Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 mei 0 reacties

De spraakmakende outfits van Máxima – deel 4

In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 
Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.
Outfit 21 tot en met 30 kun je hier vinden. 

Outfit 31: jurk van ikatzijde 
In 2017 krijgt een kleermaakster uit Wassenaar van een onbekende dame een bijzondere opdracht. Van een lap ikat-zijde moet zij twee identieke jurken maken. Tot haar grote verbazing wordt één van de exemplaren gedragen door Máxima bij de première van Ode aan de Meester.  

Outfit 32: capejurk Taminiau
In kinderboeken worden capes vaak geassocieerd met snelheid, moed en kracht. Met deze heerlijke wapperjurk van Jan Taminiau, gedragen tijdens het staatsbezoek aan Portugal (2017), voegt Máxima hier nog een associatie aan toe: glamour.

Outfit 33: klederdracht
Met Staphorster klederdracht hebben we de koningin nog niet gezien, maar met het nationale kostuum van Oekraïne wél. Tijdens een bezoek aan Eustatius (2017) draagt ze er zelfs gerafelde jeans-slippers onder.

Outfit 34: de narcis
De narcis. Zo werd deze gele volantjurk van Claes Iversen ook wel genoemd. Met de nadruk op wérd, want voor Prinsjesdag 2020 liet Máxima het kledingstuk onderdompelen in een okergeel verfbad. Hoogste tijd voor een nieuwe koosnaam!   

Outfit 35: Red ribbon 
Voor het Red Ribbon Concert in mei 2018 haalt de koningin een wel heel toepasselijke outfit tevoorschijn: een Valentinorode jumpsuit met strikkraag.

Outfit 36: klokmouwen XXL
Hoe je met deze jurk van Natan een maaltijd naar binnen werkt zónder te knoeien, is een groot raadsel. Toch krijgt Máxima het voor elkaar als zij in augustus 2018 na de uitreiking van de Militaire Willemsorde een lunch krijgt voorgeschoteld. Chapeau!

Outfit 37: kleurexplosie
Veren, leer en wol, en dat uitgevoerd in een heerlijke clash van knalkleuren. Máxima kan echt alles hebben! Bij de prijsuitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs combineert ze het ontwerp van Claes Iversen met een keurige knot en felrode pumps.

Outfit 38: podium voor diamant
Maar liefst zeventig jaar lang blijft de beroemde Stuart-diamant buiten beeld. Máxima en Jan Taminiau willen -nee, moeten- daarom met een bijzondere jurk op de proppen komen als de steen eindelijk weer eens mag shinen tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk (2018). Het resultaat? Een jurk met kleurverloop, borduurwerk en een subtiele cape. 

Outfit 39: culotte
Rond 2019 zijn culottes, wijde kuitbroeken, helemaal bon ton. Máxima doet aan de trend mee, en wordt bij een bijeenkomst van nlgroeit zelfs gespot in een leren exemplaar.

Outfit 40: spektakelstuk
Bij de paardenraces van Royal Ascot draait het om zien en gezien worden. Zeker dat laatste gaat Máxima goed af, want op haar hoofd draagt ze een enorme verenhoed van Berry Rutjes. Haar keurige japon van Natan  sluit keurig aan bij de strenge kledingvoorschriften van de Royal Box

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 
Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.
Outfit 21 tot en met 30 kun je hier vinden. 

Klik hier om te stemmen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments