Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 25 tot en met woensdag 27 november Pakistan in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Zij bespreekt de voortgang van toegang tot financiële diensten om de economische positie van de inwoners van het land te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Pakistan op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het VN bezoek van februari 2016. Inmiddels heeft 21% van de volwassenen in Pakistan een bankrekening, in 2014 was dit 13% (Global Findex). Ondanks deze toename hebben nog altijd 99 miljoen Pakistani geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden. Dit beperkt hen in hun kansen op ontwikkeling. Het gaat met name om mensen in armoedesituaties, vrouwen, kleine bedrijven en mensen in afgelegen landbouwgebieden.

Koningin Máxima richt zich onder meer op het belang van financiële diensten voor vrouwen. Slechts 7% van hen heeft een bankrekening. Dataverzameling op basis van geslacht is nodig om inzicht te krijgen in hun specifieke behoeften wat betreft toegang en gebruik. Een andere manier om meer mensen te laten aansluiten is het digitaliseren van overheidsbetalingen zoals sociale uitkeringen. Daarnaast biedt ‘fintech’ grote mogelijkheden voor eenvoudig bankieren, bijvoorbeeld via een mobiele telefoon. Om dit veilig en efficiënt te kunnen doen is ook aanpassing van regelgeving nodig voor waarborging van onder meer privacy.

Koningin Máxima heeft in Islamabad gesprekken met onder meer internationale ontwikkelingspartners, vertegenwoordigers uit de fintech sector, gouverneur Reza Baqir van de State Bank of Pakistan, Abdul Hafeez Shaikh, adviseur financiën van de minister-president en Usman Mubin, voorzitter van de Nationale Database en Registratie Autoriteit (NADRA). Ook zijn er gesprekken voorzien met president Arif Alvi en minister-president Imran Khan.

Mode 25 november
Op de eerste dag van het bezoek aan Pakistan kregen we een nieuwe outfit te zien. Een midi-jurk van het Griekse label Zeus + Dione. De kans is aanwezig dat het dessin je bekend voorkomt, want een groene maxi-jurk van Máxima en een beige/witte maxi-jurk van Amalia zijn er ook mee versierd. 


Foto: Mike Rutten

Met een sjaal over haar schouder knipoogt de koningin naar de kledinggebruiken in Pakistan: 

Top 
Midi-jurken van een geprinte stof zijn hartstikke hip, dus Máxima's outfit sluit goed aan bij de mode van dit moment. Voor een koningin is het echter nog veel belangrijker dat haar kleding aansluit bij de gelegenheid of het gastland, en dat is dit keer ook keurig in orde. Chapeau! En wat dapper dat ze voor hooggehakte pumps heeft gekozen! Na een halve dag paraderen op dergelijke pumps heb ik de blaren wel op mijn tenen staan. 

Tip
Kleur is een taal, en de taal van Pakistan ken ik niet. Of dit een geschikte kleur is voor deze zakenreis, durf ik dan ook niet te zeggen. Als ik puur vanuit esthetisch oogpunt de outfit bekijk, zou ik deze kleur bruin niet adviseren. Op de foto komt het flets en vaal over, terwijl de roze versie van deze jurk juist kracht uitstraalt. Wellicht had een felgekleurde oorbel het plaatje wat kunnen oppeppen, maar daar heeft de koningin niet voor gekozen. Mijns inziens een gemiste kans. 

Máxima's handtas -groot genoeg voor een notitieboekje- komt van het Franse label Céline Paris. 


Foto: Mike Rutten

Pumps van Gianvito Rossi: 

PS. Vandaag heb ik de tweede nieuwsbrief bomvol modenieuws verstuurd. Ook aanmelden? Klik dan hier. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 22:07

Pffff, pfiew!
Ik ben weer bij :-)
Dagdag!

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 21:04

...op naar koningin Maxima in Pakistan!
Dag 1:

TOP:
-Prachtige outfit, mooi in balans met alles; kleuren, tonen, materialen, bedoeling vh bezoek!
-De ceintuur, samengebonden op de rug met kleurig goudkleurige matchende ketting
-De tas is WOW, zeker geschikt voor de situatie.
-De kleur, lijnen in het motief sluiten m.i. juist mooi aan bij Pakistan

TIP:
-Ik ben een beetje klaar met de reacties à la 'coupe ravage'. Weet U dat mogelijk de vochtigheid daarro erg hoog zou kunnen zijn? Permanentjes houden dat vol, een dergelijke luchtvochtigheid, het haar van onze koningin reageert op de omgeving en kan er dan dus ook "zo uitzien".... 'Get over it'!
-Mogelijk een bandeau in heur haar, voor de look!

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 19:57

Heerlijk, goedenavond, een weekje MKM-terugkijken!
Heb iedere dag wel effe gekeken maar nog niet gereageerd....
- Prinses Margriet in NY
- Pakistan
- Uitreiking vd Erasmusprijs
- Jubileumcongres CNV .....

Fijn weekend!
Hg, PK020

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 26 nov 2019 - 18:24

Best leuke outfit. Maar de sjaal zoals ze die hier over de linkerschouder draagt komt bij mij hier wat gemaakt, slordig over. Bij Kate in Pakistan paste alles mooi bij elkaar kleding, sjaal, alles.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 26 nov 2019 - 15:19

Mooie jurk, het bruin vind ik juist warm staan, deze jurk is eenvoudig maar leuk en tas is super enige minpuntje het ontplofte kapsel maar ze straalt wederom!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 26 nov 2019 - 14:52

Leuk, maar geen topper voor mij. Op foto oogt de kleur wat flets bij Máxima, maar kan natuurlijk ook vertekenen. Voor de gelegenheid goede keuze.
Tas is mooi (hebben!! grinnik), schoenen ook mooi, maar de combinatie van tas en schoenen vind ik niet mooi.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 26 nov 2019 - 10:16

Heerlijk jurkje, beetje retro. Kleding mooi aangepast aan het land, m.a.w. voldoende bedekte armen en benen.
De pumps vind ik een tikkie zakelijk bij deze japon, ik had iets gekozen met een sleehak. Loopt ook fijner ;-). Die tas: hebben!

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 26 nov 2019 - 09:07

Prima jurk voor het werkbezoek naar Pakistan, daar zijn ze best streng wat kleding voor dames-vrouwen betreft. Goed gekozen!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 26 nov 2019 - 02:07

De jurk vind ik niks voor Máxima doen. Maakt haar flets. De tas vind ik meer iets voor een oudere dame. Alleen de pumps vind ik wel mooi. Qua kleuren past het allemaal wel goed bij elkaar

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 25 nov 2019 - 22:43

Geschikte wat zakelijke outfit. Beetje onopvallende kleur.
Mooie schoenen en die tas die wil ik ook.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 25 nov 2019 - 20:43

Ik vind het een keurige outfit voor zo'n zakelijke reis. Op foto 3 komen de jurk en de tas zo mooi glanzend over. Pumps, ja niks voor mij, maar voor Maxima wederom keurig en zakelijk.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 25 nov 2019 - 20:34

Lekkere vintage look die absoluut een paar mooie cognac laarzen verdient. Ze heeft zo’n mooi paar (dat droeg ze een paar jaar geleden vaak met die aangerimpelde tweed rokken)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 25 nov 2019 - 20:30

Super chagrijnige jurk, én schoenen, én haren. Super Duper tas.
Máár als ik naar die close-up kijk van de stof en tas ziet de stof er wel mooi uit.

afbeelding van Claire

Claire

maandag 25 nov 2019 - 20:20

Victoria, Mary, Letizia, Kate, Maxima, ze dragen dit soort jurken allemaal. Ik hoop dat deze brave mode snel overwaait hoor, dit droegen we begin jaren ‘80! Toen was het al ouwelijk!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 25 nov 2019 - 20:07

Ik vind die jurk heel erg leuk. Misschien is ze een beetje pips van de reis?
Persoonlijk zou ik er laarzen onder dragen, de hakken vind ik wat misstaan. En ik heb altijd het idee dat die mannen uit dat soort landen zo naar je benen zouden staan kijken omdat ze dit soort kleding niet vaak zien bij vrouwen. Maar dat is misschien mijn idee en kan dat bij een koningin gewoon wel.
De tas vind ik afschuwelijk en heeft ze geloof ik bij mijn Oma uit de kast gejat. Het model stamt uit de oertijd.

afbeelding van Meike

Meike

maandag 25 nov 2019 - 19:02

Mooi plaatje. Ik kan verder niet zien of het in haar gezicht ook mooi staat! De tas vind ik erg leuk, die riem ook! De schoenen vind ik op de een of andere manier een beetje uit de toon vallen, weet niet precies waarom.. te netjes, te chique misschien.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 25 nov 2019 - 18:53

Ik de jurk niet zo mooi, ouwelijk en saaie kleuren. De tas vindt ik wel mooi. Jammer dat Maxima geen Pakistaanse kleding (een tuniek met lange broek) draagt zoals Catherine onlangs wel deed. Ik vraag me af waarom Maxima wel haar benen mag laten zien.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 25 nov 2019 - 23:14

Ja Catherine, nou noemt u ook iemand zeg, in mijn ogen is Kate qua kleding: perfectie! Oh oh wat zag die er top uit al die dagen in Pakistan, super! En ook ik vraag me inderdaad hetzelfde af wat betreft die benen.
Verder is het model aardig van Máxima haar jurk, maar doet de stof mij aan een gordijn denken. Niet mooi.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 26 nov 2019 - 06:54

Twee totaal verschillende persoonlijkheden, en twee heel verschillende reizen. Een royal tour versus een zakelijke trip. De documentaire 'pleitbezorger' heeft mijns inziens wel bewezen dat het bij koningin Máxima op missie echt niet draait om uiterlijkheden, maar de inhoud. Ze zal qua kleding dan ook altijd verliezen van een royal die als visitekaartje van zijn/haar eigen land Pakistan bezoekt.

Neemt niet weg dat deze jurk qua stijl wel past bij Pakistan, al kun je daarover van mening verschillen. Mijns inziens hoef je je als zakenvrouw niet te hullen in de plaatselijke dracht. Je bent Westers en dat mag je laten zien, net zoals de mensen uit Pakistan hier ook hun dracht mogen dragen. Rekening houden met elkaar helpt natuurlijk wel, en dat zie ik ook wel terug in Máxima's jurk. Lange mouwen, bedekte knie, etc. Net zoals koningin Elizabeth tijdens haar bezoeken aan het land. En als een royal wel weet hoe het moet en wat kan, dan is zij het wel.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 27 nov 2019 - 16:19

De Pakistaanse dracht is dus niet verplicht, (prinses Diana droeg deze kleding ook in Pakistan)
Nu is het mij duidelijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 26 nov 2019 - 23:39

Tuurlijk Josine, met je eens hoor wat jou verhaal betreft over haar werk en de inhoud hiervan. En uiteraard hoef je je als ‘zakenvrouw niet te hullen in de plaatselijke dracht. Eens. Ik was vergeten dat ze daar is in opdracht van haar baas en niet als koningin. Maar ik ben het niet met je eens voor wat betreft jouw laatste opmerking : “En als een royal wel weet hoe het moet en wat kan, dan is zij het wel”, nee hoor Josine ik kan me de koningin en haar badjas mét teenslippers nog goed herinneren bij een event, waar ze als Royal, koningin dus heen ging, en zo kan ik nog wel wat missers van haar opnoemen iets wat je bijvoorbeeld bij Kate of Letizia echt nooit zult zien, dus die laatste zin van jouw gaat wat Máxima betreft niet echt op.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 26 nov 2019 - 23:36

Volgens mij bedoelt Josine met die laatste zin koningin Elizabeth, dat zij 'als royal wel weet hoe het hoort en wat kan'. Zo lees ik het tenminste, maar ik kan het mis hebben hoor.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 26 nov 2019 - 23:44

Oh daar kun je wel eens gelijk hebben @gambetta. Ik heb een zeer lange dag gehad. ;) maar zo las ik het niet.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 27 nov 2019 - 18:56

Ik bedoelde inderdaad de Queen en zeker niet Máxima. Ik vind onze koningin juist zo grappig en leuk omdat ze deels gewoon haar eigen gang gaat.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 26 nov 2019 - 23:30

.

