Avatar foto Door Josine Droogendijk
Oranjeprinsessen 21 nov 11 reacties

Tiara-alert: prinses Margriet draagt lauwerkrans in New York

Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren dit weekend in New York voor een feestje vol pracht en praal.

Na het bijwonen van een symposium op 17 november, woonde het paar op vrijdagavond 18 november het zogeheten NAF Ball bij. De NAF (Netherland-Amerika Foundation) ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het NAF Ball worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma’s op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermpaar zijn van het initiatief.

Van het bal verschijnen doorgaans uitgebreide fotogalerijen, maar die laten dit jaar nog even op zich wachten. Gelukkig was Hans Jacobs van Royalblog ook aanwezig. Hij maakte onderstaande foto, waarop ook prins Floris en Prinses Aimée te zien zijn.

© PPE/Royalblog.nl

De jurk van prinses Margriet is gemaakt van zijde chiffon en een lijfje van rebrodé kant. De ontwerper laat zich misschien wel raden: Addy van den Krommenacker. Naar de ontwerper van Aimée’s jurk wordt nog gezocht.

Juwelen
Tijdens het jaarlijkse bal draagt de prinses steevast een diadeem. Dit keer koos ze voor de Griekse lauwerkrans. Over de herkomst van dit juweel bestaan twee theorieën. 1: Het diadeem zou uit de nalatenschap van prinses Louise, zuster van Koning Willem I komen. Na haar kinderloos overlijden in 1819 zou dit juweel aan het Huis van Oranje-Nassau zijn overgegaan. 2: Inmiddels de meest aannemelijke theorie is dat Juliana en Bernhard het historische diadeem in de jaren `50 bij een Haagse juwelier hebben aangekocht voor prinses Beatrix.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beide prinsessen zijn er prachig uit ook zeker samen met die diadeem dat men niet al te vaak ziet. Hier mag ik graag naar kijken!

Beide dames zijn echt prachtig !! Wat een zachte verfijning bij Margriet (de kleur, de plooien, de kant, het diadeem, de schoenen), en wat leuk asymmetrisch bij de mooie Aimée ! Om van weg te dromen…. !

Mooi plaatje van Van Vollenhoens senior en junior.

Wat een huid heeft prinses Margriet, zo mooi glad. De jurk is mooi maar ik denk dat het wellicht nog mooier wat als er een soort band om het middel had gezeten zodat de aansluiting van top op rok beter was naar mijn idee
Aimee: lijkt me heel mooie en bijzonder

Zijn er geen foto’s van Máxima in Bali?

Prachtige foto! Wat is Margriet toch een charmante vrouw, dit staat haar ook weer erg goed. Tiara is een snoepje.

Mooi geklede echtparen!

Prinses Margriet….wat een plaatje!
Prachtige japon, mooie oorhangers en een diadeem in het haar dat schittert in zijn eenvoud! Bijpassende schoenen en sobere halsketting die toch iets opvult.
Prinses Aimée heeft ook een leuke japon aan, die haar keurig staat.
Alleen vind ik die blote tenen niet mooi onder zo’n jurk en bij deze gelegenheid.
Beide heren zien er ook chique uit!

Wat een mooi diadeem is dit. Heeft Máxima dit eigenlijk wel eens gedragen?

Mooi en discreet juweel. . Erg passend in haar kapsel. Margriet ziet er heel verzorgd uit.

Heel leuk dat ook Floris er bij was met Aimee, die schitterend was gekleed. Margriet trouwens ook met geschikte tiara. .

Wat ziet prinses Margriet er goed uit voor een dame op leeftijd. Japon in zachte tint staat erg mooi zeker in combinatie met dit diadeem! Wat leuk dat Aimée en Floris erbij zijn, Aimée ziet er geweldig uit!!