Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 apr 169 reacties

Amalia is de ster van het Spaanse staatsbanket

Bij een staatsbezoek hoort natuurlijk ook een staatsbanket. In deze blog lees je meer over al het moois dat Amalia, Máxima en Letizia ons voorschotelen.

Laten we beginnen met de debutante. Prinses Amalia draagt vanavond een donkerblauwe avondjurk met een transparante cape.

Over de ontwerper van de jurk durf ik nog niets met zekerheid te zeggen. Zoals het er nu naar uit ziet, draagt ze een vermaakte versie van onderstaande jurk van Marchesa Notte. Oftewel: een versie waarvan de ruches verwijderd zijn. Aangezien ze geen onderdeel uitmaken van de plooien rond de halslijn, is het verwijderen geen heel ingewikkelde klus.

Qua juwelen heeft de prinses gekozen voor de Pauwenstaartparure. Deze parure werd in 1897 gemaakt voor Wilhelmina, die het jaar erna ingehuldigd zou worden. Voor de set werden robijnen uit de nalatenschap van koningin Sophie gebruikt. De Frankfurter juwelier E. Schürmann kreeg de opdracht.

PPE

Naast het diadeem draagt de prinses ook het collier van de parure. In deze blog lees je meer over dit juweel.

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt een nieuwe, lichtblauwe japon van Jan Taminiau. Aangezien deze Nederlandse ontwerper nu in Spanje woont en werkt, vind ik het een perfecte keuze.

NLbeeld/ Mischa Schoemaker

Qua juwelen is er gekozen voor het diadeem met de Huisdiamanten én de Stuartdiamant. Máxima droeg deze samenstelling een keer eerder, tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

De steen kent een lange geschiedenis. Wil je er meer over lezen? Klik dan hier.

Mode koningin Letizia
Koningin Letizia draagt een robe van The 2nd Skin Co. Het ontwerp heeft een breed ceintuur en strikjes bij de mouwen.

PPE/Schoemaker

Mode prinses Beatrix
Prinses Beatrix draagt haar fluwelen jurk van Prinsjesdag 2002. Qua diadeem is er gekozen voor de diamanten bandeau.

Mode prinses Margriet
Prinses Margriet draagt een japon van Claar Crul. Misschien herken je het ontwerp van Valentino-zijde wel van 29 april 2013, want op de vooravond van de inhuldiging droeg de prinses hem ook.

29-04-2013 (c)PPE

Qua diadeem viel de keuze op de lauwerkrans. Prinses Beatrix kreeg dit juweel op haar 18e verjaardag cadeau van haar ouders.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
169 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat ik wel mooi vind aan Amalia is de congruentie tussen rechter- en linkerhelft van haar gezicht. Krijgt ze een prachtig rustige uitstraling door. Ze heeft wel een superkoppie…

Last edited 29 dagen geleden by barbara ps

Mooie jurk van Amalia. Ik had liever een tiara met blauwe “stenen” gezien. Ik vind het jammer dat het collier wegvalt door de cape.
Dan Maxima, prachtige tiara. Ik vind de kleur van de jurk niet mooi, ze wordt er erg bleek van.
Dan Letizia. Omdat de tiara zo enorm groot is heeft ze denk gekozen voor een jurk die wat eenvoudiger is en dat vind ik heel mooi, de keur is ook prachtig.

Amalia ziet er prachtig en statig uit. Ze heeft allure en tegelijkertijd geeft zij op mij een zachtaardige en lieve uitstraling.
Een paar dingen vallen mij op: ze torent ver boven haar oudtante en oma uit. Waarschijnlijk draagt Amalia hoge hakken en de senioren een makkelijke sleehak? De parure van diadeem en ketting lijken wel gespiegeld. Heel leuk uitgekozen.
Mooie move om naar Madrid te gaan studeren, trouwens. Ook weer triest dat een vlucht naar buitenland nodig is. Ik gun Amalia een onbezorgd studentenleven.

Ik vind Amalia zoals ze daar stond voor de foto, maar ook tijdens het diner, een geboren koningin, wat een prachtige uitstraling, ingetogen, charmant, met een zachte glimlach , mooi om zo jong al deze koninklijke houding uit te stralen .

👍👏 Mooi gezegd Elisah en tiarantje

Maxima prachtige jurk. Ik vind alleen die grote broche pontificaal op haar boezem niet zo mooi. Een ketting zou ik mooier hebben gevonden. Amalia netjes maar zoals al is geschreven waarom die cape over de broche. Voor een jonge meid vind ik de sieraden too much.

Prachtige jurken van iedereen maar ben ik de enige die de jurk van Maxima wel een beetje “bloot” vind?

Nee, hoor, helemaal met je eens.

Vind ik ook….dit in tegenstelling tot de andere dames….

Nee hoor; ik vind hem ook wat te bloot. Precies in tegenstelling met Letizia die er juist heel ‘gekleed’ uitziet.
Beide koninginnen hebben naar mijn mening een te grote tiara op.

Ja, eens. Beide tiara’s te groot. De jurk van L ook beetje te groot?
Amaal is prachtig, vooral haar make-up! Capeje is slim en pauwenstaart staat goed maar niet zo mooi als de tiara bij verjaardag van Christiaan. Maar ze blaakt van zelfvertrouwen, heerlijk om te zien en knap van haar (en haar ouders).

Ik vind dat ook maar aan de andere kant…het staat prachtig..

Amalia’s japon past heel goed bij haar figuur. Een andere optie was nog de groene versie geweest. Maar, een groene japon heeft ze al eens gedragen en donkerblauw nog niet. Het is is in ieder geval een heel mooi totaalplaatjes, met al die bij elkaar passende kleuren van de dames.

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

Ze ziet er mooi uit Amalia, maar waarom altijd die tiara zo voor op haar hoofd. Dat valt me bij alle tiara dragende foto’s op.
En hij is voor haar nu ook te groot vind ik. Maar ja, ze houdt van tiara’s, dus misschien is ze er zelf heel blij mee zo.
Fijn in ieder geval dat ze erbij was. Jammer tussen grijze pakken te moeten zitten voor haar. Maar misschien was het wel heel gezellig hoor met die heren allemaal!

Mooie dames en heren, uiteindelijk vond ik de kleding van Margriet het allermooist. En waar ik van geniet: de binnenkomst in het paleis van Amalia, in die wijde slobberige regenjas, met een grote tas over haar schouder, even zwaaiend. Dat geeft haar leeftijd echt aan, daarna moet ze in de verkleedruimte, en voor zover ik het inschat is haar eigen touch in het geheel het zeer beschaafde gebruik van make-up en minimaal kappersgedoe. Want wát een ogen heeft ze, puur natuur. Met zulke ogen, zo’n blik, en zo’n mooie jonge huid heb je nauwelijks ondersteuning nodig. De robijnen en het donkerblauw: prachtig samen. Afijn, Amalia is een zeer verfrissende verschijning tussen al de glamour, Margriet (als één van de oudere dames) geef ik een groot compliment voor haar outfit. Ik vond hem het meest ‘koninklijk’.

Grappig. Ik dacht precies hetzelfde: wauw…prinses margriet!
De mooiste , echt!

Ik vind iedereen er mooi uit zien, voor zover ik het kan beoordelen (de helft van de jurk is telkens niet zichtbaar, want de draagster zit of verdwijnt achter een rij zittende mensen). Eerst begreep ik de keuze van Amalia voor rode juwelen bij een blauwe jurk niet zo, maar ik vind het toch wel mooi. Het geeft een wat warmere uitstraling en de cape die over haar schouders en armen valt is bijna paars van kleur, dus dan past het weer bij elkaar. Verder denk ik niet dat dit de cape van Maxima is, want hij heeft echt duidelijk een andere kleur. De jurk vind ik goed gekozen, mooie zachte halslijn en mooi geplooid aan de voorzijde.
De jurk van Maxima vind ik ook mooi, heel klassiek, bijzondere kleur (positief bedoeld). Niet een kleur die je vaak ziet.
Ik vind de jurk van Letizia wat groot voor haar, ze lijkt er een beetje in te verdwijnen. Vervelend voor haar dat ze zo’n last heeft van haar voet.

Denk dat er wel een bepaalde logica achter zit voor de rode kleur van juwelenkeuze. Het is haar eerste staatsbanket waarbij ze de Nederlandse driekleur wil uitdragen. Rood (robijn) , Wit (diamant) en Blauw (de jurk). De oranje/geelachtige kleur in het ordelint, is dan wel een Spaanse orde, maar komt bovendien ook mooi overeen met het Huis van Oranje (en “den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd”).

Vind ik ook, de jurk is net iets te ruim voor Letizia. Wel jammer, het label het 2nd skin, maar het zit niet helemaal als een tweede huid.

Amalia wat ben je toch een mooie, innemende prinses. Je lijkt me bescheidener dan je moeder.
Dat mag ik wel!
Er is al zoveel geschreven.
Nu ik “achteraan” kom, kan ik schrijven dat ik de vele positieve reacties beaam.
Zelf zou ik een andere hals keuze gemaakt hebben dan Maxima.
Maar er is niets mis mee.
De keuze van Prinses Margriet, zo mooi!

Hmmmm..het is allemaal keurig en verzorgd. Ik begrijp de keuze van Amalia niet helemaal om bij haar blauwe japon voor rode juwelen te kiezen, maar wat ik kan zien, ziet ze er wel echt heel mooi uit.. en ik kan nog niet echt enthousiast worden van Maxima. Mss ligt het aan de foto, maar vindt het geen flatterend plaatje… hopelijk komen er nog andere foto’s waar ze allemaal beter en beter zichtbaar op staan.

Wat een schitterende beelden! Máxima met de Stuart is waanzinnig!! Ben blij dat ze deze nogmaals draagt, zo’n diamant wil ik graag zien. Ook een prachtige jurk, volgens mij valt die heel soepel dus ik hoop haar daar snel nog een keer in te zien! Het ordelint past er ook perfect bij.
Ik vind Amalia ook prachtig. Ik snap de commentaren niet zo goed over dat ze er niet uitziet als een twintiger. Er is, op andere prinsessen na, geen twintiger die met tiara aansluit bij een staatsbanket. Veel mensen om mee te vergelijken zijn er dus niet. En een staatsbanket vraagt naar mijn mening nou eenmaal om een wat statigere look dan een gewoon gala. Ze ziet er prachtig uit met alle sieraden. Al had ik die geinige mouwtjes in plaats van de cape ook leuk gevonden.
Letizia ook prachtig, maar daar kan ik eigenlijk niet zoveel van zien. En ik vind de vorm van haar diadeem niet zo mooi.
Maar veel pracht en praal; dat zie ik graag!!

Met u eens, dit is toch een prima jurk voor Amalia? Hip zijn gaat nu eenmaal niet tijdens een staatsbanket.

Juist omdat Amalia de enige twintiger is zou ze dit mogen laten zien. En Maxima lukt het toch ook om haar galakleding wat frivoliteit mee te geven. Gelijk heeft ze. En hoe denkt Amalia aansluiting te vinden bij haar leeftijdgenoten. Ik hoor het hier echt om me heen, ze snappen haar kledingkeuze totaal niet.

Misschien wil Amalia juist geen frivoliteit uitstralen?
Ik vind haar daar ook geen type voor ……

De jurk van vriendin van Frenkie de Jong gezien? Zijn vgl mij ook twintigers..
Ik stop voorlopig even met reageren, ik vind het te vaak wat grimmig worden in de reacties en dat haalt het plezier weg voor mij. Het beste allemaal!

Het gaat op sommige plekken hier op het forum weer aardig “los” Pietje.
Ik snap dus je reactie. Er zijn nu eenmaal altijd mensen die zich denken meer te kunnen veroorloven dan anderen en ook ten koste van anderen. Heel jammer dat ze jouw plezier hier vergallen
Kom je toch weer snel terug?

Pietje, het is meer dat afwijkende meningen gelijk worden afgekapt. Ik (en anderen) proberen op niet beledigende wijze aan te geven dat we de jurk van Amalia minder geslaagd vinden en ja inderdaad ouwelijk. Dat mag toch. Sorry als dat grimmig overkomt.

