wellicht qua pasvorm in sommige gevallen niet erg handig gekozen. Chapeau voor alle accessoires, prachtige schoenen en hele leuke bijzondere tasjes.

Stralend paar !! De broekpakken van alexandra en maria theresia zijn mooi en degelijk. Voor maria theresia vrasg ik mij af hoe de jurk zou gestaan hebben . Vind de jurk zoals hierboven afgebeeld buitengewoon mooi !!!

Ja een leuke jurk maar wel voor iemand van minstens 1 meter 75. Minstens!!! En dat haalt Maria Theresa bij lange na niet. Je moet erg uitkijken met dit model jurk, zeker als je ook nog niet maatje 0 hebt. Dan lijk je zo op een theemuts.
Zij heeft er heel verstandig aan gedaan om voor het broekpak te kiezen. Staat haar heel mooi

Last edited 1 jaar geleden by Josine Droogendijk

Last edited 1 jaar geleden by Josine Droogendijk

😳😳😳😳😳😳😳

Wat een belachelijke opmerking. Ten eerste ken ik zat slanke vrouwen met een cup groter dan D. Wel eens gehoord van een omtrek maat en cupmaat . In een 65 G kan bij wijze van spreken evenveel water als 85C. Dus je opmerking raakt sowieso kant nog wal. Verder is Stephanie net bevallen en geeft ze waarschijnlijk borstvoeding ( wat niet eens goed zou lukken na een borst verkleining) ik vermoed dat je deze opmerking maakt om reacties uit te lokken. Maar dat zegt heel veel over jou als persoon. Misschien plastische chirurgie voor je brein

Zoiets belachelijks heb ik hier nog nooit gezien/gelezen, een beetje meer respect zou wel op z’n plaats zijn, ik ben niet de beheerder, maar wat mij betreft wordt dit op z’n minst verwijderd

ik begin te denken dat Peter alleen maar aan het uitdagen is voor de lol, zíj́n lol, aangezien hij ook ineens uit het niets over plastisch chirurgie begon.

Wrschl , maar maakt het hierdoor niet minder wansmakelijk .

Klopt.

Disgusting !!!! Is het u bekend dat vrouwen meer zijn dan borsten ???

Dit vind ik een uiterst ongepaste opmerking. Een vrouw die onlangs is bevallen van haar tweede kind en die eventueel nog borstvoeding geeft, laat haar in haar waarde, aub.

Helemaal met deze reactie eens. Uiterst ongepast en kwetsend.

Stephanie is nog maar kort geleden bevallen van haar 2de kind en heeft daardoor zwaardere borsten.
Als je foto’s ziet van vóór haar bevallingen dan zie je dat ze veel kleinere borsten heeft.
Het lijkt me dus dat je voortaan eerst even na moet gaan wat je zegt vóórdat je een dergelijke absúrde suggestie maakt die echt nérgens op slaat en iets waar je duidelijk geen verstand van hebt.

Pardon? Een borstverkleining? Deze opmerking is toch echt over de grens.

Veel mooie foto’s en interessante achtergrondinformatie, waarvoor dank.
Wat de kleding van vandaag betreft ben ik minder enthousiast.
Al betreft het hier alleen nog maar het burgerlijk huwelijk, ik kijk dan toch uit naar wat bijzondere en stijlvolle kleding die bij een plechtigheid passen.
Naar mijn idee is dat hier nauwelijks te vinden.
Okay, de bruid is in het wit en heeft mooie bloemen, maar het pak vind ik eruit zien als casual kleding.
Maria Teresa idem dito; alleen de veertjes maken het nog wat feestelijk.
De blauwe jurk van Stephanie is netjes en staat haar goed, maar daar blijft het dan ook bij. Niets aparts voor een trouwerij, evenmin als de
gele jurk van Claire. Gewoon een gezellige, zonnige zomerjurk.
De mevrouw naast de bruidegom ( groepsfoto op de trap), …waarschijnlijk zijn moeder… vind ik de enige die iets speciaals gekocht en aangetrokken heeft (wit/zwart).
Grappig, dat de moeders ook een boeket dragen. Dat zal daar een gewoonte zijn misschien?
Ben benieuwd wat de bruidskleding op 29 april zal zijn.

