Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 06 mei 41 reacties

Eerste staatsbezoek voor Frederik en Mary van start!

Eindelijk is het dan zover. Vandaag begint het allereerste staatsbezoek van koning Frederik en koningin Mary. De eer valt te beurt aan Zweden.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Van tevoren was er natuurlijk een enorme voorbereiding voor dit staatsbezoek. Ook prinses Estelle en prins Oscar bereiden zich voor, omdat hun peetouders op staatsbezoek komen. Koningin Mary is peetouder van prinses Estelle (Estelle is zelfs naar haar vernoemd) en koning Frederik is peetouder van prins Oscar. Daarom maakten ze zelf Deense vlaggetjes, waarmee ze vanochtend op het balkon stonden, om het kersverse Deense koningspaar welkom te heten.

Foto ©Sara Friberg, Kungahuset

Mode Mary

Koningin Mary droeg een (eerder gedragen) boucle A-lijn japon met een ingeweven ruitpatroon, een ontwerp van Mark Kencly. Haar donkerblauwe hoed, met aan enorme strik aan de achterkant, is een ontwerp van Jane Taylor.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode Silvia

Koningin Silvia draagt een eveneens eerder gedragen roze met gele geruite jurk met een bijpassende felroze mantel, die is afgewerkt met hetzelfde ruitje.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode Victoria

Kroonprinses Victoria draagt een oudroze midi japon met een oversized mantel in dezelfde kleur. Beide ontworpen door Christer Lindarw. Door de mantel valt de japon een beetje weg, en is niet goed te zien hoe deze er uit ziet. Victoria draagt een bloem in haar kapsel, die eveneens is ontworpen door Christer Lindarw.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode Estelle

Prinses Estelle draagt een lichtroze jurk met laagjes. Een ontwerp van By Malina.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Sofia

Prinses Sofia draagt een witte jasjurk/robe manteau van Veronica.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze zien er keurig uit allemaal.. de jurk en mantel van Victoria met donkerblauwe accessoires staat chique.

Mary, heel elegant. Silvia, fluor pakje, ik hou niet altijd van die felle kleuren, deze dus niet. Sofia is de serveerster. Victoria, mooi, maar niet met zwart en erg lange jurk en mantel. De oudere koninklijke dames dragen in het algemeen kortere rokken/jurken dan de jongere.

De bloem in Victoria’s haar is zoveel mooier als je een foto van haar achterkant ziet dan dat hier als voorbeeld getoond wordt.

Wat leuk dat de kleintjes erbij zijn! Maar ik word niet zo blij van de kledingkeuze van de dames. Hoop iets anders te zien gedurende de rest van het staatsbezoek.

Mary lijkt op slag haar jeugdige uitstraling te hebben verloren. Ze ziet er gestresst uit terwijl Zweden toch een easy bezoek moet zijn. Haar hoofddeksel lijkt uit een oud-koloniaal/middeleeuws tijdperk. Ik dacht dat zij een goede styliste had?

En Victoria is ook gelijk van stijl veranderd. Die jurk had centimeters korter gekund en die cape maakt haar ook ouder. De kleur is wel fantastisch

Sylvia, de 80-jarige maakt er nog t beste van. Mooie set en altijd goede uitstraling.

En die ukkies, zo leuk!

De jurk van Mary zou ik opleuken met (knal) roze, groene of zacht bruine accessoires, dus ook de schoenen en een pittige hoed of dop, in plaats dit hangoren exemplaar. Als ik een hoed opzet kijk ik direct in de spiegel, ze moet dit toch ook gezien hebben zou je zeggen. Het is allemaal zo nietszeggend en futloos, ook haar blik lijkt ver weg. Victoria ziet er leuk uit, ze heeft het in ieder geval naar haar zin, zo ook Silvia.. De jurk van Sofia zou in een andere kleur al een beter beeld geven. Ze lijkt inderdaad, zoals Maribrune zegt, net een verpleegster uit een boeket reeks, maar…..ze heeft wel een ‘knappe dokter aan de haak geslagen’😁.

Last edited 2 maanden geleden by Catherine

Koningin Silvia ziet er keurig verzorgd uit.
Prima outfit, alleen is de combi fuchsia/geel nou niet direct mijn smaak.
Mary heeft een mooie japon aan.
Wat zou de blauwe capemantel van Maxima hier goed op staan!
Deze omslagdoek geeft een rommelig effect.
Het hoedje….ik sluit mij aan bij team flaporen!😉
Victoria draagt een prachtige kleur roze, maar ik ben niet enthousiast van het ontwerp van haar kleding.
Net alsof de maat te groot is….
Sofia ziet er zo kinderlijk uit in dat te korte verpleegstersuniform!
En de kids: romantisch en schattig!

Silvia op zich netjes gedaan niet mijn smaak. Mary witte jurk mooi maar die rare cape vind ik tekort en daardoor staat het lelijk. Sofia leuk jurkje maar tekort. Victoria maar combi maar jas vind ik tekort waardoor combi raar overkomt.

Hm, ik geloof dat ik van al deze outfits het liefst die van de heren zie. De jurken zijn het wat mij betreft allemaal gewoon niet. En het hoedje van Mary vind ik er van voren gezien erg folkloristisch uit zien.

Jurk van Mary prima. Blauw/wit en zwart, het lijkt wel of ze niks anders meer aandurft. Victoria lijkt op de foto vormeloos maar het zou zomaar in t echt stukken leuker kunnen zijn. Dat van Sofia vind ik echt niet leuk staan. Sylvia, lekker eigen! Op naar vanavond!

Wat leuk het eerste staatsbezoek. De outfit van Mary is mooi klassiek, maar niet heel bijzonder. Maar wat is de outfit van Victori een topper. Mooie kleur en geweldige handschoenen De jurk van Estelle matcht er goed bij. Ik kijk uit naar de outfits en tiaras bij het staatsbanket!

Het mooiste vind ik nog de lange handschoenen van Victoria bij deze driekwart mouwen. Altijd elegant.
Maar verder, niet meer dan netjes.

Ik moest enorm lachen om de flaporen, dus dank voor de opmerking. Dit kan ik nooit meer ontzien. Hopelijk ligt de lat vanavond hoger. Ik heb het idee dat Mary even moet wennen aan haar nieuwe functie, in ieder geval qua mode. Ik voel een bepaalde kramp ofzo.

Ik lach ook dubbel en moest natuurlijk gelijk ook aan een cocker spaniel denken (mijn vroegere hondje): https://bazoeki.com/ras-gids/engelse-cocker-spaniel
Sprekend toch?😉😂🫣🤭

Tja, ben het wel eens met de andere comments. Het is allemaal een beetje net niet. Ik dacht dat Victoria wel een mooie combi aanhad, totdat ik ergens anders de jurk zonder jas zag. Nou, dat is ook heel erg net niet 😵‍💫 Zitten twee soort van gek gehaakte bloemen op de jurk zonder pasvorm… Hopelijk is het vanavond beter!

Sylvia : prachtig deze speelse reversible pied de poule combi !! Mooie kleuren !!
Mary, rustige outfit in eveneens geruite grof geweven stof stof .
Victoria, schitterend in deze roze jurk met jas. Mooi met haar donkere haardos
Sofia : doet me denken aan de verpleegster in de vroegere doktersromannetjes !! Neen dat is het absoluut niet …

😅 ‘Doktersroman meets Florence N’, niets ten nadele w.b. Florence natuurlijk, een geweldig dappere vrouw / verpleegkundige uit westerse geschiedenisverhalen 🩺

Nee hoor , geen “brieven uit egypte” maar wel “nacht zonder einde ” in deze jurk

📚 Ik heb even gegoogeld, de schrijfsels zijn mij onbekend. Ik moet glimlachen zonder uw referenties te begrijpen 😊

