Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandag 25 tot en met woensdag 27 november Pakistan in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Zij bespreekt de voortgang van toegang tot financiële diensten om de economische positie van de inwoners van het land te verbeteren.

Koningin Máxima bezoekt Pakistan op uitnodiging van de regering. Het is een vervolg op het VN bezoek van februari 2016. Inmiddels heeft 21% van de volwassenen in Pakistan een bankrekening, in 2014 was dit 13% (Global Findex). Ondanks deze toename hebben nog altijd 99 miljoen Pakistani geen toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen, pensioenen of digitale betaalmethoden. Dit beperkt hen in hun kansen op ontwikkeling. Het gaat met name om mensen in armoedesituaties, vrouwen, kleine bedrijven en mensen in afgelegen landbouwgebieden.

Koningin Máxima richt zich onder meer op het belang van financiële diensten voor vrouwen. Slechts 7% van hen heeft een bankrekening. Dataverzameling op basis van geslacht is nodig om inzicht te krijgen in hun specifieke behoeften wat betreft toegang en gebruik. Een andere manier om meer mensen te laten aansluiten is het digitaliseren van overheidsbetalingen zoals sociale uitkeringen. Daarnaast biedt ‘fintech’ grote mogelijkheden voor eenvoudig bankieren, bijvoorbeeld via een mobiele telefoon. Om dit veilig en efficiënt te kunnen doen is ook aanpassing van regelgeving nodig voor waarborging van onder meer privacy.

Koningin Máxima heeft in Islamabad gesprekken met onder meer internationale ontwikkelingspartners, vertegenwoordigers uit de fintech sector, gouverneur Reza Baqir van de State Bank of Pakistan, Abdul Hafeez Shaikh, adviseur financiën van de minister-president en Usman Mubin, voorzitter van de Nationale Database en Registratie Autoriteit (NADRA). Ook zijn er gesprekken voorzien met president Arif Alvi en minister-president Imran Khan.

Mode 26 november 
Na gisteren een nieuwe midi-jurk te hebben gedragen, koos Máxima vanmorgen voor een deux-pièces van Oscar de La Renta, dat eerder in beeld kwam in Japan. 


Foto: Marc van der Linden

Outfit van Oscar de la Renta:

Met de outfit in Japan: 

Informatie over de accessoires volgt bij scherper beeld. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 21:11

Dag 2, Arghhh..... Nee!
Het 'nep-Chanel-pakje' uit Japan.
Maakt mij overigens niet uit hoor mensen, Chanel ja/nee maar dit staat onze koningin dus niet, vind ik ;-)

TOP:
- Kleuren, rafeltjes en "durf" > Totaal buiten haar comfort-zone , en dan bedoel ik top als zowel 'nooit meer aantrekken deze combi'

TIP:
- Dit zou een pakje kunnen zijn voor uw schoonmoeder....
- Rok staat U totaal niet flatteus
- Jasje TOP inclusief jeans en high heels of matchende suède laarzen > Uitdaging! ;-)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 27 nov 2019 - 08:52

Ik lees dat slechts 7 procent van de vrouwen in Pakistan toegang heeft tot het financiële systeem. Wat hebben wij het dan zoveel beter als Nederlandse vrouwen. Wat lijkt het me vreselijk om zo opgesloten te zijn, ondergeschikt aan de man. Ik ben heel blij dat de koningin zich voor dit onderwerp inzet.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 27 nov 2019 - 00:03

Ja, prachtig pakje. Heel mooi, maar wel jammer dat het ineens zo “vlak na elkaar” gedragen wordt. Wel heel goed passend bij de gelegenheid hoor, daar niet van. Ik vind alleen de oorbellen ehhh... écht níet, níet mooi! Dat filmje: je ziet haar lopen en hoort haar praten tegen een man die antwoord tussen ál die “meelopers” in. Wat zou mij dat toch gaan vervelen om constant maar in het middelpunt van de belangstelling te moeten staan altijd die groep mensen om je heen te hebben en altijd die eeuwige fotografen om je heen. Overal waar je gaat of staat zo’n groep meelopers of je nu in Manhatten op straat loopt, wacht voor een stoplicht of op een knollenbeld in India of Pakistan staat in de bloedhitte...pfff... ach ik hoef het gelukkig niet te doen en ik wijk af van waar het hier om gaat. Heel mooi pakje wat ze draagt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 27 nov 2019 - 08:51

