Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren gisteren in Nieuwegein aanwezig bij een bijeenkomst voor de nabestaanden van de slachtoffers van de afschuwelijke vliegtuig'ramp'. Hoewel kleding op een dag als gisteren totaal niet van belang is, vind ik het mooi om te zien dat Máxima heeft gekozen voor wit, de kleur van hoop. Nog indrukwekkender vond ik de speech van koning Willem-Alexander, die sprak over verdriet én het belang onderlinge verbondenheid en compassie. 

Foto's met dank aan:

www.royalpress.nl
www.monarchypress.com

Ps. Afgelopen weekend heeft mijn man Leon vakantie gekregen, dus het kan zijn dat de website de komende drie weken wat minder up-to-date is. Ik hoop dat de sfeer op de website goed blijft en dat we in op een fijne manier met elkaar kunnen discussieren over het nieuws rondom ons koningspaar.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Wills

Wills

donderdag 31 jul 2014 - 22:08

Bijzonder dat ze zo mee leven. Een echt mooi gebaar. Sympathiek dat ze hun fotosessie hebben afgeblazen.
Zelf was ik op vakantie toen, heb dus achteraf alles op internet van de RVD bekeken.
Helaas schonk Duitsland er niet zo veel aandacht aan op het nieuws, heel kort, wel werd er uitgebreid bericht over de Gazastrook. Vond dan wel jammer. Maar goed. Ik wens de vele mensen die iemand hebben verloren heel veel sterkte.

Tijdens de vakantie van mij heb ik wel het boek van Josine helemaal kunnen uitlezen.
Josine: je hebt fantastisch werk verricht, je boek leest zo lekker makkelijk.
Een top boek en een echte aanrader. Op naar je volgende boek wellicht!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 28 jul 2014 - 13:51

Indrukwekkende ceremonie op het vliegveld bij de ontvangst van de eerste lichamen van de vliegramp. Ik zelf mensen die in het vliegtuig zaten, en de steun en aanwezigheid van de Koning en Koningin is voor de nabestaanden heel bijzonder.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

woensdag 23 jul 2014 - 08:44

Het is wel heel goed dàt ze terug komen voor de aankomst vandaag. Dat is mooi. Het geheen-en-weer vind ik persoonlijk erg jammer. Het is ook niet erg milieubewust met zo veel vluchten in nog geen week. Ze horen hier bij ons te zijn, een land in rouw. Ze lijken dat niet zo aan te voelen kennelijk. Moderne tijden. Dat toestel had ook nuttig kunnen zijn voor ministers, onderzoekers en experts. Vandaag, dag van rouw, komen de eerste slachtoffers aan, ik hoop dat dat de nabestaanden wat troost biedt...

afbeelding van Myrte

Myrte

dinsdag 22 jul 2014 - 23:39

Ik denk dat voor hen die KBX is wat voor ons onze gezinsauto is. De koning achter de stuurknuppel, vrouw en kinderen achterin. Retourtje Griekenland staat gelijk aan even op en neer naar Utrecht vanuit Wassenaar. Wij kunnen ons denk ik geen voorstelling maken van hoe normaal deze jetsetterige dingen zijn voor hen. Ik ben deze dagen zeer onder de indruk van Rutte en Timmermans. Ik vind dat het koninklijk paar heel erg hun best doet, maar onder dit soort nationale ramp omstandigheden nog moet groeien in hun rol. Veel politici zijn teruggekomen van vakantie. Voor mij is terugkomen terugkomen en niet iets halfslachtigs daartussenin (mocht dat al gebeurd zijn). Maar wie ben ik, het gaat om wat de nabestaanden aan steun ontlenen aan de koning en de koningin in deze afschuwelijke tijden. Ik hoop van harte dat ze zich gehoord en gesteund voelen en ook voelen dat er intens met ze wordt meegeleefd.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

woensdag 23 jul 2014 - 09:43

Myrte helemaal mee eens.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 23 jul 2014 - 08:34

Mooi gezegd Myrte en volledig mee eens.

afbeelding van marie28

marie28

dinsdag 22 jul 2014 - 21:23

Ze waren hier toch beter gebleven ! Wisten toch de planning ! En dat in de tijd dat iedereen moet besparen ! Niet goed over nagedacht .........

