Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Kaapverdië, Jorge Carlos de Almeida Fonseca, maandag 10 en dinsdag 11 december 2018 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote, Lígia Dias Fonseca.

Het staatsbezoek bevestigt de historische relatie tussen Nederland en Kaapverdië en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met name op het terrein van veiligheid en de maritieme economie. Kaapverdië is naast een populaire toeristische bestemming voor Nederland een partner in het bestrijden van georganiseerde misdaad. Daarnaast kent Nederland al vele jaren een bloeiende en ondernemende Kaapverdiaanse gemeenschap.

Maandag 10 december
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Fonseca en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Kaapverdische autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Aansluitend op de kranslegging bezoeken president Fonseca en zijn echtgenote het Van Gogh-museum in Amsterdam. Zij krijgen een rondleiding door de directeur, Axel Rüger, en Willem van Gogh, achterkleinzoon van Vincent’s broer, Theo van Gogh. In de middag brengt de president een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam. President Fonseca houdt een toespraak voor internationale studenten over de economische ontwikkeling van Kaapverdië. Aan het einde van de middag wonen president Fonseca en de Koning een Blue Economy Round Table bij in het Scheepvaartmuseum. Bij deze bijeenkomst spreekt minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, maken Nederlandse en Kaapverdiaanse kennisinstellingen en bedrijven kennis met elkaar en wisselen zij van gedachten over maritieme ontwikkeling, duurzame energie en duurzaam toerisme. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Outfit: zijden japon en kasjmier mantel van modehuis Natan. De dophoed en clutch van dezelfde stof zijn nieuw, de outfit hebben we al enkele keren eerder gezien. 

Bekende outfit:


Foto: PPE/Nieboer

De pillbox van vandaag is nieuw. Fabienne Delvigne is dit keer níet de ontwerper, dus de herkomst is nog onbekend. 


Foto: PPE/Nieboer

Nieuwe pumps van Louboutin: 

En de blauwe plekken op haar benen zijn ook nieuw ;) 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 dec 2018 - 11:09

De kleurencombinatie vind ik geweldig. Ook de belijning van de jas is erg mooi. Leuk dat dopje. Een keer iets anders dan een hoed. Trouwens, de groene hoed lijkt me qua kleur niet goed matchen met de groene jurk. Maar dit even terzijde. De structuur van de stof van de jas is mooi bij de zijden jurk. Matte stof bij een glanzende stof is goed gekozen, anders wordt het te veel glim glim.

De schoenen matchen mooi, maar ik hou zelf niet zo van plateau zolen. Maar och, zo is er altijd wel wat aan te merken. Maar altijd mooier dan de groene schoenen met het plastic inzetstukje.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 dec 2018 - 11:11

Hoedje is vandaag blauw

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 dec 2018 - 11:13

Dat heb ik gezien, maar in 2017 droeg ze er een groene hoed bij. En daar doel ik op :-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 dec 2018 - 11:42

ok. Ja ben t eens over de groene hoed :)

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 dec 2018 - 11:12

Ik denk dat een kleinere maat mantel afbreuk doet aan het model :-)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 10 dec 2018 - 11:20

Ik vind deze jas wel leuk! Mooie kleur en ook het hoofddeksel staat haar goed. Kapsel, in ieder geval geen dunne pieken. Prima dus. Ik snap alleen de kleur van haar schoenen niet, kan ook de belichting op de foto zijn.
Ik ben benieuwd naar vanavond...

afbeelding van Johannetta

Johannetta

maandag 10 dec 2018 - 11:27

Wat stijfjes. Jammer van haar mooie figuur dat nu wordt weggestopt. Het geheel oogt voor mij te zwaar en teveel 'mevrouw-achtig', iets waar je dames van vroeger in zag lopen. Ik vind ook het blauw te heftig voor Maxima (althans als het zo gecombineerd wordt met blauw hoedje en in scherp contrast met het zachtere groen).

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 10 dec 2018 - 11:29

Kapsel en make-up zijn goed gedaan. Het model van de jas, zeker nu ze hem echt aan en dicht heeft, vind ik haar massief, vormloos en daardoor dikker maken dan ze is. Maatje kleiner, zo dat het ook bij haar hals niet zo gaapt, had wel gemogen. De kleur is mooi en het is sjiek dat hoed en tas van dezelfde stof zijn. Het plaatje is goed, de kleur knalt en staat haar, maar het is voor mij geen topper.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 10 dec 2018 - 11:34

Waarom trekt Maxima deze vormloze jas aan. Hij maakt haar plomp en dik. Zonde want de knalkleuren staan haar goed.

afbeelding van WA

WA

maandag 10 dec 2018 - 11:59

Plomp en dik? Begrijp ik niet.

Ik neem aan dat je er vanuit gaat dat niet alles gevuld is in dit model jas? :-)

afbeelding van HC

HC

maandag 10 dec 2018 - 12:07

De outfit vind ik erg mooi! Ook de plateaupumps staan super. Het haar is ‘niet’ gedaan maar gewoon onder haar dop gefrommeld en aan de voorkant in een scheiding gekamd met nul volume (vgl dag 2 Singapore!) Je ziet dus nu heel duidelijk dat dit haar eigen haar is en dat daar geen grote knot van gemaakt kan worden zoals bij het Staatsbezoek van Singapore. Op zich merkwaardig omdat we meestal zien dat bij de grotere events, zoals ook dit staatsbezoek is, het hulphaar ruimschoots aanwezig is en bij werkbezoeken niet.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 10 dec 2018 - 12:08

Mooie outfit, kleuren staan haar goed.
Normaal ben ik niet zo van de dopjes, maar bij deze outfit vind ik het dopje veel mooier dan de groene hoed.
Leuk die clutch in dezelfde stof.
Om dan toch iets te zeuren te hebben ;-) ik vind de plateauzool er een beetje lomp bij staan. Had liever model hofschoen gezien in deze kleur.

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 10 dec 2018 - 12:19

Een prachtige kleurencombinatie en lekker vrolijk voor de tijd van het jaar. De schoenen, misschien van Christian Louboutin, vind ik echter vreselijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 dec 2018 - 12:28

De dophoed past perfect bij de Jackie O-mantel met grote knopen, maar ik had losse en gekrulde lokken dan wat speelser en hipper gevonden. Dit is wel heel klassiek. Maar ze ziet er verder netjes en prima uit.

afbeelding van Celeste

Celeste

maandag 10 dec 2018 - 21:49

Josine, dit dopje is m.i. véél te klein voor Maxima.
Ze is lang, de verhouding klopt van geen kanten.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 dec 2018 - 12:29

Ben benieuwd naar vanavond. Hopelijk pakt ze goed uit.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 10 dec 2018 - 13:59

Daar ben ik ook benieuwd naar. Vindt de blauw/groene outfit ook mooi.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 10 dec 2018 - 12:34

Mooie kleur, dopje vind ik top en leuk dat tasje van dezelfde stof is.
Paarse schoenen bij deze outfit snap ik eerlijk gezegd niet.
Plateau schoenen niet mooi, een mooie pump had véél chiquer gestaan

afbeelding van Merel

Merel

maandag 10 dec 2018 - 12:54

Ik houd van dit model jassen. Het draagt heerlijk zo'n cocon, je kleding kreukt niet, en dan paar slanke benen eronderuit, geeft vind ik juist een mooi silhouet. Wel heel (heel) jammer dat de halslijn niet echt rond is, maar beetje dieper (ligt volgens mij aan het model en niet de maat). Ik vind het veel eleganter (en draagbaarder, maar dat is voor Maxima natuurlijk geen argument) als de kleding eronder niet zichtbaar is (behalve bij een strikkraag of col, dat kan wel weer heel mooi zijn). Weer met grasgroen gecombineerd is mooi, maar wel beetje hard, naar mijn smaak, ik zou het ook eens proberen met kastanjebruin, kerriegeel (Ikea...), marineblauw, dennengroen, etc etc etc. De combi harig-glans vind ik heel geslaagd. Het dopje ook (en super praktisch, ze kan hier inderdaad gewoon zelf haar haar onder friemelen, ik zou er gek worden als ik continu naar de kapper moest). Het dopje is top. Lekker sixties stewardesserig. Tuttig in a good way. Die tas in de stof van de jas... nee. Nul meerwaarde. Meer minderwaarde. De schoenen vind ik niet mooi (plateau en ze lijken meer paars, maar dat kan ook de foto zijn). Hier zou ik een wat stevigere schoen geweldig bij vinden. Een hooggehakte loafer! Deze bv. (alleen klikken als je niet net gegeten hebt, ik gok dat 75% van jullie hiervan walgt :) ): https://nl.florisvanbommel.com/nl/dames/schoenen/pumps/pump-met-groene-p...
Nog NL design ook :)

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 10 dec 2018 - 13:16

Grappig die groene schoenen met de pauwenveer!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 10 dec 2018 - 15:12

Ik vind laarsjes met pauwenprint juist mooi. De loafer vind ik qua model tuttig. Zo zie je maar, hoe smaken kunnen verschillen :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 dec 2018 - 19:54