Dit lijkt me het pittigste aspect van het koningin-zijn. Altijd aan moeten staan, op je hoede zijn, en alle meningen over je heen laten komen zonder te mogen reageren. Doe mij dan maar een rok van Zara ipv Valentino, en dan geniet ik van mijn privacy.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 27 nov 2019 - 09:07

Ik heb je artikel gelezen over Meghan Markle in Terdege, wat erg toch wat de roddelpers haar aandoet, maar goed dat je eerlijk beschrijft dat ze ook zelf soms dingen doen die negatieve reactie,s oplevert.
Complimenten Josine.!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 27 nov 2019 - 09:00

Zooooooo mee eens !!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 26 nov 2019 - 17:51

Wel keurig en zakelijk, maar veel te braaf, zelfs tuttig

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 26 nov 2019 - 17:22

Ik wist niet dat het Oscar de la Renta was, ik dacht Chanel en was nogal geschokt. Nu is het toch anders : ) Het is een heel leuk pakje en super geschikt voor deze gelegenheid.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 27 nov 2019 - 08:25

Josine, even een offtopic vraagje waar jij vast uitleg over kan geven.

Ik zie foto’s van de paus die een officieel bezoek brengt aan het Thaise koningshuis.
Voor zover ik weet is het Thaise koningshuis boeddhistisch.
De Thaise koningin is in het wit gekleed, dat is dan toch niet zoals het protocol voorschrijft?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 27 nov 2019 - 08:50

Hoi Merel,

Interessant vraagstuk. In principe bepaalt de gastheer/gastvrouw de dresscode. Aangezien het bezoek in Thailand plaatsvindt, is de koning de gastheer en niet de paus. Het Thaise hof komt ook niet op audiëntie, het is een kennismakingsbezoek. Toen de paus in 1985 Nederland aandeed en werd ontvangen op Huis ten Bosch, had koningin Beatrix ook gekozen voor haar eigen kleur: donkerblauw. En toen koningin Elizabeth in 2014 een staatsbezoek bracht áán Vaticaanstad, droeg zij zelf lila. Dus geen wit of zwart. Conclusie: de regel is niet in beton gegoten. In principe bepaalt de gastheer/gastvrouw.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 27 nov 2019 - 12:52

Oké, het is dus de gastheer/gastvrouw die óók in het geval van de Paus bepaalt.
Ik dacht echt dat het altijd of zwart of wit was, maar zo “zwart-wit” is het dus niet.
Zou Elisabeth bewust niet in het zwart zijn gegaan omdat zijzelf ook hoofd van een kerk is?
Bedankt voor je uitleg, weer wat geleerd.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 27 nov 2019 - 13:56

Wbt Elizabeth: In het boek The Other side of the Coin vertelt haar kamenier, Angela Kelly, meer over de kledinggebruiken rondom een bezoek aan de paus. Helaas staat er niks over 2014 in, dus ik weet niet waarom deze keuze gemaakt is.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 26 nov 2019 - 16:05

Prachtig pakje. Het staat Maxima heel goed. Met iets zwartste eronder (zoals op de foto) had ik nog mooier gevonden. Oorbellen en kapsel ook goed.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 26 nov 2019 - 17:57

29nov. dat is de voering van het jasje.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 26 nov 2019 - 15:27

Mooi pakje, helemaal goed. Staat haar fantastisch. Ik zou het zelf ook wel willen hebben. Maar helaas te duur.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 26 nov 2019 - 17:47

sorry dubbel

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 26 nov 2019 - 15:05

Prima outfit voor weer een zakelijke dag! Ik hou wel van die stof!

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 26 nov 2019 - 15:02

Heel mooi, ik zou dit pak zo willen hebben! Ze ziet er verzorgd en zakelijk uit, ik hou ervan! Geen minpunten! Haar pluspunten zijn heel simpel: haar persoonlijkheid!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 26 nov 2019 - 14:46

Prima outfit voor de gelegenheid. Zakelijk, maar door de franjes wel leuk eigentijds. Ik vind het Máxima ook prima staan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 26 nov 2019 - 14:27

Goed pak. Beetje serieus voor onze queen, maar met losse haren en torenhoge heels maakt t weer wat vlotter. En een rustige goedverstaanbare speech.

afbeelding van Anna68

Anna68

dinsdag 26 nov 2019 - 14:06

Mooi chique pakje. Geschikt voor de gelegenheid. Máxima stoeit nog al eens met de lengte van haar rokken/jurken. Ik vind ze vaak net iets te lang ( zoals bij dit pakje) of te kort.
Platte schoenen of lagere hak kan Máxima prima dragen, omdat ze zelf heel lang is.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 26 nov 2019 - 14:00

Netjes gekleed in rustige tinten,net zoals gister dat bruin,beige,grijs,gewoon zakelijk
en verzorgd

afbeelding van antje 52

antje 52

dinsdag 26 nov 2019 - 13:31

Prima pak, door de franje krijgt het iets frivools!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 26 nov 2019 - 12:57

Mooi pak. Klassiek maar toch eigentijds. Ik vind het voor deze gelegenheid echt een topper!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 26 nov 2019 - 12:56

Veels te tuttig voor Máxima, dus nee. Niet enthousiast vandaag.

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 26 nov 2019 - 11:41

Braaf pakje. Gelukkig heeft ze er nog een paar gekke oorbellen bij gezocht.
Zoals ik op het vorige blog al aangaf: waarom geen leuk pak? Haren los, een paar knallers van oorbellen erbij en je bent zakelijk, Westers, hebt je armen en benen bedekt en toch helemaal Maxima.
En je kunt onder zo'n pak ook nog lekkere platte schoenen aan. Super comfortabel. Ik begrijp namelijk echt niet dat al die geemancipeerde koninginnen en prinsessen vrijwel altijd op hoge hakken lopen. Waarom doen ze zichzelf dat aan? Ja, ja, ik weet het natuurlijk wel, je borsten komen op die manier meer naar voren en je achterkantje staat meer naar achteren. Dat is sexy, in de ogen van mannen dan. Sorry hoor, maar die tijd hebben we gehad. Toch?

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 26 nov 2019 - 12:37

Ik draag hakken van zo'n 7 á 8 cm.
Vind het héérlijk lopen en erg mooi staan. Ik draag vaak pakjes zoals Maxima nu aan heeft.
Geloof me, ik heb mijn hakken nog nóóit aangetrokken met mijn gedachten bij mijn B of B. Hahaha, hoe verzín je het.

afbeelding van Kitty

Kitty

dinsdag 26 nov 2019 - 12:31

Rare opmerking, die tijd hebben we gehad..

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 26 nov 2019 - 12:08

Denk je nou echt dat alle vrouwen hakken dragen om sexy over te komen op de mannen? Ik hoor daar totaal niet bij. Ik loop graag op hoge hakken, maar doe dit puur voor mezelf omdat ik dat mooi vind staan. Dat is alles.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 26 nov 2019 - 21:53

Leuk om te lezen. Heb dit al eerder hier gezegd. Ik vind die hoge hakken ook zo niet mooi en sjiek. Als je goed op let loopt M vaak voorovergebogen door die hakken en kijkend naar de grond.
Bovendien zijn ze funest voor je voeten en tenen. Maar goed dames die er op lopen zeggen van niet :)

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 26 nov 2019 - 22:59

Luisje, dat zullen die dames dan toch ooit wel gaan merken ;)
Op een gegeven moment zullen toch je tenen en voeten vervormd raken en ook rugklachten kunnen daaruit voortkomen.

Ik kende eens een meisje, ze was begin 20 en die liep áltijd op hoge hakken, maar, zo jong als ze was, ze kon al niet meer op platte schoenen of blote voeten lopen omdat de spieren, pezen, of weet ik veel wat daar allemaal zit aan de achterkant van de kuiten, al zo verkort waren dat ze niet meer genoeg konden rekken om platte schoenen te dragen.

Ik zou best weleens een hakje willen dragen, maar dan hooguit 6 centimeter ofzo, hoger vind ik ordi, helaas gaat dat niet want zodra ik die aantrek krijg ik álá minuut last van mijn stuitje, pijn in rug en nek en binnen een paar minuten hoofdpijn.
Kan je nagaan wat die stand van een hak met je lijf doet.

