Avatar foto Door Josine Droogendijk

Koningin Rania draagt jurk van Nederlandse ontwerper

Of Máxima ons vanavond gaat verblijden met Dutch Design is nog even de vraag. Koningin Rania koos er vandaag in ieder geval wél voor. Jaja, tijdens het staatsbezoek van Jordanië aan Japan kwam er mode van Nederlandse bodem voorbij.

Misschien herken je de stijl van de ontwerper al wel. Máxima’s grijze japon is ook van zijn hand…

Juist ja: Benchellal. De Marokkaans-Nederlandse ontwerper is één van de grote modetalenten van ons land. De voorliefde voor het vak kreeg hij met de paplepel ingegoten. Zijn grootouders hadden een atelier aan huis in Lelystad. Na een studie aan het Mode Lyceum richtte hij in 2005 een eigen couturehuis op.

(c) PPE/ Van Beek

Welk ontwerp spreekt jou meer aan?

Mijn voorkeur gaat uit naar het ontwerp voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Goh ik zie nu dat dit van dezelfde ontwerper is. De outfit van Rania vind ik prachtig. Die van Maxima totaal niet.

Ik stem op geen van twee. Ik vind die kragen echt afschuwelijk. Het kan vernieuwend zijn, maar absoluut niet mooi. Èn zeker niet met zulke stijve stof.

Ook volledig mee eens

Volledig mee eens.

Beide ontwerpen zijn niet mijn smaak. Die enorme kragen, en te strakke, vreemd zittende rokken, nee.

Last edited 1 jaar geleden by Juffrouw Annie

Vandaag draagt ze een roze jurk, ook bijzonder en mooi zwart broekpak in Japan

Heb gekozen voor het ontwerp van Rania, maar eigenlijk vind ik beide niet echt mooi. Te theatraal, zeker die van Maxima, waar de omslag het hele beeld vult: het oogt zo zwaar alsof ze een deken om zich heen heeft gedrapeerd. Kunstig is het zeker en ook gedurfd om dit ontwerp te dragen. Die van Rania vind ik simpeler en oogt meer als een ‘jasjurk’ en daardoor toch charmant.

Ik vind het allebei heel mooi! De gedrapeerde sjaals/kragen die wat groter zijn en de rest is smal en eenvoudig, deze ontwerper verdient deze aandacht en klandizie.

Het ontwerp voor Maxima vind ik sierlijker door het accent te leggen op de prachtig gedrapeerde sjaal en daarnaast de eenvoud van de lange,rechte rok en gladde mouwen.
Zo stijlvol en chique!

Zijn ontwerpen zijn zó theatraal en vaak experimenteel (kijk even naar de nieuwe collectie) super gaaf op de catwalk, voor Iris Apfel en voor het commerciële circuit, maar niet voor Maxima of Rania. Dus nee niet meer doen, was leuk voor de liefhebber voor een keer, hij heeft even een ‘lift gehad’ maar laat het daar maar bij!

Heel leuk ontwerp!
Ga zo door ontwerper!

Wat een geweldig ontwerp. Goede keus van Rania!
Dit zou qua kleur ook heel goed bij Máxima staan. Ik hoop zo dat Máxima vaker bij deze ontwerper gaat shoppen…

Wat leuk! Internationale erkenning voor Benchellal. Mooie japon van Rania maar voor mij is de jurk van Maxima veel geslaagder, de kleur en het dramatische van het ontwerp vind ik prachtig!