Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jan 17 reacties

Even lekker wegdromen: Máxima’s mooiste kapsels van 2022

Ook in 2022 liet Máxima ons weer prachtige kapsels zien. In deze blog praat ik je bij over haar hoofdzaken.

Onze koningin heeft een zwak voor losse lokken, dat kan niemand zijn ontgaan. Toch kregen we haar vorig jaar regelmatig met een updo te zien. Mijn absolute favoriet? Het galakapsel van het staatsbezoek aan Oostenrijk.

Foto: PPE

Doordat de gekrulde lokken als een bladerdeegje over elkaar heen zijn gelegd, heeft het kapsel aan de voorkant ook veel volume. Nog een laagje naar beneden en we weten hoe een boblijn staat.

(c) PPE/Nieboer

Draagt de koningin een diadeem, dan kiest ze ook vaak voor een kapsel dat op het achterhoofd iets getoupeerd is. De voorste lokken worden wat strakker naar achteren vastgezet, waardoor het volume onderbroken wordt en de bevestiging van het diadeem niet teveel zichtbaar is.

(C) PPE/Katwijk/Schoemaker

In Zweden kregen we een wat strakkere afwerking te zien.

(c) PPE/vd Waal

Doordat de knot zo breed is opgezet, is het haar aan beide zijden van haar hoofd zichtbaar.

(c) PPE/Van Katwijk

De paardenstaart kwam ook regelmatig in beeld. De ene keer met hulpstaart en al, de andere keer puur natuur en ook de gekrulde en getoupeerde variant kwamen voorbij.

(c) PPE/Schoemaker/Rubsamen
(c) Karlijn (Vorsten)/PPE/Rubsamen

Voorgaande jaren was half opgestoken haar ook erg in trek, maar daar zagen we Máxima in 2022 slechts enkele keren mee.

(c) PPE/pool/Utrecht/Schoemaker

Altijd goed: gekrulde lokken die in elkaar gevlochten zijn vastgezet.

(c) PPE

In de volgende blog over dit onderwerp komen nog meer juweeltjes voorbij. Bijvoorbeeld die van het diner met het Deens kroonprinselijk paar. Nog even geduld!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het kapsel in Zweden vond ik wel wat teveel van het goede. Los opgestoken haar vind ik het mooist bij haar staan, maar als het goed verzorgd is dan vind ik alles mooi staan bij Maxima. Uiteraard weten we allemaal dat er dan haarstukken gebruikt worden, maar als het zo vakkundig wordt gedaan dan zou dat van mij elke dag mogen. Als ik de luxe had dat er altijd en overal haarspecialisten beschikbaar zijn wist ik het wel. Of is dat juist erg slecht voor je haar?

Het is precies de wonderbare combinatie van de mooie, sierlijke kapsels met de schitterende (!!) juwelen (diademen, maar ook oorbellen en colliers) die de pracht en de echt vorstelijke luxe bij de royale dames uitmaakt ! Máxima is voor dit examen voortreffelijk geslaagd, in de eerste plaats bij opgestoken haar !!

Mooie opgestoken kapsels, vind ik het mooist als ze een tiara draagt. Los haar met krullen of een paardenstaart vind ik mooi bij een werkbezoek of andere, minder formele gelegenheden.

Alle getoonde kapsels zijn mooi..zonder uitzondering! Overigens, Josine: ik zit net de Vorsten te lezen..en met veel plezier jouw bijdrage over zilveren en gouden kleding van de royals, maar ik mis in die bijdrage het prachtige gouden Valentinopak.. ik denk dat je er wel naar verwijst, maar dat er een verkeerde foto bij staat… superjammer want als het het pak ik dat ik denk dat jij bedoelt, dan is het een fantastisch pak…👌

Prachtige opgestoken kapsels, zeker met tiara.
Voor minder formele gelegenheden staat een verzorgde staart ook leuk.
Een half opgestoken kapsel zou ik wel vaker willen zien bij werkbezoeken, een halve knot bv.

