Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 05 aug 43 reacties

Dit droeg koningin Mathilde in juli 2023

Het is weer tijd voor Mathildes modemaand. Wat droeg koningin Mathilde in de maand juli?

Begin juli zagen we koningin Mathilde bij het vakantiekamp ‘Kom op tegen kanker’. Ze droeg hier een vrolijke jurk met bladerenprint van Diane von Furstenberg.

Oorhangers komen van Sézane.

Wedges van Castañer.

Koningin Mathilde was op 7 juli aanwezig bij de kroningsprocessie in Tongeren. Ze ging hierbij gekleed in een jurk van Natan.

Koning Filip en koningin Mathilde brachten samen een bezoek aan het renovatiewerk aan het Paleis. Leuk om Mathilde in vrijetijdskleding te zien. Mathildes sneakers komen van Veja.

Foto ©Koninklijk Paleis

Regeringsjubileum

De maand juli was bijzonder voor het Belgische koningspaar. Ze herdachten dat Filip dit jaar al weer 10 jaar koning was. Dat werd o.a. gevierd met een aantal prachtige portretten. Mathilde draagt een witte jurk met schouderdetail van Natan.

Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger
Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger

Ook werden er galafoto’s vrijgegeven. Mathildes robe is ontworpen door Armani Prive en werd eerder gedragen in 2019. De paarse kleur van de japon past perfect bij het Grootlint van de Leopoldsorde

Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger
Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger
Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger
Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger
Foto ©Koninklijk Paleis, Michel Gronemberger

Nationale Feestdag

De beelden van de Belgische Nationale Feestdag en de viering van het 10-jarig jubileum hebben we natuurlijk al gezien in deze blog. Toch blikken we hier nog even terug op dit bijzondere moment. Tijdens het concert, voorafgaand aan de Nationale Feestdag, droeg koningin Mathilde deze felgele capejurk. Check haar sandaletten van Dior. Een plaatje toch?

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Na het concert gingen Filip en Mathilde door naar het Bal National. Mathilde deed een kledingwissel en koos daarbij voor een geel ensemble van de ontwerpster Esmeralda Ammoun.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij het Te Deum kiest koningin Mathilde voor een rode jurk van Natan met lange mouwen en een ronde halslijn. Haar hoed komt, niet heel verrassend, van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Later op de dag ging de koninklijke familie naar festiviteiten in het Warandepark. Koningin Mathilde droeg hier een groen gebloemde jurk van het label Bernadette Antwerp.

Tenslotte is de koninklijke familie aanwezig bij het Happy Belgium concert. Koningin Mathilde zien we in een zwarte pantalon met een witte top met franjes en 1 mouw, van Carolina Herrera.

screenshot video ©Wim DeHandschutter

Welke outfit springt er voor jou het meeste uit?

Het overzicht is helaas niet volledig, omdat we niet van alle activiteiten beeld kunnen laten zien. Gelukkig zijn er nog genoeg momenten en mooie foto’s die we wel kunnen laten zien.

Info met dank aan Garderobe Royale.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De witte en paarse jurken! Mathilde verstaat als je het mij vraagt, de kunst om op een bescheiden wijze te laten zien hoe het hoort. Geen overdaad aan sieraden, of opsmuk aan kleding. Kapsel altijd afgestemd op de kleding die ze draagt. Ik vind haar gewoon een lieve vrouw, en ook een echte koningin!

Wat mij nu in alle commentaren opvalt is dat ik niemand hoor over de rode schoenen met plastic inzetten, die altijd verguisd worden als Maxima ze draagt . Heel bijzonder 🙂

Bijzonder? ja en nee, ze zijn mij inderdaad bij Mathilde niet opgevallen, omdat deze koningin zich zo geweldig laat kleden, een mooie Koninklijke uitstraling heeft maar daarnaast; alles past geweldig, mooie lengtes, mooie japonnen, haren top, dat die hele schoenen mij niet meer opgevallen zijn. Dat doet zij dus heel goed 👌

Ja dat klopt, vind ik ook. Zo zie je hoe het kan verschillen met bijv Maxima. Bij haar zijn de outfits zonder accessoires vaak al genoeg aanwezig.

Jacqueline, je neemt me de woorden uit de mond, en …uit het hart ! Mathilde is inderdaad niets minder dan… koninklijk !!

Die schoenen vielen mij zeker op, maar omdat er al zo vaak negatief over gesproken is, vond ik het niet meer nodig .
Ze zijn en blijven lelijk.

Mooie kledij voor de jubileum maand !!
de paarse gala jurk is mi schitterend !!. Een couturejurk blijft een couturejurk en voor mij is haute couture een ware kunstvorm ! Een goed couturier heeft mi de voelsprieten met de omgeving en de werkelijkheid van iedere dag gekoppeld aan een eigen interpretatie en het vakmanschap om de ontwerpen te realiseren.
Dat de haute couturesector het moeilijk heeft om te overleven in een wereld waarin hun clienteel gezien de kostprijs kleiner en kleiner wordt lijkt mij onoverkomelijk. Dat er een wisselwerking al dan niet tegen betaling is tussen haute couturiers en de ontwerpers of createurs lijkt mij vanzelfsprekend. Voor een ontwerper of createur kan het originele idee mss ontbreken maar kan het vakmanschap wel aanwezig zijn. Ook dat is een prestatie.
Verder vind ik de witte jurk mooi precies omdat mathilde 10 jaar geleden ook in een witte jurk op het balkon verscheen !!! Van symboliek en vooral continuiteit gesproken .
21 juli moet een mooie dag zijn geweest voor het koningspaar waarop de koning zelf voor even aan de piano zat !! Heb het fragment ergens gezien en was erg onder de indruk !! Zo mooi doorleefd en gevoelig gespeeld.!!

Last edited 10 maanden geleden by maribrune

Bij elke gelegenheid zeer stijlvol en verzorgd. De kleding voor de portretten vind ik goed gekozen. Mathilde ziet er zo mooi en waardig uit in de galajapon met die schitterende tiara en wat zit haar haar daar bijzonder mooi. De witte japon geeft haar een warme en lieve uitstraling.

De paarse jurk van Armani is schitterend staat haar zeer goed. Ook vind ik de Natan jurk die ze inTongeren droeg mooi hoewel ik denk dat het een blouse met rok is. Het origineel ziet er wel uit als jurk. Jurk van Diane von Furstenber, hiervan vind ik het pofmouwtje niet mooi verder een mooie jurk. Wat absoluut niet mijn smaak is zijn de sandaletten van Dior.

Wat een prachtige uitgebalanceerde garderobe heeft Mathilde. En hoe mooi dat er (waarschijnlijk) een direct lijntje is met een top couturier (Armani Privé). Deze paarse japon is wederom een plaatje. Pure koninklijke klasse! Ik zou willen dat Maxima ook een topnaam in haar balboekje heeft staan. En dan doel ik niet op Taminiau. Sinds ik hier las dat hij ontwerpen van Saab koopt (de blauwe inhuldigingsjurk werd als voorbeeld genoemd) ben ik wat teleurgesteld in JT. Misschien onterecht? Zou fijn zijn als hier nog eens wat extra aandacht aan gegeven wordt. De Dior schoentjes zijn subliem: Mathilde is niet saai, zij is high fashion!

Koopt JT van Eli Saab?

Nou ja Doro, je bent me net voor want net als jij ben ik stomverbaasd!! Ik snap het ook niet en waarom komt dit nu pas aan het licht? Als het al zo is?! hè?!?! Hoezo dan?!?!

Jazeker, Ans heeft gelijk. Er is hier in reacties over uitgewisseld, als ik het me goed herinner ( misschien vergis ik me) heb ik ook een link gedeeld van Elie Saab inclusief het betreffende ontwerp in een andere kleur 👉🏼 de latere inhuldigingsjapon van Máxima…. Ik was flabbergasted

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent Petra maar het klopt wat Ans heeft gepost.
Niemand schrijft dat Josine of jij dit gedeeld hebben en google levert mij nu ook niets op, maar wat zegt dat?
Naar betrouwbaarheid kun je alleen maar gissen maar er zijn links gedeeld via deze blog/website.

Klopt, ik heb gereageerd op de post van iemand en ik meen modellen/foto’s gevonden te hebben op een catwalk van een collectie van Elie Saab en dacht dat ik deze als reactie gedeeld had, ik weet het net niet 100% zeker maar…. Een andere lezer postte info over het feit dat JT ontwerpen koopt of althans het basisontwerp van de inhuldigingsjapon, daar keek niet alleen ik van op, mijn reactie is misschien inclusief link ook nog te vinden?

🔍 Djw voor je speurwerk Petra maar ik heb dit gegeven veel langer geleden gelezen op deze blog/website.

Afijn Máxima’s waanzinnig mooie inhuldigingsjapon is en blijft iconisch en verdient af en toe een plek in een bijzondere expositie en wordt hopelijk niet meer gedragen.

Er is idd geen bewijs voor en nee de japonnen zijn ook niet exact hetzelfde, dat beweert niemand hier toch Petra?
Ik vond het toen een opmerkelijk bericht inclusief opmerkelijke overeenkomsten tussen beide japonnen en begrijp de verwarring van Ans, dat had ik ook.
Niemand wil JT in een kwaad daglicht stellen maar ook niemand van ons weet hoe het er achter de schermen in ontwerpersland echt aan toe gaat.

Precies dat PK020. Ik vond ook bewegend beeld: https://www.orientpalms.com/elie-saab-3420

Top Ans, djw inclusief lange mouwen…

Geshowd in januari 2013. Een maand later kreeg JT de opdracht voor de inhuldigingsjurk.

Dat bedoel ik, interessant.. .. 🔍

Klopt inderdaad. Het was een zeer opvallende reactie destijds, alleen daarom al wat speurwerk waard. Misschien is het ook allemaal toeval, onzin, kwaadsprekerij of een combinatie van deze, ik weet het niet. Maar waarom zou deze dame in de reacties zo iets te berde brengen? En inderdaad overeenkomsten tussen het werk van JT en Saab zijn best opvallend. Maar dat gebeurt natuurlijk wel vaker in de mode. Het was voor zover ik weet vroeger (1950’s gok ik) vrij standaard dat haute couture ontwerpen werden doorverkocht.

👉🏼 Jouw laatste zin Ans is wat mij betreft te verifiëren door @petra ofwel dit gebeurde m.i. zeer zeker, klopt dit @petra?
👉🏼 Als hulplijn” zet ik ( zeker niet afgesproken en met alle respect) Maribrune in. Ik ben het niet altijd met u eens Maribrune maar uw idee en mening waardeer ik zeer zeker! .
👉🏼@maribrune, wat is uw idee? Mocht u niet willen reageren ook prima natuurlijk.

🔍 Maar zeker ook wat is jouw deskundige idee en oordeel hierover @petra?

🤔💭 Er zijn m.i. erg veel (technische) overeenkomsten inclusief smal riempje + de zeer opvallende ( en gewaardeerde! ) cape, over de overeenkomstige technieken heb ik het nog niet eens.
🤓 See for yourself , bekijk en vergelijk zelf eens lezers van dit en/of deze blog!

👉🏼 Met kwaadsprekerij word ik liever niet verbonden en zou dit ook als zeer onterecht en zeer kwetsend ervaren als mij dit ten deel zou vallen.
Ik reageer ( en ik vermoed Ans ook maar dat weet ik niet zeker ) in deze op een zeer interessante en opvallende reactie van lange tijd geleden ….

Toeval? ( bestaat m.i. niet in deze ook copycat ontwerperswereld).

Benieuwd naar alle reacties, met en in respect graag 🙏🏽

Eens met jouw analyse PK020. En ik had dit zelf niet kunnen bedenken, maar ‘borduur’ door op die oude reactie destijds van Chanel47. Die is me altijd bijgebleven namelijk. Ik was toen en nu nog steeds verbijsterd door de gelijkenis. Hoop dat ze meeleest, want ik zou erg graag willen weten wie of wat haar bron is.