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 jul 2014 - 21:23

Ik wilde, na alle reacties gelezen te hebben, niet meer reageren, maar had ons koningspaar nu echt niet beter deze week gewoon thuis kunnen blijven??
Ik vind het echt heel fijn om hun betrokkenheid te zien maar het had voor mij veel meer meerwaarde gehad als ze deze dagen in ons land waren gebleven.

afbeelding van Patricia

Patricia

woensdag 23 jul 2014 - 10:59

Mee eens, Elisah. De betrokkenheid waar WA over spreekt lijkt zo bijna schijn-betrokkenheid. gericht op de publieke opinie. Je zou toch verwachten dat ze niet eens naar Griekenland zouden willen in deze dagen, omdat ze dicht bij het volk willen zijn.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 22 jul 2014 - 23:09

Mee eens Elisah.

afbeelding van sandy

sandy

dinsdag 22 jul 2014 - 21:14

Wat een heen en terug gereis zeg (op royalblog te lezen).

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 22 jul 2014 - 20:11

http://www.royalblog.nl
Koning en koningin (vermoedelijk vanuit Griekenland) morgen bij aankomst eerste lichamen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 jul 2014 - 19:14

Je kunt de emotie en betrokkenheid van ons koningspaar goed zien. De speech was erg mooi en hopelijk hebben de nabestaanden veel steun aan de aanwezigheid van Willem Alexander en Máxima gehad. Ze zullen vast ook de komende tijd wel zo betrokken blijven. Het doet er inderdaad niet toe maar Máxima zag er stijlvol uit.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 22 jul 2014 - 18:08

Wat ziet ze er mooi uit! Goede kledingkeuze die erg passend is voor de gelegenheid. Toen ik die sjaal zag, dacht ik ook meteen dat ze vast geïnspireerd is door Laurentien.
Wat mooi dat ze zo meeleven!

afbeelding van Marcella

Marcella

dinsdag 22 jul 2014 - 17:52

Maxima ziet er aangedaan uit, mooi dit medeleven! Ze laten zien dat ze mensen met veel gevoel zijn.

afbeelding van marie28

marie28

dinsdag 22 jul 2014 - 16:14

Mooie toespraak van de koning ! Zoals velen voelen ze zich waarschijnlijk machteloos ! Goede keuze kledij Maxima . ben niet zo weg van die sjaal. Hoeft voor mij niet ! Dit verschrikkelijk drama laat niemand onberoerd !

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 22 jul 2014 - 14:09

Meer kunnen ze niet doen. Inderdaad, Henny. Je kunt zelden meer doen in dergelijke situaties. Je kon zien aan Maxima dat haar ogen vochtig waren en dat kan ook niet anders. Als ik sommige beelden zie, overvalt me een mix van gevoelens. Medeleven en woede om barbaren die mensen bestelen. En natuurlijk, Josine, zullen we ons fatsoen houden. Veel zal ook niet te melden zijn want ons koningspaar heeft ook vakantie en geen officiële verplichtingen op dit moment, al zullen ze steeds voeling blijven houden met de nabestaanden en ons land.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 22 jul 2014 - 14:06

Mee eens Henny. Zij hebben zich zeer betrokken getoond en zullen dit denk ik ook blijven doen.
Josine, binnen de Koninklijk familie is wit toch ook een kleur van de rouw? Zij dragen dit ook bij begrafenissen (bij Wilhelmina en Juliana bijv.)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 22 jul 2014 - 14:25

Wit is niet de kleur van de rouw, maar van de verwachting van een nieuw leven na de dood, dus de kleur van de hoop.
De kleur van de rouw is zwart en paars.
Helemaal in zwart gekleed is volle rouw, die draag je in principe alleen wanneer het je ouders, man, vrouw of kinderen betreft. Dat heeft Maxima heel goed begrepen.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 jul 2014 - 12:29

Een heel indrukwekkende speech. Haar kleding is inderdaad niet van belang; ze waren er voor de nabestaanden om hun schrijnende verhalen aan te horen en hun te steunen in deze absurd moeilijke tijd. Meer kunnen ze niet doen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?