Het is zeker niet mijn bedoeling om kritiek te leveren op uw of andermans commentaar, excuus als dat zo wordt ervaren. Ik kan uw mening namelijk best begrijpen. Ik denk alleen dat het voor een 20-jarige troonopvolger echt heel moeilijk is om je eigen stempel te drukken op een avond als deze. En naar mijn mening gaan hip en staatsbanket niet helemaal samen. Hoe Amalia binnenkwam op het paleis daarentegen vond ik weer wel heel jong en van deze tijd. Maar zo kon ze moeilijk aanschuiven bij het diner..

Dat ze haar keuze niet snappen, begrijp ik wel, als ik naar de jeugd in het “straatbeeld “kijk.
De Frivoliteit van Maxima bij deze japon, daarbij vind ík het bovenstuk lijken op een gedrapeerd gordijn.
Niet vervelend bedoeld hoor, maar je kunt het echt nooit iedereen naar de zin maken.
Laat ze asjeblieft zichzelf blijven, deze prachtige innemende prinses.

Pardon? Het straatbeeld laat ook een heel ander beeld zien van dames van middelbare leeftijd etc. Bijvoorbeeld de strakke leggings met korte shirtjes. Dus dat heeft niets met de smaak van jongeren te maken en is geen vergelijkingsmateriaal. Jammer deze reactie. Er zijn heus veel jongeren met een mooie smaak. Dat zie ik gelukkig ook in mijn eigen omgeving. En die hebben toch echt geen aansluiting met de smaak van Amalia. En de jurk van Maxima met een gordijn vergelijken? Maar ok, smaken verschillen. Ik blijf bij mijn standpunt.

Doet u dat vooral, dat mag hoor 🤓
Ik ventileerde de mijne ook, en blijf daar ook bij 😜

Het is een keurig koninklijk klassiek geheel, prachtige juwelen, maar niets springt er echt uit. Het is allemaal ton sur ton, dat zal toch geen toeval zijn. Niets mis met de aanwezigheid van Prinses Margriet, ook haar plichtsbesef is groot, waarvoor respect, maar waar zijn toch Constantijn en Laurentien? Ik vind het nogal opvallend dat dit echtpaar zo weinig wordt betrokken of betrokken is en dus samen met het koningspaar in beeld komt.

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Idd, ik zou Constantijn en Laurentien eerder verwachten dan Margriet, en waar is Pieter?

Niet over nagedacht maar idd waar zijn ze.

nu je het zegt, dat is inderdaad wel vreemd.

Maxima droeg de grote strikbroche in bijna de oorspronkelijke vorm: met 3 hangende druppelvormige diamanten i.p.v. 5.

Ik lees veel reacties dat de cape van Amalia niet ok is, maar dan was iedereen weer gevallen over haar blote armen (zoals bij die rode jurk). Ik vind het een heel mooi ensemble. Dat je de ketting niet zo goed ziet, ach…… Maxima ook prachtig. Letitia beetje saai maar wel mooi. Fijne dag allemaal!

Ik vind zelf Letitia heel mooi, verder sluit ik me volledig aan bij je reactie.

Heerlijk dit is waar naar uitgekeken werd door mij. Wat ziet Amalia er schitterend en stralend uit! Wat een mooie set. Hoop dat er nog meer foto’s opduiken. Veel mannen om haar heen aan tafel, Spaanse ministers zeker?
En die grote tiaras van de queens, had niet anders verwacht 😀 Wel had ik meer verwacht van de jurk van Letizia.
Superleuk dat Beatrix zo straalt naast haar kleindochter!

Mooi de avondjurken min of meer binnen dezelfde kleur-range. Ook de sieraden op een vergelijkbaar niveau. Geslaagde actie!

Allemaal prachtig, wat mij betreft had Amalia de cape thuis kunnen laten, zo valt het halscollier eronder een beetje weg

Ik stel de historische uitleg van de juwelen zeer op prijs, ook al zijn er hier en daar een paar lacunes. Maar naast de grammaticale fouten, erger ik me aan de kritiek op onze kroonprinses. Ze ziet er werkelijk schitterend uit en verdient positief advies. Ik ben daarom niet zo te spreken over de schrijfstijl van Josine, ze komt nogal amateuristisch over. Er zijn toch wel betere journalisten te vinden?

Last edited 1 maand geleden by MarikaJoan

Wat zullen we nou krijgen?? Het lef alleen al! Wij hebben hier ook wel een minder leuke opmerking naar elkaar, maar we houden het toch meestal nestjes hier en zeker niet op de man/vrouw zelf spelen! Ten eerste is dat uiterst laf en ten tweede hondsbrutaal, en ten derde kennen wij elkaar hier niet persoonlijk. Heel onaangename reactie dit!

Ik had het niet over jullie, iedereen maakte wel eens een foutje, uiteraard ik ook, maar ik had het over Josine als journaliste.

Ik denk dat je Josine misschien wat beter en meer moet gaan volgen,
En dat bedoel ik goed .
Als ik lees, zie , en hoor wat ze weet over ons koningshuis, en dan heel breed , maar ook veel over buitenlandse koningshuizen, dan zeg ik wel eens, dit is Josine,( onze ) wandelende koningshuis encyclopedie !!! Heerlijk toch?

En als je goed kijkt, wordt hier massaal gereageerd op inderdaad die ene zin van jou. Maar goed, je kunt het krijgen zoals je hebben wilt. Iedereen maakt wel eens een foutje. Ook journalisten. Ook journalist Josine, net zoals ALLE journalisten en alle mensen.

Last edited 29 dagen geleden by Moderator Petra

Ik wilde eigenlijk niet reageren, maar omdat ik het zo minderwaardig en laag bij de grond vind, doe ik het toch.
Als u dan zoveel kritiek en evt .verbeterpunten zie schrijf dan een persoonlijke mail naar Josine.
Maar ga niet op deze site , waar zoveel mensen met zoveel plezier reageren, iemand zo affakkelen, en volkomen onterecht trouwens.
U moet zich wel heel ongelukkig voelen om zoiets te kunnen en te willen schrijven.
Ik zou bijna medelijden met u krijgen…. ..

Dank je wel Elisah, voor deze reactie!! 👏
Je hebt ook precies mijn gedachten verwoord.
Ik wil mij hier graag en voor 100% bij aansluiten!

Ik moest het echt doen…… .
Afschuwelijk als mensen zoiets durven te schrijven.
Wat krijgen we toch een harde en meedogenloze maatschappij

Dat is het nadeel van online reageren. In iemands gezicht zeggen ze het meestal niet. Maar online durven mensen alles. Fijn dat jullie allemaal Josine zo steunen. Zelf vindt ze het ’t reageren niet waard.

Fijn dat Josine er boven staat.
Dat getuigt van meer wijsheid dan hier werd getoond.

Waar!

Och wie anders dan een 🧌kan dit schrijven. Dag, dag.
En in een zwart, zwart, zwart, zwart trollen trollenland
Daar zat eens een trolletje heel parmant
En ze dacht ik heb de waarheid in de hand
En dat ga ik iedereen vertellen
Daar kwam opeens een jagers jagersvrouw
En die heeft haar afgeschoten
En dat heeft zo je denken denken kan
Helemaal niemand iets verdroten

Ter verduidelijking bij mijn versie van het welbekende kinderliedje.
Wikipedia:
Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen – ook wel “flames” genoemd in internetjargon opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet. Dit gebruik van het woord trol is afkomstig van de vroege uitsluitend Engelstalige internetgemeenschap op Usenet, fora of chatkanalen.

@MarikaJoan => In mijn reactie aan u citeer ik graag Habtamu de Hoop, Fries PvdA-kamerlid in reactie op Johan Derksen / Vandaag Inside / n.a.v. ophef van vorige week 📺

👉🏼 ‘…. Wat een flauwekul, en nu ga ik weer verder aan het werk’.

👉🏼 Ik voeg daar persoonlijk aan toe => En daar is het gat van de 🚪
Toedeledokie 👋🏼

Wat een onaangename reactie. Wij houden hier van Josine (en Petra). Dus svp pas je aan of bezoek deze website niet meer.

🧡

Ik zou zeggen: wat let je? Schrijf betere blogs en zie dat je ook overal in de media mag vertellen over Máxima en zoveel bezoekers krijgt. Eens zien hoe ver je komt. Zo, dat moest er even uit!
Dit verdiend Josine zeker niet. Ze heeft enorm veel kennis en is zeker geen amateur en leert mij als moderator ook veel bij, waar ik oprecht dankbaar voor ben.
Zeer onaardig om een dergelijk bericht te plaatsen midden in dagen die enorm druk zijn en waarop veel mensen deze site bezoeken. Dan ben je toch vrij triest bezig, mijns inziens. Om dan iemands levenswerk in kwaad daglicht te stellen. Maar, als je je er goed bij voelt, vooral doen. Vrijheid van meningsuiting he.
Ps voor evt kritikasters, ik schrijf dit bericht op eigen initiatief, en zeker niet in opdracht van Josine. Ze weet niet dat ik dit schrijf.

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

Fijne reactie van jou, Petra. Soms voel ik gewoon plaatsvervangende schaamte over reacties, zoals ook (eer) gisteren over het figuur van Letizia en Mathilde. Mischien toch eens tijd te wijzen op wat regels hier om het gezellig te houden.

Ben ik met je eens. Ik heb er indirect een opmerking over gemaakt. Helaas landt dat niet bij iedereen.
De wereld zou zoveel mooier zijn als we elkaar eens allemaal respecteren en nemen zoals we zijn. (maar dat zal niet gaan gebeuren, maar proberen mogen we altijd).

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

En weer een mooie reactie van Petra, 100% eens met je @petra, dankjewel 🌷

❤️

Goed gedaan Petra!

👏🏼💐

Last edited 1 maand geleden by PK020

Pardon?

Alstublieft, deze negatieve kritiek verdient Josine niet!
” Niet zo te spreken” Nou,nou 🤨

Ehhh?¿ snel wegwezen hier dame. Josine blogt hier op haar eigen site. Je hoeft je hier niet te ergeren miss Perfect.

Josine is dé journalist op het gebied van koninklijke mode, dus zoeken naar een betere journalist wordt een uitdaging 😉 Volgens mij vergeet u dat Josine deze blog naast haar werk doet (en vrijwillig), om ons zelfs nog in de late uurtjes over de meest recente koninklijke activiteiten te kunnen informeren. Aangezien u de site bezoekt en ik hierbij aanneem dat u geïnteresseerd bent in de onderwerpen die hier verschijnen, denk ik dat waardering meer op zijn plaats is dan kritiek.

👏

Ik stel het reageren op deze website zeer op prijs, ook al zijn er hier en daar een paar lacunes. Maar naast de disclaimer, erger ik me aan de kritiek op onze blogster. Ze maakt werkelijk een schitterende website en verdiend positief advies (eventueel). Ik ben daarom niet zo te spreken over deze reactie, het komt nogal amateuristisch over. Er zijn toch wel lievere bezoekers en lezers te vinden?

Dit berichtje natuurlijk met een grote knipoog en zeer opbouwend kritiek.

Sorry? Je bezoekt de website van Josine en vindt dan dat er “betere journalisten” te vinden moeten zijn?? Afgezien van het feit dat Josine inmiddels als deskundige voor talloze media schrijft over dit onderwerp en in binnen- en buitenland wordt beschouwd als een absolute expert in deze materie, lijkt het vooral de vraag of je zelf wel thuis hoort op dit forum. Sterkte

Wat een grandeur! Wat een juwelen! Echt genieten van al het moois. De jurk van Letizia vind ik toch wel de allermooiste, zeer, zeer chic en de juwelen komen perfect uit bij het koningsblauw. Wel heel jammer dat er geen foto’s zijn waar de jurken van de dames beter zichtbaar zijn.

Geweldig zijn de jurken van Maxima en Amalia, echt beeldschoon. Onze koningin draagt deze jurk met allure. Letizia vind ik niet bijzonder, ze heeft mooiere jurken maar is mijn persoonlijke smaak. Amalia straalt en zo leuk dat ze nu weer een diadeem mag dragen, waar ze zo van geniet, vertelde ze eens. Ook prinses Beatrix vind ik zeer charmant, en hoe mooi dat ze een jurk draagt van 2002, chapeau!

Mooi gezegd. Marly.

Een hoop glimmer & glamour. Prachtige avond jurk van Maxima ( ze heeft écht uitgepakt en alles in de strijd gegooid) en koningin Letizia. Mooie juwelen erbij van beide dames. Amalia, jaja ik snap haar capetje. Echter vindt ik diadeem niet passen bij haar en het collier en armbanden, het is voor mij net too much… ze komt echter en eerlijkheidshalve gezegd nog maar net kijken bij staatszaken.

“Ik vindt diadeem niet passen”… really?
Dat ze nog maar net komt kijken bij staatszaken is een aanname, want daar weten we feitelijk niets van. Bovendien hangt de jurk of het diadeem niet af van het niveau van kennis van de staatszaken maar van haar positie als troonsopvolger, protocol, etiquette tegenover het Spaanse hof etc.

Really; nee staat haar niet. Lijkt mij verstandiger om dit niet nader te duiden, wordt kwetsend…. . Verder zeer ouwelijk gekleed, geen 20-er far from zou ik zeggen. Really?? Yep really!

Even on topic blijven en niet afdwalen 😉. Ik spreek niet over haar cape, maar over de niet-onderbouwde aanname dat ze volgens jou een ander soort diadeem zou moeten dragen omdat ze voor wat betreft de staatszaken “nog maar net komt kijken”. Je kunt zeggen: ik vind dit niet mooi / het is niet mijn smaak etc. Maar in het wilde weg aannames doen en poneren, terwijl je in de verste verte geen idee hebt over haar kennis of betrokkenheid bij staatszaken, is op zijn minst een beetje dom

Dat mag u vinden hoor, ik vind namelijk, net als u, ook een heleboel dingen dom.. En zo heeft iedereen zijn eigen inzicht.

Hear, hear!

Welke had u concreet gepaster gevonden? Ik vind het haar zo mooi staan…ik snap niet wat er mis mee is.

De diamanten bandeau, maar ja die had haar oma al op het hoofd.

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Jaaaa mooi maar dit is denk ik ook nog geen jonge kroonprinsessen materiaal

Ik ben het eens met u wat betreft Amalia, bovendien vind ik e.e.a. nogal oubollig overkomen voor een jonge vrouw van 20, jammer.

Eens, het is weer vreselijk ouwelijk en dat komt mijn inziens met name door de juwelen, ook had ze de kapjes op de mouwen van de jurk moeten laten zitten Dit maakt wat jonger en speelser.

Ben blij met uw reactie dat ik niet de enige ben die dit “ziet. Ik liep al een uurtje te denken of ik mijn zienswijze zou openbaren. Dank. Ja ik denk ze is nog zo jong en m.i. kwam ze echt ouwelijk over.

ik deel je mening ook hoor Jacqueline. Vind het ook ouwelijk en een gemiste kans. En dat mag gezegd worden. En anderen mogen daar weer anders over denken. Prima war mij betreft.

Ik zit ook al een tijdje te denken, zal ik het delen of niet, dank voor uw lef en voorzet

Laat haar er toch van genieten…zoals ik eerder zei: lelijk staat het niet echt toch? Ze heeft de lasten van prinses zijn en nu even de lusten! De tiara die prinses Beatrix draagt vind ik echt té sobertjes staan voor een kroonprinses die we te zien krijgen op een staatsbanket! Maar goed…iedereen vindt er het hare/zijne/hunne van en dat is oke

.

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Waarom moeten er altijd dingen gezegd worden als “laat haar genieten”, eerlijk gezegd maakt het mij totaal niet uit of ze er van geniet of niet, ze is de kroonprinses en hoort dit soort dingen te doen, of ze wilt of niet. Wie weet vind ze er eigenlijk totaal niks aan. Dit is een modeblog en verdere aannames hoeven voor mij niet elke keer genoemd te worden, hou het bij de kleding en uw mening hoe het een en ander over komt.

Last edited 1 maand geleden by Difan

Sjonge…..

Hear hear 👏🏼

Genieten willen we allemaal, thuis op de bank, in het zwembad, met een boek… Laat dat m.i. “irritante genieten” toch eens weg, dit gunnen we toch iedereen?

Wat een feestelijke foto’s, glitter en glamour! Echt genieten hoor!
Iedereen ziet er heel verzorgd uit.
Afgaande op mijn persoonlijke smaak staat Letizia voor mij op nr. 1.
Wat kleurt dat diep kobalt blauw prachtig bij haar! Het model is eenvoudig; de strikjes op de mouwen geven een chique accent en het wijdere model rok creëert volume, wat zij goed kan hebben door haar tengere gestalte.
En deze tiara die ze draagt had ik ook op gehoopt!
Het schitterende kapsel van Maxima, met dito tiara en de strikbroche vind ik echt Top!
De japon is mooi, maar het lage decolleté, evenals het diep uitgesneden rugpand maakt deze galajurk voor mij toch net even wat minder chique.
Wat oogt Beatrix als oud-vorstin weer vertrouwd in deze stijlvolle japon met perfect gedoseerde juwelen….chapeau!
Ook Margriet heeft naar mijn idee een goede keuze gemaakt voor haar totale outfit!
En dan in het middelpunt onze kroonprinses Amalia.
Japon is eenvoudig maar mooi en de cape geeft hem net een extraatje om meer bijzonder te zijn.
Met haar prachtige volle haardos, zou een wat losser, iets opbollend opgestoken kapsel nog mooier staan dan dit strak weggetrokken model, waardoor de tiara erin verwerkt kan worden, en het wat minder stijfjes oogt.
Het halssierraad past er precies bij, maar ik aarzel of ik dit onder de cape nu wel mooi vind….
Waar het echter om gaat is of Amalia zèlf tevreden is met het resultaat, en dat hoop ik van harte, want dit is een heel belangrijke mijlpaal voor haar.
Wanneer ik naar haar kijk zie ik een mooie jonge vrouw met een vriendelijke, maar beheerste uitstraling, die zich bescheiden opstelt en bereid is om te leren en zich voor te bereiden op haar toekomst!
En voor ik het vergeet: de beide koningen zien er tiptop uit, om door een ringetje te halen!

De halslijn en de kleur van de jurk van Maxima vindt ik heel mooi. De grote strikbroche staat er prachtig bij. Jammer dat de cape van de jurk van Amalia over het collier valt. Zo is het niet goed zichtbaar en ik vindt het niet zo mooi staan. De harde kleur blauw van de japon van Letizia past niet zo bij haar. Prinses Margriet ziet er heel mooi uit.

Misschien toch Spaans?

Wat een prachtig plaatje zo! Wat zien Maxima en Amalia er goed uit.
Enigste wat ik jammer vind is dat Amalia het collier draagt, wat in combinatie met de cape wat veel is.
De cape vind ik een goede toevoeging, het maakt het geheel wat jeugdiger.

Letitzia ziet er ook mooi uit.
Het valt me op dat ze een oranje lint draagt van een Nederlandse orde.
Hoe zit het met het uitdelen van de ordes? Bij mijn weten gebeurt dit vaak ter gelegenheid van staatsbezoeken, waarbij ik altijd dacht dat dit afhankelijk was van de titel (Koning(in), consort, kroonprins(es) etc.).
Echter zie je dat consorten vaak de orde met het blauw-oranje lint dragen, net zoals Mathilde onlangs droeg tijdens het staatsbezoek van Nederland aan België.
Zijn de ordes dan een persoonlijk gebaar van het staatshoofd of zit hier wel vastigheid in qua titels?

Je merkt wel wat min of meer standaard gebruiken de laatste staatsbezoeken heb ik dit voorbij zien komen.

Koningen/ koninginnen zeker bij goed bevriende staatshoofden als ze ze nog niet hebben Nederlandse Leeuw, blauwe lint met 2 smalle oranje banen. Vaak regerend staatshoofd en partner gelijke orde.

Wanneer er een kroonprins(es) meekomt vaak Orde van Oranje-Nassau oranje lint 2 smalle blauwe banen en 2 witte nog smallere banen.

Presidenten en andere regeringsleiders vorm ook vaak Nederlandse Leeuw maar de partner niet. Deze krijgen dan vaak de Kroonorde dat is een tak van de Huisorde van Oranje, speciaal voor buitenlandse gasten. Een Oranje lint met aan beide kanten een smal rood wit vlauw randje.

De afgelopen jaren, zeg maar met het aantreden van de nieuwe generatie koningen hebben we veel ” upgrades” gezien. Bijvoorbeeld Koning Philip van België heeft ooit Oranje-Nassau ontvangen droog deze oa naar het huwelijk van W-A en Maxima. Bij het eerste staatsbezoek na de inhuldigingen van beide koningen is dit Nederlandse Leeuw geworden.

Vanwege de eerdere stichtingsdatum staat NL hoger in rang dan ON vandaar mijn term upgraden.

Letizia vandaag is een apart verhaal zij draagt grootkruis huisorde Gouden Leeuw van Nassau dit heeft een meer persoonlijke invalshoek denk ik.
Zie hiervoor mijn eerdere comment hier iets naar onder.

Bedankt voor de uitgebreide uitleg!

Wat genieten zeg. Ze zien er schitterend uit waarbij Koningin Maxima wel mijn favoriet is. Iemand vond dat een ketting miste maar dat vind ik helemaal niet, juist mooi dat de hals niks draagt en de borstsierraad zo extra aandacht krijgt. De Stuartdiadeem is werkelijk prachtig. Amalia staat de Pauwenparure schitterend, mooi die robijnen. Over haar jurk kan ik niets zeggen want die zie ik niet.

Iemand enig idee waarom koningin Letizia zat tijdens het handen schudden? Máxima, WA en Felipe stonden, toen ze hun gasten ontvingen, zoals gebruikelijk.
https://casareal.es/sitios/listasaux/Galeras/20240416-VIAJE_DE_ESTADO_DE_SUS_MAJESTA-ES-322826/RR_viaje_paises_bajos_CENA_GALA_20240417_04.jpg

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

Misschien vanwege haar voeten waar ze ’s avonds meer last van kan hebben door veel lopen overdag? Daarom draagt ze vaker platte schoenen. Het komt erop neer dat zij last heeft van een scherpe pijn in de bal van de voeten, gecombineerd met een beknelde zenuw. De laatste zin heb ik van de site van BeauMonde.

Idd, pijne voeten las ik op spaanse website …

Wat goed dat ze er dan gehoor aan geeft! Zal best wel eens lastig zijn, maar als je zo door kunt, prima toch!

WauW Amalia wat ben je mooi. In every inch a queen! Die pauwenstaartparure is mijn lieveling en wat leuk om het collier ook weer eeens te zien
Heel geraffineerd dat alle dames voor blauw tinten hebben gekozen prachtig plaatje zo. Máxima met de Stuart Tiara is top en de jurk staat er heel mooi bij. Bij Letizia had ik La Buena verwacht maar dit pareldiadeem staat haar heel h geod en vind ik eigenlijk veel mooier.
Een klein minpuntje: wat hebben ze enorm veel make up op. Ietsje minder vind ik veel mooier staan .

Wow, wat draagt onze koningin een prachtige creatie. En wat een topkleur! Het staat haar geweldig goed. Het haar in een schitterend kapsel dat weer perfect bij het diadeem past. Chapeaul Ik vind de opstelling van deze foto fantastisch. De regerende staatshoofden in de frontlinie en oud en nieuw staat er achter. Is maar een detail maar Amalia staat toch maar mooi tussen twee zussen in. Ik houd van royal blue maar ik vind deze kleur een beetje te hard voor Letizia. Maar ook zij ziet er fantastisch uit. Ik hoop dat allen hebben genoten van een heerlijk staatsbanket..

Wauw, de dames hebben goed uitgepakt! Wat een pracht en praal in positieve zin. Máxima erg mooi, kleur staat haar prachtig en broche is hele mooie toevoeging. Letizia in sprekende kleur die haar goed staat en wat een prachtige kroonprinses hebben wij. Ik vind de combi van de blauwe jurk met de robijnen juist een jeugdige toets aan het geheel geven. De prinsessen zijn allebei erg mooi gekleed. Top!

Allereerst wow…

Maxima: dit is hoe een devant de corsage bedoeld is. Het zou mij niet verbazen als er tijdens de ontwerpfase van deze jurk dit juweel al in gedachten was. Het lijkt voor elkaar gemaakt.

