Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 15 dec 50 reacties

Lady in red: Máxima bij Kerst Muziekgala

Koningin Máxima kiest voor outfit in kerstkleur tijdens opnames Kerst Muziekgala 2022.

Vandaag was het zover, het jaarlijkse Kerst Muziekgala werd opgenomen. Dit keer werd gekozen voor opnames in het RAI Theater in Amsterdam. Het programma zit vol met muziek voor en door kinderen, optredens van bekende artiesten en natuurlijk de Grootste Schoolband van Nederland. Ook dit jaar bestaat de Grootste Schoolband van Nederland uit elf klassen van Jeugdeducatiefonds gecertificeerde scholen! En, natuurlijk was koningin Máxima er ook dit jaar weer bij. Aan de beelden te zien, geniet ze!

Overigens was ook prinses Marilène aanwezig bij de opnames.

Uitzending

Het Kerst Muziekgala 2022 wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro en opgenomen door AVROTROS. De uitzending is op maandag 26 december om 21.10 uur op NPO 1, met optredens van bekende artiesten zoals Karsu en Edsilia Rombley!

Mode

De koningin draagt een nieuwe felrode rok met een iets donkerder rode wikkelblouse. De rok is de Shona rok van Natan Couture (thanks to Ufo no More).

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©Natan Couture

Máxima’s cape komt van Valentino, en hebben we inmiddels al heel wat keren gezien. Ook haar clutch komt van Valentino. Qua schoenen, brrrr… koud… Maar, presentatrice Romy droeg vergelijkbare schoenen, dus wie weet waren de kleur en de schoenen afgesproken?

Foto ©PPE/Nieboer

De koningin draagt het collier met diamanten en een robijn uit de Mellerio parure.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
50 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Net het gala bekeken, wat een heerlijkheid haar zo stralend, meeswingend/zingend te zien! Blijf t jammer vinden dat de rest van t gezin daar niet bij is, misschien idee voor komend(e) jaren…..

Sorry maar het eerste wat ik zie is die lelijke naad. Waarom die lelijke naad aan de voorkant? Doet af aan het model en de stof.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Prachtige feestelijke combinatie – de schoenen wel mooi, maar denk ik meer voor de zomer/lente – maar ze zag er stralend uit!

Muchas felicidades Máxima!
Wat een wedstrijd ⚽️🤩

Muchas felicidades Argentina⚽️! Is het Koninklijk gezin voor de feestdagen is Argentinie? Kunnen ze meevieren🤩!

Viva Argentina!

Items zijn stuk voor stuk geweldig mooi. Ik vind de combi rok / blouse prachtig, maar wordt beetje uit balans gebracht door het collier. de schoenen zou ik inderdaad in een ander seizoen aantrekken. Een 10 voor haar kapsel en make-up.

Ik hoop dat Máxima ook die mooie wollen trui ook gaat shoppen. Wat een top combinatie!

Ik zie in Blauw bloed van gisteren de Kerstradities in Koninklijke families, oa Kerstconcert in Belgie, je zou toch kunnen zeggen dat het Kerst muziek gala ook zo’n muziekale Kersttraditie wordt, wel jammer dat naast Maxima de rest van het gezin daar niet bij is! Ook t vermelden waard: op initatief van Catherine jl donderdag een speciale dienst ter nagedachtenis van Queen Elisabeth, prachtig initatief in deze tijd!

Nee dit is geen speciale dienst ter nagedachtenis, maar Catherine heeft iets bedacht al twee jaar geleden in samenwerking met ik dacht ITV die zenden dit altijd uit op 1e kerstdag of de avond voor kerst. De hele Engelse koninklijke familie komt bijeen in een tv programma in de bekende Londons kerk en dan wordt er veel kerstzang en een dienst gehouden. vorig jaar speelde Catherine zelfs op een vleugel. Zij heeft dit bedacht, en zij is dan ook de gastvrouw en bedenkt het programma voor die kerstdienst. Wellicht dat dit jaar ook wijlen the Queen wordt herdacht. Maar het is uiteindelijk een vast Kerst programma van Catherine.

Kan zijn dat t ieder jaar is, maar als ik Blauw Bloed begreep werdt bij deze gelegenheid wijlen Queen Elisabeth herdacht en werdt er ook stilgestaan bij haar waarden en principes. Ik woon welliswaar op Bali, maar kan online via NOS teletekst/uitzendingen van alles kijken, ook Blauw Bloed! Leuke tour met Josine langs de Kersttradities van de diverse Royals!

In aanloop naar kerst zie ik jaarlijks een foto/foto’s of een filmpje voorbij komen van de Britse, Deense en Zweedse royals. Kerstboom uitzoeken, kerstboom.optuigen en versieren, koekjes bakken, bezoek van de kerstman, kaarsen aansteken tijdens advent etc. Ik mis dat bij ons koningahuis.

Wellicht dat ze dit jaar ook tevens The Queen mede herdenken. Zou niet raar zijn. Och op Bali, ben er jaren geweest ivm met mijn werk als stewardes, we sliepen dan altijd in een hotel op Sanur Beach. Ik hoop voor je dat je ook ITV kunt ontvangen, dan kun je de uitzending zien. Veel plezier gewenst vast.

ITV niet, maar ben al blij NOS teletekst online op te kunnen zoeken en dan via link “uitzendingen” te kunnen kijken wat ik wil, bijv Blauw bloed, Studio sport, eigenlijk alles kan ik wel kijken, verheug me op t Kerst muziek gala 2022, had t nog nooit gezien, vorige week editie van vorig jaar bekeken, leuk! Zou mijns inziens alleen wel leuk zijn als t hele Koninklijk gezin daarbij zou zijn ipv alleen maar onze stralende Koningin!

Klopt, volgens mij heet het “Together at Christmas”.

Schoenen passen precies bij het thema Kerst.

en doen het heel goed op een TV uitzending, want daar is ze op gekleed. Vandaar ook de “overdaad” omdat alles anders wegvalt voor de camera.

Ziet er leuk uit ( mooi rood is niet lelijk) !
Jammer van de schoenen, passen niet bij het jaargetijde.

Ik vind het eerder gezegd heel robuust overkomen; er is weinig elegant aan de outfit. Zeker de rok 😱 De collier is prachtig, maar niet overdag & niet bij dergelijke gelegenheden; eerder bij een staatsbezoek.

Mooie cape! 😁

Rode kerst combi, de degelijke blouse vind ik qua kleur en model echter niet mooi niet bij deze (hoge taille) rok. De schoenen zijn kek, maar bij deze set (op een koude dag) ook niet passend, een gesloten hoge hak met enkelbandje is ook wel eens leuk, maar allez. Het model van Natan heeft wel hele grote schoenen aan, haha, er was zeker geen passende maat voorhanden.

De verschillende kleuren rood kan ik niet mooi vinden. Rok is mooi maar de top vind ik er niet bijpassen. Schoenen vind ik echt ordinair.

Prachtig ! Bij galakleding draag je open schoenen. Daarnaast maken deze schoenen het geheel minder pompeus.

De schoenen op zich zijn mooi. En nog steeds vlg de etiquette kan voor gala ook een dichte of halfopen schoen/pump gedragen worden. De hak maakt het verschil voor gala. Bij deze volle en “dicht geweven” lange mouwen ligt mi halfopen of dicht schoeisel meer in het verlengde.
Bij de presentatrice sluiten mi de open schoenen veel beter aan bij haar jurk met korte mouwen en split.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Rok is Natan, sandalen van Gisnvito Rossi. ID via @ufonomore op Instagram. Tja veel commentaar op het schoeisel, maar vind ze bloedmooi. Koningin was ook niet aan het klunen hè, maar in warme televisie studio.

Ik vind de schoenen prachtig!! Romy ook zo te zien 😉

Haha, helemaal eens en ook nog eens volgens de etiquette bij een gala.

Mooi feestelijk zo. Zelfs de schoenen vind ik voor deze gelegenheid, een gala, mooi. De rok is prachtig, mooie lengte, mooi model.

Máxima en rood: een top combinatie, zeker met de Mellerio juwelen Al vind ik het model van de rok wel een beetje lijzig maken. De sandalettes breken het, maar inderdaad… koud…

In één woord: fantastisch!

Wow, zo zien we onze Koningin toch graag! Stralend, weer n’s n keer met haar mooie golvende kapsel, prima! Net van-de-week online het Kerst muziekgala van vorig jaar bekeken, had dat nog nooit gezien, leuk, verheug me om deze editie te kijken!

Best mooie outfit, maar die zomer sandalen erbij…….. dat kan toch niet!!

Een stralende koningin in feestelijk rood. Geweldige outfit voor een kerst muziekgala, wat ziet ze er mooi uit! Ik vind de rok te gek, qua kleur en lengte. Tof. Keuze voor de sandalette snap ik. De overslag blouse in een paar tinten donkerder rood met v-hals vind ik een goede keuze. Wat glimmers erbij en klaar is je feestoutfit. Fijn om te zien dat de kinderen en de majesteit zo genieten!

Super mooi deze ladies in red!
Een echt gala
En wat een mooie outfit van Maxima
Dat wordt de december winnaar ! (Als we nog per maand zouden kiezen…)
Marilene?

Ik vind het toch een licht vreemde combinatie: de Valentino cape, de lange rok, lange mouwen, blote tenen…. ?
De rok is wel mooi, de blouse niet zo, of inderdaad met een ander collier erop.

Mee eens

Dit ademt toch Nathan of ligt het aan mij?

Ik dacht precies hetzelfde. Had Mathilde laatst niet dezelfde blouse aan?

Heel mooi en feestelijk, alleen die schoenen, da’s dan weer jammer!

Wat een enthousiasme (te zien op de beelden van MMIDK). Voor een gala vind ik dit een hele passende en feestelijke outfit: van de juwelen tot en met de sandaletten heel mooi. Het ronde collier vind ik juist passend bij de V-hals.

Mee eens! Ik vind haar er prachtig uit zien!

Prachtige blouse en rok voor deze gelegenheid!
De schoenen lijken mij niet alleen koud dragen, maar vind ik ook te zomers staan.
Ik zou bij deze blouse een ander collier gekozen hebben. De bovenste streng zit (te) dicht op haar keel en een ketting waarbij een robijn in het midden van de v-hals zou vallen, of in een hanger verwerkt zou zijn, lijkt mij chiquer staan en beter bij de oorbellen passen.
Het kapsel ziet er super mooi uit, en wát een stralende lach!

Feestelijk, rood staat Máxima echt goed! Ik had andere schoenen erbij gekozen. Brrrrrr, ik krijg er zelf koude voeten van😊

Inderdaad koud met open schoenen, als ketting had een hanger beter gestaan bij de v-hals. Verder een mooie look! Kerstig.

Wat ziet Máxima er feestelijke uit. Mooie blouse en sieraden. Rok vind ik iets minder, en ook de open sandalen zijn wel heel mooi maar iets te zomers. Mooi verzorgd kapsel en prachtige sieraden

Heel mooie rok en schoenen! De blouse vind ik niet zo geslaagd. Het colllier heel moo en indrukwekkend maar vind het niet zo passen bij het model van deze blouse