Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Voor Modekoningin Máxima blogt ze over de laatste schoenentrends aan het hof. Met dit keer aandacht voor de blokhak. 

Linda: "Blokhakken zijn alweer een tijdje in, maar meestal zien we de royals op stiletto’s. Recent droeg Maxima wel laarzen met blokhakken, en tijdens het fotomoment op Huis ten Bosch liet Maxima –samen met haar twee oudste dochters- eveneens zien dat de dames Van Oranje een blokhak wel kunnen waarderen. Toch is het doorgaans de naaldhak die bij officiële gelegenheden uit de koninklijke schoenenkast wordt getrokken.

Gelukkig kunnen we in Engeland op Catherine rekenen, zij wisselt verschillende soorten hakken regelmatig af en draagt de laatste tijd vaak zwarte suède blokhakken.

Recent haalde ze ook een ander paartje uit de kast, dat we al eerder hadden gezien bij haar bezoek aan Canada en bij een officieel bezoek aan het 1851 Trust. Deze pumps zijn meer in het oog springend door de ruit en lage blokhak.

Extra leuk bij Catherine omdat de ruit in het Verenigd Koninkrijk vaak een heel stuk historie met zich meebrengt en de ruit of tartan symbool kan staan voor een familiewapen. De schoenen bleken alleen van het Amerikaanse label J.Crew te zijn, dus helaas was er aan deze ruit geen stuk historie verbonden, maar desalniettemin weer eens een heel anders soort pumps dan we normaal zien bij de koninklijke dames!

Een ander in het oog springend paar werd recent gedragen door koningin Letizia van Spanje. Zij droeg een prachtig paar roze lakpumps van Hugo Boss met een hoge blokhak.

Welk paar is jouw favoriet en zie je bij de koninklijke dames liever naaldhakken of blokhakken?           

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marie...

Marie...

zaterdag 15 feb 2020 - 14:40

Ik zou zeggen noch blokhakken, noch naaldhakken. Trek lekker iets plats aan. Nu in investeren, op latere leeftijd profijt van: geen bedorven voeten zodat je nog lekker je ding kunt doen.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 feb 2020 - 09:49

Wanneer gaat de familie weer naar Lech? Of heb ik iets gemist?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 14 feb 2020 - 10:53

dinsdag ochtend 25 februari '2020 staat op de Koninklijke agenda

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 feb 2020 - 12:04

Thanks. Ik ben erg benieuwd naar deze jaarlijkse “traktatie”.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 15 feb 2020 - 16:04

Ongelofelijk zo'n lege agenda al die tijd..

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 15 feb 2020 - 18:01

Ik denk toch dat er iets is met Maxima, want dit is niets voor haar .
Misschien toch wat gezondsheids problemen.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 feb 2020 - 09:47

Wat draagt Letizia prachtige pumps. Ik hou wel van een blokhak, mits niet te lomp. En ze kunnen heel elegant zijn. In combinatie met een puntige neus vind ik ze het mooist. Voor een laarsje onder een jeans mag de neus wel ronder of vierkant zijn. Dit voor de stoerheid.
Ik draag graag hakken, maar als je, zoals ik, dagelijks naar de bushalte loopt en in de stad werkt, zijn heel dunne hakken geen goed idee. Voor dat ik thuis de oprit af ben kan ik al een keer zijn blijven haken, om dan nog maar niet te spreken van een trottoir en kinderkopjes. Dus ik kies, naast dat ik ze ook mooi vind, voor het gemak voor een bredere of blokhak. Bovendien geeft een blokhaak meer stevigheid, zeker als je lekker wilt doorlopen (om de bus niet hoeven te missen). Dus 2of 3 vliegen in één klap.

afbeelding van Els

Els

donderdag 13 feb 2020 - 17:56

Toen ik las dat blokhakken weer in zijn, liep ik gelijk naar mijn schoenenkast. En ja hoor, daar staan ze nog. In een beige, neigend naar curry geel, kleur van zeker 18 jaar geleden. Deze zijn inderdaad aan de voorkant ook wat breder, niet als pump. Leuk dat het weer terug komt. Die van Letizia passen prachtig qua kleur bij het pak, maar zullen waarschijnlijk wel in die kleur geverfd zijn. Maxima laat haar schoenen toch ook wel eens verven in dezelfde kleur als haar kleding?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 13 feb 2020 - 21:11

De schoenen van Letizia zijn niet voor haar geverfd, iedereen kan deze kleur schoenen ook kopen bij Hugo Boss. In haar begintijd in Nederland liet Maxima haar schoenen nog wel eens verven, maar volgens mij heeft ze dat nu al heel lang niet meer laten doen. Schoenen van Natan worden vaak bijpassend bij de kleuren en materialen van de kleding gemaakt en de Gianvito Rossi's zijn er in veel kleuren en heeft Maxima ook in veel verschillende kleuren.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 12 feb 2020 - 19:58

Ik vind het wel een leuk model. Schoenen Kate zou ik dragen met jeans en wit overhemd. Schoenen Letizia in combinatie met het pak zijn heel mooi.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 feb 2020 - 15:59

Ik vind blokhakken niet echt charmant, daarentegen vind ik flinterdunne naaldhakken ook niet denderend, beetje ordi eigenlijk. Het mooist vind ik net er tussenin.