Last edited 10 maanden geleden by PK020

Echt een waardige koningin met koninklijke uitstraling, zelfs met de mooie sneakers!

Wat een leuk blog weer en wat heeft ze veel moois gedragen. De toppers: de witte jurk, de gouden sandalen en de Natan jurk van het bezoek in Tongeren. Ik moet zeggen dat ik het felgele gewaad niet zo geweldig vind, broekpak dan alweer een stuk beter.

Wat een mooie beelden!
Wat mij opvalt bij de gala foto is dat Mathilde links staat, zo wordt zij (optisch) de belangrijkste persoon op de foto.
Weet iemand of daar regels voor zijn?

Hallo, ik ben het boek “XVI, de zinderende 16′ eeuw” van Francis Weyns aan het lezen en op pagina 372 komt dit ter sprake : “op een portret van het huwelijk van (Bloody) Mary met Filips (II van Spanje) werd Filips aan de linkerkant afgebeeld. Een plaats die traditionneel voor de echtgenote van de koning was gereserveerd. … De traditie om de koning (…) rechts af te beelden zou trouwens altijd aangehouden worden, met uitzondering van het Belgische koningshuis dat de eeuwenoude traditie doorbrak en voor het eerst koningin Mathilde links van koning Filip in zittende houding liet poseren, waardoor ze op de heraldisch rechtse ereplaats kwam te staan.”

Nou wat is dat nou toevallig! Leuk deze informatie

Prachtige echte koningin…
De witte jurk van Natan is beeldschoon Mi en de paarse galajurk van Armani staat haar heel erg mooi.

Mathilde ziet er altijd zeer verzorgd uit en ook nu: douze points! Ik vind de sandaletten van Dior heel mooi, zeker voor een feestje. De cape van Caroline Herrera vind ik als enige wat minder staan, maar leuk dat ze iets heel anders draagt.

Dikke complimenten voor Mathilde , want wat ziet ze er altijd verzorgt uit. Vind van de bovenstaande blog eigenlijk alles mooi. Leuk de vrijetijdskleding bij het bezoek aan de renovatie van het paleis, zelfs die outfit is stijlvol, maar hoe leuk, met sneakers. De paarse avondjapon springt eruit, wat een beauty. Maar de dagjurken vind ik ook heel mooi.

Op elke foto, s ziet Mathilde er zeer verzorgd uit, alles klopt weer .
De avondjurk staat met stip ver bovenaan, wat is het een prachtige jurk,
De gele jurk vind ik een leuk model, al vind ik deze knalgele kleur wel erg fel, complimenten voor deze schoentjes erbij, knap dat ze er op lopen kan..

De kleding die we hier zien, dat is helemaal Mathilde, ik hou van haar stijl .

Ook voor mij geen twijfel mogelijk: de prachtige paarse galajapon is dé klapper van de maand!
Op deze foto’s staat een koningspaar in volle glorie.
Mathilde’s roze/groene en groen/witte jurken staan haar keurig netjes en geven haar een charmant voorkomen.
Ook de outfit voor de kroningsprocessie vind ik heel mooi en stijlvol.
De witte japon oogt mij té wit.
Een fijne toevoeging van een accentkleur zou ik mooier vinden, óf dezelfde japon uitgevoerd in een andere zachte kleur (bv roomwit, champagne, zachtroze, lavendel).
In een vorige blog reageerde ik al geel niet zo’n mooie kleur te vinden voor Mathilde, maar het model van de capejurk is heel chique!
En wat een fraai kapsel komt er onder de rode hoed met leuk strikje aan de achterkant uit.
Een maand met veel mooie modemomenten van Mathilde.

Mathilde heeft een stijl waarvan ik veel dingen ook zou dragen, dus persoonlijk vind ik haar stijl erg mooi. De paarse galajapon springt er voor mij bovenuit, wat een prachtige foto’s.

Wat een chique en stijlvolle Koningin – bijzonder charmant ook ! Vooral die rijke paarse jurk op haar staatsiefoto’s (staand en zittend) vind ik fantastisch !