Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 nov 0 reacties

Koningin Máxima in Pakistan – dag 3

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 25 tot en met woensdag 27 november Pakistan in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Zij bespreekt de voortgang van toegang tot financiële diensten om de economische positie van de inwoners van het land te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Pakistan op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het VN bezoek van februari 2016. Inmiddels heeft 21% van de volwassenen in Pakistan een bankrekening, in 2014 was dit 13% (Global Findex). Ondanks deze toename hebben nog altijd 99 miljoen Pakistani geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden. Dit beperkt hen in hun kansen op ontwikkeling. Het gaat met name om mensen in armoedesituaties, vrouwen, kleine bedrijven en mensen in afgelegen landbouwgebieden.

Koningin Máxima richt zich onder meer op het belang van financiële diensten voor vrouwen. Slechts 7% van hen heeft een bankrekening. Dataverzameling op basis van geslacht is nodig om inzicht te krijgen in hun specifieke behoeften wat betreft toegang en gebruik. Een andere manier om meer mensen te laten aansluiten is het digitaliseren van overheidsbetalingen zoals sociale uitkeringen. Daarnaast biedt ‘fintech’ grote mogelijkheden voor eenvoudig bankieren, bijvoorbeeld via een mobiele telefoon. Om dit veilig en efficiënt te kunnen doen is ook aanpassing van regelgeving nodig voor waarborging van onder meer privacy.

Koningin Máxima heeft in Islamabad gesprekken met onder meer internationale ontwikkelingspartners, vertegenwoordigers uit de fintech sector, gouverneur Reza Baqir van de State Bank of Pakistan, Abdul Hafeez Shaikh, adviseur financiën van de minister-president en Usman Mubin, voorzitter van de Nationale Database en Registratie Autoriteit (NADRA). Ook zijn er gesprekken voorzien met president Arif Alvi en minister-president Imran Khan.

Klik hier voor het modenieuws van 25 november. 
Klik hier voor het modenieuws van 26 november. 

Mode 27 november 
Vandaag staat er een veldbezoek op de planning en dat is ook wel terug te zien in de japon van de koningin. Hij oogt gekleed en kuis, maar door de kleurrijke en soepele stof oogt het geheel niet té gekleed. Mijns inziens dus een goede keuze. Leuk detail: de korsetriem van rood leer. 

Nieuw is de outfit niet. Tijdens de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in september 2019 dook hij ook op.

De ontwerper is bekend: Altuzarra. Ps. Ook hier weer een asymmetrische roklengte.

Onder haar jurk draagt de koningin rode laarzen: 


Foto: Marc van der Linden

Laarzen van Gianvito Rossi: 

Suède riem met studs van BA&SH te koop bij Bijenkorf voor 145 euro. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments