Een rok, twee tops
14-06-2023 Diner corps diplomatique. (c) PPE/Nieboer
Prinsjesdag 2016. Foto: Yvonne van Woudenberg
Diner Raad van State. Foto: Brunopress
05-2017 80e verjaardag Noors koningspaar. (c) PPE

Een rok, twee tops

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (109 stemmen, gemiddeld: 3,75 van de 5)

Voor Prinsjesdag 2016 neemt Máxima contact op met Claes Iversen. De Nederlandse ontwerper met Deense roots maakt voor de koningin een tweedelige combinatie, die bestaat uit een top van armure zijde (een stof met kleine, verspringende ribeffecten) en een goudkleurige rok van zijde satijn. Op de rok is met de hand nachtblauw guipure kant (een grove kantsoort met open achterkant en reliëf) aangebracht en kleine pailletten. Hierbij is gekozen voor een asymmetrisch verloop, geconcentreerd op de rechterzijde van de rok; de kant waar Máxima’s hoedenrand ook heenbuigt.

Acht maanden later wordt duidelijk waarom de Rijksvoorlichtingsdienst in het persbericht benadrukt dat het gaat om een tweedelige combinatie. Tijdens een verjaardagsfeest in Noorwegen verschijnt Máxima opnieuw met de goudkleurige rok van Iversen op de rode loper, maar ditmaal gecombineerd met een top van hetzelfde materiaal. Het resultaat is verbluffend, het verschil ook.

Outings:
1. Prinsjesdag 2016, met nachtblauwe blouse. 
2. Verjaardagsfeest Noors koningspaar, mei 2017 (met kanten top)
3. Diner Raad van State, 14 september 2022 (met nachtblauwe top)
4. Diner Corps Diplomatique, 14 juni 2023 (met kanten top)

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (109 stemmen, gemiddeld: 3,75 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
5 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind hem heel erg mooi. Beide combinaties staan haar goed maar zelf vind ik de bijpassende top waardoor het 1 geheel lijkt ronduit prachtig.
Wat betreft de kleurencombinaties, een hele goede keuze wat mij betreft.

Hier zie je het vakmanschap en de creativiteit goed terug. Want ga er maar eens aanstaan, twee uiterst geslaagde combinaties met dezelfde rok te creëren. Ik vind beide combinaties prachtig.

Geel met blauw voelt voor mij heel erg gedateerd. Volgens mij was het ergens in de tweede helft van de jaren ’90 een hippe kleurencombinatie. Het kant vind ik wat tuttig. Maar het model van de jurk vind ik prachtig, en staat Máxima geweldig. Dat je er twee heel verschillende outfits van kunt maken met de verschillende tops, vind ik knap.

Eens, de rok met de top is heel mooi.. Erg mooi gemaakt. Ik zou alleen bij dit ensemble geennzilverkleurige sieraden dragen. Goud staat mooier.

Ik ga voor de kanten top zoals op het verjaardagsfeest van Koning Harald in Noorwegen, vind dit een van haar mooiste combinaties, zeker ook zo met haar lange blonde lokken zo los golvend! Hier overigens nog een link naar je eigen artikel van Prinsjesdag 2016 https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen-prinsessenmode-mode-algemeen/prinsjesdag-2016-kleding-koningin-maxima