Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 jul 26 reacties

Dit droeg Máxima in Slovenië

We stappen de komende weken een paar keer met Máxima in een tijdmachine. Dit keer neemt ze ons mee naar oktober 2007.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima brachten in die maand een officieel bezoek aan Slovenië. Bij de start droeg Máxima een jurkje met dierenprint, een matchende sjaal en een wit leren jasje. Ik kan me niet herinneren dat we laatstgenoemd kledingstuk ooit nog terug hebben gezien….?

02-10-2007 (c) PPE/Nieboer PPE Agency

Voor de wandeling die volgde, zocht de prinses een grijze ruitbroek en een dito omslagdoek uit. Haar loafers zijn gekocht bij Salvatore Ferragamo, de tas is van Chanel.

02-10-2007 (c) PPE/Nieboer PPE Agency

Die avond werd er in het zwart (of donkerblauw?) gedineerd. Op de foto’s ziet Máxima’s jurk er interessant uit. Helaas konden er die avond geen foto’s van het totaalplaatje gemaakt worden en sindsdien is de creatie ook niet meer gedragen. Zonde!

PPE/Nieboer

In 2007 waren ballonrokken nog helemaal bon ton. Op dag twee van het bezoek droeg Máxima een groene versie van Natan. Het limegroene jasje komt eveneens van het Belgische modehuis.

03-10-2007(c) PPE/Nieboer

Die avond bezocht het prinselijk paar een optreden van de Ashton Brothers. Máxima’s driedelige set komt van Natan en werd in die tijd veelvuldig gedragen.

03-10-2007 (c) PPE/Nieboer

Máxima sluit het driedaagse bezoek op 4 oktober af met een zachtgeel ensemble van Natan. De knopen en hoge taille verklappen op wiens stijl de set is geïnspireerd: Jackie Kennedy.

04-10-2007 (c) PPE/Nieboer

Zeg het maar: is het Máxima gelukt om tijdens de reis een mooi plaatje neer te zetten?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk om te zien. Jammer dat het zwarte avondjurken niet meer in beeld is.

Och wat een jonge snoetjes, zo leuk om weer terug te zien,
Jammer dat het zwarte avondjurkje niet meer in beeld is geweest, ben benieuwd hoe het er in het geheel uit zag.
De grijze set vond en vind ik nog steeds heel erg goed gekozen en kan nog steeds gedragen worden in deze tijd.
De rest is leuk, maar niet meer van deze tijd en ook niet meer voor haar leeftijd.
De krullende lokken bij de Ashton Brothers vind ik zo schattig staan, maar voor nu niet meer aan de orde; veel te zoet en schattig voor een vrouw van haar leeftijd.
Enig overzicht, voor toen heel geslaagd.
Laat maar komen alle overzichten die nog op de plank liggen.

Ik vind het bijna allemaal niks, vooral de gemaakte combinaties niet. Ik zie enkele kledingstukken, die anders gecombineerd nog best leuk zouden kunnen zijn: het jurkje en het witte jasje van dag 1; de grijze broek en top (voor de wandeling); het jasje van het concert van de Ashton Brothers. Het ziet er ook vaak wat kinderlijk uit, de verhoogde tailles, wijd uitlopende rokken en – inderdaad – de schoenen met bandjes! De roklengte die toen in de mode was, vind ik net niet bij haar figuur passen. Het moet of nog korter, of net iets langer.
Over het geheel genomen zien we een prinses die duidelijk nog meer bescheiden en zoekende was in haar kledingkeuze, ook niet zo vreemd als je ineens een publiek figuur wordt.
En die ballonrok… hemeltje… ik wil niemand beledigen maar ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand (wie dan ook) hiervan opknapt.
De schoenen zijn wat saai, hoewel wel beter voor de voeten. Bij schoenen met lage hak zou ik zelf denk ik op zoek gaan naar een origineel model en niet naar een pump-zonder-hak.

Oh jazeker Josine, ze zette een mooi plaatje neer. Al weer bijna 20 jaar geleden. En wat was WA nog jeugdig!

We kunnen niet de meetlat van vandaag er langs leggen. Ik had ook ballonrokken en dan een kort strak jasje er op, dat was t modebeeld. En vaak glimmende stoffen. Waar ik van genoten heb! Misschien hangt er nog 1 ergens achterin of opgevouwen op een plank.
Haar schoenen van destijds waren denk ik beter voor haar voeten, maar dit type is niet meer of nauwelijks meer te koop.

Ik denk dat alles (op de Chaneltas) al is opgeruimd bij Máxima. Zo niet, dan wil ik dat lime groene jasje nog wel (als enige 😀)

Last edited 10 maanden geleden by siobhan

Inderdaad erg gedateerd om te zien nu. De ballonrokken, etc. Ik ben wel benieuwd naar het zwarte cocktail-jurkje, dat zou ik wel eens in z’n geheel willen zien.

…ik ook, Royal Ellen, want het zwarte jurkje ziet er fantastisch uit !

Ben wel blij als we deze outfits niet meer terug gaan zien. Die broek met die onflatteuze snit, die ballonrokken nou nee.
Maar dat gele pakje was toen echt leuk. Wel bijzonder, ik vind als ik Jackie o zie in die outfits dat het tijdloos is en als ze nog zou leven zou ze die stijl moeiteloos altijd kunnen dragen. Maar bij Máxima vind ik het toch niet bij haar passen en dat komt wellicht omdat het we copy is van een stijl van iemand anders. De zijknot met hoed bijvoorbeeld vind ik echt iets wat Máxima in het leven heeft geroepen en over 100 jaar nog prachtig

Helemaal met je eens, zijknot en hoed , dat is echt helemaal Maxima.
Ik hoop ook echt dat ze regelmatig dit kapsel blijft dragen .
Ik vind het ook leuk dat ze ,net als Jackie O , iets heeft dat helemaal bij haar hoort.
Wat de kleding stijl van Jackie betreft, ik vind het wel bij Maxima staan, alleen lijkt het nu door de korte lengte wat minder mooi.
Maar de stijl, met wat hedendaagse aanpassingen, is volgens mij altijd goed .

Ik heb eerst de mooie foto’s van het Spaanse koningspaar gezien. Ik ben blij dat Maxima en haar dochters niet dat superslanke hebben van Letitia en Kate. Maxima ziet er prachtig uit, het is iedere keer weer genieten van haar keuzes.

Opvallend is dat Maxima toen veel soberder of eenvoudiger qua juwelen was. Dat is nu wel anders 🙂

Toen had ze de sleutel van de koninklijke kluis nog niet !!! en was er wrschl een stilzwijgende invloed van koningin beatrix . De hakken waren ook lager en het geheel rustiger. Zelfs de natan outfits zitten op het eerste zicht beter dan wat nu soms voorbij komt. Persoonlijk vind ik dat maxima er toen “koninklijker” uitzag .

Wat leuk om weer eens terug te kijken, al ben ik van deze kleding niet gecharmeerd, destijds trouwens evenmin. Veels te ouwelijk en saai. Ook de schoenen, met uitzondering van de grijze loafers, zijn niet mijn smaak. Enkel de zwarte top ljjkt zo op het oog mooi en ook haar kapsel vond ik daar zeer geslaagd. Ik kijk wel uit naar een vervolg van de serie, want Máxima heeft destijds zeker ook mooie outfits gedragen

Voor die tijd en haar leeftijd van toen heeft Maxima tijdens dit reisje mooie kleding gedragen.
De grijze combinatie zou ook nu volgens mij nog prima draagbaar zijn, evenals de zwarte gala top.
Het jasje, gedragen bij de Ashton Brothers vind ik heel mooi en zou ik nog wel eens in een andere combi terug willen zien.
De rest was toen mooi, maar heeft wat mij betreft zijn tijd gehad.
Overigens: een heel leuk idee om met Maxima in de tijdmachine terug te kijken!
Hoop dat er nog meer afleveringen volgen.

Met uitzondering van de grijze set vind ik de rest juist erg oubollig overkomen voor een zo jonge vrouw. De donkere avond outfit is alleen maar gissen. Op naar een volgende tijdreis 🕰️

Haar kapsel bij the ‘Ashton Brothers’ : gààf !!

Favorieten die op herhaling kunnen wat mij betreft: de avondjurk en het Jackie Kennedy geïnspireerde ensemble.

De zwarte jurk zit er interessant uit van de bovenkant, dus wel nieuwsgierig naar. Het limoenkleurige jasje mag nog eens voorbijkomen, de set van Natan zou ik wel eens hedendaags gestijld willen zien, zonder die vreselijk hoed. De rest mag in de bekende zak van Max.

Last edited 10 maanden geleden by Difan

De set met de grijze ruitbroek kan op herhaling wat mij betreft. De rest: mwah.

Wat leuk om eens een tijdje terug te kijken naar Maxima. De laatste outfit vind ik zelf nu nog draagbaar! Zo leuk die JK style. Leuk voor Alexia wellicht? Ook de zwarte top (of wat er ook verder onder zit) vind ik leuk, kan ook nu nog goed gedragen worden!

Leuk overzicht, voor deze tijd is de kleding tikje gedateerd. En waarom schoenen met bandjes….. Gruwel. Het grijze complet vind ik het meest geslaagd.

Kortgeleden kocht ik een hele mooie ballonrok in de kringloop, leuk nu te weten hoe oud die al kan zijn.
Het lichtgroene jasje vind ik bijzonder .

Hij kan nog veel ouder zijn want in de jaren 80 waren die ook een tijdje ‘in’.

Die groene schoentjes met bandje, heel erg brrrrrrr
Ik zie ouwelijke, veel te brave mode – ook voor die tijd – die niet matcht met een jonge Latina.

De grijze broek vind ik lelijk en staat haar ook niet. Verder mooie outfits, zeker voor die tijd, alhoewel sommige nog best draagbaar zijn.

Wat leuk om dit weer terug te zien. Helemaal hip voor toen. Ook ik heb toen heel wat ballon rokken aangeschaft, geïnspireerd door Máxima! Zou graag de zwarte outfit nog eens terug zien Ben benieuwd of het een jurkje is of misschien een mooie 5op die ze zo weer kan dragen op een wijd3 zwarte broek.

Wat leuk om kleding uit die periode te zien. Wat er toen in de mode was, de ballonrok, die heb ik ook nog gehad😉.En ook nog de kortere jurkjes en rokjes. Voor die tijd was het wel leuk, maar denk niet dat dit nog in de walk-in closet hangt. Het zwarte jurkje ziet er wel heel mooi uit.