Amalia: een echte juwelen draagster. Doet eer aan het ontwerp van de parure door diadeem en collier samen te dragen. Ze zijn min of meer elkaars spiegelbeeld wat het mooist tot z’n recht komt wanner ze samen zijn.

Dat zien we niet zo vaak, daarnaast is dit volgens mijn nog de enige parure in de collectie die dit spiegelbeeld effect heeft.

De Mellerio robijnen parure is samen ontworpen, heeft elementen die in alle delen voorkomen maar niet zo duidelijk spiegelend.

De saffieren parure van Wilhelmina (nationaal huwelijks geschenk nu gedeeltelijk uit elkaar gehaald) had dit spiegelbeeld effect wel. Echt iets uit de toen heersende mode, de pauwenstaart en saffieren Wilhelmina zijn rond dezelfde tijd ontworpen.

Klein puntje van aandacht voor H.M. : het diadeem lijkt vrij ver achterop het hoofd te staan waardoor het iets achterover staat.
In vergelijking: Amalia draagt haar diademen altijd mooi rechtop voor op het hoofd waardoor ze groter lijken.

Misschien heb ik het bij eerdere bezoeken gemist hoor of is er nu nog geen aandacht voor geweest in de media, maar Letizia draagt het grootkruis in de orde van de Gouden leeuw van Nassau de Nederlands/ Luxemburgse huisorde.

Dat is vrij opmerkelijk normaal gesproken zien we bij partners van staatshoofden het grootkruis in de Kroonorde ( onderdeel van de Huisorde van Oranje).

Als deze orde tijdens dit bezoek is uitgereikt dan kunnen we dit denk ik toeschrijven als dank voor de ” opvang ” van Amalia tijdens haar verblijf in Spanje.
Deze familieorde verleent de Koning ook zelf in tegenstelling tot MWO / NL / ON welke onder de ministriele verantwoordelijkheid vallen. Dit is echt een persoonlijk bedankje.

Ik hoor niemand erover maar hoe leuk voor ” de meiden” had het geweest als we ook Kroonprinses Leonor hadden mogen verwelkomen.
Het is wellicht ongebruikelijk om zo’n eerste staatsbezoek dan uitgaand te doen maar gezien de band van beide families, de taal en het ongeveer op hetzelfde punt in de carrière staan van de dames. Had ik wel mogelijkheden gezien voor voorzichtige eerste stappen. Daar hadden ze zich best samen doorheen geslagen denk ik.

Zo zie je maar dat de opvoed/ klaarstoom stijl van beide koninginnen toch verschilt.

Helemaal met u eens wat betreft de devant de corsage door mij eerder benoemd als grote strikbroche ☺️ , echt subliem gekozen qua positionering 👌🏼
en gelukkig zonder concurrentie van een halssieraad.

Dank voor uw informatieve toelichting wb het grootkruis en wat een verfrissend idee 💡 om infanta Leonor aan het gezelschap toe te voegen, leuk voor beide kroonprinsessen. 👍🏼

Ik kan enkel maar … genieten, echt genieten… van allen en alles !! Wat een pracht, wat een luxe !!

Beide koninginnen stralen. Zowel qua kleding als qua lichaamshouding. Amalia ziet er prachtig uit, maar ze straalt niet. Voor haar is het blijkbaar moeilijk een echte (glim)lach tevoorschijn te toveren. Ik hoop niet dat ze het zijn van troonopvolgster nu al een opgave vind, terwijl zo’n avond toch een feestje zou moeten zijn.

Ik vind alle dames prachtig! De Spaanse koningin mooi in deze kleur, strik details aan de mouwen mooi, iets lagere hals was niet erg geweest. Prachtige tiara! Maxima prachtig! Decolleté niet storend wat mij betreft, oh oh die strikbroche 😍. Ik zou graag meer van de jurk van Amalia zien, ik kan het eea niet goed beoordelen zo maar krijg een klein beetje idee dat ze mooie pasvorm heeft gekozen! En ik las ergens: misschien beter wat kleinere tiara? Tuuurlijk niet, als ik haar was had ik dit ook absoluut gekozen, áls je dan mag dan ook er voor gaan..al helemaal als je er zo van houdt! En het staat in ieder geval niet lelijk toch? Ik geef haar groot gelijk! Het is een mooie verschijning onze prinses!

Last edited 1 maand geleden by Pietje

Máxima’s jurk vind ik Juliana vibes hebben, dat is niet een oordeel maar een constatering
Amalia, trots als een pauw staat ze daar, zelfverzekerd en terecht!

Wow, hier hoop je dan op! Maxima vind ik geweldig in deze japon, mooi ontwerp en de kleur staat haar fantastisch zeker in combinatie met het Stuartdiadeem, kleurt perfect (ik had alleen de broche weggelaten)! En Letizia staat deze kleur blauw bijzonder goed, eenvoudig ontwerp maar meer heeft ze ook niet nodig: top! Amalia in blauw ziet er schitterend uit, ik had de japon met saffieren gecombineerd maar da’s persoonlijk, ze ziet er prachtig uit. En vergeet Beatrix en Margriet niet, koninklijke verschijningen die het plaatje compleet maken!

Hmm ik vind juist de halslijn van Máxima niet mooi: te bloot wmb en dan zit de buste in verhouding zo laag😉
Wel mooie kleur jurk in combinatie met het ordelint. Zouden ze daar op een of andere manier nog rekening mee houden: dat ordelint en jurk iig niet vloekt bij elkaar? Of is dat geen doen?

Soms zie je wel dat er rekening met de kleuren wordt gehouden maar lang niet altijd.
Je ziet weleens een paars lint op een rode jurk oid.
Daarnaast heb je weleens hele bijzondere linten qua kleur of kleurcombinaties waarmee moeilijk te combineren valt. Kijk meer eens terug naar het laatste huwelijk in Jordanië een van de ordes heeft een groen wit zwart lint met in de witte baan ook nog eens een rood streepje. Ga daar maar eens mee combineren 😀

Álle dames zien er prachtig uit. Alleen waarom moet Beatrix staan?? Dat vind ik storend en waar is Pieter van Vollenhove?

