Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 11 jul 0 reacties

Diana's Mode: een rood/paarse avondjurk

Als klein meisje keek ik al naar koninklijke mode, en vooral het uiterlijk van prinses Diana trok daarbij mijn aandacht. Haar jurken, haar hoeden, haar juwelen: zo zag een echte sprookjesprinses er in mijn beleving uit. De komende tijd blik ik daarom terug op Diana's iconische looks. Met vandaag: een rood/paarse avondjurk. 

Als er gesproken wordt over Máxima's mode, gaat het vaak over haar inhuldigingsjurk, de leren jurk of het postzakjasje. Om heel verschillende redenen staan ze op ons netvlies gebrand. Bij prinses Diana was er eveneens sprake van iconische looks. Haar volumineuze trouwjurk, stoere smokings en Dynasty-avondjurken zijn niet voor niets museumstukken geworden. En de paars/rode avondjurk die ze in Thailand droeg, zou ik ook graag eens met eigen ogen bewonderen. De vele meters stof, de ingenieuze belijning, de perfecte pasvorm, de bloemen in haar blonde lokken en de blauwe eyeliner: alle aspecten van de look versterkten elkaar. 

Natuurlijk speelde de kleurencombinatie ook een rol bij het vergaren van bekendheid, want rood en paars zien we slechts zelden samen. Diana kon de ongebruikelijke keuze blijkbaar wel waarderen, want in de jaren die volgden droeg ze vaker een rood/paarse look, zoals hierin India:

Toen Meghan Markle een rood/paarse outfit droeg, werd de vergelijking dan ook gelijk gemaakt. 

En ook Máxima heeft een rood-paarse look in haar kast hangen. 

Ook al zo mooi: 

Rood met een vleugje aubergine:

Natuurlijk ben ik heel benieuwd welke outfit jij graag terugziet in deze categorie en waarom. Laat je me het weten in een reactie? Wie weet kan ik er een blog aan wijden! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments