Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 20 feb 14 reacties

Het huwelijk van prinses Margarita en Tjalling is voorbij

Na bijna vijftien jaar is het huwelijk van prinses Margarita en Tjalling ten Cate voorbij. De twee gaan “in vriendschap” uit elkaar.

De gezamelijke verklaring luidt als volgt: “: Enige tijd geleden hebben wij gezamenlijk en in vriendschap besloten om uit elkaar te gaan. Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan. Tegelijkertijd zullen wij altijd samen een pad blijven bewandelen als vrienden en liefdevolle ouders van onze twee prachtige dochters. Wij vragen eenieder om ons gezin tijd en rust te gunnen om aan de nieuwe situatie te wennen.”

(c) Patrick v Katwijk
16-06-2012 (c) PPE/Nieboer PPE-Agency

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat jammer, zo’n mooi gezinnetje op de foto…Hoe goed je ook je best gaat doen na een scheiding, voor de kinderen is er toch geen gezamenlijk thuis meer.

Heel jammer, maar ik ken geen achtergronden.
Scheiden doet lijden, is het gezegde.
Mooie, zorgvuldig gekozen woorden in de gezamenlijke verklaring, waarvan ik voor de kinderen van harte hoop dat ze in daden omgezet worden.

Zo akelig die echtscheidingen. Als je uit elkaar gaat, ben je niet gelukkig. Dat gun ik een ieder van harte. Het verwonderd me niet echt.
Je ziet ze al heel lang niet meer samen.
Zij gaat haar eigen weg, met haar sieraden ontwerpen.
Nooit zag je hem erbij als ze haar nieuwe lijn introduceerde.
En de gezamenlijke tekst? Het zou mooi zijn. De praktijk is veelal weerbarstiger.

Dit nieuws verrast me, maar wie ben ik om er iets van te vinden? Fijn voor hun kinderen dat ze als ouders betrokken blijven en het op vriendschappelijke manier geregeld is.
Margarita gaat trouwens steeds meer op prinses Irene lijken.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Het is met name voor de kinderen altijd heel heftig. Sorry, maar ik ben geen fan van Margarita, het feit dat ze destijds haar familie en met name haar Tante Beatrix zo te kijk heeft gezet in de pers is ver beneden peil. Door de ruimhartigheid van Beatrix is ze uiteindelijk weer in de familie opgenomen.

Persoonlijk vind ik ook dat zij zich bijzonder slecht gedragen heeft t.o.v. haar familie. Maar inderdaad ze is heel ruimhartig weer in de familie opgenomen, niet alleen door Beatrix. Dit is voor buitenstaanders vaak onbegrijpelijk. Maar uit ervaring weet ik dat familiebanden heel sterk kunnen zijn en de blijdschap van een verzoening vaak groter is dan de wrok die men toch ook koestert. Ben eigenlijk wel benieuwd of dit ook voor het Engelse Koningshuis opgaat. We zullen het gaan meemaken.

Ja dat is nog gecompliceerder en stukken heftiger, toch denk ik dat óók Charles een groot vaderhart heeft en de rest van de familie wellicht ook de gelederen weer willen sluiten (al is het maar voor de continuïteit van de monarchie). Echter, Harry wordt denk ik buiten proportioneel beïnvloed door Meghan, zij voelt zich zó verongelijkt, ga daar maar eens aanstaan…

Inderdaad Harry wordt buiten proportioneel beïnvloed door Meghan, er wordt gezegd dat hij veranderd is sinds hij met haar omgaat (in negatieve zin). Hij is ook nog eens getraumatiseerd door het overlijden van zijn moeder. Of het ooit nog goed komt, na al die beschuldigingen … Aan de koninklijke familie zal het denk ik niet liggen, maar Meghan lijkt mij geen gemakkelijke vrouw.

Ja, en op zo’n domme manier. Een schroefje aanzien voor een camera of geluidsopname apparatuur? 🙈

Ja, samen met ‘huilie huilie’ Edwin, partners in crime…..🙊.

Jammer hoor! Vooral ook voor de kinderen. De gezamenlijke tekst geeft hoop dat de kinderen hier zo min mogelijk narigheid van ondervinden.

Heel jammer. Wat kunnen mensen toch de schijn ophouden hè. Maar goed, ze zijn een hele tijd samen geweest dus de koek zal wel op geweest zijn zoals men dan zegt.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Ik vind het ook jammer. Ik vond het zo fijn dat ze na die periode met Edwin weer gelukkig was en dat de familiebanden toen ook weer beter zijn geworden.

Jammer! Vond het een mooi paar samen.