Avatar foto Door Josine Droogendijk
10 mei 0 reacties

Tweede feest tgv verjaardag Koning Harald en koningin Sonja.

Ook dag twee wordt weer afgesloten met een gala. 

Máxima: koningin Máxima kiest voor de tweede dag op rij voor Dutch Design én Prinsjesdagkleding. Haar japon van Claes Iversen zagen we eerder tijdens Prinsjesdag 2016, maar ditmaal koos de koningin voor een nieuwe top. 

Advertentie- 

– Einde advertentie-

Foto: Monarchypress.com

Máxima's tweedelige japon bestaat uit een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok en top. De rok en top zijn bewerkt met nachtblauw guipire kant en kleine pailletten in een asymmetrisch verloop. Ontwerper: Claes Iversen. 

De twee combinaties naast elkaar:

Edwin praat ons vanavond weer bij over de juwelen.

Edwin: "Konining Máxima draagt vanavond voor de eerste keer (!) de saffieren versie van het “vissengraat“collier. Deze versie is het laatst gezien bij Juliana en Margriet. Het collier is gemaakt van platina en bevat meer dan honderd individueel gezette diamanten in drie rijen. In de middelste rij zijn ditmaal saffieren geplaatst, deze kunnen gedemonteerd en uitgewisseld worden met parels en diamanten. Het collier was een huwelijksgeschenk van Koningin Emma voor haar dochter Wilhelmina in 1901." 

Edwin: "De unieke en enorme strikbroche (stomacher) die Maxima vanavond draagt in Oslo is tevens rond 1900 gemaakt voor Wilhelmina. De diamanten strikbroche bevat een grote rechthoekige Ceylon saffier, omcirkelt door diamanten. Waarschijnlijk een saffier uit de nalatenschap van Koningin Anna- Paulowna."

Edwin: "Máxima's oorhangers horen bij de Mellerio Robijnen parure, maar voor vanavond is de robijn gedemonteerd en vervangen door een saffier van de tiara die Wilhelmina voor haar huwelijk kreeg."

En van Máxima gaan we door naar Mabel. De prinses droeg een nieuwe avondjurk van Nikkie Plessen. Online is het kledingstuk momenteel te koop voor €229,95. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments