Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 11 jan 29 reacties

Lezersvraag: waar koopt Máxima haar panty’s?

Er kwam een vraag binnen over Máxima’s panty’s. Waar koopt ze die eigenlijk? In deze blog krijg je antwoord op deze vraag en kijken we ook even naar de beenmode van Máxima’s collega’s.

De tijd dat er steevast een panty werd gedragen bij koninklijke verplichtingen is voorbij. Als er sandalen gedragen worden, piepen er gewoon blote tenen uit Máxima’s schoenen. En ook als ze bij dertig graden pumps aan heeft, blijft de panty achterwege.

PPE

Het is geen geheim dat de koningin dol is op huidkleurige panty’s. Of het nu zomer of winter is: de mantelpakken en jurken worden gecombineerd met panty’s die de benen een nét iets bruinere glans geven. Misschien denk je dat de koningin daar een fortuin aan kwijt is, maar niets is minder waar. Tijdens een koninklijk bezoekje kon ik een glimp opvangen van een verpakte panty van de koningin. En wat blijkt? Ze koopt ze gewoon bij HEMA!

Via de reacties onder een eerdere blog kwamen er ook vragen binnen over Máxima en donkere panty’s. Draagt ze die weleens? Voor een antwoord op deze vraag dook moderator Petra diep in de beeldbanken. Hieronder lees je haar bevindingen.

Petra: “Koningin Máxima kiest inderdaad vaak voor huidkleurige panty’s, maar zo af en toe duikt er ook wel een zwart exemplaar op. De stelregel voor beenmode is eenvoudig: is het zomer boven, dan is het ook zomer beneden. En vice versa: als het beneden winter is, dan is het bovenaan ook winter. Bij een mouwloze jurk met diep decolleté draagt je dus geen zwarte maillot of zwarte dikke panty. Bij een dunne zwarte panty is er wel weer meer mogelijk, maar ook hier moeten de ‘seizoenen’ in de gaten worden gehouden.

Op onderstaande foto gaat het qua seizoenen helemaal goed.

Foto ©PPE/Nieboer

Een maillot komt heel af en toe ook in beeld, zoals bijvoorbeeld bij haar Nina Ricci discojurk.

Foto ©PPE/Nieboer

Op deze foto uit 2015 gaat het helaas mis. Een laag decolleté, korte mouwen en een vrij dikke donkere panty. (En daar bovenop ook nog peeptoes, waar de bedekte tenen uitpiepen.)

Foto ©EBF

Hier gaat het ook behoorlijk mis. Een mouwloze jurk, laag decolleté en een zwarte maillot.

Raad van State

Ook hier geldt: zomer boven, winter onder.

Witte Huis

Waar gaat het mis?

Groothertogin Maria Teresa kiest hier voor een wel heel lichte panty, tijdens het staatsbezoek van Luxemburg aan Zweden (2008). Haar verdere outfit is erg winters. Ze had hier prima voor een huidskleur kunnen kiezen, maar deze is mijns inziens te licht voor bij haar huid.

Foto ©PPE/Nieboer

De erfgroothertogin van Luxemburg – Stephanie – zien we eigenlijk altijd met een huidkleurige panty. Rouw is ebij uitstek een gelegenheid om een donkere panty te dragen. Veel Royals doen dat ook. Toch zien we Stephanie hier, tijdens een mis waarbij overleden familieleden herdacht worden, met een lichte panty bij haar verder zwarte outfit. Het is niet perse mis, maar wat mij betreft staat het wel net iets gekleder bij een begrafenis of een herdenking voor overleden familieleden.

Maison du Grand Duc, ©Sophie Margue

Victoria draagt hier een dikke zwarte panty bij een zwart jurkje met korte mouwen. Hier was een huidkleurige panty weer beter geweest, of een heel dunne zwarte panty. Overigens draagt Victoria ook niet zo heel vaak een zwarte maillot of panty. Wel deed ze het af en toe in haar zwangerschap.

Foto ©PPE/Nieboer

Een panty met dessin kan heel leuk zijn, maar gecombineerd met een kuitbroek knip je het silhouet optisch in veel te veel stukjes. Zelfs Máxima, die nog kan stralen in een vuilniszak, kan een dergelijke keuze beter vermijden.

03-12-2009 (c) PPE

En waar gaat het goed?

Gelukkig gaat het in de meeste situaties goed. De huidkleurige panty van Maria Teresa bij dit fleurige jurkje is helemaal goed.

Maison du Grand Duc, ©Sophie Margue

Ook tijdens een diner op Château de Berg kiest Stephanie voor een lichte panty onder haar blauwe jurk.

Maison du Grand Duc, ©Sophie Margue

Bij Madeleine gaat het prima met deze outfit in combinatie met de dunne zwarte panty.

Foto ©PPE/Nieboer

Een wollen truitje op een lichtroze rok, dat is niet iets wat ik zelf snel zou bedenken. Maar met het totaalplaatje gaat het prima.

Foto ©PPE/Nieboer

Letizia kiest voor een huidkleurige panty, waar Mary kiest voor een dunne donkere panty. In beide gevallen gaat het goed. Mary droeg onder haar witte mantel een winters zwart truitje met lange mouwen.

Foto ©PPE/Nieboer

Mette-Marit heeft het goed onder de knie. Ze kiest in de winter vaak voor donker, wat dan ook meestal goed past bij de kleding die ze op dat moment draagt.

Foto ©PPE/Nieboer

Een huidkleurige panty gaat ze echter ook zeker niet uit de weg. Hier dragen Mette-Marit en Máxima allebei een huidkleurige panty.

Foto ©PPE
Foto ©PPE/Nieboer

Mathilde draagt bijna altijd een lichte panty, behalve bij momenten van rouw.

Foto ©PPE/Nieboer

Handig foefje

Ook tijdens het bezoek aan Dusseldorf in januari 2014 droeg Victoria ineens steeds een donkere panty of maillot. Tijdens dat bezoek liep ze rond met een gebroken been. Of het aan de orde was weet ik natuurlijk niet, maar en donkere panty of maillot is natuurlijk ook ideaal om eventuele blauwe plekken te verbloemen.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Donker bij begrafenissen

In de regel zie je bij een begrafenis of een herdenking een donkere panty.

Silvia bij de begrafenis van voormalig koning Michael van Roemenië.
Foto ©PPE/Nieboer
Madeleine bij de begrafenis van prins Richard, echtgenoot van prinses Benedikte van Denemarken.
Foto ©PPE/Nieboer

Mette-Marit en Martha Louise bij de begrafenis van ex-koning Constantijn allebei met een donkere panty.

Foto ©PPE/Nieboer

Máxima en Beatrix met een donkere panty bij de begrafenis van ex-koning Constantijn.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Hoe groot het effect van beenmode kan zijn, zie je op de foto hieronder. Het lijken wel twee verschillende jurken, maar het is er één.”

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Met elk woord in deze blog eens!
Mijn mening over hoe wel / niet panty’s te gebruiken hadden jullie niet beter kunnen verwoorden!

Wat een leuk blog weer! Wat weet je toch veel over Máxima Josine!
huidkleurig of dunne zwarte panty’s zijn wat mij meestal goed, maar ik word heel blij van de zomer en winter uitleg. Daardoor zie je wanneer het klopt en wanneer het mist. Ik herinner me ook nog wel panty’s die ze gedragen heeft met een peeptoe, dus waar de tenen onbedekt zijn. De bewerkte panty’s zijn nu gedateerd maar als ze in de mode zijn zeker leuk om te dragen, ook door royals.

Hoi AnnekeM,
Die panty’s met peeptoe kun je ook kopen bij de Hema. Je kunt ze zo dragen, of met een lusje om je teen, zodat ze op hun plaats blijven zitten.

Dank aan alle dames voor de informatieve commentaren. Ik heb vroeger zo’n beetje alle goedkope pantymerken uitgeprobeerd en in mijn maat waren ze altijd te kort en in een grotere maat blubberend om de enkels of ze kriebelden. Daarom ben ik al zeker 30 jaar Kunert panty’s trouw: perfecte pasvorm voor lange benen, mooie kleuren en geen jeukende benen. Maar ik ga de gok nu toch maar eens wagen en weer eens de Hema uitproberen, dat scheelt vast een hoop geld.

