Op Modekoninginmaxima.nl kijken we vooral naar de kleding van koningin Máxima, maar een uitstapje kan natuurlijk helemaal geen kwaad. In dit blog lees je onder andere over Mary's mantel van Claes Iversen, Meghans looks van de Afrikareis en een hele bijzondere witte blouse. Veel leesplezier! 

Outfit 1: Mary's mantel van Claes Iversen
Dat koningin Máxima graag bij Claes Iversen shopt is algemeen bekend, maar ook prinses Mary kan bij de Deens-Nederlandse ontwerper goed slagen. Zo droeg ze deze week een zachtroze mantel met verfijnd borduurwerk. Een pillbox in dezelfde kleur maakte de look af. 


Foto's: PPE

Outfit 2: cocktailjurk van Roberto Torretta. 
De kledingstijl van koningin Letizia blijft mij boeien en daarom ben ik heel benieuwd wat jullie van deze rode creatie van Roberto Torretta vinden. Ik vind hem prachtig, maar dan wel gecombineerd met een opgestoken kapsel en andere schoenen. 


Foto's: PPE
 

Onderwerp 3: Meghan 
De Afrika-trip van Harry en Meghan zit er alweer op en daarom heb ik hieronder de 11 outfits van de hertogin op een rij gezet. De stijl is over het algemeen casual chic, en ik denk dat deze insteek perfect aansluit bij hoe de prins en hertogin graag willen zijn. Dicht bij het volk en gericht op het (goede) doel. 


Foto's: PPE

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~


Foto's: PPE

Onderwerp 4: Een witte blouse 
In 2011 is fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier begonnen aan een reeks portretten waarin een witte blouse van omstreeks 1912 centraal staat. Meer dan 75 meisjes, vrouwen, jongens en mannen heeft zij door de jaren heen uitgenodigd om voor haar camera in de witte blouse te poseren. Tot hen behoren bekende Nederlanders als Jenny Arean, Jort Kelder, Alexandra Radius, Toer van Schayk, Daan Schuurmans, de voormalige grootmeesteres én prinses Irene. De publicatie geeft een indringend beeld van de ontwikkeling van Marie-Jeanne van Hövell, die binnen de Nederlandse fotografie een unieke positie inneemt. Gebruikmakend van natuurlijk licht is zij bij voortduring op zoek het ogenschijnlijk onzichtbare met haar Hasselblad vast te leggen. Of het nu om een stadsgezicht, interieur of portret gaat, al haar foto’s boeien ons door de zweem van mysterie waarmee de afbeeldingen worden omgeven.

The White Blouse ligt in de winkel voor €29,95. 

Onderwerp 5: de nieuwe look van de koning 
Over de baard hebben we het al lang en breed gehad, maar ook qua kleding (en tanden?) heeft de koning een update gehad. Zijn pakken sluiten beter aan, op koude dagen draagt hij een mooie mantel en ook de baard draagt bij aan een nieuwe look. Ik ben enthousiast! 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Onderwerp 7: mooie ensemble van prinses Margriet
Last but not least ook nog wat aandacht voor de oudere generatie. Of beter gezegd: prinses Margriet. Wat een prachtig ensemble droeg zij onlangs! Iemand enig idee wie de ontwerper is?

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

dinsdag 08 okt 2019 - 08:36

Mijn favoriete foto is die van onderwerp 7. Zo leuk om te zien: drie vrouwen van verschillende generaties die er allemaal prachtig en goed verzorgd uitzien! Prinses Margriet heeft altijd van die kleding die nét dat ietsje extra heeft. Dit keer ook: prachtige pasvorm en grafische print, stijlvolle accessoires, en het haar zit ook weer fantastisch.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 07 okt 2019 - 19:33

Prinses Mary is prachtig in de roze mantel met pillbox. Mijn favoriet.lKoningin Letizia is altijd smaakvol gekleed. De blouse van prinses Irene zou ik ook wel willen, heel mooi. De grijze jas van de koning staat ouwelijk, in de rest ziet hij er goed uit. Margriet ziet er leuk uit, wat een goed figuur heeft ze nog. Meghan draagt veel hetzelfde, een overhemdjurk met opgerolde mouwen b.v. en jurken met revers. Veelal saaie kleuren.De kleding die ze draagt met Archie erbij vindt ik wel weer leuk.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 07 okt 2019 - 12:49