WA en Maxima in Argentinie. WA heeft zijn baard eraf blijkt.
https://www.youtube.com/shorts/WDNGxPMJFNY

‘Als je haar maar goed zit…’
Iemands uitstraling wordt niet alleen bepaald door de kleding, maar zeker ook door het kapsel én de gezichtsuitdrukking.
Genieten van dit blog, met prachtige kapsels.
De mooiste van dit overzicht is voor mij nr. 3 (waar het brede parelcollier wordt gedragen). Echt een toppertje, icm de schitterende tiara.
Opgestoken haar staat Maxima meestal mooi, maar losse, gekrulde lokken en staarten doen het ook prima.
Bij tiara’s zijn hulpstukken een must, zoals Catherine terecht opmerkt, maar ik vind het ook heel mooi wanneer Maxima ze vaker gebruikt. Het geeft meer mogelijkheden om het kapsel wat voller te laten vallen en toont snel verzorgd! Bovendien spaart ze daarmee haar eigen haren, die door al het touperen niet sterker worden.

De makeup in Oostenrijk was naar mijn mening te zwaar, waardoor ze er moe uit zag, maar het kapsel was wonderschoon. De knot die aan weerszijden van het gezicht te zien is hoeft van mij niet zo. Half opgestoken haar vind ik haar wel weer prachtig staan, vooral met een krul erin.

Alle opgestoken kapsels zijn heel mooi, met name de creaties die losjes om het gezicht vallen, dat geeft een zachte uitstraling. Dat er bij deze kunstwerkjes een haarstuk wordt gebruikt vind ik logisch, de tiara heeft een stevige basis nodig. De hulpstaart (leuk woord trouwens) en de inzetstukken voor los haar mogen van mij achterwege blijven, liever niet dan namaak 🥴.

Zo mooi dat opgestoken haar!

Wat een mooie kapsels, prachtig opgestoken met de tiara’s, niet te strak. De tiara’s komen zo mooi tot hun recht. Ook de nonchalante staart vind ik ook altijd leuk staan bij Máxima. Toegankelijk en toch verzorgt. En het losse haar net met een krul erin staat zoooo leuk en verzorgt. Leuke blog weer😊

Leuk!
Die van het staatsbezoek aan Oostenrijk vind ik zo jammer dat de diadeem scheef zit.
Mooist vind ik de derde foto. Wat lacht ze daar ook leuk.
Het kapsel van de inhuldiging lijkt erg op die van de foto met de sari. Vind dat iets minder want een beetje ouderwets klederdracht kapsel. Heb dat altijd jammer gevonden bij de inhuldiging hoewel jij het daar als een buiging zie naar de prachtige traditie van Hollandse klederdracht

Last edited 1 jaar geleden by Doro

“Hoewel we het ook als een buiging” was de bedoeling

Bij alle diademen zie je dat als de Koningin een lage chignon in de nek heeft het hoofdsieraad meteen een vorstelijke uitstraling krijgt. Lang haar met een diadeem erboven staat altijd onverzorgder en rommeliger. Neem als voorbeeld koningin Sylvia die bij diademen ook vaak fantastische opgestoken kapsels draagt en meteen een diadeem koninklijke allure geeft. Nota bene zie je de pendants in de oren ook altijd beter bij een opgestoken kapsel.

Het kapsel van t staatsbezoek in Oostenrijk vond ik ook prachtig. Het haar mooi los om haar gezichr gedrapeerd staat haar zo veel mooier dan een strak kapsel. Maar toch zie ik onze majesteit het liefst met t haar los gedragen met een krul erin, (https://pin.it/3sAbrOi) of een hippe staart met een losvallende lok. Opgestoken haar met de scheiding in t midden vnd ik minder mooi.

Eens vind t gala kapsel van t Staatsbezoek aan Oostenrijk ook t mooist, semi-los zoals bij Staatsbezoek van India vind ik ook erg mooi, of bij t recente Kerst-muziek gala blijf ik ook erg mooi vinden!

Dank voor dit mooie overzicht en dank aan de kappers die met het dunne haar van Maxima (met wat hulp) zulke juweeltjes kunnen maken en dat de tiara-s daar mooi op uit komen en blijven zitten! Mooie queen!