Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 mei 31 reacties

Daar issie weer: Máxima draagt 9 jaar oude jurk vandaag

Gisteren droeg ze een Valentino van 11 jaar oud, vandaag een jurk van Tory Burch uit 2014. Zou Máxima kastopruiming gehouden hebben?

De koningin bracht vanmorgen een bezoek aan de mbo-opleiding van Aventus in Apeldoorn. Het bezoek stond in het teken van drie schuldhulpmethoden: ‘Hoe word je rijk?’, Over Rood en Plinkr.Hub. De methoden richten zich op respectievelijk financiële educatie, advies aan ondernemers en hulp aan mensen onder bewindvoering en worden in samenwerking met SchuldenlabNL opgeschaald door heel Nederland.

Koningin Máxima kreeg eerst een korte toelichting op de inhoud van de drie schuldhulpmethoden en de doelgroepen. Aansluitend woonde zij een deel van de les ‘Hoe word je rijk?’ bij. Dit interactieve lesprogramma van Money Start is gemaakt voor leerlingen tussen de 14 en 18 jaar in het mbo om financiële vaardigheden te bevorderen en schulden te voorkomen. De docenten van Money Start zijn schuldhulpverleners, budgetcoaches en maatschappelijk werkers.

PPE/Schoemaker

Daarnaast vertellen jonge ervaringsdeskundigen (peer educators) hoe zij in de schulden zijn geraakt en hoe zij samen met Money Start werken aan een effectieve oplossing, te beginnen bij het vragen om hulp. Uit de Schuldenmonitor 2020 van het Bureau Kredietregistratie blijkt dat het aantal jongeren met schulden de afgelopen vijf jaar is verdubbeld. Een van de redenen is dat jongeren niet goed zijn voorbereid op het feit dat zij vanaf 18 jaar zelf verantwoordelijk zijn voor hun financiën. Koningin Máxima sprak met leerlingen en docenten over hun ervaringen met het lesprogramma.

Code rood

Na de les sprak nam Koningin Máxima deel aan twee gesprekken over Over Rood en Plinkr.Hub. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie door én voor ondernemers die ondersteuning biedt bij schulden, helpt bij het wegwerken van administratieve achterstanden bij bedrijfsbeëindiging en ondernemers begeleidt bij een (door)start van een bedrijf. Over Rood werkt samen met 106 gemeenten. Dit is een groei van 37% ten opzichte van vorig jaar. Plinkr.Hub helpt gemeenten en financieel bewindvoerders om gezamenlijk de uitstroom van mensen uit het beschermingsbewind te verbeteren. De methode biedt een digitaal traject voor mensen onder bewindvoering om hun financiële vaardigheden en zelfvertrouwen te bevorderen zodat zij uiteindelijk weer zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen. De Plinkr.Hub wordt in 20 gemeenten ingezet.

PPE/Schoemaker

Mode

Ik schreef het al in de inleiding: net als gisteren droeg Máxima vandaag ook weer een ‘oude’ jurk. Het oranje-roze ontwerp van Tory Burch debuteerde in 2014 bij een bezoek aan de scouting. Vandaag werd het kledingstuk gecombineerd met rode creolen en dito pumps.

PPE/Schoemaker

Een ontwerp van Tory Burch:

Met de outfit in april 2014:

In september 2014:

PPE/Pool

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze jurk mag ze vaker dragen. Leuk model, mooie kleuren. De mooie rode schoenen, staan er prima bij

Ja deze “oude” jurk staat haar veel beter dan die van 23 mei. Leuke kleur, mooie accessoires.

Het is niet iedereen gegeven om rond je 5oste nog in jurkjes te passen van 9 jaar geleden. Ik vind dat echt geweldig, hoe zij modieuze items van destijds opnieuw draagt en daarmee laat zien dat mode ook heel goed tijdloos kan zijn. Dit is een heel leuk jurkje, ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat ikzelf erin zou rondlopen , omdat het zo ‘gewoon’ oogt, zo draagbaar door veel mensen.

Leuk hoor! Met hoge hakken vind ik ‘m net iets leuker. Maar ik zou er niet aan moeten denken dat soort schoenen te dragen, dus snap dat ze soms voor comfort kiest.

Prachtige jurk, mooie kleur rood. Goed gestyled met de rode schoenen en tas. Alleen jammer van dat loshangende piekhaar.

Deze look Máxima prima. Jurk zit goed kleur staat haar goed. Ook al is deze jurk negen jaar oud hij kan nog makkelijk

Leuk jurkje! Deze mag blijven.

Uitgesproken kleuren staan haar het mooist als latina, en staan haar bovendien het meest koninklijk.

Stralende foto wat ziet ze er super uit! Zo jong!
Jurkje staat enig!
Zoveel beter dan de voorgaande keren. Wel vreemd hè dat de jurk van gisteren echt te klein is geworden en deze perfect is

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Erg leuk! Staat erg leuk, niet zo lang meer in de kast laten hangen😉

Heerlijk.
Zoompje beetje uitgelegd?

De mode van vandaag is niet makkelijk. Of heel korte jurkjes of de midi-lengte. (Of broekpak.)
Statement van Maxima om er tussenin te gaan zitten vandaag met een oudje.

Kijk dat is een stuk leuker dan gistermorgen.
Leuke, nog steeds relevante jurk, mooie stof, goede bijpassende accessoires en een stralende majesteit op de foto. Daar word je toch helemaal blij van.

Een heel mooi oudje, zou hem nog wel eens willen zien.

Nog helemaal up-to-date met mooie accessoires. Perfecte lengte. Maakt ook slank.

De voorjaarsschoonmaak is weer achter de rug en de koninklijke kledingkast grondig uitgekamd…!
En zie daar het resultaat voor vandaag: een leuk, gewoon, gezellig japonnetje, zonder poespas, maar heel goed draagbaar.
Mooi gecombineerd met tas, schoenen en creolen in warm rood.
Toppie!

Mee eens Lieske maar ook niets meer dan dat 😉 Prima!

Wat een leuke jurk. Deze mag ze vaker dragen.

Wat een ontzettend leuk jurkje

Een”oudje” dat goed past en er mag zijn !! Mooie jurk.

Oh wat een leuk jurkje!

Leuke jurk, leuk gecombineerd. Kleding herkansen is helemaal prima, maar het moet nog wel passen en dat doet deze jurk wel.

Dit is zo’n jurk waarvan je blij wordt! Dus top dat deze weer gedragen wordt.En inderdaad vandaag de beste look.

Ja, dit is nu een heel leuk tijdloos model jurkje. Dit kan altijd, leuke sprekende kleur en ik ben weg van die prachtige velourspumps.

Heeel leuk! Staat echt goed! Veel beter gecombineerd met accessoires dan de vorige keren. Deze kan prima nog uit de kledingkast.

Nou grappig hoor, eigenlijk staat dit jurkje nu veel beter! Nog even de piekjes eraf, los schudden en dan is het helemaal super😁.

Vlot! Mooie kleurstelling, soepel stofje en een leuke link naar het onderwerp Rood.

Dit vind ik heel leuk! Krachtig en vrolijk en past nog goed.
Mag ze gerust vaker aantrekken.

n 10!

O echt Josine ? Ik geniet nog steeds van de midi periode, voel me zelf veel prettiger in de langere jurken. Daarom zou ik het ( overigens leuke) jurkje van Maxima graag wat langer zien. Komt misschien ook door mijn leeftijd ( over een paar weken 60 ☺☺☺)

Deze jurk mag ze vaker dragen. Wat een prachtige jurk. Ook heel mooi met bijpassende schoenen, tas en oorbellen.