Mary: Saai, braaf en degelijk. En bij zo’n mooie wijde rok zou ik geen wijde cape dragen. Het silhouet wordt dan een beetje vormloos. Die hoed is leuk van achteren, aardig van de zijkant en vreselijk van voren.
Sofia: gedateerd en saai. Dit jurkje zou ik dan weer langs de couturier sturen om langer te laten maken.
Victoria: het is wel heel veel stof, maar zwierig en koninklijk. Dat zien we bij haar niet vaak. En oh, die lange leren handschoenen 🙂 Toch vind ik de verhoudingen niet kloppen: de rok te lang, de mouwen te kort. Wel gaaf om te zien dat ze voor dit staatsbezoek uit haar comfortzone stapt en voor zwierige elegantie gaat.
Silvia: Qua vorm is deze outfit een variant op wat ze meestal draagt. De kleurencombinatie komt wat vintage over, als de verschrikkingen van de jaren ’80.
Estelle: brrrr, wat een suf jurkje. Ook die doet me aan de jurkjes uit mijn eigen jeugd (eind jaren ’80) denken: zoete kleurtjes, strookjes, en zo’n soort slab.

Last edited 2 maanden geleden by zita

Bij New My Royals staan foto’s van dat jurkje gecombineerd met zwarte motorlaarzen (of iets dergelijks), dan is het ineens een stuk minder suf. 🤣

Mooi omschreven wat betreft Victoria Zita, ‘ze stapt uit haar comfortzone en voor zwierige elegantie gaat” 👍🏼

Och Zita, bespeur ik daar een kindertraumaatje: zoete jurkjes met strookjes😉😂
Ik snap het helemaal: dat je iets aan moest van je ouders, maar dat je dat zelf het meest afschuwelijke gedrocht vond wat er op de kleine kinder aarde was.
Gelukkig is Estelle al bijna een puber en zullen die jurkjes snel verdwijnen.
Ik hoop het voor jou, niets zo erg als zo’n gedrocht uit je jeugd steeds weer te moeten zien🫣

🇩🇰 Mary ➖ Hoog Florence Nightingale gehalte; braaf ~ braver ~ braafst 🥱
🇸🇪 Sofia ➖ Die lijkt echt de kluts kwijt, jammer meid, waar is je flow? 🌀
🇸🇪 Victoria ➖ Ietwat ouwelijk maar kleurencombi incluis accessoires = echt prachtig, rose & donkerblauw 👌🏼
🇸🇪 Silvia ➖ Ze doet het wederom, she rocks 🤩

Last edited 2 maanden geleden by PK020

Ooops, de 🌸 applicaties vind ik geen gezicht

Eerlijk gezegd ben ik wat teleurgesteld in de kledingkeuze van Mary. Ze ziet er weliswaar uit om door een ringetje te halen, maar kon er nou echt geen nieuwe jurk vanaf voor het allereerste staatsbezoek als koningin? De jurk is prachtig, maar dit is de zoveelste keer dat ze hem draagt. De hoed is van opzij mooi, maar van voren staat het op z’n zacht gezegd raar.
Silvia netjes, al is het niet mijn smaak.
Victoria ook netjes, maar ik vind de rok te lang en had crèmekleurige schoenen en accessoires mooier gevonden.
Sofia weer diezelfde look die ik haar niet vind staan.
De kinderen leuk gekleed en wat doen de Zweden dat toch goed om de kinderen er bij te betrekken.

Het is allemaal koninklijk, verzorgd, passend voor de gelegenheid, maar het heeft voor mij geen wow effect.
Victoria vind ik een beetje stijfjes, kan echt wel wat jonger en frisser, dit kan ze op oudere leeftijd ook nog dragen..
Mary keurig en braaf, misschien dat ze , nu ze koningin is , nog zoekt naar een passende stijl, dit is wel een heel veilige keuze. Maar ze is en blijft charmant met een lieve uitstraling.
Sylvia zoals we gewend zijn , felle kleurtjes in klassieke stijl, leuk met het dopje
Sofia weer in super jeugdige outfit, leuk dat de kinderen erbij betrokken worden, voor iedereen leuk om te zien

Ik vind de kleurencombinatie van Sylvia niet mooi. Voor de rest vind ik het allemaal mooi, maar nog niet spectaculair. Wellicht dat de jurk van Mary wel de wauw-factor heeft, maar die is niet goed te zien helaas. Wordt vervolgd

Anniek, op New my Royals staan veel foto’s, ook de Noren waren vandaag in actie, Letizia op sneakers etc….
(Heb de link verwijderd, want ik weet niet of dat ok is?)

Last edited 2 maanden geleden by Catherine

De kleding van Mary is niet goed zichtbaar door de donkerblauwe omslagdoek/cape. Het lijkt een mooie jurk, wel vind ik deze kleur erg bleek voor haar. Het hoedje toont alleen van opzij goed. Van voren lijkt het alsof ze oorwarmers op heeft.
Kleding van Silvia, ik twijfel. Aan de ene kant leuk met het ruitje en mooi dat dit is doorgevoerd in de voering van de jas. Aan de andere kant roept het bij mij associaties op met zuurstokken en kleine-meisjes-jurken. Dit effect wordt versterkt door het ronde hoedje. Een meisje van 12 zou deze kleding ook kunnen dragen.
De kleding van Victoria kan ik wel waarderen. Statig hoor! Maar toch zacht door de kleur en de strik in het haar.

Ik moet bij het hoofddeksel van Mary erg aan “Zeeuws Meisje” denken: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-VW3JyMYEVv_DNUpUsl65uI93NMkd3Lj9b2WcHT0t3g&s

😅

Ik had ook al direct folkloristische klederdracht-associaties! Nog een paar gouden spiegeltjes eraan en het is compleet. Zonder gekheid: het is een heel apart hoedje, om het netjes te zeggen.

Ha die is ook goed👍😂

Dit keer vind ik koningin Sylvia er bovenuit springen. Felle kleurtjes die sterk contrasteren, maar nu niet verpakt in een over de top galajapon met super wijde rok. Dit staat haar goed.
Minder vind ik koningin Mary, erg veilig allemaal, maar zeker niet verkeerd. Hoed keuze vind ik prima, met een wijde rok en omslagcape, dan wordt een grote hoed al gauw teveel.
Tegenvallen vind ik kroonprinses Victoria; zoet kleurtje, ouwelijk geheel. Als ze over (hoop dat het nog lang duurt) koningin wordt dan kan ze dit prima dragen, maar nu nog even niet a.u.b.
Prinses Sofia is weer gekleed in een kort jurkje. Wit staat haar wat flauwtjes en graag eens een wat volwassener look.
Estelle schattig in laagjesjurk en haar broertje zo lekker kèk in een pak met stropdas en mooi strak gekamde haartjes. Is natuurlijk niet wat een kind het liefste draagt, maar soms moet dat en dan staat dat altijd zo geinig.

Mary mooie jurk en omslagdoek. Maar misschien een capejas a la Máxima aanschaffen. Hoedje toont raar net of ze flaporen heeft🤔pillbox is dan pittiger.
Silvia mooi in een gewaagde kleur.
Victoria weer erg klassiek(tuttig)
Sofia leuk jurkje maar wel kort (schoolmeisje)

Hoi lente-Tine: die flaporen houden we erin😂👍
Jammer weer hè die schoolmeisjes look van Sofia🤷‍♀️

Sorry, kreeg beetje Minnie Mouse vibes.🙈 De oorwarmers van juffrouw Annie zijn ook wel leuk😅
Sofia kan zoveel beter voor haar leeftijd

Ik dacht ook aan mijn vroegere hondje een cocker spaniel https://bazoeki.com/ras-gids/engelse-cocker-spaniel
Sprekend toch 😉🤭😂

Mary is mooi. Jammer dat ze niet kiest voor een grote hoed.

Victoria vind ik niet mooi. De lengte en de zwarte accessoires… brrr

En Sofia neemt volgende keer best een jurkje tot over de knie. Staat veel mooier.

Can’t wait for tonight