Wat een gezellige blog Josine, leuk.
Hebben: de blauwe jurk van Meghan op foto 2.
En wat mij betreft mogen de tanden van WA nog wel een tintje witter.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 07 okt 2019 - 12:50

Maar t moet geen Thomas berge worden!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 06 okt 2019 - 19:28

Leuke blog! Dank je wel Josine voor het maken van deze korte achtergrondverhalen.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 06 okt 2019 - 10:31

Die witte blouse die Irene draagt is erg mooi. Een lief blousje.
Over lief gesproken. Oh, wat is Archie toch een dropje <3

afbeelding van Henny

Henny

zondag 06 okt 2019 - 10:26

Leuke blog. :-)
De koning ziet er eigentijds uit. Over de baard is al zoveel gezegd. Ik vind het goed staan.
Mary chic en stijlvol, zoals altijd.
Meghan droeg mooie, relaxte outfits, op een of twee na. Helemaal passend in de sfeer. Hoezo zou ze deze outfits niet meer kunnen dragen als ze 40 is? Ik denk dat Meghan zich op latere leeftijd nog trendy weet te kleden en dergelijk outfits nog zal dragen. Deze outfits kunnen vrouwen van 60+ nog dragen, :-) Tijdloze outfits.

Margriet weet zich meestal ook heel goed te kleden, hoewel ik ook een paar missers heb gezien. Maar och, dat gebeurt iedereen weleens.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 07 okt 2019 - 12:33

Tijdloze outfits betekent dat je het over dertig jaar nog in de winkels zult vinden, niet dat je het over dertig jaar nog kunt dragen. Als Meghan dit over dertig jaar nog draagt zou ik het erg jammer vinden. Er zijn zoveel mooie vrouwelijke jurken te vinden die je leeftijd eer aan doen ipv het af te kraken. Ik vind dat ze op de grote foto een jurk aan heeft die goed binnen komt. Moederlijk en vrouwelijk en laat niet te veel zien. Die jurk kan ze ook aan als ze veertig is en zal haar alleen maar goed doen.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

zaterdag 05 okt 2019 - 23:12

Mary is niets op aan te merken, heel erg leuk. Letizia begaat soms een foutje zo ook hier. Ik denk dat de bedoeling is dat de schoenen bij het goudkleurige tasje passen, maar helaas spiegelt de hele omgeving erin af.
Ik vind Meghan nogal een rommelig geheel op de Afrikaanse tour. Maar misschien denkt ze: nu kan dit nog, over twee jaar ben ik veertig.
Is het de eerste keer dat WA zo'n leuke jas draagt?? Mijn ogen vielen er uit. Stijlvol geheel zo.
Volgens mij is het geheim van zijn stralende lach dat de kleur van zijn tanden, die nogal geel zijn, verbleken of aanpassen aan de kleur van zijn baard. Ze vallen nu niet meer zo op. Haha.
Prinses Margriet altijd een plus, nooit saai.

Leuke blog Josine!

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 04 okt 2019 - 22:21

Mary is vrijwel altijd mooi gekleed, het hoedje is enig. Over de baard van WA is al zoveel gezegd maar het staat hem goed, vind ik. Ik zie geen verschil aan zijn gebit, dat snakt naar een opknap beurt, de jas vind ik mooi en z’n pakken zitten nog vrij wijd, het mag wat strakker gesneden zijn. Prinses Margriet is mooi en slank, jurk zou ik zo willen hebben. Meghans jurken heb ik wel gezien, veel van hetzelfde, soms wel een mooie tussendoor, de zwart witte jurk is een monster en maakt dik. Letizia ziet er altijd mooi uit, maar deze jurk is niet mijn smaak. Beeldige witte blouse, Irene is een elegante vrouw. Leuke blog trouwens

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 04 okt 2019 - 20:25

Mary, wat een mooie mantel met bijpassende pillbox, hier hou ik van .
Letizia, maar zelden draagt zij kleding die ik niet mooi of passend vind, met haar slanke figuur en prachtig haar kan ze veel hebben .
Meghan, ze heeft mooie kleding, prachtige mantels, deze reis is er begrijpelijk voor casuel gekozen, de zwart / witte lange jurk vind ik een misser, veel te lang .
Prinses Margriet, altijd goed gekleed, de laatste jaren zelfs heel goed.Ze is en blijft een mooie goed verzorgde vrouw
De koning, bij casuel kleding is de baard leuk en sportief, maar bij een gekleed donker kostuum vind ik het net niet. En waarom begrijp ik zelf niet,want bij koning Filipe van Spanje vind ik het wel weer mooi staan
De overjas op de foto is een mooie jas, maar kleur te flets

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 04 okt 2019 - 17:50

De koning ziet er ontspannen uit. En een vlotte jas. En goede kreet vorige week met Happy Wife Happy life. Is te zien!
Goede set van Mary, eindelijk weer eens. Kleur is schitterend. Ga zo door!
Meghan haar overhemdjurken bieden helaas minder afwisseling dan de sets tour Australië. Geinige baby.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 04 okt 2019 - 15:09

De kleur, de mantel, de wat achterover gedragen pill-box a la Jackie allemaal geweldig bij Mary. Enig minpuntje de underwear. Ook zeer tengere vrouwen als Mary krijgen te maken met de wet van de zwaartekracht. En daar kan gewoon met goede underwear iets aan gedaan worden.
Letitzia heeft dat boezemprobleempje zelf opgelost maar ik vind strapless met midi geen goede combinatie.
Ik vind dat Meghan er erg leuk uitzien tijdens deze tour, van spijkerjasje tot de geweldige jurk met Archie bij Tutu. Bovendien heb ik me voorgenomen na de eerste oproep van Clooney en de emotionele oproep van Harry over haar alleen nog maar positieve zaken te schrijven.
De witte blouse lijkt me een geweldig boek.
De koning met baard en kleding. Mijn hele omgeving vindt de koning met baard leuker dus... wie ben ik dan. Overigens is mijn man rossig en heb ik echt een prachtige, echt rode kleindochter. Ik moet zeggen dat hij in vrijetijdskleding er wel leuker mee oogt dan in pak., ook ondeugender. Mijn schoonvader zei altijd als hij het over koeien had: Rooie en vale dat zijn donderstralen, hetgeen we bij onze kleindochter ook nog weleens herhalen.
Tja de jas, ws heeft hij gedacht ik draag zoiets zelden en als ik dan in bos of hei rond moet lopen dan graag iets dat zowel over pak als casual kan en ook nog warm met voering. Nou ik vind het niet geslaagd, het maakt dik. Hij mag wmb. gewoon een leuke outdoorjas dragen met een casualbroek en open overhemd en als hij weer binnenkomt over het open overhemd een leuk casual jasje aantrekken. En over het pak in de stad dan gewoon zijn mooie donkerblauwe wollen jas.
Prinses Margriet maakt zelden tot nooit een modefoutje dus ook niet hier. Ik vind het echter niet bijzonder.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 04 okt 2019 - 14:51

Mary: prachtig, maar dat is ze vrijwel altijd. Het lijkt overigens of de jas boven de borst(en) niet helemaal correct zit?
Letizia: erg mooi, inclusief schoenen en haar. Een prachtige Spaanse schone.
Meghan: ik weet het niet, ik kan er de vinger niet opleggen, maar er is iets wat me niet bevalt aan haar kleding/optredens.
De witte blouse vind ik een schatje.
Prinses Margriet ziet er altijd erg mooi uit, de laatste tijd zelfs nog mooier.
De koning ziet er prima uit. Of hij iets met zijn tanden heeft gedaan weet ik niet, maar wat losser haar en die baard maken hem een stuk mannelijker.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 04 okt 2019 - 11:13

Prinses Mary: schitterend! Prachtige kleur, perfect hoedje en super mooie mantel met fijn borduurwerk. Hierbij vergeleken vond ik dan de grijze mantel van Maxima van Iversen vreselijk lomp en grof. Deze is werkelijk prachtig.
Letizia: heel mooi en inderdaad andere dichte!! schoenen erbij.
Megan: Nee! constant die overhemd jurken in saaie kleuren opgerolde mouwen, knopen, en soms te kort dat de ondejurk eronder uit komt. Ontzettend Saai! Vooral de kleurstellingen.
Prinses Margriet altijd chique!
De koning: Top!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?