Dames, ik wil graag jullie advies vragen. Als ik panty’s draag dan is het hoe dan ook lastiger op pumps lopen. Ze lijken altijd wat te slippen, welke maat schoenen ik ook koop (38, 38,5 of 39) . En ik heb al best wat trucjes geprobeerd: Een ingeplakt kussentje bij de hiel, ingeplakt kussentje onder de voorvoet enz. En omdat ik uit de commentaren opmaak dat er op de site heel wat experts zijn in het dragen van panty in pump, hoop ik dat jullie misschien nog andere tips hebben.

Ik herken het, maar dit probleem heb ik alleen als ik met een dikkere panty op de pumps gelopen heb. Je loopt ze daarmee echt wat uit.
Daar heb ik nu dus een paar apart voor.

In mijn “pumps tijd”, deed ik vaak watjes in de punten van de pumps, hielp tegen slippen. Ze drukken op zachte wijze je voeten wat meer naar achter.
Succes Aircirtap👍

Sommige merken hebben een anti-slip laag in de pantyvoet, dat is ideaal. Die gelpads vind ik ook onaangenaam, dan liever dubbelzijdig plakband in de schoen plakken, klinkt raar, maar werkt echt.

Ik gok dat Maxima vaak de diamant kleur van Hema draagt, is vaak net iets te donker.

Ik koop huidkleurige panty’s meestal bij de Zeeman. Maar vorig jaar een paar gekocht bij de Hema, maar ik denk niet de goede die hieronder beschreven wordt dan. Het was een hele lichte, nare kleur waarin ik idd ‘zieke benen’ leek te hebben, die associatie had ik ook mee 🙂
Dus ben benieuwd wat dan de goede panty’s zijn bij de Hema.
Zwarte koop ik meestal van MarcMarcs. Wel prijzig maar zitten heerlijk. En allerlei diktes.

Hoi Anne-Roos,
Leuk dat je ook de term “zieke benen” hebt overgenomen, mijn vriendin boven op haar wolkje zit nu met genoegen naar ons te kijken😉🥹

Een panty staat vaak wat netter/gekleder, maar ik weet niet of Maxima altijd de beste huidkleurige panty kiest. Ik vind ze soms te glimmend en soms te donker van kleur. Ik zou aanraden een heel dunne, niet glimmende panty.
Een zwarte panty is bijna altijd sjiek, zelfs een dikke zwarte panty kan erg mooi zijn. Ik zou dat zelf geen ‘maillot’ noemen, dan moet ik echt aan wollen maillots voor kinderen denken.
De horror van de witte, glimmende, mouwloze showgirl-jurk met de zwarte panty… Echt een van de ergste outfits die ze ooit gedragen heeft…. Ook de print-panty met kuitbroek en bootie-laarsjes… Wat dacht ze toen?

Ik koop zelf de huidskleur en dunne zwarte panty’s altijd bij Zeeman en de dikke zwarte tegenwoordig bij Action, daar zit wat versteviging in wat erg prettig draagt. Ik zou bij lichte kleding altijd huidskleur dragen en bij donkere kleding zwart.

Heb ik in het verleden ook vaak panty’s gekocht. Prima kleuren. Zeeman ging bij mij alleen zo snel kapot. De dikkere van de Action zijn ook fijn. Maar tegenwoordig koop ik toch het liefst bij Hema, van die temp tech panty’s. Daar zweet je niet zo snel in, zo fijn als je graag wandelt ;).

Action 😆ik droeg de afgelopen dagen die met fleece erin. Ik nam er maar 1.
Nu spijt, heerlijk warm en wonder boven wonder , hij blijft mooi!

Als ze heel blijven en mooi blijven, scheelt het klauwen met geld. Vroeger droeg ik altijd dunne panty’s (huidkleur), nu bijna nooit meer.

Maxima heeft ook ontdekt dat Hema panties heeft voor vrouwen met lange benen. Niks zo vervelend als een laaghangend kruis door een te korte panty. Ben zelf 1.80m en schoenmaat 42, weet daar alles van.

Hema heeft echt van allerlei soorten en maten. Echt prettig, daar kun je nog een beetje betaalbaar terecht. En hoe grappig, dat zelfs Máxima ze daar gewoon koopt.