Wat lief als dat de reden is! Het zou me niet verbazen…in het filmpje wat ik zag zie je Amalia ook even uitreiken naar oma 🥰

🎥 Is er een filmpje ? Waar is dit te zien?

Dank u Pietje 🙏🏼 Ik denk niet aan Youtube 😉
Tweede filmpje is ook 👍🏼 inclusief een prachtige koningin Letizia en een erg goed uitziende koning W.A. in een inmiddels iets te ruim pak 👍🏼

https://youtu.be/1GngmJrw1RY?si=1srm_CPdt7KqnzLL

Wow, moeilijk kiezen ze stralen allemaal!!

De blauwe jurk van Amalia combineren met robijnen zou niet gelijk m’n eerste keuze zijn, maar het misstaat niet. Wat mooi de combi vd tiara met de ketting!!

Wauw, wat een pracht en praal. Heerlijk

Josine, je zet hoog in, Amalia als de ster van het Spaanse staatsbanket 🇪🇸

💙 Bij foto 1 werd bij de eerste aanblik mijn oog meteen naar de linkerkant getrokken, een koningsblauwe
galajapon 🙌🏼

💎 Na het eerste lezen doemde een tweede kandidaat ‘ster van het Spaanse staatsbanket’ op, het complete Stuartdiadeem 🙌🏼

🩵 De creatie van J.T. lijkt zeker ook een kanshebber 🙌🏼

👸🏼 En wie weet mogelijk de Prinses van Oranje? 🙌🏼

Ik wacht op wat meer beeldmateriaal 📸🎥 voordat ik mijn 🌟 van het Spaanse staatsbanket kan bepalen, maar een visueel royaal feest is het zeker 🙌🏼

🌟 Ik ben er uit wat mijn ‘ster van het Spaanse staatsbanket’ is:

👉🏼 De geweldige devant de corsage inclusief positionering 🙌🏼 als zeer belangrijk onderdeel van de outfit van onze koningin 🟰 Subliem 🤩

Met dank aan “de juwelenadviseur” van Máxima en diverse reacties van medelezers 👍🏼

🩵 Wat leuk Josine ook de mijne 😊
De speeches, erg benieuwd naar de inhoud ervan, we wachten af

Maxima prachtige kleur jurk zeg. Mooi plaatje.
Amalia cape vind ik jammer. Zonder was misschien mooier.

Máxima is echt prachtig in Jan Taminiau!

De cape van Amalia mag in de kast. Ik zou bij haar ook liever een kleine diadeem zien ala Margriet. Beatrix en Margriet hadden nog iets moois in die kast, ook goed. En zoals we gewend zijn pakt Maxima lekker uit!

Máxima ziet er top uit. Waarom heeft ze nog steeds dat rollade touwtje om?

🫢 Ach nee nu zie ik het ook, een vast voor haar betekenisvol koordje inclusief het 🧿? Ikzelf zou het vanavond afgedaan hebben en een mooi plekje in mijn kamer hebben gegeven en dan morgen weer om.,

dat brengt ongeluk PK 😉 Maar ik vind he ook absoluut niet mooi hoor en niet passend bij de gelegenheid.

Ik denk echt dat de cape die Amalia draagt de cape van Maxima is, bij Maxima valt hij mooier en sluiker, bij Amalia wijkt hij wel erg vanaf de halslijn , dat is jamner.
Waarom nu niet voor haar eerste echte gala diner alles nieuw, en ook echt van haar zelf, ? Ook de tiara.

Deze cape lijkt mi niet op die van Maxima. Deze lijkt veel blauwer en het ‘halsbandje’ is smaller

Denk inderdaad niet dat het dezelfde is.

Letizia, het is de cartier-cirkel tiara, heel mooi, japon: hele mooie kleur, wel erg hooggesloten en veel stof. Het tegenovergestelde van Maxima’s halslijn, daar had ik een mooi collier omgehangen ipv de broche, tiara prachtig, japon verder ook. Amalia ziet er mooi uit, tiara en collier heel mooi, draagt ze de Spaanse onderscheiding niet? Jammer dat het collier wegvalt onder de cape, wel mooie japon, maar niet een hele erge wauw factor.

Zeker draagt ze de onderscheiding, het geel wit gele lint. Dit valt iets weg onder de cape op de foto. Daarnaast mooi langs de halslijn van de jurk vastgezet waardoor het lint iets meer richting de buitenkant van de schouder uitkomt dan waar het natuurlijk zou vallen ( meer midden op de schouder) dus valt het nog minder op.

Ja, dat is waar maar ik bedoelde de broche die erbij hoort, die zie ik nu op een nieuw geplaatste foto op haar linkerzij. Bedankt.

Máxima’s halslijn is m.i. meer dan prachtig met een fantastische flinke strikbroche zoals zij alleen kan dragen 👌🏼

Ik weet nu meer over de Devant de Corsage, het is een prachtig sieraad, maar ik vind het toch kaal om haar nek zo. Maar een collier erbij zou teveel zijn. Misschien dan toch een iets hogere halslijn?

Eerste indruk: prachtig. Maxima met het complete Stuart diadeem, mooie jurk, devant de corsage, ik mis een collier. Letizia, een plaatje. Margriet, goed. Beatrix zoals we haar kennen, zo min mogelijk bling bling. Ze gaat voor goede inhoudelijke gesprekken. Beide vorsten, keurig. En Amalia schittert met diadeem en collier van de Pauwenstaart parure, ze houdt er echt van. Jammer dat de doorschijnende cape over het collier gedragen wordt.

De jurk van Maxima, wauw! En hoe mooi afgestemd met het lint. En dan die geweldige Stuart ! Dit wordt een van de toppers aller tijden. En het decolleté, ach dat kan ik ook alleen maar prachtig vinden. Letizia nog moeilijk te beoordelen op deze foto. Ben zeer benieuwd. Amalia ook moeilijk te beoordelen, maar de cape vind ik totaal overbodig en erg oubollig. Het stoort bovendien met de halsketting. Eerlijk gezegd, dit is niet waar ik op hoopte. Als jongste van het gezelschap zou zij toch veel meer moeten shinen, maar voor wat ik er nu van zie, kan ik het alleen maar omschrijven als keurig.

Voor mij is de devant de corsage van Máxima de ster. Perfect in balans en gepositioneerd