Ik lees dat vaker “alleen maar” het burgerlijk huwelijk, en daarom “maakt het niet uit wat je draagt”
Het burgerlijk huwelijk ís het officiële huwelijk, als je dat niet doet ben je niet getrouwd en is dus het belangrijkste waar men zich ook weleens wat officiëler/mooier, met alle toeters en bellen zou kunnen kleden, en niet zoals sommige gelovigen, die dat alleen bij het kerkelijk huwelijk doen terwijl dat nou juist niet van belang is om getrouwd te zijn.

Lef om voor deze set te kiezen voor het burgelijk huwelijk!
Ze stralen!
Kleuren outfits andere ladiez leuk, maar t model had bij alle 3 beter gekund.
Benieuwd naar 29 april

Ondanks dat ik het best een mooi pak vind, vind ik het niet zo geslaagd op je trouwdag in een lange broek, dat hoort toch de dag te zijn dat je iets speciaals draagt.

Ik heb meerdere filmpjes gezien en wat ik erg vreemd vind is dat je Alexandra bijna alleen maar bezig ziet uitbundig naar het publiek te zwaaien en ze hem soms zelf lijkt te vergeten en hij er maar voor spek en bonen bijloopt…

Ik vind Alexandra en Maria Teresa het mooist gekleed, de clutch van Stephanie is ook erg mooi. De gele en blauwe jurk vind ik niet zo bijzonder.

Maria Teresa is voor mij de enige die er echt leuk uitziet. De rest, inclusief de bruid, kan me niet zo bekoren. De jurk van Stephanie is op het plaatje heel mooi, mooie kleur ook, maar ik vind niet dat de jurk haar mooi staat. Zo ouwelijk. De gele jurk is een leuke zomerjurk, niet voor een bruiloft op adellijk niveau.
De kleding van de bruid ziet er vormeloos uit, de broek “hangt” er vreemd bij.
Ben benieuwd naar de bruidsjurk. Wanneer vindt het kerkelijk huwelijk plaats?

Last edited 1 jaar geleden by Tina

29 april in de kerk Saint Trophyme in het Zuid-Franse Bormes-les-Mimosas. De Luxemburgse koninklijke familie heeft een band met die regio, want ze hebben een huis in het nabijgelegen Cabasson dat ooit voor de familie gekocht werd door de overgrootmoeder van Alexandra.

Dank

Vreselijk dat pak van Alexandra, te veel, vormeloos en last but not least veel te ouwelijk.

Ik ben niet zo enthousiast. Het staat allemaal een beetje vormeloos en belegen…

Leuke outfit van Alexandra!
Heel eigentijds en toch chique!
Ook MariaTheresa ziet er mooi uit.
De gele jurk is op zich wel mooi maar een andere kleur had Clair denk ik mooier gestaan.
Voor Stephanie had een ander model ( zoals die roze met veertjes) leuker gestaan.

Schitterende outfit van Alexandra!

Wat een mooie outfit voor het burgerlijk huwelijk…..prachtig. Ook Maria Teresa ziet er feestelijk uit. Stephanie een beetje “ouwelijk” maar was misschien lastig een outfit aan te schaffen met haar bevalling net achter de rug.😉. Vind sowieso dat ze aan het Luxemburgse hof wat degelijker gekleed gaan.

Wat leuk om te zien dat ze voor zo’n trendy outfit kiest. Leuk die witte broek en haar moeder, Maria Teresa heeft ook een fantastische outfit aan. Wat weet zij zich toch altijd goed te kleden. Zo’n tuniek blouse en broek in een frisse kleur had Stephanie ook zoveel mooier gestaan dan deze moeke achtige jurk…