Dikke zwarte panty’s vind ik zelden elegant staan.
Zéker, ik draag ze ook in de winter, omdat ze warmer aanvoelen.
Maar bij nette kleding staan dunne, zwarte panty’s het mooist!
Maakt de outfit af en geeft net dat tikkie extra om charmant voor de dag te komen en het áf te maken.
Tijdens de zomerperiode voldoet een huidkleurige panty altijd.
Alleen bij rouwkleding vind ik dan een dun zwart exemplaar gepaster.

Ook ik koop ze het liefst bij de Hema. Maar zodra het een beetje op begint te warmen, gaan ze uit. Witte benen of niet. Ik vind het maar ondingen.

Ik heb ook een soort haat / liefde verhouding met panty’s. In de zomer probeer ik ze zoveel mogelijk te vermijden en in de winter ga ik voor een 60 denier exemplaar. Maar wat kan het een verschil uitmaken. Ik vind dat zelf lastig inschatten, dus ik vraag vaak advies bij het kopen van een rok of jurk wat te dragen.

Mee eens. Vooral hele dunnen panty’s vind ik echt verschrikkelijk zitten. Bij elke beweging is het alsof er een windvlaag langs gaat. Ik vind het ondingen.

Wauw, wat een verschil kan het zijn. Zelf heb ik een haat/liefde verhouding met panties. Als ik er naar kijk schiet er al een ladder in. Ik vind een opaque kleur of een dunne zwarte panty toch het allermooiste. Een huidkleurige oanty vind ik vaak een beetje ouwelijk, dus iets tintje vind ik mooier. De dikke zwarte panties kan ik ook niet waarderen…..

Grappig, ik koop mijn huidkleurige panty’s ook altijd bij Hema! Goede kwaliteit, pasvorm en prijs. Ik vind zelf huidkleurige panty’s eigenlijk altijd goed, behalve onder echt donkere kleding, dan is een dunne zwarte of donkerblauwe panty beter.. zeker in hoge laarzen.. niets zo lelijk (naar mijn mening) als zwarte en blauwe laarzen met huidkleurige panty’s daarin… maar goed, dat is mijn mening!

Wat een koddige fotos van Maxima in de eerste reeks. Haha!
Hoe dan ook, ook met zeer veel zorg, kan ik zelf met verbazing kijken achteraf dat een panty toch niet altijd bij mijn outfit past.
Of net niet de juiste dikte in huis heb.
Een wat donkerder kleur dan huidskleur maakt het soms ook wel weer ok.

Wat leuk, ik draag zelf ook heel graag Hema panty,s , maar voor bijzondere gelegenheden ,of bij een speciale kleur, ga ik voor Orublu.
Leuke blog dit .

Máxima maakt ook weleens een uitstapje, want ik heb haar ook weleens met een panty gezien zonder verstevigend gedeelte bij de teen. Die zal ze wel speciaal voor peeptoes hebben aangeschaft.

Panty’s en de juiste kleur, dat komt best nauw. Dat bewijst dit blog maar weer eens.
Ze staan hier gelukkig niet in grote aantallen in deze blog (alleen de foto van Groothertogin Maria Teresa kan in die categorie), maar panty’s met echt kleur en met name groen en dan te licht, te doorschijnend, dat is een dingetje 😵‍💫
Een overleden vriendin van mij had daar een mooie uitdrukking voor: “zieke benen”. Ik kan soms nog spontaan in de lach schieten als iemand voorbij komt met zo’n net verkeerde kleur, te lichte, teveel doorschijnende panty aan want dan hoor ik het haar weer zeggen: “ja hoor, zieke benen”. 😂
Leuk dat de Hema de “hofleverancier” voor de panty’s van Maxima is. Ik zou haar ook aanraden om het assortiment van de Zeeman niet over te slaan. Goedkoop en met name de huidkleurige panty’s zijn top.

De keuze voor de panty op de foto van 2015 vind ik gruwelijk 😩 ook die waar ze naast Obama poseert.
De kleurkeuze luistert nauw. Je ziet meteen of het klopt op niet.
Mijn voorkeur gaat uit naar donkerder panty’s, mits de seizoenen overeenkomen.
Ik draag ook wel Hema. Niet altijd vind je bij de duurdere merken, de kleur die je zoekt. En eerlijk bij 15 of 10 denier, ik zie geen verschil met de veelal veel duurdere.