P.s.
nou ja zeg, vertel ik hier net over dat meisje wat ik gekend had die niet meer op platte schoenen kon lopen, ga ik dat artikel in het NRC lezen, staat daar hetzelfde.
Quote:
“ Er zijn vrouwen die beweren dat hoge hakken lekker zitten. Dat ze ze zelfs binnenshuis dragen, ook omdat de hakken hun kuitspieren zo hebben verkort, dat plat minder goed loopt – niet dat dat verder een probleem is, hahaha.”

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 26 nov 2019 - 13:23

Ik draag hakken omdat ik het zelf mooi en fijn vind, maar ik merk wel dat hakken nog steeds weleens gelinkt worden aan sex. Voor mij een reden om langere rokken te dragen als ik hakken draag of een wijdere pasvorm.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 26 nov 2019 - 13:05

Het gaat erom dat je met hoge hakken een betere verhouding van het lichaam krijgt. Door het rechterop lopen kom je ook een stuk zelfverzekerder over. Helaas kan ik door ziekte niet op hoge hakken lopen, 4 a 5 cm. is voor mij echt de limiet, en vaak krijg ik daarom de opmerking, Loop niet zo als een plumpudding ineen gezakt.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 26 nov 2019 - 11:36

Goed dat ze dit pakje weer zo snel herdraagt, prima voor deze gelegenheid, zakelijk en toch niet te streng.
Ze doet het de laatste tijd zo goed wat kledingstijl betreft, of ze heeft iemand anders die haar adviseerd, of er wordt gewoon beter over nagedacht .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 26 nov 2019 - 11:13

Uitstekend gemaakt pak, zoals laatst het Chanel-costuum. Laat een zakelijke indruk achter.. Tenslotte is zij daarvoor onderweg in Paksitan. Laarzen in Pakistan ? Onzin, veel te warm. Wellicht had een eenvoudige paardenstaart beter gestaan..

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 26 nov 2019 - 11:51

Iets minder bot mag wel hoor ;))
Het was maar een suggestie.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 27 nov 2019 - 17:41

Vandaag heeft ze laarsen aan Doro ;)

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 26 nov 2019 - 12:38

???? Wat bedoel je Doro?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 27 nov 2019 - 11:22

excuses Mevrouw. Het was niet mijn bedoeling iemand te brusqueren.
Heb slechts mijn mening over vrouwen met laarzen onder jurken of rokken
te kennen gegeven. Vind het enigszins militaristisch staan. Met een broek en
bij koud weer prima. Echter niet bij een Koningin in Oscar de la Renta op
officieel bezoek.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 26 nov 2019 - 14:02

Dat een vriendelijke suggestie om laarzen bij de outfit aan te trekken direct bestempeld wordt als onzin.

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 26 nov 2019 - 19:02

Dank je Doro.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 26 nov 2019 - 10:18

Keurig, maar ik blijf het niet echt iets vinden voor onze Koningin. En ik vind die schelpenoorbellen heel lelijk, ook bij dit op zich mooie mantelpak. Waarom de gouden creolen niet weer eens uit het sieradenkistje gehaald, en dan een lederen pump met plateauzool misschien? Staat net iets steviger bij dit wollen ensemble.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 26 nov 2019 - 09:47

Ik vind dit toch zo chique.
Zou jet jasjes ook wel eens op een broek willen zien.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 26 nov 2019 - 09:45

Wat lijkt het me toch ontzettend moeilijk om met hoge hakken met leren zolen over die gladde vloeren te lopen. Ondoenlijk eigenlijk. Hoe iemand dat voor elkaar krijgt zonder een slide te maken vind ik echt ongelooflijk. Als ik platte schoenen aan heb vind ik het al lastig en laat ik ze zsm verzolen.

O ja en dit pakje. Degelijk.
Veel van haar outfits van de laatste tijd zouden naar mijn idee enorm opknappen als ze er laarzen bij zou dragen. Ben je ook gelijk van de glimmende panty af.
En ook aardig hierbij zouden dikke zwarte panty’s kunnen staan met een hedendaagse stoere loafer op blokhakken.
Dit retro stijltje smeekt daarom

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 26 nov 2019 - 09:10

Goed gekleed voor het strenge Pakistan. Mooi degelijk pakje dat heel keurig afkleed. Máxima weet waar en wat ze aan moet trekken ....waar en in welk land dan ook. Super!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?