WAUW wat een top schoenen met deze hippe pauwenprint. Echt iets voor Máxima!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 10 dec 2018 - 12:55

Brrr wat een lelijke schoenen. En de stof van de mantel doorvoeren in en de dop en de tas is wat veel van het goede. Josine ik ben met je eens dat het kapsel wat wegvalt bij deze pompeuze jas. Maar begrijp me goed: een mooi plaatje hoor.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 10 dec 2018 - 12:58

Helemaal eens met Merel, zie ook mijn suggesties om dit soort schoenen te dragen met Carolyn Bessette als voorbeeld. Deze Betty boop schoenen kunnen dan naar t goede doel
Heel graag die jas combineren met cognac of bruin inderdaad.
De blauwe plekken heeft ze vast opgelopen met Kick boksen, begreep dat ze dat doet namelijk.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 dec 2018 - 13:16

Tja dat is Maxima ;-) De ene keer kleding waar haar hele lijf uitknalt en de andere keer héle wijde kleding.
Ik heb eens een keer zo’n model jas gehad maar daar was ik gauw klaar mee, ik was toen in de 20 en kreeg toen regelmatig de vraag of ik zwanger was ;-)

Bij Maxima vind ik het ook niet echt mooi en die schoenen met plateauzolen heb ik nu ook wel gezien. En eerlijk gezegd, déze vind ik ook niet zo bij een koningin passen.

De stof van de jas gebruiken voor een hoedje vind ik juist wel leuk en mooi.
Er wordt door sommige ook over blauw gesproken maar ik denk dat de jas paars is.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 10 dec 2018 - 13:15

Het geheel toont - op de mormelige schoenen na - goed.

afbeelding van car

car

maandag 10 dec 2018 - 13:32

Ik vind de blauw paarse jas best leuk, het hoedje vindt ik niet in verhouding met het geheel..komt misschien door het haar en make up...omdat ze het zelf gedaan heeft! Schoenen vind ik mooi maar niet bij deze outfit en eigenlijk ook niet meer van deze tijd...ik vind ze 'ordinair' om het maar netjes uit te drukken haha

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 dec 2018 - 14:12

Haha eigenlijk bedoelde ik dat ook over die schoenen toen ik zei, is niks voor een koningin maar ik durfde dat woord niet te gebruiken ;-)
Maar eigenlijk vind ik ze voor iederéén ordinair.

afbeelding van car

car

maandag 10 dec 2018 - 15:33

Jaaaa preciess! Voor iedereen! :)

afbeelding van Elles

Elles

maandag 10 dec 2018 - 14:29

Mooie outfit,ook de pillbox,sluit goed,schoenen niet mooi,waarom plateauzool,als je lang genoeg bent.

afbeelding van Marjan

Marjan

maandag 10 dec 2018 - 15:06

Mooie outfit, op de schoenen na. Ik vind de kleur mooi, maar het model niet. Plateauzolen en de hak met een rode streep kan ik niet mooi vinden.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 10 dec 2018 - 18:22

Marjan dat is geen rode streep op de hak, de complete zool en dus ook binnenkant van de hak is rood.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

maandag 10 dec 2018 - 15:14

oh dit wil ik gauw vergeten! Jas mooi maar de rest :(

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 10 dec 2018 - 15:17

Een jas om in te wónen, heerlijk en fantastische kleur.
Ze had hem ièts mee naar achter moeten dragen: krijg je niet zo’n ronding in de nek en valt de rug mooier.
Dopje iets meer naar voren: minder stijfjes.
Wb de schoenen: ik deel de heersende mening.

Als geheel oogt het prima.

NB Josine, ik moet iedere keer opnieuw een wachtwoord aanvragen, wat doe ik fout?

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

maandag 10 dec 2018 - 19:47

Ja, ik ook wat betreft dat wachtwoord.....steeds wordt er gezegd dat mijn wachtwoord onjuist is ! Dan vraag ik maar eennieuw wachtwoord aan, en kan vervolgens inloggen. Een paardagen later, weer hetzelfde euvel.....;

Mooi ensemble van Maxima, ze heeft een mooi gezicht, dat komt beter tot zijn recht zonder al dat kunsthaar( of hulphaar, heb ik op deze site geleerd....). Die schoenen zijn afschuwelijk ordinair. Maxima heeft smaak en lef, maar wat schoenen betreft zit ze vaak fout........(Ik weet nog dat ik voor het eerst geschokt was over koninklijke schoenen, bij de uitvaart van Prins Claus (2002). Alle meisjes op torenhoge hakken, behalve uiteraard H.M. Beatrix. Zeer opgepast bij een begrafenis.)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 07:39

Ik heb dat ook, moet soms 3 =-4 Keer inloggen.
Hebben jullie ook dat je voor pagina 2 etc steeds helemaal bovenaan de log moet beginnen en niet direct bij de comments komt? Geen bezwaar hoor maar meer als er een handigere manier is dan hoor ik graag de tip....