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 26 nov 2019 - 11:29

Ben het met je eens Josine, de jurk past bij de missie. Netjes en niet te opvallend. Je hoeft je voor een zakelijke missie inderdaad niet te hullen in de plaatselijke dracht.
Maar je hoeft je nou ook weer niet te vermommen als een oude dame. Dat zie ik hier een beetje: saaie kleuren, suf silhouet, oubollige tas.
Ik zou haar liever in een mooi en simpel pak zien. Haren lekker los, een paar knallende oorbellen erbij: dan ben je zakelijk, heb je een Westerse look, je benen en armen zijn keurig bedekt maar je bent toch helemaal Maxima.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 26 nov 2019 - 12:59

Ook helemaal eens dat dit jurkje qua (mouw)lengte helemaal prima is voor dit land. Helaas doet de kleur niets voor haar., heb al vaker gezegd dat beige/bruintinten niet haar kleur zijn. De tas daarentegen lijkt tuttig, maar is retro en dus helemaal hip. Ik hou er van.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 26 nov 2019 - 09:17

Hier ben ik het helemaal mee eens, zeker rekening houden met de gewoontes van het land , geen aanstoot gevende kleding dragen, maar daarom hoef je niet in de kleding van het land te verschijnen ..
Ik vind dat Maxima dat prima heeft gedaan .

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 26 nov 2019 - 09:04

vanaf het eerste tot het laatste woord helemaal met jou eens. Vooral dat je je niet in de plaatselijke dracht hoeft te hullen. Waarom zou je dat doen als je op een andere manier ook 'rekening met elkaar kunt houden'?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 25 nov 2019 - 23:14

Ja Catherine, nou noemt u ook iemand zeg, in mijn ogen is Kate qua kleding: perfectie! Oh oh wat zag die er top uit al die dagen in Pakistan, super! En ook ik vraag me inderdaad hetzelfde af wat betreft die benen.
Verder is het model aardig van Máxima haar jurk, maar doet de stof mij aan een gordijn denken. Niet mooi.

afbeelding van Celeste

Celeste

maandag 25 nov 2019 - 18:52

De kleur vind ik Maxima niet flatteren.
Het maakt haar bleek.
En de tas? Ja, ook mijn moeder had er 1.
Zo te zien prachtige kwaliteit, maar toch....een beetje tuttig.

afbeelding van Celeste

Celeste

maandag 25 nov 2019 - 18:53

Aanvulling.: Het model en design van de stof vind ik erg mooi.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 25 nov 2019 - 18:47

Geweldige jurk!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 25 nov 2019 - 18:49

Is de kleur van de jurk van het model net een andere kleur of komt het door de belichting of hoe het afgedrukt is? De kleur van die van Máxima vind ik wel mooi (alhoewel ik voor mezelf niet van bruin(ig) hou) maar die van het model een sombere viezige kleur.

Het model van de jurk vind ik lekker eenvoudig en ook geschikt voor een heleboel gelegenheden. Ik vind hem leuk.
Dat is voor mij zo’n model waar ik dan van zeg, als ik niet weet wat ik aanmoet dan trek ik die maar aan want dan is het altijd goed.
Altijd dus fijn zoiets in je kast te hebben hangen.

Carlaz had in een ander onderwerp al een filmpje geplaatst maar dat is nu een beetje ondergesneeuwd
https://tribune.com.pk/story/2106107/1-queen-maxima-netherlands-arrives-...

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

maandag 25 nov 2019 - 18:32

Wat een geweldige tas, een knipoog naar de jaren 60. Mijn moeder had vroeger zoiets.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 25 nov 2019 - 19:38

Wat een super leuke jurk is dit. Die zou ik ook wel willen hebben. Ik dacht dat het een Pakistaanse outfit was. Mooie kleur en mooie oorbellen en wat een geweldige tas. Top!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?