Ik heb het trouwens nu al een paar keer gezien, bij Kate en nu bij Letizia, blokhakken maar dan de voorkant van de schoen in een punt lopend als horend bij naaldhakken.
Ik vind het géén gezicht, óf je hebt blokhakken en dan de schoen ook wat breder aan de voorkant, óf naaldhakken en de voorkant in een punt lopend.
Een combinatie van beiden vind ik misbaksels, modeflaters, snap niet wie zoiets heeft bedacht ;-)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 feb 2020 - 19:35

Dan moet ik je teleurstellen Lina ;-). Ik heb een paar uiterst lekker lopende en m.i elegante zwarte suède pumps met spitse neus en pronte blokhak.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 feb 2020 - 19:49

Jens, hoezo stel je mij daarmee teleur dan? Jij moet er mee lopen, ik niet ;-)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 feb 2020 - 16:26

Wat grappig om te lezen, ik vind dat juist leuk zo'n contrast!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 feb 2020 - 19:51

Linda, ja ik kan me voorstellen dat sommige anderen dat een leuk contrast vinden maar ik vind het dus vreemd :-)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 12 feb 2020 - 15:20

Tja .. vind ik moeilijk. Ik vind dat blokhakken ook erg chique kunnen staan, die van Letizia zijn prachtig en uiterst elegant ook, ik vind de stijl van Kate ook erg mooi ja ik ben wel gek op blokhakken maar inderdaad zoals iemand hieronder al schreef; het hangt er vanaf wat voor kleding er soms ( niet altijd) bij wordt gedragen. De gouden blokhakken van Máxima bijvoorbeeld met die strik voorop waar ze ook al een paar keer mee gestruikeld is, vind ik dus echt lelijk.
Gisteren liep Kate er fantastisch gekleed bij in een prachtige donkerblauwe mantel of manteaurobe met een paar stoere pumphakken laarzen erbij. Stond fantastisch, ja ik ben gek op haar kleding stijl.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 feb 2020 - 14:37

Ik vind blokhakken het leukst bij laarzen. Dan krijgen ze een net iets stoerdere uitstraling.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 12 feb 2020 - 15:55

Jaaaaa, die zijn prachtig ! Dit staat toch heel elegant ?

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 12 feb 2020 - 14:14

Ik heb niet zo veel met een blokhak, maar die van Letizia kunnen er mee door... maar die van Kate vind ik ronduit tuttig en doen ook niet veel voor haar vind ik. Zou ik werkelijk nooit, maar dan ook nooit dragen. Kan er niets anders van maken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 12 feb 2020 - 13:43

Helemaal leuk die blokhakken! Zeker de prachtige lila, met het geweldige pak dat Letizia draagt. Catherine maakt er haar signature look van en ik vind ze heel goed staan bij haar frêle verschijning.
Voor onze prinsessen vind ik het een leuke eigentijdse start om op hakken te gaan lopen. Pumps kunnen ze hun hele leven nog dragen.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 12 feb 2020 - 13:35

Ik denk dat je meer moet kijken waar je de schoenen bij draagt,
Bij wat sportievere kleding vind ik de blokhak super leuk,en vooral comfortabel.
Maar een mooie pump bij een cocktail jurkje is juist dan weer goede keuze .

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 feb 2020 - 12:59

Zelf ben ik een enorme fan van de blokhak, je loopt er heerlijk op en hij staat lekker stoer. De lakversie van Letizia vind ik dan ook geweldig, zeker in combinatie met het pak in dezelfde kleur.
De schoen van Kate vind ik grappig maar niet in combi met de geruite, lange rok. Wel perfect voor onder een baggy jeans wat mij betreft. Wat zag ze er gisteren trouwens erg British uit in de zwarte strak gesneden outfit met lange rok, echt uit een jaren dertig film. Het ensemble was toch veel leuker geweest met een strak kokerrokje net boven de knie?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 feb 2020 - 14:30

Ja had ook gekund. Deze militair-achtige stijl, ze heeft er ook een paar jassen van vind ik waanzinnig.
Deze hele lange lengte kan alleen als je een potloodfiguur hebt, anders een matrone, volgens mij.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 12 feb 2020 - 12:38

Ik ben zelf meer van de stijl van de schoenen van Kate. Mooie ruit, niet te hoge hak. Maar die schoenen van Letizia matchen supergoed bij het pak, staat heel mooi ook zo'n pak.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?