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 07:39

Ik heb dat ook, moet soms 3 =-4 Keer inloggen.
Hebben jullie ook dat je voor pagina 2 etc steeds helemaal bovenaan de log moet beginnen en niet direct bij de comments komt? Geen bezwaar hoor maar meer als er een handigere manier is dan hoor ik graag de tip....

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 11 dec 2018 - 08:39

Heel lastig idd. Begin dit jaar zou er een nieuwe site komen toch Josine? Wellicht opgeschoven door zwangerschap en boek??

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 dec 2018 - 08:53

Het was de bedoeling dat de website qua vormgeving begin dit jaar zou worden aangepakt, maar dat is door het boek en de zwangerschap inderdaad opgeschoven. Het zou dan ook vooral gaan om de vormgeving en niet zozeer het systeem. Dat wordt namelijk elke maand weer bijgewerkt naar de nieuwste veiligheidseisen, etc. Ik heb daarom de webdesigner een mailtje gestuurd met de twee klachten, zodat we concreet op zoek kunnen naar een oplossing. Het zou kunnen zijn dat ik wat gegevens moet weten om bij de oplossing te komen, maar dan nemen we wel contact op. De namen staan genoteerd :)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 11 dec 2018 - 13:05

Nou ik bedoel het echt niet perse als klacht hoor Josine, we mogen al zo blij zijn met al je werk dat een keer extra klikken geen drama is. Ik bedoel het meer om aan te geven omdat ikzelf het fijn zou vinden om te weten of iets werkt of niet altijd omdat jij er natuurlijk voor betaald om een vlekkeloos lopende site te hebben. Maar heus, geen stress, komt tijd komt oplossing (we zijn gewoon verwende nesten).

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 11 dec 2018 - 13:26

Bedoel je "ongepast"ipv opgepast dick Jan?

afbeelding van Adeline

Adeline

maandag 10 dec 2018 - 15:39

'Kaal nekkie' zeggen ze in Rotterdam, jammer maar jurk noch jas doen iets voor de halspartij. De benen idd massief, door de schoenen wellicht. Positief eindigen: wel heerlijke kleuren!

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 10 dec 2018 - 18:06

Máxima loopt vaak met een brede sjaal/omslagdoek terwijl je denkt: is dat nodig hier? En nu zou een sjaal of omslagdoek het geheel net iets opfleuren en completer maken. Inderdaad: verhouding 'hoofd/nek' en de rest klopt niet helemaal.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 10 dec 2018 - 15:48

Jas in een geweldig mooie kleur en van prachtig materiaal. Helemaal passend model bij haar lengte. Dopje ook goed maar de verhouding tussen de jas en het hoedje klopt niet. Haar hoofd lijkt te klein, op deze manier. Een scheve knot had het geheel weer in evenwicht kunnen brengen en haar nek minder kaal doen lijken.
En dan hierbij die schoenen met pauwenveerprint!

afbeelding van Celeste

Celeste

maandag 10 dec 2018 - 21:52

Met je eens Margreet. Alleen kleine vrouwen kunnen zulke dopjes dragen.

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

maandag 10 dec 2018 - 16:23

Even een vraag/opmerking over duurzaamheid.
Is het gewenst om bij iedere bezoek, opening of ontvangst een (gedeeltelijk) nieuwe outfit aan te schaffen? Mix & match! De kasten moeten uitpuilen op De Eikenhorst.
Hoe staan andere prinsessen of koninginnen hier in?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 10 dec 2018 - 19:25

Deze mede prinses snapt jou wel, alhoewel ze deze outfit al eerder gedragen heeft gelukkig. Met uitzondering van schoenen ( niet mooi, hoeveel heeft ze er al niet........) en dopje en tasje.
Hoeveel kleding heeft ze wel niet ook in dezelfde kleuren en op elkaar lijkende combinaties?

Heb ook al wel eens wat gezegd over al die “ juwelen” die ze zo vaak nieuw heeft .
Soms is het ook wel eens genoeg..........

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 10 dec 2018 - 16:56

Prachtige outfit op de schoenen na... op naar vanavond! Ik ben heel benieuwd.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?